Jump to content

conan

Medlem+
 • Content Count

  2 753
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

conan last won the day on April 5

conan had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Sverige

Recent Profile Visitors

8 915 profile views
 1. TD London Eye Concert 2008 med 3CD. Ambient och medryckande (om man gillar TD under senare delen av karriären förstås). Snyggt spelat av Linda Spa på saxofon.
 2. Lite Toni Iommi är inte fel. Skönt sound på plattan och coola riff.
 3. Nice! Var på en av konserterna i Norge.
 4. https://www.elfa.se/sv/vertikal-skruvterminal-maessing-tennplaeterad-keystone-key-7691/p/14834925
 5. Kanske ta bort fläkten och sätta en termometer på flänsen? Hur ser impedanskurvan ut för elementen? Är det illa vid någon frekvens?
 6. Tänkte på att du har lite förstärkning men inte så mycket att det kanske kräver fysiskt separat nätdel. Annars är det enkelt att låta trafo och nätdel sitta i en egen plåtlåda. man undviker då ev. magnetisk koppling till övrig elektronik, särskilt när det är mycket sladdar i lådan.
 7. Ja, ungefär så. Den variant jag tänkte på var oisolerad och lödd med fyra ben för varje pol.
 8. Kanske kan montera en skruvterminal? Det är ganska trevligt att få god avlastning för de lödda delarna. Koncept för jordning? Jag tänker mest på återkopplingar som ev. delvis samåker på jordslingor som kör högre ström. Sånt brukar jag se alltför ofta.
 9. Jag tror man kan justera sin anläggning på alla möjliga sätt för att få en bra upplevelse - dyra grejer, billiga grejer, snygga grejer osv osv. Det är roligt, man lär sig en hel del - på gott och ont. Ibland kan man ju inbilla sig att det låter bättre för att det ser bättre ut. Hjärnan är inte så där exakt egentligen. Det var som när jag råkade använda grön karamellfärg i brunsåsen till barnen ... stor katastrof!! Trots att den smakade exemplariskt gott så vägrade barnen äta den. Brun ska den vara - som färgen på det som kommer ut senare andra vägen ... Det är ödmjukt att inte lita på sin
 10. Jag kan mest hålla med om DSD-spåren låter ofta mycket bra, och efter ett test med att spela in analogt och göra en vanlig CD så kan jag bara konstatera att DSD-spåren är mer varsamt hanterade eller kanske mindre klåfingrigt tillskruvade än CD-spåren.
 11. Five atomic seasons med TD om WWII tragedin i Japan.
 12. Du kanske kan testa återkopplingen av lågfrekventa ljud till skivtallriken på nåt sätt? Jag har skruvat fast ett dedicerat skivspelarskåp i reglarna i väggen och tycker mig inte märka några problem i lågbasen. Jag spelar ju inte så starkt iofs. REL-subbarna går på tomgång ... 😊
 13. Vad spännande! Har du tänkt landa nere på 10Hz eller så med frekvensgången, eller är det bara efterklangen och den sortens diffusion du är ute efter?
 14. Avataren är ju fortfarande ett C medan bilden ligger i bakgrunden om man pekar på C:t. De verkar vara olika objekt i detta forum.
×
×
 • Create New...