Jump to content

persve

Medlem
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 727 profile views
 1. Den har framförallt en väldigt mjuk upphängning så med mera dämpning lät den fantastiskt bra! Takumi L är som jag förstått från Mirre en helt annan pickup! Den har samma nål och nålslipning som Madake men inte cantilever i bambu. Som jag också förstått är detta kanske den bästa kompromissen i Miyajimas program prismässigt! Efter Mats korrigeringar låter den riktigt bra! Jag har haft Shilabe, Kansui och Wasa och detta är det bästa hittills för mig! Härligt och tydligt mellanregister ( typiskt Miyajima )och luftig diskant! Som sagt AlfaGTV, nu är det dags för ett besök!
 2. Så intressant att följa Mats i korrigeringen av oljedämpningen! Vilken kunskap och känsla! Tack Mats för ännu en lektion i en för mig helt ny värld! Vilken förändring det blev! Låter riktigt bra nu! Ska spela in den några timmar så tar vi en uppföljning!
 3. Detta är ett MM-Riaa som matas med kinesstepupen. Det sitter bl a 2 st Telefunken ECC801s-rör i som ger en lite öppnare ljudbild jämfört med det andra Riaat!
 4. Som sagt, jag funderar på detta och plats finns ju! Återkommer!
 5. Riktigt läcker spelare och pickup! Puppan helt ny för mig! Å roligt att läsa ditt fina reportage! Jag har få monoskivor och ändå färre riktigt gamla som inte ens är märkta mono! Men en känd eminent entusiast har lovat mig att hjälpa till att få tag i några så det är inte omöjligt att jag ”offrar” en installation för mono! Men det får nog bli dualmono i alla fall till att börja med!
 6. Så intressant att du tar upp detta! Har precis idag kollat på en Ortofon SPU A ”C” som är en tidig proffesionell variant av SPU A! Sägs vara riktigt bra! Har även kollat på Miyajima Zero och EMT TMD 025 ( har jag haft tidigare )! Får se hur det blir! Har du nån monopickup?
 7. Hörrudu Mats, du är lika fin!
 8. Så kul att få träffa er igår! Betyder allt och ändå mer nu efter ( under ) Coronan!
 9. Tack själv Ulrik! Så kul att få komma ut ur grottan å träffa liksinnade igen och få input till mina förehavanden som tillkommit under pandemin!
 10. Den här armen är kortare ( 25 mm )och har en annan geometri då den är avsedd för SPU G alt SMEskal med andra pickuper, men har samma beteckning AB 309 ( tryckfelsnisse har varit i farten ). 309 står f ö för avståndet mellan centrumtappen på skivtallriken och centrum på armfoten i mm! När man använder en annan pickup som My Sonic Lab i det här fallet tar man bort den lilla motvikten och den balanserar fint! Låter som sagt bra och enligt Alfred Bokrand ( byggaren ) beror detta bl a på att bananakonceptet ger mindre ( färre )resonanser.
 11. Som sagt Byzan, välkommen närsomhelst! Å jag kan väl säga detsamma till dig efter att ha läst dina fina reportage!
 12. Stort tack för besöket Mats! Så roligt att få din input och dina synpunkter/förslag! Det har, förutom en fantastisk Kinastepup, resulterat i en ny arm till My Sonic Laben å när den anlänt kanske du vill komma tillbaka för en uppdatering?
×
×
 • Create New...