juha

Medlem+
 • Content Count

  1 366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

juha last won the day on September 3

juha had the most liked content!

About juha

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

7 948 profile views
 1. juha

  Grymt intressanta högtalare!

  Verkar riktigt spännande
 2. Ja på sätt och vis håller jag med här men ändå inte. Ofta hör jag ett ”hål” i mellanregistret mot när basen tar över med stora element. Ofta tappar jag timbren. Den byter karaktär. Många mindre element a la Raidho får jag en närmare upplevelse. Allt ska tilläggas att det inte är en regel men har hört det när jämförts många ggr och intrycket består. Raidho kör ju med någon form överkompensation i mellanbas för att bredda mer på hgt. Ger ofta ett problem men tyglar man det så finns vinster. Svårt att förklara detta men detta ingår i min tycke i alltför upplöst ”hifiljud” och återigen blommar instrument bättre än bara låter. Kan inte förklara detta då det är svårt att sätta ord.
 3. Idag har jag inte en enda akustikpryl. Har ett fantastiskt rum där jag kan kontrollera enkelt efterklanger osv med hjälp av lite textil och möbler. Samt extrem hgt placering. Luft i rummet är guld. Har inget jättebehov att ha ultra precision. Känns naturligt.
 4. Jag kan inget än hålla med. Idag strävar min känsla för musik mot textur och en fyllighet framför blixtklar återgivning. Har tillgång att lyssna på liknande system och måste erkänna att det passar inte mig. Mina tweak försök att nå högre hamnar ofta att det lugna blommande vinner. Försöker få aha upplevelsen att det faktiskt kan ha hänt i mitt rum. Ljust, upplöst tight,hårt, överdynamiskt får inte in mig den sfären helt enkelt. Balansgången är svår då snabbhet måste finnas ändå då rytm, stränganslag, timbre, densitet i 3d, klang osv.
 5. juha

  Mästarmöte har en vinnare!

  Verkligen skoj läsning! Hmm din mamma har ju princip sålt in en rullbandspelare till haha. Vilka priser brukar det handla om?
 6. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Den tiden begavs sig när hade klockor och annat från dcs så vill jag minnas att klockan gav en annan känsla, ett lugn. Men detta kan i andras öra uppfattas som att driv saknades. Dock gamla dcs prylar.
 7. juha

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Skulle varit väldigt kul A/Wing!
 8. juha

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jösses! Här rullar det på? Mitt minimalist tänk behöver inte få idéer kring nya källor. Hmm helt plötsligt så har jag ju ett inbyggt försteg i stärkaren med ingångar?? Grattis till dig A/Wing‼️??
 9. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Jo det kan man se.
 10. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Föresten, hur upplevde du nu nya listen?
 11. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Spännande detta:) Båda är dock väl över min platta budget Trots detta så finner man sådana här sadistiska övningar tillfredställande!
 12. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Ja inte ger detta heller hint om organisk känsla.
 13. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Utseendet kanske inte har en organisk känsla över sig men det har defenetivt ljudet istället. Förmågan att återskapa en äkta känsla är ren skär glädje. Tom hissmusik blir trevligt.
 14. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Försökte mig på att skruva av lock på Shinaien idag men kände att det var lite svårare än första anblicken?
 15. juha

  Hemma hos Octavia rs (väntan är över)

  Spännande! Undras vad diskat gluggen medför i soundet?