Jump to content

Terminator

Medlem+
 • Posts

  528
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Terminator

 1. Jag är ingen expert (är väl därför jag ställer frågan) men mätningen ser ju väldigt linjär och fin ut för att vara gjord i hemmiljö mellan 25-7k men varför faller det av så mycket därefter?
 2. Återkommer varje år till den här julskivan då den i mina öron är fantastisk. Visst, det finns en del spår jag uppskattar mindre men topparna är skyhöga. Första julen tillsammans med nuvarande stereouppställning också och det har varit flera tillfällen då jag hajat till och tänkt ”f*n vad bra det låter” eller att jag noterat någon ny dimension av en låt eller helt enkelt bara fått lite gåshud och lyssnat på samma låt en gång till.
 3. Låter ju som att något är trasigt men jag är ju lite part i målet då jag själv använder BluOS för att streama musik (och tycker att jag har en ganska bra återgivning här hemma även om jag är fullt medveten att det finns mer att hämta), om än som ett instickskort i mitt NAD M12-försteg. Hur styr du volymen när du lyssnar via BluOS? Jag kunde inte låta bli att reagera på telefonbilden där det ser ut som att volymen är uppdragen på max i appen men det kanske är default?
 4. Jag får lyssna lite mer på dem för att våga uttala mig. Nu blir det lite Lindsey Buckingham efter en ny genomläsning av senaste Hifi&Musik.
 5. Jag lyssnade på det här albumet för en tid sedan och tyckte det var ok men din kommentar fick mig att ge det en ny lyssning och så här nästan halvvägs in så får jag tacka för tipset. Ja, jag tycker det är lite väl opolerat för min smak men stämsången är hypnotisk och det finns något där som gör att jag fortsätter lyssna.
 6. Även jag är en nöjd ägare, köpte efter en jämförelse med Nordost och Chord (finns mer info i min egen hemma hos-tråd).
 7. Spontant tycker jag senaste skivan är lite ojämn och för blandad men den kanske växer? Första singeln föll jag pladask för och det fick mig att lyssna på hennes gamla album då jag bara hört hitsen tidigare. Var tyvärr inget som fastnade på en gång men det kanske är tålamod där också…
 8. Det har ju skrivits en del även här om Abbas nya skiva och att den t ex inte fått lyssnarna att börja dansa. Mig får den i första hand att uppskatta den delvis (alla låtar är inte 10/10) fantastiska musiken och, som i ovanstående låt, så griper det tag och jag känner hur ögonen tåras. Banalt? Kanske men samtidigt så är det lite det som musik, till syvende och sist, är till för. Att hela gänget sedan dessutom är 70+ och det med marginal och att ”tjejernas” röster fortfarande låter så bra och att de kan sjunga med sådan inlevelse och fraseringar tycker jag är fantastiskt. Det märks verkligen att de inte ser detta som något de skulle klämma in som en liten sidogrej utan de är 100% seriösa. Underbart.
 9. Inte uppdaterat på ett tag, jag tolkar det som att jag egentligen är ganska nöjd med hur det låter och jag har inga större behov av uppgraderingar eller funderingar kring den delen av vår hobby. Kan dock ”erkänna” att jag gick över till balanserad kabel mellan för- och slutsteg för ca två månader sedan. Jag hade det på att göra-listan och hade en annons ute efter en beg Supra Sword XLR och fick napp ganska fort. Ingen jag kände men jag chansade och Swishade över köpeskillingen och så fanns kabeln att hämta på uthämtningsstället två dagar senare. Inga A/B-jämförelser med gamla RCA-kabeln men det låter definitivt inte sämre. Kabeln i sig är lagom stel och bångstyrig och jag hade inte räknat med att XLR-kontakterna skulle bygga så mycket på djupet men jag fick inte dem i bänken så jag är nöjd. Desto mer spännande är att jag och min fru ska få ett första förslag på utbyggnaden av vårt hus nu till veckan. Fått skjuta på det två gånger pga sjukdom så vi hoppas verkligen att det blir av den här gången. Jag har kontakt med en i mina ögon mycket kompetent firma som lovat att stötta med konsulthjälp för att få till vettiga dimensioner och lösningar gällande lyssningsrummet redan från start för att i nästa steg kunna bistå med mer handfast hjälp och installation av Svanås produkter.
 10. Handlade från Audiophonics i Frankrike för första gången och kabeln kostade lika mycket som frakten, en dryg hundring. Verkar hyfsat välgjord och med bättre kvalitet på USB-kontakten än min Nordostkabel (ja, nu fick jag det sagt också) som jag har mellan min Chord Mojo och iPhone. Kul att testa att beställa från ett nytt ställe med som har ett stort och intressant sortiment, funkade fint och utan problem.
 11. Började titta på en intervju med Sting och en av hans medmusikanter (Dominic?) på Rick Beatos informativa Youtubekanal och insåg att jag aldrig lyssnat tillräckligt mycket på denna 70-årige engelsman. Han säger själv att han alltid uppskattat att inte känna sig bunden av att tillhöra en viss genre utan har kunnat fritt flyta mellan olika stilar. Hans största inspirationskälla är JS Bach och han menar på att musik måste överaska för att vara intressant, har han inte hört något intressant eller överraskande efter åtta takter så byter han.
 12. Finns många bra låtar på den här skivan; vemodigt och ganska avskalat men ändå vackert. På köpet känner jag mig lite modern som lyssnar på en förhållandevis ny artist.
