K-man

Admin
 • Content Count

  5 495
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Reputation Activity

 1. Like
  K-man reacted to Apexorca in Hört hos Akkelis!   
  Det ryktades om att det kommit en ny nivå High-End mot vad Akkelis brukar ha inne i butiken. Det är altid kul att höra på extrema produkter, så jag tog mig dit och lyssnade koncentrerat en knapp timma. 
   
  Det var kul, så jag tänkte dela med mig av det.
   
  Jag vill nog påstå att alla de gånger jag hört Dan D'Agostino så har det imponerat på mig. De har varje gång lyft högtalarna en nivå till. Jag har hört det flera gånger på för mig bekant högtalare. Vi har ju en importör i Sverige, men i alla fall på Västkusten saknar jag dem i butiker. Enligt mig så tillhör de det absoluta toppskiktet av elektronik. De förbättrar ljudet hos såväl lättdrivna som tröga och på annat sätt kräsna högtalarkonstruktioner. 
   
  Dessa monoblock Progression har fått en konstruktion som gått tillbaka till den gamla goda tiden då FPB serien hos Krell betraktades toppklass. Kraften, den enkla fjäderlätta brutala kraften som bara flödar utan ansträngt ur systemet är påtaglig. Det så kallade släppet är grymt. 500watt i 8Ohm och sedan dubblas detta neråt till 4Ohm osv...
   
  Progression Preamp är så klart en bra matchning.
   
  Jag har hört YG Acoustics - Hailey 1.2 hos Akkelis flera gånger men inte imponerats helt. Massa goda egenskaper med fin upplösning och kontroll, men de har låtit för ljust och tunt och för mig har jag inte gripits tag av musiken. Jag har hört YG i andra system som låtit riktigt bra dock. 
  Senast jag hörde YG Acoustics - Hailey 1.2 hos Akkelis var med Krell FPB 350MC och då var det annat ljud i skällan. De passade YG jätte bra enligt min smak. De lossnade och spelade mer dynamisk stort med mer värme än jag tidigare hade hört. Otroligt bra kontroll i hela registret och mellanregistret silkeslent och naturlig klang och upplöst. Tycker fortfarande at jag skulle vilja ha mer storlek i basen även om den är upplöst och finns där så är det roligare om den griper tag mer i mig, fyller ut rummet mer. Jag skulle säg att det är neutralt åt det kalla hållet ändå. 
  Med denna d'Agostino rigg blir allt ett snäpp till. Mer värme, otrolig upplösning och kontroll, otroligt spelglatt, men jag vill fortfarande ha mer och större effekt av högtalarna i basen. (Jag är kräsen där). Detta är dock inget man kan last elektroniken för. Högtalarna gör nog det jobb de kan med tanke på baselementets storlek. 
  Jag vill betona att de är strålande bra och man blir berörd av musiken och imponerad. Att jag önskar mer bas är bara en smaksak och jag skulle njuta varje sekund av detta system om jag hade det själv. Ett i all mening verkligt High-End system som spelar musik i absoluta toppklass. 
   
  Jag tror faktiskt YG är lite kräsna för att verkligen blomma ut, men när de får rätt elektronik så presterar de otroligt bra. Men man får nog matcha det väl som sagt. Detta var en sådan matchning.
   
   
  Bilder...
   
  Snyggt system, som sattes upp strax innan jag kom. Man kan nog trimma lite till för att få ut allt ur det.

   
   

   

   

   
  Lite samma känsla som ett ur från Schwitz. Lite coolt tycker jag nog det är.
   

   

   
   
   
   
   
  Bra fjärr.
   

   
   
  Nätdel underst.
   
   

   
   
  Tackar Akkelis för denna upplevelse som kommer leva kvar i minnet. 
   
 2. Like
  K-man reacted to Apexorca in Eitans delikata system.   
  Det var ett tag sedan det hände något i denna tråd. Dock har det hänt mycket i Eitans system. Jag tycker det är dags att visa lite. Vi var ett gäng som ägnade ca 9h åt musik, HiFi , mat och umgänge. 
   

   
  Fina tallrikar från Israel eller om det var från någon närliggande plats däromkring.  Här skulle landa god mat med inspiration från samma område. Det var dock inte länge maten fick ro på talriken. Riktigt gott.
   
   
  Här ser vi en överblick av systemet..
   

   
   
  Men vad är detta som står vid sidan...
   

   
  ... Eitans magnifika integrerade Nagra förstärkare med 300b-rör.
   
  Åter till Racket.
   

