octavia rs

Medlem+
 • Content Count

  2 812
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  65

Everything posted by octavia rs

 1. octavia rs

  Mästarmötets efterdyningar....

  Ja det sker ett par gånger om året men oftast utan större mankemang en omstart är oftast allt som behövs. Senaste versionen av Roon är 1.7 build 511 som släppts, innan det var de build 505 så det görs rätt många interna som inte släpps så att säga (build talet är med ända sedan första Roon 1.0). Deras ROCK lösning är uppe på build 183 nu.
 2. En USB kabel man rätt ofta ser på utländska forum är ifrån Intona (de började med industriella USB isolatorer) och de mäter den råa usb kabeln innan den sätts ihop och efter montage mäter de den igen och delar sen in dem i tre olika kategorier efter hur "bra" de mäter och enligt dem själva har de mycket hårdare toleranser än USB 2.0 standarden. Mycket är säkert marknads snack här med. https://pro.intona.eu/en/stories/cable
 3. octavia rs

  Ström

  Men kommer inte den RF instrålning du inte ville ha in matningskabeln (Gigawatt med folie) ta sig in i de sista bitarna kabel ifrån nätrenaren till elektroniken eller var det primära valet av Gigawatt kabeln den enkardeliga uppbyggnaden och skärmen i den mer en "bonus"?
 4. octavia rs

  Ström

  Hur tänker du runt kablar ifrån nätrenaren till din elektronik alla Nordost nätkablar är väl helt oskärmade de jag ägt en gång i tiden hade ingen skärm av något slag.
 5. I U1 mini ser de ut som de använt sig av en vanlig standard nätdel så där tror jag inte de ändrat nått. Nu handla ju iofs tråden om USB men de ska bli intressant att se om du kan reda ut vad det är som stör och om du kan få bukt med det.
 6. Menade U1 mini det gick lite snabbt Som du skriver så går utvecklingen framåt och de går att bygga fina smps, sen finns det ju tyvärr mycket skräp men de sitter nog inte monterade internt i de hifi prylar vi diskuterar.
 7. Detta kommer ju även gälla för @Bebop då Lumin U1 har en switchad nätdel om de i praktiken stör så mycket de vet jag inte. Ta tex EMM labs alla deras finaste apparater har smps nätdel.
 8. Att ha alla komponenter kopplade i samma list så de har samma potential är troligtvis en bra sak att försöka eftersträva. I mina öron så verkar det vara en belastning som går till och från där det blir en gnista (kan vara en dåligt kontakt i en strömbrytare, kontaktor eller annan startapparat) där det skapas en störning på nätet. Om sen Isoteken kan ta hand om den eventuella störning du har de återstår att se och om de är den som stör ut usb.
 9. Jag har inte fått nått PM @Bebop
 10. Kommer du testa fler USB kablar @Bebop ? Jag har en Cabledyne 1m som bara ligger och skräpar om du vill prova?
 11. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #7

  Du kan ju alltid nedgradera till CR1 och de kommer snart en ny version av dem (tx).
 12. octavia rs

  P-Pans Musikhörna

  Jag vet hur det är Jag skulle vilja prova andra fötter än de Ansuz Darkz D-TC jag har idag om de kan fungera bättre med en icke helt hård koppling.
 13. Jag använde HQ Player när jag hade Devialet då deras mjukvara dök upp som ett virituellt ljudkort i HQ Player så man styrde allt via Roon som skickade till HQ Player som i sin tur skickade signalen till Devialet via deras mjukvara. När det fungerade så var det bra men Devialets program strulade frekvent. Roon har inte i närheten av inställningar som HQ Player har men man kan köra upp till PCM384 och DSD512 med ett par olika filter att välja mellan och de är inte alls lika krävande som de mer avancerade filterna som Jussi gör i HQ Player (där finns enkla filter med som inte kräver så mycket datorkraft). Alla ljudbryggor som är Roon Ready är testade av Roon och Roon vet vilken apparat som kopplats in och då får man automatiskt "rätt" inställningar via RAAT (RoonAdvancedAudioTransport) så de blir anpassat till den ljudbrygga man har tex max upplösning man kan skicka osv. Detta är hur de ser ut när jag öppnar "konfigurera enhet" och får då alla förinställda värden på min dCS, dessa kan jag sen ändra om jag vill.
 14. octavia rs

  Mästarmötets efterdyningar....

