Jump to content

octavia rs

Medlem+
 • Posts

  4 601
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  98

Everything posted by octavia rs

 1. Jag har ju mer eller mindre frångått mitt DIY så jag har fått gömma överflödigt kablage. Kablarna som saknas just nu är dock beställd i "rätt" längd de skulle vara 1m så inget udda direkt Ja vi får väl se om de blir
 2. Ibland är det bara att bara rensa ut allt och börja om från noll @byZan man hittar sånt som kanske inte behövs, inte används eller bara allmänt konstiga kopplingar Sitter själv och väntar på ett par kablar sen ska racket vara ett avslutat kapitel (för i år ) kanske de blir lån av en elektronik pryl innan jul men de kommer bara vara "plug and play"
 3. Som jag ser det så vet man med sig att man ska utveckla streamingen framöver då kan man börja fundera på saker att göra som kan påverka oavsett streamer. Är man nöjd med att använda sin Node2 för att slö lyssna på musik helt allmänt eller leta musik för att sen köpa den på vinyl eller annat media som är det man primärt använder då ser jag inte så stor mening med att bränna pengar på "tillbehör" till den. Jag har en Uptone etherREGEN switch som jag inte använder längre och en av mina egna nätverkskablar som jag kört mellan switch och Statement de kan jag skicka upp till er @bigblue om ni vill testa vad det kan tillföra. Tanken är att jag ska sälja etherREGEN vad tiden lider.
 4. Som jag ser det så vet man med sig att man ska utveckla streamingen framöver då kan man börja fundera på saker att göra som kan påverka oavsett streamer. Är man nöjd med att använda sin Node2 för att slö lyssna på musik helt allmänt eller leta musik för att sen köpa den på vinyl eller annat media som är det man primärt använder då ser jag inte så stor mening med att bränna pengar på "tillbehör" till den.
 5. Mitt inlägg var inte menat att ni @Apexorca @bigblue ska byta streamer mer att köper man en Node 2 så hade jag inte börjat fundera så mycket på att spendera massa pengar på switchar, dyra nätverkskablar osv. för att "förbättra" den speciellt inte då de inte är era primära sätt att lyssna på musik med.
 6. Det finns en hel del att fundera över om man nu vill förbättra nått men som oftast så till de som ställer frågor angående streaming rita ner hur ert nätverk ser ut och hur allt hänger ihop så man kan få en bild över det hela. Att spendera 5-6000kr på saker till en Node2 är kanske inte den "rätta" vägen och det finns som sagt olika sätt att angripa det. Ser man på PSU i Node2 så är den kanske helt ok men är den undermålig så är det kanske där man tjänar mest på att göra ett ingrepp och det finns ett kit för att byta den. https://www.fidelityaudio.co.uk/bluesound-node-2--2i---linear-1-psu--interface-4943-p.asp Är Node2 såpass bra att man tjänar på att förbättra en massa saker runt den eller är de bättre att investera i en annan streamer och frångå SPDIF överföring helt och hållet Jag ser min digitala rigg som ett system ifrån inkommande fiber NOD till router som drivs med en HD Plex linjär PSU vidare till min Innuos switch och ifrån den till min Innuos Statement där jag "försökt" optimera med saker som jag tror mig veta kan göra nytta. Alltifrån att separera husets nätverk ifrån audio nätverket till att köra en router (Ubiquiti Edge router SFP) utan wifi osv. osv.
 7. @Ampalang jag skulle nog säga att Innuos även den hittar mest "rätt" med korrekt stavning men bara för att testa den så sökte jag på "christmas", "chritsmas" och "cristmas" vilket gav mer eller mindre samma resultat i sökningen.
 8. Nu har jag inga prylar med switchade nätdelar men sitter det ett filter med kondensatorer till jord så torde läckaget i dem kunna åstadkomma att man får samma spänning i chassit oavsett var man har fasen. Som jag ser det så går det inte att exakt säga hur det kommer till att bli de är helt beroende på hur apparaten är uppbyggd och det finns ju även apparater där man har en väldigt liten switchad nätdel för att driva standby kretsen så man håller sig under reglerna för standby effekt och den stora nätdelen är bara aktiv när apparaten är i drift så att säga.
 9. Om de är ok med @VoicesInMyHead så kan jag svara här annars så har jag de i min egna tråd när jag mäta mina Innuos prylar i somras och tidigare i år mäta jag på allt annat. Trafon inducerar växelspänning så de är det man får mäta. På min Innuos Phoenix switch var de 14V i chassit med fasen "rätt" och 48V med fasen "fel" så att säga. Mäter man läckströmmen så var de nog liknande förhållande har jag för mig de är en tydlig skillnad på de flesta av mina enheter. Sen kan de vara så att man vill kanske ha lägst potentialskillnad mellan olika enheter så man försöker hålla alla chassi på ungefär samma nivå de finns olika sätt att tänka. Iom. att mina DAC och slutsteg är dubbelisolerade så eftersträva jag lägst läckström eftersom den kommer flyta i skärmen på signalkabeln som förvisso är en balanserad så de strömmen lär inte påverkaden balanserade signalen men så tänkte jag