   
  En ny svart låda står där Nagra brukar vara. SIT 3
   

   
  Det är en kompakt och stabil sak. Limited edition solid state från Nelson Pass i klass A och jag tror inte det var mer än 40Watt. Denna stereoförstärkare har fått mycket goda omdömen
  och Eitan föll pladask och behövde en extra förstärkare. Det var denna som fick spela i dag. Med en prislapp som är en bråkdel av den integrerade Nagra kan man ju säga att den slår ur underläge. Men det är ingen tävling eftersom Nagran skall få vara kvar. Detta är "bara" en extraförstärkare som inte slits av antal spelade timmar på samma vis som Nagrans rör gör.
   
  Nu är det ju mycket mer som bytts i Eitans system sedan jag var där så det går inte att peka ut enskillda orsaker til hur det lät, men som vanligt låter det fantastiskt. Otroligt upplöst och fritt ljud och Eitan spelar ju lågt och trots detta spelar det ut fullt micro- och macro-dynamik i fina nyanser. Klangen är härlig i instrument och röster. Jag kan alltså inte bedöma säkert on jag tycker det kommer upp i Nagrans nivå. Den har än mer härligt skimmer och nerv tror jag. 
   
  Bakom SIT 3 har Eitan en ställning för att hålla fast nätströmskontakten. jag har själv aldrig testat detta men Eitan menar att det är bra, jag har hört fler som gillar detta. Tex vet jag att Respons Reidar testade, blev såld och gjorde en egen variant på detta koncept. Vi testade inte med och utan. Så här ser det dock ut.
   

   

   
   
   
  Jag kan verkligen hålla med om att strömkontakternas hane sällan sitter bra fast i sin hona. Konstigt egentligen att passformen inte är bättre. Denna ställning fixerar kontakten i ett stabilt fast läge. Det borde ju vara bra?
   
   
   
   
 3. Like
  K-man reacted to P-pan in Bör resen gå vidare till Vimlande berg eller Tidens dal ?   
  Hittade ett par trevliga trådar inom ämnet Tidal högtalare...
   
  På Hifikryssning...
   
  Tidal Audio Piano...
   
   
  Vi saknar dig @Timbre™
   

   
   
 4. Like
  K-man got a reaction from calle_jr in Allo Sparky USBridge   
  Japp, skall helt klart följa jag med!
   
  Så kul med lite pyssel...som man tyvärr sällan hinner med nuförtiden...men det kommer väl andra tider rätt som det är...  
   
  \\K-man
 5. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  För egen del så är det ju lite av en resa som aldrig riktigt tar slut, ibland blir det lite avstickare åt olika håll, ibland vill man åka på lite mindre vägar för att njuta av omgivningen och ibland blir det motorvägen för man vill komma fram snabbt. Jag vet inte heller riktigt om alla vägar faktiskt bär till Rom nu för tiden, även om Italien står för mycket av den goda maten och drycken, så finns det mycket annat spännande att upptäcka där ute, och smaken är som sagt var som baken, vilket gör det hela extra roligt i och med alla valmöjligheter som finns.
   
  Att bråka om personliga åsikter tycker jag känns onödigt, däremot kanske man inte alltid tycker lika, men så är det ju med det mesta här i världen och det är ju bara att acceptera, annars blir det jobbigt att leva.
 6. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  Ingetdera, jag har en integrerad förstärkare...  

  Det här ger mig totalt 2 burkar om man bortser från strömdistribution osv, en väldigt minimalistisk och stilren anläggning.
   
  Även om det kanske är möjligt att köra den direkt till slutsteg så skulle jag personligen vilja ha någon form av volymreglage, och inte enbart via mjukvara vilket det skulle bli isåfall.
   
 7. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  Så kom den då äntligen, helt oannonserat och utan förvarning dessutom, jag hade ju "förutspått" att en uppdatering inte kunde vara långt borta och har väntat på den, frågan var väl bara när den skulle anlända. Jag älskar när nya produkter bara dyker upp från ingenstans, istället för att de annonseras och sen får man gå och vänta i ett halvår och hinna tröttna innan de ens har släppts.
   
  Som innehavare av förmodligen en av de första enheter som levererats till kund i världen så förpliktigar det väl att jag måste säga några väl valda ord om den. Och hur mycket jag än lovordat instegsmodellen D2 i tidigare inlägg, så sent som för bara några dagar sedan, så var första intrycket efter att precis kopplat in T2 och de första tonerna spelades, att det här är en annan nivå.
   
  De klassiska och kanske förväntade skillnaderna när man klättrar uppåt på stegen som större ljudbild, mer holografisk, mera detaljer, bättre baskontroll osv är där, men det som kanske slår mig allra mest är hur enkelt och obehindrat musiken framträder ur en knäpptyst bakgrund, det är ett enormt lugn över hela ljudbilden, något som är väldigt lätt att uppskatta.
   
