Jump to content

persve

Medlem
 • Posts

  95
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 836 profile views
 1. Jag var med på träffen och den justeringen var lysande! Det lät fantastiskt bra! Jag har ju ”samma” uppsättning hos mig med Bokrandarm och SPU A Synergy och hos mig ändrade Lindome VTAn åt andra hållet med ett mycket lyckat resultat! Du börjar bli proffs på detta Lindome!
 2. Sorry HRK! Trodde i min enfald att du kommenterade i min tråd!
 3. Tacksam för alla tips! Spelar den på golvet nu med tjock matta under! Efter att jag satt dit ”originallisten” har jag ingen återkoppling! Känns riktigt bra! Nu återstår att testa på bänken! Skivan där är inte sten utan en skivspelarhylla från Solid Tech. Om den inte funkar ska jag kolla om den går att ställa direkt på bänken utan hylla!
 4. Återkommer om det blir nödvändigt? Hittils verkar det funka!
 5. Tack för tipset! Återkommer efter test! Frågan är om det går att ha en så tjock gummilist emellan?!
 6. Jag är ingen elektriker så jag kan inte förklara, men det kan säkert MatsT!
 7. Jag har också läst detta! Pasini är en källa till mycket kunskap, inte bara hans hemsida: http://www.stefanopasini.it utan också denna fina bok! Här kan man läsa historien om EMT, men det finns också bl a reservdelslistor och information om när 927 resp 930 producerades.
 8. Precis! Detta är en ”original reservdel” köpt av Dusch och bl a SR använde sig av denna lösning. Jag ska som sagt testa på rätt plats längre fram! Om det inte är tillräckligt bra får det bli ett stötdämparchassi men kan jag undvika så är det bra! Är inte direkt billigt!
 9. Tyvärr har jag inga fler bilder än de som redan visats tidigare. Men ramen är en vanlg fyrkantsprofil. Gummipackningen är 5*5 mm och förklistrad så den satte vi på undersida chassi ( kanten är bara 5 mm bred så det finns risk för att den ”kalvar” )! Innan den sattes dit kom undersida chassi i kontakt med ramen, men nu hänger den fritt! Stor förbättring ljudmässigt! Mycket tystare ( = tyst ) och ingen återkoppling!
 10. När jag läst denna artikel blev jag väldigt sugen på att få kontakt med Ilkka i Finland. Jag skrev till tidningen som publicerat, fick kontaktuppgifter och nu har vi kontakt! Han är mycket erfaren med 927an och har gett mig fina tips! Visst är det en härlig sport vi har! Berikande på alla sätt!
 11. Det schemat har jag använt för att koppla tonarm till riaa. Det tog en stund innan jag förstod hur det ska kopplas men jag lyckades till slut! När man läser på nätet kan man konstatera 155 st, som är ett transistorbaserat riaa, inte är nåt att ha! Det rörbaserade 139 st höjs i stället till skyarna men är närmast omöjligt att få tag på och skulle man hitta ett kostar det minst lika mycket som spelaren. Jag undrar hur mycket bättre det är för efter mina första lyssningsintryck låter 155 st mycket bra! Minst lika bra som de rörbaserade riaan jag har ( simlply black och nuvistor )!
 12. Det stämmer! Firma Dusch i Tyskland nytillverkar en sådan avsedd för 927 ( den för 930 är för liten )! Jag ska testa min lösning med ramen från SR och en gummipackning mellan ram och chassi! Nu står spelaren på golvet till dess renovering och de avsedda tonarmarna kommit på plats. Sen skall den placeras på bänken och testas! Men det jag hör nu är lovande! Ingen återkoppling och tyst!
 13. Det kommer snart mera!
×
×
 • Create New...