 10. Jag har ingen erfarenhet av Oelbachs provare utan kör med en IEC kabel där jag klippt av jordledaren och kopplar in den i multimeter och kan då antingen mäta spänningen i chassit till jord eller mäta läckströmmen som flyter i jordledaren. Oavsett mät sätt så ger det ett rätt tydligt värde på när fasen är kopplad på "insidan" av lindningen i trafon. Vill man ha en säker lösning så skaffar man en sådan här "adapter" där man kan koppla in sig i serie med L,N,PE och mäta vad man vill. Koppla adaptern till matande vägguttag och apparaten man ska kolla i uttaget (inga andra kablar anslutna i apparaten) nu är det enkelt att koppla multimetern i de båda jordanslutningarna och mäta spänningen. Vänder man på kontakten kommer spänningen i chassit ändra sig. Med sådana här kablar till multimetern blir det en säker koppling.
 11. Du tar inte bort din Roon installation bara för att du testar Sense det är bara att gå in igen under "server" inställningar och ändra tillbaka till Roon så är du tillbaka till det du hade innan. De översta "reglaget" väljer om man vill använda sin Innuos med Roon och väljer du bort det kommer Innuos egna OS användas. Lika så när du vill gå tillbaka till Roon väljer man det här och sen Roon Server. Valet mellan att köra Roon eller Innuos egna OS påverkar inte de olika installationerna de finns båda parallellt och man väljer det man vill ha och kan hoppa mellan dem utan att nått försvinner. Har man kört tex. Sense och väljer Roon kommer Roon synka allt som hänt tex. i dit bibliotek eller på Qobuz/Tidal och Sense gör likadant när det startas upp då hämtas allt hem som hänt under tiden så att säga.
 12. För att kunna köra Innuos egna styrning behöver du uppdatera den till deras OS2.0 den senaste versionen är 2.0.8 för att kunna använda deras Sense app. Under server inställningar är det lätt att växla mellan att köra Innuos egna OS eller ha den som Roon server. Sen behövs det laddas nere Sense appen.
 13. Det finns som sagt flera olika vägar att välja nu vet jag inte om du har USB ingång i din DAC men annars så är jag rätt säker på att MSB fortfarande tillhandahåller detta till sina äldre DAC:ar och med en sådan monterad så öppnar sig ju en mängd möjligheter att testa dagens streamers och du har ju säkert möjlighet att låna hem lite och prova med om de skulle vara så att du vill utveckla detta.
 14. Den senaste V2 modulen är samma till alla MSB DAC (olika fysiska format och viss begränsning i upplösningar med äldre DAC IV/V) men framtida varianter kanske enbart kommer till de nyare modellerna. Jag håller helt med dig @AlfaGTV att i detta fall så "räcker" det kanske med vad Bluesound presterar utan att börja "fixa" med externa PSU, switchar osv. gillar man Bluesound appen och hur de fungerar i övrigt hade jag troligtvis suttit nöjd med det i detta system.
 15. Jo de är väl där de "skiter" sig så att säga @AlfaGTV jag skulle inte vilja köra en lösning med UPnP appar bara för att få tillgång till MSB modulen då hade det fått bli ROON och de är väl "bra nog" Med detta sagt så iom. att de inte är ditt primära sätt att lyssna på musik @Apexorca så är säkert en Bluesound fullt tillräcklig för det du tänkt ha den till utan att göra allt för mycket väsen av det.
 16. @thli72 har redan länkat till MSB render modul. Det finns alltså en modul som passar i de äldre DAC IV då agerar den antingen som en UPnP klient du får styra din uppspelning med en app tex. Bubble UPnP eller liknande. Den kan även agera "endpoint" i ett Roon baserat system det behövs alltså en Roon Core på nätverket som serverar filerna till MSB. Hade jag varit i dina skor @Apexorca och ville dra streamingen lite längre då hade jag nog kollat på MSB egna lösning då styr DAC'ns interna klocka rendermodulen och man slipper att de ska extraheras klocka ur SPDIF signalen.
 17. Fortfarande "work in progress" men matning till nätlisten och nätkablar ifrån den till apparaterna är klara. Hade ställt in listen som jag hade det innan och kopplat allt när jag inser att de blir nog bättre att vrida den så kortsidan kom utåt. Det blev betydligt mycket bättre att ha den så och de 1,8m långa iFi Nova gick att "gömma" överflödigt mellan rack och sidan på garderoben. Ni får leva med ett riktigt kass foto men de framgår ju vad som hänt. Just nu är de bara analog XLR mellan DAC och steg, LAN-kabel mellan Innuos Phoenix och Innuos Statement som är lite lätt provisoriska.....blir ändring på det inom de närmaste veckorna. Nu har jag fått till en installation där alla nätkablar håller sig längst till höger och även fått till det så att kablarna in hänger i kontakterna. Signalkablar kommer gå till höger direkt mellan apparaterna med någon form av uppfästning så att de inte hänger i kontakterna. Allt de här meckandet har inte resulterat i bättre ljud mer stillat mitt behov av hur det ser ut och när de sista kablarna är på plats ska jag känna lugnet.....
 18. De lär inte komma som någon överraskning.... Kanske det
 19. Var med en liten tår i ögat jag lämna tillbaka C-600 hos Ljudupplevelser idag.....kolla lite på de senaste Accuphase Olle hade fått in i form av SACD transport och DAC. De är ett par riktigt snygga apparater. (Bild från nätet glömde ta foto i affären). Men min tid utan TAD apparater att testa lär bli kort fick en glad nyhet idag
 20. Snygg lösning @Sammy Hur blir den slutgiltiga lösningen i krom likt Devialeten? Du ser en Devialet uppifrån den låga kåpan gör de svårt att få in större IEC under den.
 21. När beslut tagits i att de inte ska in något försteg kan arbetet fortskrida med att få till de nya strömkablarna Shuckon skrotas på en av dem så den går att koppla in fast i kopplingslådan. Lika bra och rensa ut allt och börja om från noll..... Jaja vi får väl se hur de går att knö in 5st strömkablar.....de finns en plan om inget annat
×
×
 • Create New...