juha

Medlem+
 • Content Count

  1 411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

juha last won the day on September 3 2018

juha had the most liked content!

About juha

 • Birthday 1966-09-15

Contact Methods

 • ICQ
  221549520

Profile Information

 • Location
  Halmstad

Recent Profile Visitors

8 305 profile views
 1. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Ja jag håller med. Därför struntade jag i det sist. Men med dagens ljud så finns det möjligheten att uppsampla. Har haft några små detaljer kvar att fixa, bla att klockor och tamburiner inte låtit riktigt analogt. Det rättade verkligen till det. Och fick en härlig luftighet på köpet.
 2. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Efter att man följt vissa trådar här och uppsamplat Roon Tidal. För det var väl så? Så provade jag sätta upp samtliga filer till 192/24. Har provat detta innan ska erkännas men inte funkat så bra...förän nu! Kört i streck 4 timmar och kan inte få fran en låt som inte vinner på detta. Galet kul. Ja mjukare som ngn sa blev det men förlorade inte kraft. Luftigare och rymligare soundstage. Tightare bas och ja då fick man bättre flyt och placeringar. Detta var riktigt kul! Tack för tips.
 3. Jo klart man har läst sig till bra ljud säkerligen flertal ggr. Men ganska längesen så fick man ju också besvikelser på både produkter och även uppgraderingar som skulle vara ”mkt” bättre. Allt eftersom åren går har jag läst mindre och mindre och känner mig då ganska nollad med förväntningar. Här på forumet läser jag ju ofta förstås. Kom ihåg att jag nästan ”sprang” till en butik och köpte en högtalare för att Stereophile/TAS hade fullkomligt sågat modellen. Ren nyfikenhet och levde med den några glada år. Likaså när man fått lånat hem kablar som kostat otroligt mkt pengar med att nu blir man skickad till himmlen. Bara för att bli såpass besviken att man funderar på allt man håller på med. Att börja om från noll ett antal ggr är inte så dumt. Tycker det är riktigt kul att ha totalt fel om gamla käpphästar och erfarenheter. Det är ju mer komplext än svart och vitt.
 4. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Hej Detta är dac nr 2 med samma problem. Tyvärr. Ja de andra ingångarna funkar utan ngn fuzz.
 5. juha

  byZan - Nytt i stugan #7

  Tycker drömmar är oftast innehåller tokigheter Du verkar kommit otroligt långt och är man nöjd så är man. Vet folk som suttit så nöjda och råkat göra en uppgradering på tex cd/försteg och vips fått år med att få till det igen. Hifilivet kan vara skört. Ibland vågar man ju knappt flytta på en stol haha.
 6. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Tack! Just nu befinner jag på mitt livs topp när det gäller själva återgivningen. Är otroligt imponerad över alla delar som är inkopplat. Inklusive Nuc och en märklig Dac. När jag väl fått igång den lille streamaren så snurrar den på, dock förmodligen då felinställd programvara. Förr i tiden så gillade jag att pilla med menyer osv men det har vänts mer och mer bara lyssna. Lösning just nu är att plugga in usb i nuc med musik och köra. Vågar inte testa just nu då det blir ett gäng timmar förstörda. Kanske tomten kommer med mer tålamodoch ork?
 7. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Snart betalar jag någon för att reda ut detta 😂 testat att rensa Nuc via anvisningar. Flytta på en liten knopp för att sedan försöka göra CMOS rensning...eller vad det hette. Nuc ville inte starta upp menyn så det gick i stöpet. Provade rejält många ggr.
 8. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Ja detta har jag laborerat med så det knakar. Blir ingen ändring hur jag än gör.
 9. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Nej jag har heller aldrig haft problem med min Dcs dac och direkt in en Mac. Samma Mac som jag upptäckte problemet första gången men då med denna Audio Alchemy. Köpte ju en Aurender som också hade samma problem med Audio Alchemy. Japp provat att installera med enbart M.2 stickan i ett otal ggr. Ej funkat. Men kört Via PC Diskpart clean. Detta ska provas! 🙏😜 I bios envisar den att SSD (musiklagring)Är bootdisk. Hur jag än ändrar bootpriorety. SSD m.2 är lögn att få till boot. tack!
 10. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Använder Audio Alchemy ddp1 En förbannat bra dac. Men den har ngt märkligt med USB ingången och Roon. Kör jag koax så fungerar det 100%. Har hört fler vänner med andra märken som har samma problem. Nu tyckte jag det blev bra ändå till slut.
 11. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Har hållt på med Roon ngra år men inte använt dsp osv. Däremot har jag ju upptäckt att man kan rätta till lite kurvor och så. Kör dock direkt idag och bara dessa -2db för att få stopp på klipp. Den kommer ju på vissa låtar men nuförtiden tydlig. Klippindikatorn har jag inte använt. Bara mina öron 😀🍻
 12. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Nja den funkar ju nu och när jag väl får igång så fungerar den klockrent. Dvs jag kan stänga av och sätta på om man vill och det fungerar. Men som jag har det idag verkar inte min lilla ssd disk som jag skulle lagra musik på, synas varken i Roon UI eller i nätverket. Verkar som jag installera RoonRock fel ssd första gången. Försökt göra om allt ca 20 ggr och börjar gå fort 😂 Men det är lögn i he att göra om fabriksInställning. Det går helt enkelt inte. Nuc gör inte det den ska göra.
 13. juha

  Den långa vägen tillbaka.

  Ok nu har man kört med Roon Rock Nuc ett tag. Inledningsvis blev det tyvärr problem. Med go hjälp från AlfaGtv så fick jag iaf igång den igen efter några dagars pysslande. En sak iaf måste jag ge Nuc tummen ner. Hur man än följer diverse råd från tillverkaren så beter sig denna tingest på eget bevåg. Mer än en gång har jag funderat på att en Innous/Auralic/Dcs lösning vore ”rätt” bra ändå 😂 Ok men när den vaknar och spelar så kan man bara bli glad. Nu har jag fått till en fantastisk hgt uppställning men ändå. Att det finns så mkt musik i streamat är galet kul. Nästa år ska andra streamers testas av hoppas jag. Om ngn kommer ihåg mitt problem med knaster i ljudet så har det varit tider då det kännts som om att det varit borta men nja det dök upp igen. Fick för mig att prova Headroom inst i Roon en gång till. -2 db tog bort all form av knaster 😍🍻🙏.
 14. juha

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Synd att man missade detta 😔 Meeen gjorde andra glada och det kändes som en tröst trots allt. Ser fantastiskt ut A/Wing och är nyfiken på dina framsteg. Att man kan nå långt med streaming bevisar du förträffligt😀 Hoppas på ett besök snart! ”hänger på låset”
 15. juha

  byZan - Nytt i stugan #7

  Tycker nog att bortglömda tester och felkopplingar tillhör resans gång 😀 Jag kopplade min dcs fel en gång och döm av min förvåning att det blev bättre😳 Tittade i instruktionsboken ett stooort antal ggr och fick det inte till annat att fel blev rätt ljud. Kanske vart min dac/klocka inte riktigt friska? Gillar hur som helst din ärliga stil.