  Det här är fortfarande tidiga första intryck dock, jag minns från D2 att den växte med tiden, oavsett vad man anser om inspelning så är iaf min personliga erfarenhet att Lumin mår bra av det och att det bara kan bli bättre. Min nuvarande Roon-server klarar att upsampla till DSD256 utan problem vilket är det jag gör för tillfället, men en ny server är beställd som även ska kunna hantera DSD512, vilket jag är övertygad kommer leda till ytterligare dimensioner av välljud. Apropå Roon så är installationen busenkel och klaras av på några sekunder, Roon hittar den direkt och det är bara att lägga till den och börja spela. Kan inte bli enklare.
   
  Lumin som företag fortsätter att imponera på mig, allt ifrån hur man hanterar en produktlansering, paketering, support och närvaro på forum till högkvalitativa produkter och hur man verkar göra allt rätt just nu. Jag gillar även att man till skillnad från många andra "high-end" märken har en instegsmodell i D2 som inte enbart ligger bra till prismässigt, men även levererar på väldigt hög nivå och är en fantastisk inkörsport till Lumin världen. Där det trots allt finns utrymme att klättra uppåt med stor belöning om och när man har möjlighet.
   
  Pris vs prestanda så känns det verkligen som att denna T2 modell ligger perfekt i sweet spot, vilket deras egen marknadsföring vill påtala, men jag håller med! Om man dessutom kommer ifrån en setup med separat DAC och streaminglösning med kablar av hög kvalitet till och mellan dessa burkar så kan den snudd på nästan betala sig själv. Streamer + DAC = kärlek!
   
  Nu börjar det nästan kännas på gränsen till att jag kanske får betalt av både Lumin och dess återförsäljare för det här inlägget, om det bara vore så väl, men jag är tyvärr bara ännu en väldigt nöjd användare...
 8. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  T2 - Uppackad och inkopplad, har inte riktigt hunnit lyssna så mycket mer än att jag hört att det kommer ljud ur den... och att det låter VÄLDIGT lovande!

  I'll be back....  
   
 9. Like
  K-man reacted to Apexorca in Espressomaskin - för er som kan eller vill ha en……….   
  Vi har nu utökat och byggt om vår arbetsplats. En mycket viktig plan som stod högt upp på prioriteringslistan var att vi skulle skippa dåligt kaffe från tråkiga hyrmaskinsfirmor, fördigmalt kaffe mm, mm. Jag har skippat kaffet på jobbet pga den sura, tråkiga och föga välsmakande bruna dryck den spyr ur sig. Jag gjorde en marknadsundersökning bland personalen. Ingen drack för att det var gott. Bara för koffeinet och för att få en paus. Det är väl ändå fel? Man skall väl dricka gott kaffe , eller? Annars kan det vara.
   
  Jag ville ha en maskin som maler för varje kopp och skummar färsk och riktig mjölk. Min kaffemaskin och kaffeleverantör Kaffelabbet i Göteborg är duktiga och de fixade en ny JURA modell till mig. och lite olika kaffe bla deras egna med 80 Arabica- 20 Robusta.
  Med ett litet kylskåp bredvid där mjölken står och JURA X8 skickar ner en slang i den så blir det bra som tusan.
  JURA X8 är snabb och lättskött.
   
  (iPhonebilder)
   

   
   
  Första kopparna lovar gott. Riktig hög nivå på dessa koppar kaffe. 
   
   

   
   
   
   
   
 10. Haha
  K-man reacted to calle_jr in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Ganska svår input till @K-man om du inte skriver vilket märke
   
 11. Haha
  K-man reacted to Erik Andersson in God Jul   
  God jul och gott nytt år på er alla.

 12. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 13. Like
  K-man reacted to P-pan in God Jul   
  Inte många timmar kvar nu så det är väl hög tid att säga...
   

 14. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 15. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 16. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 17. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 18. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 19. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 20. Like
  K-man reacted to rikard in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  En väldigt nöjd röst för Lumin här oxå. Jag är supernöjd med instegsmodellen, men jag skulle inte ha något emot en ny uppdaterad modell mellan D2 och X1, bara för sakens skull....  
 21. Like
  K-man got a reaction from Perfect sense in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Ahaa, ambition har inget med pengar att göra i mina ögon...men då vet jag hur du tänkte. :) 
 22. Like
  K-man got a reaction from byZan in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Lumin får jag nog slänga ett öga på...finns ju i olika nivåer där med...
   
  \\K-man
 23. Like
  K-man got a reaction from Perfect sense in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Ahaa, ambition har inget med pengar att göra i mina ögon...men då vet jag hur du tänkte. :) 
 24. Like
  K-man got a reaction from byZan in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Lumin får jag nog slänga ett öga på...finns ju i olika nivåer där med...
   
  \\K-man
 25. Like
  K-man got a reaction from byZan in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Lumin får jag nog slänga ett öga på...finns ju i olika nivåer där med...
   
  \\K-man