Jump to content

Terminator

Medlem+
 • Posts

  444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Terminator

 1. Underbart ljus i det här fotografiet! Vilken tid på dygnet togs det?
 2. Mitt senaste inköp är en ny vattenskidlina och handtag för 499 kr på XXL då den gamla helt enkelt blivit gammal och gick av när vi använde den för att dra storebrorsans fru i åkringen… Kul att ställa sig på vattenskidorna igen, är några år sedan sist men det är lite som att cykla (eller åka utför på skidor), kunskapen finns kvar.
 3. Kul att du är nöjd! Vad kan en sådan här anteckningsplatta som t ex en iPad med penna inte kan? Eller är det helt enkelt en penna och skärm som är bättre för att just skriva på?
 4. Jag tyckte det var ganska tydligt vad och hur som skulle göras men det tog tid att krypa runt på golvet att få till finjusteringen. Hade jag dessutom haft en större modell av högtalare som jag inte kunnat lägga ner på sidan för monteringen så hade jag nog blivit ganska svettig och frustrerad.
 5. Paketet innehåller fyra fötter och låsmuttrar samt tre olika dimensioner på skruv mellan högtalare/stativ och själva foten. Det medföljer även en liten specialnyckel (med Isoacoustics logotyp på!) som används för att dra fast skruven i foten samt till låsmuttern som sitter mot högtalaren. Specialnyckeln är dock, trots sin litenhet, riktigt användningsbar. Varje bricka är uppmärkt med dimensionen på skruven så det är svårt att välja fel så länge man vet vad man har. Mina högtalare är så pass hanterbara att jag valde att lägga ner de på sidan och bytte samtliga fötter samtidigt och sedan flyttade jag dem till in position stående på en handduk. Den här smidiga metoden kommer från Isoacoustics pedagogiska instruktionsfilm som finns länkad med en QR-kod på den bifogade manualen. Lite förvirrande är det dock att pappers- respektive videomanualerna inte är helt överensstämmande (muttrar som bytt utseende osv). Efter montering så noterade jag att ena högtalaren lutade något bakåt, fick det även bekräftat av vattenpasset, men jag kunde lösa det genom att vrida de två bakre fötterna ett helt varv och så var ordningen återställd. Jag vet inte vad det beror på men jag gissar att det är vår parkett som slipats ett antal gånger under dess livslängd (sannolikt från 1952). Jag har aldrig klämt eller känt på dessa fötter före jag packade upp dem här hemma och jag slogs av hur mjuka de är. Om jag t ex jämför SD-kuddar så känns dessa ändå klart mer fjädrande. Givet sugproppen i botten så behöver man dock inte vara orolig för att de ska välta utan det känns ändå stabilt. Fortsättning följer.
 6. Lite klädsamt skryt på kartongen och vad passar bättre än att surfa lite på Euphonia samtidigt som jag packar upp den första kartongen? Rejäla kartonger med välgjort innehåll, om än inte perfekt då finishen hade kunnat varit lite högre på något mellanlägg, men för de här pengarna så tycker jag att man ska ha ganska höga krav.
 7. @octavia rsVar är fotot taget?
 8. Favoritvin som är vinet som fått mig att återupptäcka mitt tidigare lite avsomnade vinintresse.
 9. Vad tyckte ni om den? Jag drack en 2019 till torskrygg med brynt smör, räkor, kokt grön sparris etc tidigare i veckan och tyckte det var en mycket trevlig upplevelse. Helt klart värd sina 199 kr.
 10. Kul att se, jag har samma hemma på väggen (om än inte i lyssningsrummet). Jag håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande för din stackars vovve.
 11. Helgens test blir IsoAcoustics Gaia II som jag lånar hem från @Reference Audio. Får se om/vad något händer med ljudet 🙂
 12. Aha, jag tänkte inte på den möjligheten utan då jag hör det talas om subbasar så tänker jag alltid på högtalarlådor som är helt fristående från ”huvudhögtalarna”. Nu får jag inse att det finns fler alternativ och möjligheter.
 13. Hur många kör egentligen med 3 eller fler? Jag har använt två under ca fem år och fler har alltid känt väldigt avlägset givet rummets layout och användning.
 14. Tolkar detta som att det överlag lät bra 😁
