K-man

Admin
 • Content Count

  5 495
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Reputation Activity

 1. Like
  K-man reacted to JWE in Mikroskopisk precision   
  En av mina kompisar har nyligen anslutit till de förtappades skara och har börjat uppgradera sin stereo-anläggning. 
  Han hittade nyligen en skivspelare han behövde hjälp med att kolla över, en japan från Micro Seiki! GA för Micro Seiki i Sverige var tydligen Septon, se vad man lär sig.
   

   

   
  Micro Seiki DD-33 tillverkades mellan åren 1979-1982 och är en direktdriven pjäs på 7.9kg. Drivs av en servostyrd likströmsmotor med två hastighetslägen. 
  Tonarmen är Micro Seikis  MA 707, vilket har ställbar effektiv massa som gör det väldigt enkelt att matcha pickup.
   
  Hade ingen användning av min gamla Grado Black så jag monterade den. Vad bra att han råkade vara larmtekniker så jag fick installerat larmet jag haft liggandes i två år, quid pro quo.  
  Tror då jag fått till det rätt med vikten, var svårt att hitta information om den men lät bra och klarade test-lp.


   

   

   
  Efter oxidrengöring i pottar och kontakter fungerar all mekanik galant, blev även ett oljebyte för tallrikslagret. Kanske blir byte av elektrolyter i framtiden. 
  Han har då nu en skivspelare som han kan använda många år framöver.
 2. Like
  K-man reacted to Apexorca in Apexorca på HIGH END München 2019   
  Jag tänkte sammanfatta mina tankar och intryck om årets mässa i München.
   
  Jag och Kristian ville fokusera på att få musikupplevelser och välljud. Eftersom det ganska omgående visade sig finnas i många rum han vi inte med mer än en korridor första dagen trots 9 timmar aktivt lysnande första dagen. Vi tog det helt enkelt som det kom.
   
  Många jag pratade med tyckte också att det hade varit mycket bra rum generellt.
   
  I år blev det några rum som stod för spektakulära upplevelser utöver det vanliga. Det är nästan så jag flyttar ut dem från kategorin HighEnd.
  - Silbatone med sina Western Electric är längst ut på kanten i denna kategori.
  - YG/Nagra rummet var mer som ett event, ett spektakel, som en konceptbil. 
  - Living Voice är mer åt HighEnd men ändå lite åt Western Electric hållet. 
  - Naim och Focal var SuperHighEnd som var så tight att inte ens Hulken hade orkat spräckt skjortan. Galen kontroll och klipp i ljudet och frukttansvärt högt utan distorsion. 
  Men trots detta är de inte de system jag skulle välja om jag fick välja fritt till mitt lyssningsrum. De var på något sätt over the top.
   
  Vilka system skulle jag själv välja och kunna leva med. Dessa system spalade musik utan att jag försökte förstå hur det lät. Musiken tog över.
  - Jag hade valt Kaiser än mer övertygande i år med deras nya större högtalare. Varför? Jo för nu spelar de all musik jättebra. De tidigare Kawero, som de spelat på och som är mindre hade lite problem med att dra på med rock etc. Det har inte dessa stora nya.
  - Verity Audio Lohengrin är den mest silkeslena musikförmedlare jag hört. Oantastlig, men kanske är den något lite för snäll för ett brett musikintresse. Jag tycker kanske Kaisers nya gör det lite bättre.
  - Sonus faber Aida har ett grymt fundament och efter första dagen var det en stor upplevelse men eftersom de inte hade fått ordning på vinyljudet dag 2 och att det blev en för Sf ovanlig hårdhet i mellanregistret på vissa spår halkade de ner lite. Men efter första dagen var de hack i häl på Verity och Kaiser. Aida är mer allround tycker jag den kan riva till som en T-Rex om det behövs och samtidigt vara silkeslen när det behövs. Den kan spela något tyngre. Det är också min erfarenheter från tidigare gånger jag hört den i system som inte givit den hårdhet jag hörde i mellanregistret här.
  - Einsteins lilla stativare med resten av systemet i rummet var ett starkt minne. En av de bästa musikförmedlarna tyckte jag. I HiFi-parametrar har den så klart vissa brister mot de stora, men ändå, den lät så härlig att lyssna på att jag på riktigt blev intresserad.
  - Fink team för deras sagoliga fokus på bara musik. Glöm HiFi-parametrar och bara häng med in i musiken.
  - Martens nya Mingus Orchestra. Otroligt upplöst och tight. Bra drag i botten. Jag tycker nog de är de mest organiska jag hört hos Marten. Av det vi hörde funkade tight studiomusik otroligt bra. Det enda jag tänkte jämfört med de absolut bästa i mitt tycke är att de är lite åt studio hållet i ljudet och inte lika livligt live som tex Keiser och Living voice eller Fink Team gör. Mingus Orchestra är aningen mer tekniska i sitt ljud. De har en utvecklingskurva åt rätt håll för varje ny modell tycker jag. 
   
