Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

2 hours ago, byZan said:

…. Svaret blir - vete tusan?

 

Ser ut som bilden visar nedan….

 

IMG_6131.thumb.jpeg.492caaf950358c33414544b40c55f1fe.jpeg

 

… och det okej ut eller? Lika illa/bra på båda bandspelarna? Nu slipper jag iaf frakta fram och tillbaka vilket är skönt, men några band tog jag med mig för att morgonstunden ska bli riktigt riktigt bra🙂

 

/byZan

Darklabs?

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Darklabs?

Que? Måste man veta var de är beställda ifrån? Jag gick in på eBay och klickade på ett par och nu sitter de på plats och det låter bra oxå:winking:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, byZan said:

Que? Måste man veta var de är beställda ifrån? Jag gick in på eBay och klickade på ett par och nu sitter de på plats och det låter bra oxå:winking:

 

/byZan

Inte alls förstås! Var mer intresserad för egen del eftersom jag upplever något glapp som ger ojämn gång på mina som fick med vid leveransen av min spelare.

Så om du är nöjd så kanske det finns fler att hämta. Men ala boneur! Såg att @Josaa hade tydligen köpt från just Darklabs så kanske bättre att få hans erfarenheter istället?

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Okej, men de kom tydligen från Kina enligt paketet, men vet inte ens om man kan lita på den infon med tanke på det som står i tidningarna????

Jag gick in på eBay som sagt, en sådan research gjorde jag:winking:

 

Men inga glapp och de ser helt raka ut när man spelar/spolar:smile:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Känner nu att valet att ta ut en av mina rullbandare (B67:a) till stugan var ett bra val när det gäller lyssning, spelar så fint och ger mig ro i själen när jag nu sitter här och tittar ut på en fin vårmorgon med en espresso i handen. Dock stångas jag med var och hur jag ska placera den och det med tanke på en bra åtkomlighet, vill inte ligga och krypa på golvet för bandbyte t ex? Den får inte heller påverka ljudet från högtalarna heller. Det ska vara estetiskt tilltalande oxå vilket nog är det svåraste att få till  så ”allas” sinnen blir tillgodosedda, hmm!

Har några Jazz Maters band och nu på morgonen spelade jag nr 1 och det med ett stort leende på läpparna och tänkte att jag måste skaffa fler band i serien Jazz Masters!

 

Nu när vårvärmen äntligen verkar vara påväg så kanske lyssnandet på musik blir lidande om timmar per dag är en måttstock, men lyssningen på mornarna kommer jag aldrig att tulla på, 3-4 timmars njutningsstund för själ och välbefinnande för både kropp o knopp:satisfied:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, calm said:

Darklabs?

Bara namnet får mig att avstå för att gå in på liknande sidor:winking: Gjorde en tabbe för några år sedan då jag via någon sida hamnade helt fel när jag läste och tryckte hej vilt på länkar om prostata cancer som en kompis hade blivit diagnostiserad med. Jag blev sedan bombad med sexerbjudanden av allehanda slag och öppnar numera inte sidor eller länkar som kan misstänkas vara något olämpligt. Men länken från @Josaa var okej även om namnet får mig att associera till sex-drugs- men inte till rockin roll:winking:

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Äntligen - är det lite vår i luften! En härlig morgon med en sol som är påväg upp, den lilla vind som är känns inte lika kalla som den gjort tidigare, himlen ganska blå med lite skyar, lite varmare oxå, så skönt!

Drog igång bandaren och spelade ett Jazz Mastersband (igen) direkt efter frukost och njöt i fulla drag.

Nu med en tumstock i handen så försöker jag hitta en lämplig plats för Studer’n…….? Pratade med @P-pan i går kväll om just placeringen av denna och eftersom han varit här så försökte vi komma på något bra ställe men icke. Inte ens två hjärnor av vår kaliber klarade av det och nattens sömn gav inga nya infallsvinklar heller, Det spår som jag ska testa är om inte mitt gamla cd-ställ på hjul som jag har hemma skulle kunna användas och modelleras lite och kunna fylla en hyfsad funktion, hmm, tål att testas kanske? Ta bor cd-hyllorna och kanske få plats med lite band, ja kanske? Har en stenskiva som skulle kunna läggas på toppen då måtten på stället inte är full storlek för att ge plats för bandaren, kanske skulle kunna fungera? Jag måste iaf testa denna tes och tur att jag sak åka fram och tillbaka på torsdag så jag kan ta den med ut, fortsättning följer…… för bandaren ska få bli kvar, den gör tillvaron i sweetspot så mycket mer rofylld när jag får den feelingen.

