Jump to content

conan

Medlem+
 • Content Count

  2 945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

conan last won the day on June 8

conan had the most liked content!

Recent Profile Visitors

9 041 profile views
 1. Kul med apparater, men i slutändan antar jag man vill få en upplevelse?
 2. Frestande att handla en till svarv. Ligger en Lyra Argo och har det tråkigt i ett skåp. 😏
 3. Kanhända får de bättre kontroll på störningar som eventuellt uppkommer via skyddsjorden vs nollan. Om de kan garantera isolation inuti lådan så måste väl inte apparatens hölje vara skyddsjordat?
 4. Mmm, det blir bra. Nu har du skydd för om högtalarkabeln blir strömförande också!
 5. Det var mest en hypotes jag ville testa, så jag spelade in DSD spåret till datorn och körde ut den på CD. Det lät bra på CD också.
 6. Länge sen den här snurrade. 😆
 7. Jag har berättat i andra trådar, men jag spelade in DSD spåret av Deep Purple Machine Head på CD via analogt Lynxkort. Det borde bli sämre ljudmässigt, men det lät lika bra på CD som SACD. Original CD spår låter illa. Man ska inte generalisera, men utmanar gärna för att se om min hypotes gäller på fler SACD ?
 8. Det är alltid rätt att vara lite irrationell ibland och söka nya vägar. Ja, så länge man inte får problem ekonomiskt eller fysiskt. En stor vinst med SACD är att mastern är ganska ofta mer varsamt hanterad och låter helt enkelt bättre än CD. Det har inte med själva tekniken i sig att göra. Det är mer en konsekvens av att tekniken med DSD anses lite finare och borde låta bättre. Mix och master måste bli bättre helt enkelt.
 9. Just nu är det lugnt här hemma på jobbet . Tar en paus på en kvart med TD. Det är också ganska tyst och nästan ingen trafik utanför. Vi byggde huset och lyssningsrummet bort från genomfarten, så det låter ofta bra i anläggningen och särskilt så här dags. Även senare på kvällen brukar det låta bra. Däremot vid rusningstrafik är det inte lika bra, men inte dåligt heller. Vibrationer är nog en stor bidragande orsak till problem. Huruvida det är huset som vibrerar eller störande direktljud vet jag inte.
 10. Plus för Marantz slädar. Även SA7001 har "känsla" i släden, även om den är av plast. Sedan är det förstås som Strmbrg säger att skivan lyfts upp när den spelas av. Men jag har gärna metall i hela mekanismen! Ska det va så ska det va.
 11. TD med en trevlig konsert "Sleeping watches snoring in silence" Finns för EUR 5 på Discogs 🙂
 12. Ja, ganska ofta spelar bandet kända stycken under en stor del av varje konsert men de avslutar med en improviserad spelning där mycket kan hända. I andra kretsar som jazz eller blues skulle man nog kalla det för jam sessions, fast något mera kontrollerat så att det blir mer av ett musikstycke komponerat samtidigt som det spelas.
×
×
 • Create New...