 15. Jag tycker inte Hifitorget är perfekt men jag upplever det ändå bättre än Hifimagasinet, så som jag minns det, med tanke på de filtreringsmöjligheter och i mina ögon bättre listor som nu finns.
 16. Min erfarenhet av ABBA har egentligen bara innefattat den sedvanliga lyssningen av ABBA Gold och musiken från Mamma Mia-filmerna. Föräldrarnas Arrival-LP väckte aldrig något intresse i min ungdom och de kändaste låtarna har, tyvärr, i många fall blivit sönderspelade. Sista året har jag dock börjat lyssna igenom ABBAs album och måste säga att jag är så förtjust och det finns så många låtar som i mina öron är högklassiga, t ex ovanstående, med Agneta och Anni-Frids individuellt fantastiska röster och som dessutom fungerar så bra tillsammans. När man sedan adderar Bennys känsla för melodier och arrangemang så är jag i sjunde himlen. Till det kan man sedan lägga Björns texter som, märker jag nu i vuxen +40-ålder, även ofta innehåller en hel del välformulerat vemod. När jag lyssnade på kontorsstereon tidigare idag så kände jag t o m hur mina ögon tårades. För mig är det högsta betyg när musiken framkallar de starkaste av känslor, oavsett om det är glädje, sorg eller bara ren skönhet.
 17. Härlig fåtölj och soffor, berätta gärna lite mer om märke och modell för respektive!
 18. Jag kan hålla med om detta men det blir i princip alltid problematiskt på alla online-forum att debatter till slut ofta "vinns" av de som har skriftspråkets gåva samt, i de fall det behövs, lägger tiden på att korrekturläsa sina texter. (Ytterligare en faktor är förstås att man ska känna att man har tiden och intresset av att skriva och dela med sig och debattera) Jag uppskattar att ta del av allas åsikter och vill inte att medlemmarna ska avstå från att delge sin åsikt för att de känner eller tror att de inte kan skriva tillräckligt bra. Då ser jag hellre att vi får ställa kompletterande frågor där det finns behov av förtydliganden. Därmed inte sagt jag allra helst läser välformulerade och korrekt avstavade texter. Med ovanstående sagt så vill jag ändå betona att jag uppskattar den här debatten och den kunskapsspridning den bidrar till.
 19. Jodå tack, just de här högtalarna har jag inte spelat med något annat än NAD och då nuvarande M32 på egen hand och därefter med M22.2 som separat slutsteg så jag vet inte vad som kan låta bättre eller annorlunda men som det är nu så är jag nöjd. Tidigare hade jag ett par N804:or i ca 15 år och de hann jag driva med Sunfire Cinema Grand, Rotel RB-1080 och Nuforce Ref9 v2 där jag ändå uppfattade de sistnämnda som min favorit. Rotel-steget var inte dåligt men det blev inte det där lyftet jag hade hoppats på när jag kopplade in det till mitt dåvarande Rotel RSP-976 surroundförsteg. Men om man ska prata om B&W och förstärkarminnen så är det kanske som den första kyssen, det är den första som var bäst. Jag minns min Arcam Alpha 6+ (tror jag den hette) och ett par B&W 602 S2 som spelade väldigt fint i studentlägenheten…
 20. Fick det här tipset genom Roon radio och lyssnar nu igenom debutalbumet som soloartist från David Huckfelt. Han är även medlem i gruppen The Pines (som jag inte lyssnat på ännu) men förvänta dig en en lite släpig och eftertänksam amerikansk folkmusik. Inte musiken som får dig att vrida upp volymen utan mer den som får dig att sitta ner och slappna av.
 21. Fanns mycket snack och förhoppningar på Audioaficionado om att D4 ska släppas redan i juni men vi får väl bara vänta och se…
 22. Intressant! Tanken har slagit mig då D3 har funnits i ganska många år nu.
 23. Jag såg härom dagen att min högtalarmodell försvunnit från Hifi-klubbens hemsida och efter en snabb förfrågan så fick jag svaret att den gått ur produktion. Jag gissar att det förstås är rent marknadsmässig hänsyn och att den inte säljer tillräckligt bra och jämfört med övriga modeller i serien (konstigt tycker förstås jag som är part i målet ). Inte det att jag inte gärna skulle ha en av de större modellerna, jag tror att mitt nuvarande rum ganska enkelt skulle kunna "svälja" 803orna och sannolikt även 802orna men för mig så har den här modellen erbjudit en bra kompromiss mellan pris och prestanda.
×
×
 • Create New...