Jump to content

conan

Medlem+
 • Posts

  3 278
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

conan last won the day on August 4

conan had the most liked content!

About conan

Recent Profile Visitors

9 506 profile views
 1. Det dök ner en sjunde utgåva från mars 2019 i Barbican hall, London. Den är inte så anmärkningsvärd eller sticker ut särskilt mycket, men har en retrokänsla tillbaka till tidigt 80-tal eller rent av till Green Desert. Kul!
 2. Jag tänkte på de frekvenser där delar av kretsarna har hög impedans. Det går väl att simulera fram men man kan ju skicka igenom sinusvåg och peta på sladdarna så hör man om ljudet ändrar sig.
 3. Kondingar är ju kondingar men visst finns det mer eller mindre inverkan av parasitelement i ledare och kondensatormaterial, men man måste inte välja det bästa för RF tillämpningar. De kanske är helt oanvändbara för audiospektrat, men sånt bryr sig ju inte hifiindustrin om. Är det gjort för flygplanstranspondrar så måste det ju vara allra bäst, eller hur? Det jag kanske är mest orolig för i Din koppling är hur jordströmmar och matningar kontaminerar varandra på grund av överhörning i ledarna samt en del annat i filterdesignen som kanske har förbisetts ... men det är ju bara att lägga en impedans på ingången och koppla på en förstärkare på utgången samt mäta och röra på sladdarna för att se vilken påverkan som ev. finns. Man kan ju också öka/minska avkopplingarna på resp OP med parallellkoppling medan man lyssnar på bruset/brummet.
 4. Ja, R5 och R6 tänkte jag inte på att de är nära effektangivelsen när jag renoverade senast. Man måste räkna med att temperaturen i den nästan slutna metallådan blir hög. Hela förstärkaren blir ju ganska varm. Jag har också tänkt placera en analog voltmeter för att hålla koll på biasen, men inte kommit så långt än.
 5. Hmm, 10um .. ska nog ta en titt på min tvättborste under lupp. kanske man kan optimera eller leta upp en finare borste. Har faktiskt inte reflekterat så mycket över det.
 6. Engelsk Ale är favoriten. Får ta och testa den vid tillfälle!
 7. Har mest problem med för mycket skum om man lite oförsiktigt häller upp ölen ... Vad är själva grejen med ölskummaren? Alltså om skummet lagt sig och man vill ha mer skum?
 8. Vad är det för fel på kranvatten, Yes, en mjuk pensel och en bomullshandduk? Det är ju bara vanlig plast. 😂
 9. Det finns garanterat påverkan men inte säkert att det blir permanenta förändringar i komponenten. T ex när jag jobbade med piezohögtalare använde vi kapacitanser istället så vi kunde testa styrelektroniken. Kapacitanserna lät de också, men på mycket lägre ljudnivå förstås. Men viktigt är att inte fara iväg för långt och tro att allt påverkar allt till förmån för eller nackdel för ljudkvaliteten.
 10. De här sladdarna mellan korten .. vad för signaler är det?
 11. Fas eller nolla ... det finns tre faser att välja på också. Men det är inte otänkbart med skillnad om man byter fas mot nolla. Säkert har det stötts och blötts tidigare men bara faktum att nolla och skyddsjord är kopplade i proppskåpet ger en möjlig skillnad. Också om en apparat har fasen på ett sätt jämfört med apparaten bredvid så kan det bli skillnad. Man borde prova samtliga unika permutationer av fas nolla för sina apparater.
 12. Jag tyckte att det inte fanns så mycket nytt under en period för kanske 10 år sen, men jag gick in till 100% och lyssnade på nästan allt jag kom över på nätet. Det slutade med ett antal skivor som bryggade över till hårdrock, klassiskt, country mm. Kan inte säga exakt hur det gick till men antar att hjärnan börjat koppla på synapser för annan musik än jag normalt lyssnade till. Om man vill så tror jag det går att brygga över till nyare musik och helt enkelt bredda sin musiksmak. Det som också var en öronöppnare var nån AI som hittade artister som låter som någon annan känd artist. Det gick upp för mig att det leder ju ingenstans. Enda sättet är att lyssna på annan musik och se om det engagerar.
 13. Ja, less is more. Tycker väl det finns mycket av allt numera. Välja sin egen stil egentligen. Jag är personligen på minimalistskalan vad gäller försteg.
 14. Kul att rören kommer tillbaka! Jag kan se framför mig ett glödande och svagt blått skimmer från röret. Styrbart från fjärren förstås. 🙂 Inte min smak alls, men jätterolig ide!
×
×
 • Create New...