juha

Medlem+
 • Content Count

  1 379
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

juha last won the day on September 3 2018

juha had the most liked content!

About juha

 • Birthday 1966-09-15

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

8 021 profile views
 1. juha

  En hifinörds bekännelse

  Väldigt intressant detta! Walking in my shoes, jag är precis i dina fotspår och känner igen tankegångarna. Dac/nätverkstreamer hänger löst men vilken? Lumin och Auralic är det första som ska testas ljudmässigt. Sedan handhavande.
 2. 2.5 meter, banan/spade. Absolut bästa skick. pris: 23000kr
 3. juha

  Mästarmöte har en vinnare!

  Ohh så fiiint😀 Påminner mig om ett test som jag gjorde för länge sedan. Ägde en KSA 250 och testade då KRC-2 (tror jag) mot en Audio Research försteg mot varandra. Krell försteget åt upp AR till frukost. Men det kan ju varit matchning men Herrejösses vad KRC-2 satte igång musiken😀 Ljuva minnen
 4. juha

  God Jul

  Passar pååå! Goood Juuuul! Känner på mig att en underbar hifihelg kommer tillmötes. Dessutom att man lyckas få en formtopp på ljudet skadar inte. Underbart!
 5. juha

  Mästarmöte har en vinnare!

  Detta måste ju vara otroligt givande test. En dröm för mig med på den tiden. Sitter laddad för mer
 6. Har varit i fundering länge på just vilken kaffeväg man ska ta framöver. Och blir också förbryllad över att en gång varit hängiven entusiast av espressoklunkande samtidigt avlyssnande på tung hifi hemma. En tid därefter så blev det enklaste kaffeklunkande med en Melitta filter och glaskanna (strilade varmt vatten i filtret med en kastrull. Då lät en väldigt anspråkslös musikförmedlare i hemmet. Nu är man på väg igen (tack och lov) och ja nu vill man ha ädlare former av kaffe. Inte klokt. Riktigt bra vanligt kaffe kan vara gudomlig. Nästan som man vill hälla i sig på tvären. Händer inte ofta men det har hänt. Vore kul att kunna göra det varje gång. Espresso kan ju vara likaså men är det över extraherat, tror jag det heter så blir den en väl sur touch som släcker suget länge. Vill ha både och, snabbt och suveränt enkel kaffe. Espresso på fin stunderna. Usch man är förmodligen störd.
 7. juha

  letar ny förstäkare

  Måste flagga med Grandinote Shinai. Otroligt nöjd med min😀
 8. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Måste ju hålla fram Pom kabeln som väldigt prisvärd. Känns inte som om den har några mindre bra egenskaper. En lustig detalj i hur de startar upp efter ca 15 min, då börjar kraften komma, sedan sakteliga börjar mejsla ut detaljer och 3 d. Efter ca 3 timmar så ångar det på bra i både klang osv. Det kan ju vara slutsteget med som bidrar med detta men känns som kablarna.
 9. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  En hel del testande kring Ansuz kablar men också annat märke. Bra att känna av andra märken med. X hgt, Pom Hgt till Ceramic hgt kablar.
 10. juha

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Så här ser de ut @AlfaGTV
 11. juha

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Ja jag använder en ickeAnsuz fot till mina hgt. Det gör jag för att fötterna på hgt inte är helt hundra funktionellt. Så en nödlösning vart tvunget och hade dessa ställ redan som fungerar ypperligt. Bild kommer. DDP-1 hade några hyss för sig så den byttes ut och ja det var volymkontrollen. Nu fungerar den perfekt.
 12. juha

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Mitt rum som det rullar idag. Tungt tweak med uppvikt gardin! 😀 https://www.flickr.com/gp/167448039@N03/08K269
 13. juha

  Grymt intressanta högtalare!

  Verkar riktigt spännande
 14. Ja på sätt och vis håller jag med här men ändå inte. Ofta hör jag ett ”hål” i mellanregistret mot när basen tar över med stora element. Ofta tappar jag timbren. Den byter karaktär. Många mindre element a la Raidho får jag en närmare upplevelse. Allt ska tilläggas att det inte är en regel men har hört det när jämförts många ggr och intrycket består. Raidho kör ju med någon form överkompensation i mellanbas för att bredda mer på hgt. Ger ofta ett problem men tyglar man det så finns vinster. Svårt att förklara detta men detta ingår i min tycke i alltför upplöst ”hifiljud” och återigen blommar instrument bättre än bara låter. Kan inte förklara detta då det är svårt att sätta ord.
 15. Idag har jag inte en enda akustikpryl. Har ett fantastiskt rum där jag kan kontrollera enkelt efterklanger osv med hjälp av lite textil och möbler. Samt extrem hgt placering. Luft i rummet är guld. Har inget jättebehov att ha ultra precision. Känns naturligt.