  Det är viktigt att poängtera att detta är mina upplevelser under en hel mässa när jag lyssnat på olika rum, olika länge, olika hungrig, olika trött och olika färgad av det ljud jag hörde i rummet innan. Jag var sååå förvånad när jag hörde Aida dag 2 och hörde ett helt annat ljud än hur det lät på branschdagen dag 1 då jag älskade det. Vad berodde det på? Det har hänt förr tex i Nagra/Wilson ALEXX rummet för 2 år sedan. Det är mycket som kan hända, men de grova linjerna generellt tycker jag liggar fast år efter år för hur jag upplever olika märken och olika rum. Mina örons smak håller i sig. 
   
   
   
   
   
   
 3. Like
  K-man reacted to juha in Den långa vägen tillbaka.   
  Tankar och idéer finns hela tiden om fortsatt utveckling för anläggningen.
  Har kommit fram till att någon form lättare akustik eller iaf ta ner efterklangen något behövs. En enkel grej ordnades igår. Få elementen tysta! De har väsnats på vintrarna och ja det blir ju inte tystare än vad man har för grundljud omkring sig.
  Gjorde underverk. 
   
  Ett besök hos A/Wing blev till och det gav verkligen mersmak på en mer redig streaming/filspelning kommer att bli till. Viktiga var att få höra en spelglädje och även känslosam långsam återgivning, dvs hållbart för mig. Dynamiken kändes också jämn över registrena. Basen var underbart upplöst och taktfullt lekfullt tight men inte torrt. Släppet från hgt var också på väldig hög nivå.
   
  Mina egna hgt har flyttats runt i sedvanligt maner. Hade nog lite väl bred uppställning och sansade mig. Rummet tillåter inte detta så det är bara att hänga med. Hgt fötterna har suttit löst och tog mig tid att sätta mig in hur det skulle lösas utan att paja något. Gick ju bra och är ju lite intressant på dessa hgt såg ut.
   
  Streamer/filspelare som kännts intressanta genom otal dagars kikande är Auralic G2 samt Innous zenith mk3. Nu fick man känna på Auralic och det är defenetivt lysande . Innous har ju lagring och möjlighet att rippa i själva enheten, dock inte tex coax ut. 
   
  Framtida dac, kanske Chord Dave vore en bra kandidat. 
   
  Nätkablar byts ut sakteligen. Fått möjligheten att testa fler Ansuz nätkablar så jag vet vad som väntar. 
   
  Entreq jordning har också testats och det var en glad upptäckt. 
 4. Like
  K-man reacted to P-pan in P-Pans Musikhörna   
  Jag sitter fortfarande och småmyser till Tidal's "små" Piano-burkar och jag trivs väldeliga får jag nog lov att erkänna.
  Tror mig ha hittat en god positionering av högtalarna och allt vad bas-fattighet kan tänkas vara är ett minne blott
  Ett par  ordentliga kurvtagningar sett till placeringen gav resultat och resten av finliret tog inte särskilt lång tid.
  Det spelas så det nästan glöder i rummet, inte så mycket p.g.a hög volym men desto mer sett till de långa lyssningspassen...
   

   

   
  Jag fick ju ett antal alldeles ypperliga musiktips tidigare i tråden och det tillkom lite av en "pärla" sett till både musikaliskt framförande men också den inspelningstekniska kvalitén... enligt mig då.
   
  Dominique Fils-Aimé / Nameless

   
  https://www.youtube.com/watch?v=7x14sRLub8Y
   
  Lyssna lugnt så länge...
   
   
   
 5. Like
  K-man reacted to Apexorca in Hört hos Akkelis!   
  Det ryktades om att det kommit en ny nivå High-End mot vad Akkelis brukar ha inne i butiken. Det är altid kul att höra på extrema produkter, så jag tog mig dit och lyssnade koncentrerat en knapp timma. 
   
  Det var kul, så jag tänkte dela med mig av det.
   
