Jump to content

parsifal

Medlem+
  • Posts

    637
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Posts posted by parsifal

  1. On 2024-03-17 at 15:56, Ivery said:

    Pretty Little Ditty

    Jaha så det är därifrån Crazy Towns monsterhit ”Butterfly” är samplad ifrån. Det visste jag inte!

     

    Visste faktiskt inte heller att det var Frusicantes som spelade på de flesta låtarna, hade fått för mig att det var Hillel eftersom han är på albumomslaget. 
     

     

  2. 38 minutes ago, Sammy said:

    evererar de en ljudkvalitet som är en perfekt blandning av Respons och Verity. Jag finner det oerhört behagligt att lyssna på, och jag känner att inga frekvenser stör mig; allt låter precis som det ska.

    Det var ett fantastiskt fint omdöme. Är dessa Stridbeckhögtalarna one of a kind eller är de serietillverkade - under vilket modellnamn? 

  3. Vilken modell av SVS är det du kör med? Imponerande med appen och inställningsmöjligheter. Jag kör REL själv och där är det mer sparsamt med sådant - man blir dirigerad till att ställa in med sina egna öron…

  4. IMG_1717.jpeg.55ef772f52c2a0435de9eeda581da99a.jpeg

    SF Lumina 2 är i många omtalande sedda som de vassaste högtalarna i Lumina serien, iallafall före den blev uppgraderad till Amator.

     

    Det slår mig att det är ganska vanligt i denna prisklassen och lite uppåt att det är stativhögtalarna som brukar sticka ut. Jag själv har haft Focal 800-serien, Aria, Dynaudio Focus och Contour och i alla de  fallen så har stativarna fått lite mer beröm än golvhögtalarna i samma serie… undrar varför egentligen. Hos mig har nog stativarna låtit bättre än golvhögtalarna för att jag kunnat placera dem mer fördelaktigt.

     

    Jag har precis köpt en subwoofer, kommer skriva lite mer om det valet senare. Det förvånar mig att inte fler tillverkare gör som Dynaudio på denna fronten som verkar vara föredömen. Där har man tänkt till lite extra och sett till så att man kan köpa en subwoofer som sen enkelt kan integreras med alla deras högtalarserier. Om jag förstått det rätt så väljer man vilka högtalare man har i en lista och utefter det så optimerad subben för just den högtalarens drivers och sen får man finjustera efter rummet sen.

     

     

  5. Tack för alla fina tips!

    Det är såklart inte ungen som önskat någon musik utan det är föräldrarna som vill ha lite lugn och ro mellan varven och som @lindvall är inne på - att dränka ljudet från annat. Innedelen på luftvärmepumpen låter tråkigt och på andra sidan åsen så har man sedan några månader gjort väldigt mycket militärövningar som stör friden här.

     

    9 hours ago, AlfaGTV said:

    Ola Gjeilo - Night/Dawn

    Dessa var perfekt - vet du om de finns att köpa på Vinyl?

×
×
  • Create New...