 

Nä nu dags för en espresso till och lite Sjostakovitj, men va f*n?! Solen gick i moln! Ja ja en stunds vårkänslor fick jag iaf:foldedhands:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

On 2024-04-29 at 06:20, byZan said:

en stunds vårkänslor fick jag iaf

Nu har’e hänt något?! Sol, molnfritt, vindstilla och klart varmare, vilken morgon:smile: 

Espressos, musik och ett stort leende på läpparna gör denna morgon minnesvärd. Det är så gött å leva och jag tror t o m att musiken låter bättre idag än igår, nu har’e hänt något?! Jag tror att elektronik och kablar oxå har fått en boost av det fina vädret?

 

Ha en trevlig Valborg!

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Nu är steg ett avklarad, tagit ur en del svenska artister ur cd-förvaringen som är tänkt att testa för placering av Studer’n i stugan, kan gå?

IMG_6137.thumb.jpeg.8121e7bc198f8698076a9d921ddb6c4d.jpeg

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Många artister som inte spelats på länge upptäckte jag när jag höll på, kanske dags att göra plats för en cd-spelare? Har ju en eller två som står och kanske skulle funka? Hur länge sedan är det sedan jag laddade en silverdisk senast, många år är det, hur gör man?😉

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Det ser ju inte klokt ut! Men med lite färg på träytor och lite kapning av Stenskiva på djupet så kanske det skulle fungera?

 

IMG_6138.thumb.jpeg.a0d6b2bdde6a4e434a976a6994e87aa4.jpeg

 

Hmm! Det är på morgnarna det händer…. men kanske bättre om jag sov längre?😉

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Igår åkte jag ut själv till stugan för att förbereda inför sjösättning av båten på i morgon, av med pressening, laddning av batteri etc, så nu inväntar jag två av sönerna som kommer ut och hjälper till. Fick stränga förhållningsorder av frugan innan avfärd - kör lugnt och klättra inte på stegar/båten så du ramlar, utan vänta på grabbarna så får de göra sådant!

Vid avfarten och ut på Norrortsleden så skruvade jag upp volymen och diggade det jag hörde det blev inte en så lugn färd som jag utlovade och inte höll jag det jag lovade frugan heller, aj aj! Men ni säger väl inget va?

Väl ute så packade jag in mat i kylen, satte på mig ”knegarkläderna” och började ta fram sådant jag behövde inför iordningställandet av båten, bl a elkabel och laddare samt en stege. Jo även nu bröt jag mot de förhållningsorder hon givit mig! Upp och ner på stegen ett antal ggr men inget ramlande vilket var tur, säg inget om detta heller så är ni bussiga!

Efter ca 1 timmes arbete så kom grannen förbi och jag bjöd in honom (oxå ensam här ute för dagen) på en ”wirre” för lite tjöt. Han har inte sett mina prylar tidigare men säger att han hört mig spela allehanda musik många ggr. Så det blev lite lyssning och han gillade verkligen vad han hörde som den hobby musiker han är. Jag kan meddela att han lyssnar på ett annat sätt än jag i mångt och mycket, juste produktion, fin inspelning och bra gjort och lite live känsla, oj vilket röstomfång, konstigt att låten är pop då trummisen håller sambatakt o s v. Han spelar allehanda instrument själv, har en egen lite studio hemma där han tillsammans med sonen (ljudtekniker) som lyssnar och lär hur de fått till ljud, produktion etc i låtar de gillar för framtida produktioner. Han har även en dotter som spelar och sjunger och som han ibland spelar med vid event etc.

Det blev inte bara en w utan tre och klockan han bli sen, men kul och givande samtal, han fick lite tips på sådant jag blir berörd av musikaliskt och han förstod varför, gåshud flera ggr sa han!?

 

Så morgonen startade senare än vanligt för min del, men skulle säkert vara alldeles för tidig för många andra. Men nu på fm tagit in de testobjekten från bilen som jag ville testa och ska under dagen försöka få till en uppställning av Studer'n, om än kanske provisorisk!, vi får väl se hur det kanske kan bli?

 

F*n vad jag blev sittandes länge ser jag nu, okej en espresso till den klassiska musik jag valde denna morgon - StjepanHauser, LSO, smakfullt, vackert, lugnt och rogivande.

Nu blir det snart lite testarbete……………!?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Det är svårt att lära gamla hundar att sitta sägs det men med träning och åter träning så borde det väl kunna bli lite bättre? Så även för en som har blivit van att trä band på en liggande spelare, men jag har nu övat med tre band och tycker t o m känns lika lätt som tidigare, övning ger färdighet.

Nu måste jag skaffa en längre strömsnok så jag slipper ha den som sitter där nu snett framför befintlig elektronik, undrar om jag ska införskaffa en av finare sort än lakritssnöret som sitter där nu? Äh det låter så pass bra och att mina öron inte skulle uppfatta om en finare kabel ev skulle göra något förbättrande, skippar den tanken som den kabelskeptiker jag nu är:winking:

Det blev lite Pink Floyd som fick stå för den analytiska lyssningen om Studer’n låter bättre/sämre  eller ingen skillnad alls nu när den står upp, Jag hörde ingen skillnad men synintrycket blev bättre när jag nu får se elektroniken och får mer plats på golvet framför,  mer rogivande för det estetiska sinnet (även om jag vet att det skulle kunna bli än bättre med lite färg, kapning av stenskiva, kabeldragning och kanske något mer oxå?

