Jump to content

Harryup

Medlem+
 • Content Count

  1 529
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Harryup last won the day on August 20 2019

Harryup had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

10 227 profile views
 1. Man får inte löda nätkablar eftersom tenn rör sig med värme och kontaktkrafter.
 2. För att komma ifrån distraktionen i zappandet eller att ens ha en padda eller en laptop i knät så går det ju att hantera avspelningen av musik såsom en vanlig skiva. Man ställer helt enkelt datorn eller den dedikerade paddan i hyllan vid stereon och så går man fram och väljer musik och sedan så sätter man sig utan sin padda och lyssnar. "Måste" man byta innan skivan är färdigspelad så måste man ju gå fram till stereon för varje avbrott likt vanlig skivavspelning.
 3. Något hifi-branschen som jag ser det lider av medans många ser det som spännande är att grejorna har så stora kombinationseffekter. Skulle man som hifi-kund få sätta ihop sin egen bil så kanske man skulle lagt mera pengar på motorn än man gjort på bromsarna mot vad som är en rimlig kombination ur säkerhetssynpunkt. Vanligt är ju att man använder diverse hjälpmedel/utrustning som tonkontroller. Personligen skulle jag helst se att alla grunkor strävade efter att ha ett så neutralt ljud som möjligt och vill man ha tonkontroller så köper man en bra sådan grunka. Då kan man nästa gång man vill byta
 4. Toslinkkontakterna är ju inget att hurra över heller och sen finns det ju olika kvalitéer på fiber där det möjligen finns problem med att det blir prismaeffekter så ljuset inte blir så väl definierat som det borde vara. en RCA-sladd är ju betydligt enklare att få bra kontaktövergångar i och dessutom så blir det färre komponenter i en sådan kedja.
 5. Korta ethernetkablar kan ge problem. Twisted pair kan få för få tvinningar för att kunna stå emot störningar. Detta var ett större problem för många år sedan men det finns skäl att i server rum inte använda de absolut kortaste möjliga kabel. Personligen så ser jag apparaters känslighet för kablar som en brist och inte som en förtjänst.
 6. Grattis till din uppgradering. Mvh / Harry Up.
 7. Och så fick jag veta idag att jag dubbelbokat med en annan middag så jag måste tyvärr avboka. Men anmäler mig till middagen 2021.
 8. Har en fundering också hur frekvensgången är i den negativa återkopplingen normalt och hur den påverkar transienter.
 9. Man skall ju inte tro att ett magnetlager isolerar alla störningar. Det är ju stumt annars så skulle det ju slå i "botten". Så beroende på störning så kan det ju i alla fall överföra den.
 10. Det jag kan tycka känns tveksamt är när produkter innehåller "magiska" fördelar. Och när typ "allt går inte att mäta". Är övertygad om att allt går att mäta om man vet vad man skall mäta. Och det är i regel väsentligt lättare att mäta en sak än att tolka mätningar tyvärr. Objektiva sanningar om enskilda produkter är väldigt svåra att skapa och att översätta till vad som kommer hända när man kopplar in grunkan man köpt. Blev det bättre eller blev det sämre. Blev det "bättre" för att det blev bättre, eller blev det bättre för att apparaten kanske fokuserar ens uppmärksamhet lite extra på några d
 11. Harryup

  God Jul

  God Jul Allesammans!
×
×
 • Create New...