Jump to content

Terminator

Medlem+
 • Posts

  642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Terminator

 1. Man får ge Verity att de har en, iaf i mina ögon, helt egen design på sin elektronik. Uppfriskande. @Perfect sensefinns det ett förväntat pris ut till kund utan tilläggsmoduler?
 2. Inte fastnat för Cashs musik i övrigt men alla American I-V är riktigt starka album som har känslan av vemod och en man som ser tillbaka på ett långt liv, väl medveten om att livet är ändligt.
 3. Kan du acceptera att Orville Peck alltid uppträder med en fransad mask framför sitt ansikte så har du fantastisk country framför dig. En djup röst som kan flytta berg och nå höga toppar samt en fin inspelning med en härligt torr basåtergivning. Tipset kommer från senaste Hifi&Musik där albumet fick 4/5.
 4. Hörde honom första gången som Sarah Klangs förband förra helgen. Då var det bara sång, gitarr och pedal steel guitar (tror jag det heter) och riktigt, riktigt bra. Gissa om jag blev förvånad när jag lyssnade på hans två album och fick höra en stor och härlig ljudbild med många gitarrer, ibland blås och ett härligt driv i musiken. Läste en intervju där han själv kallade musiken för något i still med ”sätta sig i bilen och bara köra iväg-musik” - väldigt passande beskrivning. Under konserten fick vi dock höra att en del av texterna är ganska mörka historier från uppväxten med och om hans alkoholiserade pappa. Titelspåret Paloma handlar t ex om pizzerian Paloma i Örebro där hans pappa kunnat köpa både alkohol och mat.
 5. Ludwig Hart var förband, och spelade gitarr och körade i Sarahs band, helt otroligt bra. Ny favorit.
 6. Vet ni redan nu var ni skulle ha det? För mig påverkar det om jag ska svara 1 eller 2.
 7. Jag köpte en biljett efter att Jan Gradvall jämfört det med att Mozart eller Beethoven skulle kliva ned från himlen och göra en sista spelning. Han verkade övertygad om att det kan vara sista spelningen någonsin så jag blev lite stressad då jag aldrig sett dem live (inte lyssnat så mkt på deras musik heller ärligt talat).
 8. Kliver på tåget mot Uppsala nu, tror detta blir kanon. Ser att det finns biljetter kvar till balkongen (?) men parketten är utsåld. Första gången på Uppsala konsert & kongress och tillbaka i min gamla studieort - kul med utflykt för en småbarnsförälder!
 9. Det är konstigt men jag skrev för några dagar sedan om att jag inte är så förtjust i Winnerbäcks Själ och hjärta del 1 och del 2 men däremot hans senaste singel. Nu kom det ett nytt album som var just Själ och hjärta del 1 & 2 + nyss nämnda singel och tre låtar till, dvs totalt tolv spår. Ny ordning på låtarna, några nytillskott och så blir det en helt annan helhet och jag är mer eller mindre golvad. Tack Lasse.
 10. Följer du också @Perfect sense i sociala medier? (fick upp precis denna från deras flöde på FB tidigare idag )
 11. Ser trivsamt ut och en imponerande vinylsamling! Jag kan tänka mig att såna här öppna rum med begränsat med reflexer från väggen bakom lyssningspositionen överlag ger ett bra ljud. Jag minns själv från ungkarlstiden, i ett förvisso klart mindre rum, hur jag kunde få ut både högtalare och soffa från väggarna och hur ljudet påverkades positivt.
 12. Lyssnade på Erin Rae, recension i senaste Hifi&Musik, och fick en uppenbarelse av vad jag egentligen ville lyssna på då Erins musik inte riktigt lyfte i mina öron ikväll. Snacka om duo dessa herrar/killar var, så otroligt synkade och med röster som ofta låter som att de var som gjorda för varandra.
 13. Får man fråga vad måttet är mellan högtalarna och från högtalare till sweetspot? Det ser stoort ut 🙂
 14. Hej, Tråkigt att du inte känner dig sådär nöjd som man vill vara efter att ha gjort en rejäl uppgradering. Jag har aldrig ägt vare sig 805D3 eller 804D4 men däremot ett par 804D3 sedan 1.5 år och 804N i ca 15 år före det. Spontant låter det ju som ett ganska litet rum till en golvhögtalare av 804:ornas storlek och det bör ju bli en ganska rejäl skillnad mot 805:orna och deras förmåga att spela lite djupare bas i rummet. Jag tänker att bara dina 804:ors förmåga att spela djupare kan "aktivera" problem med stående vågor som du tidigare inte märkt med dina mindre stativhögtalare. Huruvida H390 är kraftfull nog att driva dina 804:or så tror jag nog att svaret är ja, åtminstone verkar den kunna kräma ur sig en försvarlig mängd effekt även vid lägre impedanser - se här. Om den sedan är en bra matchning i övrigt, det får du nog bara lyssna dig till. Kanske att du har möjlighet att ta dig till en av Hifiklubbens butiker och få en demo av t ex en H590 eller med två bryggade NAD M23 jämsides med en H390 för att eventuellt få en föraning om förstärkarens inverkan på upplevelsen. Det ena utesluter inte det andra men jag hade nog följt @shafts råd och börjat med lite mätningar för några tusenlappar och som sedan kanske följts upp med ett förslag på möjliga åtgärder för ett inte alltför högt femsiffrigt belopp att ta ställning till. Om du sedan gör det och ändå inte blir nöjd så borde du om inte annat kunna ha nytta av de åtgärderna oavsett vilken elektronik eller högtalare du ställer in i rummet i framtiden.