Nu är det som det är och jag jobbar vidare………om jag inte fastnar i lyssnings ”mood”, det är lätt att hamna där kan jag tillstå, me and my body like the rolling wheels:winking::33:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Båten sjösatt efter att vi gjort en egen service på motorn, sparade ca 12-15’ på det och hade en rolig dag med sönerna och kväll, Lite grillat via O-fyr (grabbens 40-års present) vilket var roligt, pyssligt och tog en stund men gott blev det. Fick oxå spela lite via Studer’n vilket de uppskattade rent ljudligt, men ifrågasatte alla grejer och hur mycket plats de tog, men oxå glada för att jag är glad.

 

Nu ska jag ta ett par dagars semester och njuta av lite ledighet!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nyss hemkommen från ”semester” - några dagar i Prag med vänner, god mat, några öl och sevärdheter för de som inte hade varit där tidigare, för oss blev det repetion/uppdatering. Staden började fyllas på med en hel del hockeyfans i barer/pubar men som tur är finns det gott om små oaser för vätskepåfyllning.

 

Väl hemma så blev det nästan musik direkt i sweetspot och det måste ha låtit bra för jag somnade mer eller mindre direkt till Ray Brown Trio, albumet är det det inget fel på så det måste ha varit trötthet!

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Underbart att få ta del av rapporteringen från mässan i München av våra stekheta ”korrar”, fina bilder med egna intryck, toppen och tack alla alla Ni:33:

 

Själv så sitter jag och funderar på om det inte är dags dör att ta ut sommarbilen ur garaget, det är ju lovat finväder? Får nog klara av den utlovade perioden som barnvakt över helgen först innan gaspådrag sker, den som väntar på ………….!

Idag blir det nog lite……..hmm kanske gå ner på rangen och försöka få igång den stela kroppen och ge den en ärlig chans att prestera till det årliga KM-spelet vi gamla bowlare har, man kan ju inte komma otränad varje år tänker jag? Okej placering förra året men det är två snäpp upp om man ska stå som segrare. Tar man förstaplatsen så blir man arrangör till året därpå, vill man det? Jo det är inte så betungande och roligt att få ha vandringspriset hemma under ett år. Hupp, nu går jag händelserna i förväg, kanske bäst att träna först.

Vart ställde jag klubborna…..? Okej, får leta efter dessa och kanske städa i bagen efter förra årets 4 (?) rundor. Nu är jag sugen på och se om mitt självförtroende, bollkänsla, kropp håller måttet eller om det är dags att revidera, iaf bollkänsla och kroppens förmåga, självförtroendet är som oftast alltid på topp tills man spelat den första rundan.

 

Jo det blir lite rullband senare idag, 4 dagar i Prag utan musik ger abstinens!

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, byZan said:

 

Idag blir det nog lite……..hmm kanske gå ner på rangen och försöka få igång den stela kroppen och ge den en ärlig chans att prestera till det årliga KM-spelet vi gamla bowlare har, man kan ju inte komma otränad varje år tänker jag?

Hoppas att ni får fint väder på

andra kusten. Här i väst är det mulet och verkar så förbli väl över kvällens start på säkraste vårtecknet, hockey-VM. 
Värsta träningsverken brukar av egen erfarenhet komma två dagar efter så med en varannandagsrutin är du nog snart i toppform. Varannan dag golf och varannan dag rullband.

Link to comment
Share on other sites

Klarblått och lite vind, perfekt för träningen som nu är avklarad. 60 bollar på rangen och nöjd med vad jag presterade, ca 75% bra slag, 20% som inte gick takt och 5% rena katastrofen🥵

 

Varannan dag träning säger du? Då är risken för överträning överhängande stor, det måste vara kul oxå😉

 

:byZan 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, byZan said:

Varannan dag träning säger du? Då är risken för överträning överhängande stor, det måste vara kul oxå😉

Ja, det är ju egen erfarenhet från när jag höll på med innebandy som mest. När det värkte så man knappt kunde gå så var bästa medicinen att gå på och träna igen. Vill inte bidra till några skador och tänker att du känner din kropp bäst :smile:

Link to comment
Share on other sites

On 2024-05-03 at 08:07, byZan said:

Nog blev det provisoriskt allt, men med lite förfining så kan det kanske kan fungera?

Första tanken är att denna konstruktion inte kan gå obemärkt rent akustiskt, men det kanske blev till det bättre?

Jag tänker även (som jag brukar) att du har prylar värdiga ett ändamålsenligt rack. Smaken är dock som baken.

Kul att du delar med dig av bilder på hifiresan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...