juha

Medlem+
 • Content count

  1 355
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

juha last won the day on September 3

juha had the most liked content!

About juha

 • Birthday 1966-09-15

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

7 919 profile views
 1. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Ja inte ger detta heller hint om organisk känsla.
 2. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Utseendet kanske inte har en organisk känsla över sig men det har defenetivt ljudet istället. Förmågan att återskapa en äkta känsla är ren skär glädje. Tom hissmusik blir trevligt.
 3. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Försökte mig på att skruva av lock på Shinaien idag men kände att det var lite svårare än första anblicken😮
 4. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Spännande! Undras vad diskat gluggen medför i soundet?
 5. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Ja men jösses! C2 är ju ett hack till uppåt, det tänkte jag inte på 😀
 6. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Kan göra detta vid ett lite senare tillfälle. Just nu är jag fortfarande i fasen ”va i hela friden lyssnar jag på?” Och då mot det positiva hållet.
 7. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Grattis! Ska bli kul att höra vad tycker:)
 8. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Raidho C 2.1. Är intresserad av höra hans soloprojekt med men är nöjd. Kul att du gillar Grandinote😀 Shinai är deras minsta förstärkare och 2 monosteg byggda i ett chassie, 2 strömkablar behövs tex. Tycker att Grandinote passar utmärkt till Raidho.
 9. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Nu har jag som sagt blivit lite nyfiken på Grandinote dac kan tillföra. Volta är en streamer och dac. Konstruktören är inte helt vild med Roon så detta blir en fundering kring. Hörde den idag och den lovar gott rent ljudmässigt.
 10. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Fick av närmast av en slump prova detta integrerade slutsteg. Var inte på jakt på förändringar på den fronten då det kändes stabilt rent ljudmässigt. Första intrycket efter uppvärmning var att mellanregister och diskant var varmare men inte på något sätt dämpad. Basen kändes dock inte riktigt bra. En stor ljudförändring på den fronten löste sig helt med att ställa steget upp på ett hifirack. Det hela blev mer intimt och härlig sväng. Skulle vilja påstå att Grandinote är väldigt musikaliskt och trots bara har 37w per kanal att det är dessutom har muskler. Bytet till detta var kanske aldrig meningen men tanken att kunna köra ett och samma märke i förstärkardel samt dac. Vilket aldrig kunde hända med tidigare steg. Hade inte Grandinote tryckt på rätt välbehags knappar så vart det kanske dags för att testa tex Aavik. Ja just det Magnetosolid, här finns mer info: http://www.grandinote.it/technology - en.html Ok men att beskriva ljudmässigt närmre men en del menar ju att den låter som någon form av en mix av rör och solid. Har ej ägt rör själv men hört en hel del ggr iaf och kan ju hålla med den beskrivning. Kvick och snärtig men har alltid värmen med, tom vanlig popmusik låter kul att lyssna på. Givetvis också tyngre filer men slås av att spela all möjlig musik än förr. Intransient tystnad gör det mesta till underbart.
 11. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Hmmmm ja jo så tänkte nog konstruktören också en gång men det blev något annat. Grandinote Shinai integrerat slutsteg. En Magnetosolid rättare sagt. Något jag inte så bra kan förklara i djupet egentligen fungerar mer än att det verkar ha rötter från rörvärlden. Återkommer med mer intryck 😀
 12. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Den stora förändringen är väl kanske själva motorn. http://
 13. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Vet inte alls om jag farit vilse förut😀 Har njutit var dag sedan länge men det går vinkla musik på många sätt.
 14. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Helgen är låååång😀 Imorgon kväll kommer mer info.