 15. Härlig uppställning, är det ett slutsteg från Emotiva som står där på golvet? Nöjd?
 16. Blir spännande att höra, tror jag hörde på en vinpodd att det är ett typexempel på vin som vill snylta på Amarones namn (som tydligen är populärt långt över snittet i Sverige).
 17. Jag tyckte att Själ och hjärta del 1 och 2 var var ganska ojämna och inte några av mina favoriter med Winnerbäck. Här är det en ovanligt positiv Lasse som försöker hjälpa en kär vän att, just det, släppa det där mörkret. Allt till en vacker melodi.
 18. Får man så här i påsktider säga att Elvis är det närmaste Jesus man kan komma i modern tid? 🙂 Musiken blir ännu bättre med goda tillbehör som masserar flera av sinnena. Glad påsk!
 19. Jag förstår vad du menar men det jag tänkte på i första hand var att jag inte behövde installera om BluOS-spelaren i appen eller något annat tekniskt strul. Hur ser jag som lekman på en nätverkskabel om den är skärmad eller inte? Gällande jordplanen så tänker jag att nu är hela anläggningen ansluten till samma eluttag och säkring (drog fram en 2.5mm2 till en egen 16A-säkring för något år sedan) så det borde väl inte vara ett problem eller hur ska man tänka här? (Inser att jag borde göra en sån här snygg schematisk bild över stereo och nätverk för att ge en tydligare bild) Gällande fiber vs kopparkabel så borde fiber vara uteslutet i det här fall då satelliten i mitt meshnätverk endast har vanliga RJ45-kontakter för anslutning? Tack för dina kommentarer och feedback, uppskattas!
 20. Gillar du klassiks amerikansk västkustrock så vet du säkert redan vilka dessa herrar är och hur bra de låter tillsammans. Jag har sett Joseph Williams live flera gånger med Toto men skulle verkligen vilja se honom med Champlin och Peter Friested. Jag tycker att hans röst kommer väl så mycket till sin rätt där. Gillar du det väldproducerade, melodiösa och med stämsång som the icing on the cake så är du hemma.
 21. Jobbat vidare med detta under veckan och passat på att låta anläggningen köra streaming via Qobuz/Roon timme efter timme när jag jobbat hemifrån. Testade då att sätta en fast kanal för 2.4 GHz-bandet i routerns inställningar. Såg att Sonos är satt köra på kanal 11 så jag testade först 6 och sedan 1 men ingen blev perfekt (testade dessa bara utifrån att jag själv tidigare kört dessa för Sonos och då fått tips att prova så jag det kändes lite mer bekant). Problemen kvarstod även om jag tyckte det blev mindre frekvent. Därefter drog jag ner ”CTS/RTS-tröskelvärdet” från maximala 2347 till 500. Det ska tydligen ha en negativ inverkan på hastigheten i nätverket men ökar stabiliteten något. Jag kunde inte märka att det påverkade stabiliteten på ett positivt sätt, det kunde ändå komma ett oönskat avbrott efter några timmars spelande. Nästa steg blev att koppla ur USB-dongeln för trådlös anslutning som min NAD M12 har i BluOS-kortet och köra med kabel till närmsta satellit i meshnätverket. Jag har tidigare undvikit detta då jag inte har plats i befintlig kabelkanal att dra en kabel men nu fick det bli en temporär lösning tvärs över vardagsrumsgolvet. Hade en fem meters gammal nätverkskabel liggande i en av alla påsar med blandade kablar i garaget som jag satte mellan M12an och närmsta satellit. Får erkänna att jag blev lite förvånad då det fungerade på en gång och även efter mina långtidstester så har det fungerat utan avbrott. Steg två blev en mer permanent lösning då jag nu flyttade min ena satellit till att stå bredvid stereobänken ovanpå ena subwoofern. Fungerar fortfarande trots att hela familjen varit hemma och belastat nätverket fullt ut (i relation till vår normala användning). Håller tummarna men det verkar som att jag är en lösning på spåret och egentligen kanske inte så konstigt om det är en en gammal wifi-dongel som är den svagaste länken. Nu har självklart min hjärna börjat snöa in på vilken nätverkskabel jag ska köpa och ersätta garagefyndet med. Har några i passande längd liggande men visst vill man ha något lite snyggare…
 22. Finstämt med en av Sveriges bästa manliga röster. Tips från Jan Gradvall i senaste Di weekend.
×
×
 • Create New...