Jump to content

conan

Medlem+
  • Posts

    3 905
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

conan last won the day on February 24 2023

conan had the most liked content!

Recent Profile Visitors

10 725 profile views
  1. Capercaillie, lite poppig irländsk folkmusik kan man säga.
  2. Du hamnar nog och också på slutstationen till sist. Antingen horn eller elektrostater 😁
  3. Det här bandet har jag missat helt så det blir fler skivor allteftersom de dyker upp i butikerna. Altan - Island angel, 1993. Albumet blev second biggest selling world music album globally in 1994. Det är välförtjänt och är man inne på irländsk folkmusik får man inte missa den här plattan.
  4. Jag har sett Mike live för många år sedan och den konserten var ju välspelad och så, men han är inte direkt en showartist. Jag kan tänka mig att ett tributeband kan ge det där extra.
  5. Det kanske är bekvämt att använda RLC som enda element i modellen av en kabel men kanske bör man gå tillbaka till Maxwells ekvationer och generalisera kabelmodellen för att om möjligt knyta in nya egenskaper som t ex påverkar signalen på olinjärt vis. Det här minns jag diskuterades i några universitetskurser men man valde att stanna inom ramen för linjära system. Allt blir så mycket lättare då. Det lär vara svårt att komma någonstans utan djupare kunskaper i fundamental ellära men kanske finns en del forskning på området sen 90-talet när jag gick ut skolan?
  6. Jag har testat en del musik inom olika genre på ungarna och kan mest bara konstatera att det är hopplöst med det mesta men inte allt. Grabben gillar stycken av Liszt, Grieg, Mozart, Bach och Beethoven - särskilt sånt som har mystiska undertoner. Det är kul. Populärmusiken är ju intressant bland unga men inte bara den. Det finns hopp.
  7. Altan, Another Sky från 2000. Altan brukar oftast framföra traditionella irländska folksånger men denna gång kan man även finna Girl from the North Country av Bob Dylan.
  8. Problemet är väl också att man hör bra musik då och då men vet inte vem det är. Man kan fråga barnen om de är med men kanske man borde köra genom en sån där app som berättar vem som sjunger. Jag känner inte igen någon på DNs lista men kanske om jag hör låten ..
  9. Ja, fast dammsugningen är ju ett måste ändå så inte elektrostaterna dammar igen. För att inte tala om skivtvätten .. det var den du menade?
  10. Emmylou Harris Låter bra, utmärkta melodier, proffsigt. Kanske lite för polerat. Borde kunna låta ännu bättre live.
  11. Finns det inte DLNA support man kan använda? Men det kanske anses för dåligt inom HiFi ?
  12. Ja, jag tänkte nog i samma banor för länge sedan, men då handlade det om digitala bilder. Sen dess har jag insett att lagring alltid kommer öka i storlek och bli billigare så det är inget problem att lagra lokalt om det inte handlar om enorma musikbibliotek vi pratar om. Backup är sällan ett problem heller om man säkrar upp sig med två backuper på två olika platser. Det har faktiskt hänt mig att den ena backupen saknade filer och då är ju den andra backupen ovärderlig. Är man bekväm med molnlagring skulle jag tro det kan vara ännu lite säkrare såvida man anlitar beprövade moln med bra garantier och villkor.
  13. Jo precis, valet av högtalarkabel är nog mestadels beroende på sitt eget sortiment, så klart. Just Audio Note var en av få där jag gillade vad jag hörde (en tidigare mässa), men också extremt högt pris på slutstegen om jag kommer ihåg rätt. Högtalarna var mer normalt prissatta. Lite konstigt att de väljer så billiga kablar men kanske är deras elektronik så pass bra att kablaget kan vara av lägre kvalitet utan att ge hörbara problem.
×
×
  • Create New...