 13. Det är väl just det som många här, gäller kanske även mig (det får andra bedöma), älskar att göra i vår gemensamma hobby musikåtergivning? Känns m a o ganska nära till hands även inom mat- och vin om du frågar mig 😉
 14. En blind fläck för mig, måste undersökas då det känns som en sån artist som man ”bör” känna till. Tack för tips och påminnelse!
 15. Sjunga kan verkligen Brandi Carlile, känd bland annat från The Highwomen och The Chicks (fd Dixie Chicks). Hon rör sig i gränslandet mellan country och pop på ett avslappnat och trevligt sätt.
 16. Tack @P-pan för ett fint reportaget med många bilder som väcker mina minnena från söndagen till liv igen. Tack även till @Perfect sense för ett väldigt trevligt arrangemang och något som lyser upp den mörka hösten och ger en upptagen tvåbarnsfar ett mycket välbehövligt avbrott och möjlighet att ladda batterierna. Även om lunchen bara blev en medhavd banan och två mackor med kaffe på slottet så blev det ändå en toppendag. Jag tänkte jag skulle skriva av mig lite av mina intryck från dagen, jag kom vid halv elva och var tvungen att börja tänka på refrängen en kvart efter klockan två så jag fick ändå ett antal timmar på plats. Ändå kände jag att inte hade riktigt tid att sätta mig och lyssna i hörlursrummet. Det är som att det kräver en extra ansträngning och engagemang än att bara lite anonymt glida in ett ”vanligt” lyssningsrum och inleda jakten på den perfekta platsen. Åtminstone ägnar jag mig gärna åt det sistnämnda; först får man kanske stå längs en vägg om det är fullt, sedan blir det en stol långt ut och därefter lite längre in. Kanske undrar man då om det ändå inte är lite bättre på raden framför? Och så får man fundera på det… De rum som berörde mig mest, vilket för mig är detsamma som ”lät bäst”, var Verity, Marten och Stenheim. I år var det Otello som representerade Verity, istället för den mindre Lakmé, och förrförra årets elektronik var helt utbytt där den italienska förstärkaren nu stod i centrum. Som jag minns det så spelade Lakmé i samma rum och den gången gick jag därifrån med den där känslan och tanken man ibland kan få; En dag, en dag så ska jag äga ett par sådana. I år blev känslorna inte lika starka då välljudschocken inte var lika kraftfull men ljudsignaturen kändes igen. Ett väldigt lugnt och behagligt ljud men ändå med bra placering och detaljer. Jag satt här i två omgångar och det kändes som att jag aldrig skulle bli lyssningstrött samtidigt som var musiken otroligt medryckande med stor spelglädje. Stenheim, tillsammans med CH Precision, bjöd på ett kraftfullt och detaljerat ljud, inte riktigt samma värme och gosighet som hos Verity men ändå något jag skulle kunna leva med (!). Prislappen hade nog dock gjort att förhållandet hade blivit ansträngt i längden. Klichévarning nu men hos Marten så var det fjällbäcksvarning, så rent och porlande klart kom ljudet emot mig. Och sedan, när det så krävdes, så fanns det ett helt vattenfall fyllt av energi redo att släppas lös och det över hela registret. Imponerande återgivning.
 17. Jag är ju inte alls i vinylvärlden men av det lilla jag läst så hade jag fått bilden att spelarna vanligen växer i storlek (stora och tunga konstruktioner) i takt med prislappen och då även för att motivera den sistnämnda. För en lekman så ser ju detta "bara" ut som en vanlig skivspelare. Fast det kanske en hängiven LINN-entusiast inte bryr sig om utan för dem är varumärket tillräckligt starkt för att väcka intresset?
 18. Känns igen med fiskelinorna! Jag och storebrorsan sprängde våra med nyårssmällare, det gick också bra
 19. Att bara släppa en rocklåt på 14 minuter är värt all respekt.
 20. Tänkte häromdagen att jag skulle skriva något om den här singeln av Adele. Den är bra, riktigt bra och bättre än det mesta (kanske allt?) av det hon gjort tidigare. Kan erkänna att jag inte lyssnat så mkt alls på henne men den här låten fick mig att börja plöja hennes tidigare alster. Hon sjunger inte perfekt i en teknisk mening men hon sjunger väldigt personligt och med mycket känsla, otroligt mycket känsla. Ibland känns det nästan som att hennes röst ligger i två tonarter samtidigt. Och det låter inte alls fel.
 21. Tack för tipsen, jag ska kolla där också. Det som är lite speciellt är just att kabeln behöver ha en honkontakt där man kopplar in wifi-dongeln, det verkar det inte vara så många tillverkare som tillhandahåller.
 22. Hej, Jag tänkte byta ut kabeln som min wifi-dongel använder (lång historia) men då tänkte jag även passa på att köpa en lite ”bättre” kabel men mest för att det är roligt och vem vet, det låter förhoppningsvis inte sämre. Det jag behöver är alltså en kabel som den på bilden med usb A i båda ändarna, hona respektive hane och gärna ca 75 cm. Det finns ju på t ex Jula för några tjugor men vore kul med något roligare… Länk till kabeln på bilden.
 23. Säger du då också att alla, som kan, bör få högtalare byggda efter sina rum? Jag menar, inget rum är väl det andra likt?
 24. Kanske låter konstigt men jag skulle vilja påstå att det är det här albumet som fick mig att verkligen börja lyssna på Abba i vuxen ålder och då gräva lite djupare än Abba Gold som köptes under uppväxten. Instämmer, grymma tolkningar.
×
×
 • Create New...