  I mitt tidigare streaming liv så körde jag allt via min PC men frustrationen var stor när Devialets program inte fungerade perfekt med Windows och datorn kraschade med blåskärm. Den dagen Roon skrev att de skulle bygga en egen Linux mjukvara för NUC så hoppa jag på direkt och kan inte vara mer nöjd de har fungerat perfekt i två år på en NUC7i5 med Akasa chassi.
 15. octavia rs

  P-Pans Musikhörna

  Hur går ditt testande av fötter? Är intresserad av RevoPods så de skulle vara kul att hör hur det blev?
 16. octavia rs

  byZan - Nytt i stugan #7

  Skulle jag gjort om mitt system idag hade Accuphase E-800 stått högt på listan och med sina DAC och Phono insticks kort så får man allt-i-ett. Ända sedan jag gick med här 2004 då man satt och "drägglade" över Timbres Accuphase system så har det varit högt upp på min lista över elektronik jag skulle vilja ha. E-800 2*50W klass A
 17. Roon har en helt egen DSP lösning som inte har nått med HQ Player att göra, där man kan up, ned, omsampla till olika frekvenser i PCM och DSD format och detta görs lokalt på din Core maskin. Även olika filter kan väljas. Det ända Roon erbjuder är att man kan skick ljudströmmen till HQ player som installeras som ett helt eget program på datorn. All uppspelning styrs via Roon men man ställer in i HQ Player hur man vill behandla signalen. Flödet ser ut så här då att signalen lämnar Roon men man får även tillbaka ifrån HQ Player vilka filter och frekvenser man använder. Ifrån HQ Player kan man ta ut signalen direkt i datorn via USB tex eller så ansluter man en NAA (NetworkAudioAdapter) och kan då plocka ut signalen var som helst i nätverket.
 18. octavia rs

  Vad lyssnar du på just nu?

  Tycker jag med, på Qobuz är det en 24/48 version som låter riktigt bra
 19. octavia rs

  Roon 1.7 ute nu.

  Idag släpper Roon nya 1.6 med massa nyheter störst är kanske integreringen med Qobuz. https://community.roonlabs.com/t/roon-1-6-is-now-live/58657 https://darko.audio/2019/01/roon-v1-6-qobuz-tidal-pandora-for-lossless-lovers/
 20. octavia rs

  Roon 1.7 ute nu.

  Jag har ingen erfarenhet av att sätta fasta IP adresser i annat än routern så jag vet inte om de fungerar i detta fallet när du har Netgear kopplad som en extender.
 21. octavia rs

  Roon 1.7 ute nu.

  Nu vet jag inte om detta stämmer på exakt din modell @LasseJ When you specify a reserved IP address for a computer on the LAN, that computer always receives the same IP address each time it accesses the router’s DHCP server. Assign reserved IP addresses to computers or servers that require permanent IP settings. To reserve an IP address: Launch a web browser from a computer or mobile device that is connected to your router’s network. Enter http://www.routerlogin.net. A login window displays. Enter the router user name and password. The user name is admin. The default password is password. The user name and password are case-sensitive. The BASIC Home page displays. Select ADVANCED > Setup > LAN Setup. The LAN page displays. In the Address Reservation section, click the Add button. The page adjusts. In the IP Address field, type the IP address to assign to the computer or server. Choose an IP address from the router’s LAN subnet, such as 192.168.1.x. Type the MAC address of the computer or server. If the computer is already on your network, you can copy its MAC address from the Attached Devices page and paste it here. Click the Apply button. The reserved address is entered into the table. The reserved address is not assigned until the next time the computer contracts the router’s DHCP server. Reboot the computer, or access its IP configuration and force a DHCP release and renew.