  Jag vill nog påstå att alla de gånger jag hört Dan D'Agostino så har det imponerat på mig. De har varje gång lyft högtalarna en nivå till. Jag har hört det flera gånger på för mig bekant högtalare. Vi har ju en importör i Sverige, men i alla fall på Västkusten saknar jag dem i butiker. Enligt mig så tillhör de det absoluta toppskiktet av elektronik. De förbättrar ljudet hos såväl lättdrivna som tröga och på annat sätt kräsna högtalarkonstruktioner. 
   
  Dessa monoblock Progression har fått en konstruktion som gått tillbaka till den gamla goda tiden då FPB serien hos Krell betraktades toppklass. Kraften, den enkla fjäderlätta brutala kraften som bara flödar utan ansträngt ur systemet är påtaglig. Det så kallade släppet är grymt. 500watt i 8Ohm och sedan dubblas detta neråt till 4Ohm osv...
   
  Progression Preamp är så klart en bra matchning.
   
  Jag har hört YG Acoustics - Hailey 1.2 hos Akkelis flera gånger men inte imponerats helt. Massa goda egenskaper med fin upplösning och kontroll, men de har låtit för ljust och tunt och för mig har jag inte gripits tag av musiken. Jag har hört YG i andra system som låtit riktigt bra dock. 
  Senast jag hörde YG Acoustics - Hailey 1.2 hos Akkelis var med Krell FPB 350MC och då var det annat ljud i skällan. De passade YG jätte bra enligt min smak. De lossnade och spelade mer dynamisk stort med mer värme än jag tidigare hade hört. Otroligt bra kontroll i hela registret och mellanregistret silkeslent och naturlig klang och upplöst. Tycker fortfarande at jag skulle vilja ha mer storlek i basen även om den är upplöst och finns där så är det roligare om den griper tag mer i mig, fyller ut rummet mer. Jag skulle säg att det är neutralt åt det kalla hållet ändå. 
  Med denna d'Agostino rigg blir allt ett snäpp till. Mer värme, otrolig upplösning och kontroll, otroligt spelglatt, men jag vill fortfarande ha mer och större effekt av högtalarna i basen. (Jag är kräsen där). Detta är dock inget man kan last elektroniken för. Högtalarna gör nog det jobb de kan med tanke på baselementets storlek. 
  Jag vill betona att de är strålande bra och man blir berörd av musiken och imponerad. Att jag önskar mer bas är bara en smaksak och jag skulle njuta varje sekund av detta system om jag hade det själv. Ett i all mening verkligt High-End system som spelar musik i absoluta toppklass. 
   
  Jag tror faktiskt YG är lite kräsna för att verkligen blomma ut, men när de får rätt elektronik så presterar de otroligt bra. Men man får nog matcha det väl som sagt. Detta var en sådan matchning.
   
   
  Bilder...
   
  Snyggt system, som sattes upp strax innan jag kom. Man kan nog trimma lite till för att få ut allt ur det.

   
   

   

   

   
  Lite samma känsla som ett ur från Schwitz. Lite coolt tycker jag nog det är.
   

   

   
   
   
   
   
  Bra fjärr.
   

   
   
  Nätdel underst.
   
   

   
   
  Tackar Akkelis för denna upplevelse som kommer leva kvar i minnet. 
   
 6. Like
  K-man reacted to Apexorca in Eitans delikata system.   
  Det var ett tag sedan det hände något i denna tråd. Dock har det hänt mycket i Eitans system. Jag tycker det är dags att visa lite. Vi var ett gäng som ägnade ca 9h åt musik, HiFi , mat och umgänge. 
   

   
  Fina tallrikar från Israel eller om det var från någon närliggande plats däromkring.  Här skulle landa god mat med inspiration från samma område. Det var dock inte länge maten fick ro på talriken. Riktigt gott.
   
   
  Här ser vi en överblick av systemet..
   

   
   
  Men vad är detta som står vid sidan...
   

   
  ... Eitans magnifika integrerade Nagra förstärkare med 300b-rör.
   
  Åter till Racket.
   

   
  En ny svart låda står där Nagra brukar vara. SIT 3
   

   
  Det är en kompakt och stabil sak. Limited edition solid state från Nelson Pass i klass A och jag tror inte det var mer än 40Watt. Denna stereoförstärkare har fått mycket goda omdömen
  och Eitan föll pladask och behövde en extra förstärkare. Det var denna som fick spela i dag. Med en prislapp som är en bråkdel av den integrerade Nagra kan man ju säga att den slår ur underläge. Men det är ingen tävling eftersom Nagran skall få vara kvar. Detta är "bara" en extraförstärkare som inte slits av antal spelade timmar på samma vis som Nagrans rör gör.
   
