Jump to content

persve

Medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 628 profile views
 1. Detta är en ”modern” variant av SPU A, den första SPUn som kom i slutet av 50-talet. SPU står helt enkelt för Stereo Pick Up som introducerades vid denna tid! A är kortare än G och kräver antingen en adapter för att passa konventionella armar eller som i mitt fall en specialgjord arm som är motsvarande längre! Det ”moderna” med den SPU A som kallas Synergy är att den har ett trähus, ett modifierat generatorsystem som ger högre utnivå, ett annat nålrör och en annan nålslipning som innebär att den har en bättre spårningsförmåga och kan spelas med lägre nåltryck! Resultatet tycker jag är strålande!
 2. Jag försökte först beställa en i Moldavien via EBay, men efter 3 veckors dividerande utan att få rätt spec valde jag en annan leverantör från Ungern; Piano Black Lenco PTP6 Plinth Shroud (without PTP6 Plate!) via EBay! Den är dyrare men färdiglackad och med plats för 2 tonarmar och eftersom jag är otålig och något ohändig passade det perfekt! Som framgår är den avsedd för ett chassi som heter PTP6. Detta är framtaget av en holländare vid namn Peter Reinders och är uppdelat på 2 plattor, ett för tallrikslagret och det andra för motorn! Fungerar utmärkt! Kolla på Lencoheaven om ni vill ha mer inspiration!
 3. Jag träffade aldrig Bosse Hansson själv, men enligt uppgift var han mycket förtjust i Zyx! Kan detta vara en förklaring? Har själv haft en Continuo med marmorplint och Cantus med just denna Zyx Universe! Lät mycket bra men jag blev aldrig riktigt god vän med tonarmen! Har aldrig provat den senare varianten av armen! Kanske den fungerar bättre? Zyx är neutral och i rätt miljö mycket musikalisk och samtidigt detaljrik med stor ljudbild och stort frekvensomfång! Men det är svårt att beskriva vad man upplever! Kom hit vet ja så lyssnar vi istället!
 4. Nu blev det knivskarpa bilder och jag noterar att jag måste ta fram dammvippan! Den skarpögde ser att antiskatingvikten är demonterad! Jag har haft svårt att få till antiskatingen så Mats föreslog att ta bort den! Funkar utmärkt!
 5. Detta är en Stabi ref 2! Kuzma Stabi ref kom 1992 och ersattes 2009 av Stabi ref 2! Enda skillnaden är att denna har en ny motorstyrning som är elektroniskt styrd.
 6. Stämmer bra det AlfaGTV! Köpte den i Norge men fick inte med nån spec så jag kontaktade Excel i Japan. De hade inga data. Den är bara tillverkad i 7-8 ex för en specialkund. Då satte jag in en fråga på Audiogon och fick detta svar: Denna info gjorde mig riktigt glad!
 7. Jag håller med MatsT om att modellfloran från ZYX är en djungel! Den vi spelade på heter Universe och kom redan för över 10 år sedan! Det var den första i R 1000 serien som bl a är kryobehandlad! Jag har haft flera andra modeller senare, Premium 4D och Premium Omega och de har låtit bra, men jag tycker att Universe fortfarande låter bäst hos mig ( har dock inte testat Universe II och de nyare exklusiva varianterna ). Välkommen tillbaks MatsT så spelar vi mer på den med din favoritmusik! Kanske kan du övertyga mig!? Å oljedämpning har jag aldrig gett mig på! Det blir spännande!
 8. Jag har då aldrig träffat på nåra statstjänstemän som Windfeld Ti! Just detta exemplar testades i Hifi & Musik 12/2020! Här ett utsnitt ur testen; ”Lyssnaren serveras en fast och stabil bas, utan överdrivet hull och med en välutvecklad diskant som ändå hålls i schack! Detaljrikedomen är påfallande.” Jag skriver under på detta och MatsTs utmärkta sammanfattning!
 9. Vi lyssnade på MC-ingången med Lundahltrafarna. MM- ingången med separat SUT används till en annan spelare som kanske kommer längre fram. Riiat är byggt av Staffan Tennbrock tillsammans med Mirre och lär vara en kopia på ett mytomspunnet Audiolive Riaa från 70/80-talet!
 10. Smickrande MatsT men mina Coronabilder tagna med en Iphone 11 kan inte mäta sig med din fotokonst!
 11. Det är kombinerad diffusor/absorbent från Svanå! Köpte den av Awing för några år sen. Nån kanske tycker sig känna igen bänken!? Även den köpt av Awing när han la ner sitt system i våras!
 12. Jaa du Lindome! Så trevligt att ni kom förbi! Här har man gått i karantän i 1,5 år, inte träffat en männska å hållit på med det jag kallar ”Coronaprojekt” på HiFi-forum! Äntligen besök av kompetenta Hifikompisar som man kan ta en kopp kaffe med, tjöta liteoch lyssna! Jag har inte varit aktiv här, men kul att också MatsT kom förbi! Välkommen igen Byzan! Det var alldeles för länge sedan! Å så kanske du kan visa mig hur man spelar golf igen! Utskåpad sist! Du är grym AlfaGTV! Utan dig hade jag inte kunnat spelat nåt digitalt när MatsT var här idag! Bjuder på lunch// kaffe/ öl/ middag, you name it, när du kommer förbi, bara bestäm dag!
 13. ”Syftet med besöket var inte att lyssna på systemet som sådant utan mer ett intresse från min sida för några av de ingående komponenterna.” Så kul att få träffas igen! Ska bli spännande att följa dina kommentarer och reflexioner!
 14. Tack byZan, Bebop o rikard! Kanske kan jag nu få det att funka framöver!
 15. Det var där jag läste och gjorde som det står!??
×
×
 • Create New...