Jump to content

conan

Medlem+
 • Posts

  3 217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

conan last won the day on August 4

conan had the most liked content!

Recent Profile Visitors

9 253 profile views
 1. Kanske borde höja spänningen istället fram till strömlisten .. sätta en 10kV trafo utanför fönstret och sen uttag direkt på den rakt genom väggen. Kan det bli bättre? Brummar 10kV trafos eller brukar de vara tysta?
 2. Undrar vad det kostar att säkra upp kåken med 1000A ?
 3. Josef Suk o Alfred Holecek spelar små stycken för fiol och piano. En Supraphon Inspelning i Prag exklusivt för Åhlens och Tempo 😁 endast 16.50 när det begav sig.
 4. Ja, undrar hur det kommer sig? Vad har de gemensamt och ev. också med Öhmans Guru / piP ? Det verkar vara nåt med att högtalarna fullständigt försvinner i den musikaliska presentationen, som om man vill bära ut högtalarna för att de inte verkar göra någon nytta.
 5. Och katten brukar kika in när det spisas vax??
 6. Kul tråd. Ett av de bästa systemen på en mässa jag varit på var just med AN-E ståendes i hörnen i lokalen. Skulle lätt kunna leva med sådana högtalare.
 7. TD med konserten East efter Berlinmurens fall 1990.
 8. Angående feedback .. bara man tänkt efter Vad man behöver denna feedback till så är det Ok. Det är bara en av många lösningar som har sina fördelar och nackdelar.
 9. Ja, vilket arbete de gjort! Som jag tolkar Ansuz text gör de nån sorts utjämning av högre frekvenskomponenter (transienter) via sättet att linda "spolar". Jag skulle inte kalla det aktivt i meningen att en elektronisk krets mäter och styr ut en mot-transient. Men det går ju att hårddra det hela och säga "aktiv". Det är inte helt felaktigt men ändå inte rätt om man pratar passiva komponenter vs aktiva komponenter.
 10. Jag läste och kan inte se något aktivt i spikreduktionen (sampling indikerar en delmängd av digital teknik), men funkar det så kan man ju vara nöjd oavsett vad som sitter i lådan.
 11. Vad är det för "kabelspolar" ? Är det typ en Y-koppling med två spolar i serie samt en C till jord?
 12. Jaaa du får gå över till rör helt enkelt med det svinget. Nä men ta och öka Rx100 och C/100 så blir det lite snällare.
 13. De här R17 .. R20 är rätt besvärliga för opampen vid högre frekvenser. De nästan kortsluter utgången. Ja, även lägre men då hinner kondingarna laddas med lite lägre ström. Sikta på resistorer i storleken 100 ohm till 50kohm. Blir det lägre än så kanske man måste räkna på max ström ut från OPn och skulle du landa på över 50k kanske störningar eller känslighet behöva kontrolleras.
 14. Självklart handlar man TD ... 😎
 15. Mestadels monetärt värde. Alltså om det gick att hitta första press från England eller USA t ex? Tog varuhusen in vad som helst eller var de petiga med inköpen?
×
×
 • Create New...