  Nu är det ju mycket mer som bytts i Eitans system sedan jag var där så det går inte att peka ut enskillda orsaker til hur det lät, men som vanligt låter det fantastiskt. Otroligt upplöst och fritt ljud och Eitan spelar ju lågt och trots detta spelar det ut fullt micro- och macro-dynamik i fina nyanser. Klangen är härlig i instrument och röster. Jag kan alltså inte bedöma säkert on jag tycker det kommer upp i Nagrans nivå. Den har än mer härligt skimmer och nerv tror jag. 
   
  Bakom SIT 3 har Eitan en ställning för att hålla fast nätströmskontakten. jag har själv aldrig testat detta men Eitan menar att det är bra, jag har hört fler som gillar detta. Tex vet jag att Respons Reidar testade, blev såld och gjorde en egen variant på detta koncept. Vi testade inte med och utan. Så här ser det dock ut.
   

   

   
   
   
  Jag kan verkligen hålla med om att strömkontakternas hane sällan sitter bra fast i sin hona. Konstigt egentligen att passformen inte är bättre. Denna ställning fixerar kontakten i ett stabilt fast läge. Det borde ju vara bra?
   
   
   
   
 7. Like
  K-man reacted to P-pan in Bör resen gå vidare till Vimlande berg eller Tidens dal ?   
  Hittade ett par trevliga trådar inom ämnet Tidal högtalare...
   
  På Hifikryssning...
   
  Tidal Audio Piano...
   
   
  Vi saknar dig @Timbre™
   

   
   
 8. Like
  K-man got a reaction from calle_jr in Allo Sparky USBridge   
  Japp, skall helt klart följa jag med!
   
  Så kul med lite pyssel...som man tyvärr sällan hinner med nuförtiden...men det kommer väl andra tider rätt som det är...  
   
  \\K-man
 9. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  För egen del så är det ju lite av en resa som aldrig riktigt tar slut, ibland blir det lite avstickare åt olika håll, ibland vill man åka på lite mindre vägar för att njuta av omgivningen och ibland blir det motorvägen för man vill komma fram snabbt. Jag vet inte heller riktigt om alla vägar faktiskt bär till Rom nu för tiden, även om Italien står för mycket av den goda maten och drycken, så finns det mycket annat spännande att upptäcka där ute, och smaken är som sagt var som baken, vilket gör det hela extra roligt i och med alla valmöjligheter som finns.
   
  Att bråka om personliga åsikter tycker jag känns onödigt, däremot kanske man inte alltid tycker lika, men så är det ju med det mesta här i världen och det är ju bara att acceptera, annars blir det jobbigt att leva.
 10. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  Ingetdera, jag har en integrerad förstärkare...  

  Det här ger mig totalt 2 burkar om man bortser från strömdistribution osv, en väldigt minimalistisk och stilren anläggning.
   
  Även om det kanske är möjligt att köra den direkt till slutsteg så skulle jag personligen vilja ha någon form av volymreglage, och inte enbart via mjukvara vilket det skulle bli isåfall.
   
 11. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  Så kom den då äntligen, helt oannonserat och utan förvarning dessutom, jag hade ju "förutspått" att en uppdatering inte kunde vara långt borta och har väntat på den, frågan var väl bara när den skulle anlända. Jag älskar när nya produkter bara dyker upp från ingenstans, istället för att de annonseras och sen får man gå och vänta i ett halvår och hinna tröttna innan de ens har släppts.
   
  Som innehavare av förmodligen en av de första enheter som levererats till kund i världen så förpliktigar det väl att jag måste säga några väl valda ord om den. Och hur mycket jag än lovordat instegsmodellen D2 i tidigare inlägg, så sent som för bara några dagar sedan, så var första intrycket efter att precis kopplat in T2 och de första tonerna spelades, att det här är en annan nivå.
   
  De klassiska och kanske förväntade skillnaderna när man klättrar uppåt på stegen som större ljudbild, mer holografisk, mera detaljer, bättre baskontroll osv är där, men det som kanske slår mig allra mest är hur enkelt och obehindrat musiken framträder ur en knäpptyst bakgrund, det är ett enormt lugn över hela ljudbilden, något som är väldigt lätt att uppskatta.
   
  Det här är fortfarande tidiga första intryck dock, jag minns från D2 att den växte med tiden, oavsett vad man anser om inspelning så är iaf min personliga erfarenhet att Lumin mår bra av det och att det bara kan bli bättre. Min nuvarande Roon-server klarar att upsampla till DSD256 utan problem vilket är det jag gör för tillfället, men en ny server är beställd som även ska kunna hantera DSD512, vilket jag är övertygad kommer leda till ytterligare dimensioner av välljud. Apropå Roon så är installationen busenkel och klaras av på några sekunder, Roon hittar den direkt och det är bara att lägga till den och börja spela. Kan inte bli enklare.
   
  Lumin som företag fortsätter att imponera på mig, allt ifrån hur man hanterar en produktlansering, paketering, support och närvaro på forum till högkvalitativa produkter och hur man verkar göra allt rätt just nu. Jag gillar även att man till skillnad från många andra "high-end" märken har en instegsmodell i D2 som inte enbart ligger bra till prismässigt, men även levererar på väldigt hög nivå och är en fantastisk inkörsport till Lumin världen. Där det trots allt finns utrymme att klättra uppåt med stor belöning om och när man har möjlighet.
   
  Pris vs prestanda så känns det verkligen som att denna T2 modell ligger perfekt i sweet spot, vilket deras egen marknadsföring vill påtala, men jag håller med! Om man dessutom kommer ifrån en setup med separat DAC och streaminglösning med kablar av hög kvalitet till och mellan dessa burkar så kan den snudd på nästan betala sig själv. Streamer + DAC = kärlek!
   
  Nu börjar det nästan kännas på gränsen till att jag kanske får betalt av både Lumin och dess återförsäljare för det här inlägget, om det bara vore så väl, men jag är tyvärr bara ännu en väldigt nöjd användare...
 12. Like
  K-man reacted to rikard in En hifinörds bekännelse   
  T2 - Uppackad och inkopplad, har inte riktigt hunnit lyssna så mycket mer än att jag hört att det kommer ljud ur den... och att det låter VÄLDIGT lovande!

  I'll be back....  
   
 13. Like
  K-man reacted to Apexorca in Espressomaskin - för er som kan eller vill ha en……….   
  Vi har nu utökat och byggt om vår arbetsplats. En mycket viktig plan som stod högt upp på prioriteringslistan var att vi skulle skippa dåligt kaffe från tråkiga hyrmaskinsfirmor, fördigmalt kaffe mm, mm. Jag har skippat kaffet på jobbet pga den sura, tråkiga och föga välsmakande bruna dryck den spyr ur sig. Jag gjorde en marknadsundersökning bland personalen. Ingen drack för att det var gott. Bara för koffeinet och för att få en paus. Det är väl ändå fel? Man skall väl dricka gott kaffe , eller? Annars kan det vara.
   
  Jag ville ha en maskin som maler för varje kopp och skummar färsk och riktig mjölk. Min kaffemaskin och kaffeleverantör Kaffelabbet i Göteborg är duktiga och de fixade en ny JURA modell till mig. och lite olika kaffe bla deras egna med 80 Arabica- 20 Robusta.
  Med ett litet kylskåp bredvid där mjölken står och JURA X8 skickar ner en slang i den så blir det bra som tusan.
  JURA X8 är snabb och lättskött.
   
  (iPhonebilder)
   

   
   
  Första kopparna lovar gott. Riktig hög nivå på dessa koppar kaffe. 
   
   

   
   
   
   
   
 14. Haha
  K-man reacted to calle_jr in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Ganska svår input till @K-man om du inte skriver vilket märke
   
 15. Haha
  K-man reacted to Erik Andersson in God Jul   
  God jul och gott nytt år på er alla.

 16. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 17. Like
  K-man reacted to P-pan in God Jul   
  Inte många timmar kvar nu så det är väl hög tid att säga...
   

 18. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 19. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 20. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 21. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 22. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 23. Like
  K-man got a reaction from byZan in God Jul   
  God jul
   
  ...litejulkaffe på morgonen i kopp som ”still strong”...
   
  \\K-man

 24. Like
  K-man reacted to rikard in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  En väldigt nöjd röst för Lumin här oxå. Jag är supernöjd med instegsmodellen, men jag skulle inte ha något emot en ny uppdaterad modell mellan D2 och X1, bara för sakens skull....  
 25. Like
  K-man got a reaction from Rydberg in Streamer/nätverksspelare med försteg   
  Ahaa, ambition har inget med pengar att göra i mina ögon...men då vet jag hur du tänkte. :)