Jump to content

persve

Medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 950 profile views
 1. Så kul Lindome! Den där maskinen hade passat fint i min 50-/60talssamling å som du vet har jag ju bara en maskin f n! Jag gillar verkligen formatet/utseendet och hanteringen!
 2. Tack för tipset Mats! Det var riktigt kul att testa! Man undrar hur exakt detta är! Alla 3 spelarna går i rätt hastighet enl stroboskopen på spelarna så jag undrar varför mina går för fort?! Men det är kanske som du skriver att det beror på nätet! I alla fall inget som stör mig! Å än en gång tack för att jag/vi får ta del av din kunskap! Det är mycket inspirerande!
 3. Mässans höjdpunkt för mig och bästa ljud tätt följt av QLN/Sladd! Att äntligen få se och lyssna till en av världens bästa spelare alla kategorier,Denon 100M, var helt underbart! Kombinationen med 12-tumsarmen och pickupen med silverspole från Ikeda fungerade utmärkt!
 4. Hoppas vi kan ses! För ett besök på Tjörn räcker väl inte tiden till?
 5. Tack själv! Det var riktigt kul! Å jag fick också många bra tips.
 6. Då hör jag av mig! Å du är välkommen till Tjörn om du skulle ha vägarna förbi!
 7. Dom där hade jag gärna lyssnat på men om jag förstår det rätt finns dom i Stockholmstrakten å jag håller till på västkusten! Skaffade nyligen Isoacoustics fötter från Leif till mina ( Coltrane 1 )och det var ett grymt lyft!
 8. Jag vet inte om Mats fick med detta, men ett starkt bidrag till förbättrad ljudupplevelse har även dessa: Marten introducerade nyligen nya ”fötter” till sina högtalare och jag kontaktade Leif för att fråga om dom även finns för Coltrane 1? Jajamensan sa Leif! Vi har såna på lager så du kan få låna å testa! Sagt och gjort! För ett par veckor hälsade jag på gänget i Götet och fick med mig 8 st från Isoacoustics hem! Det behövdes bara några takter för att bekräfta och behålla: renare, tydligare bas med bättre kontur! Betydligt lättare att följa basslingorna nu! Bättre släpp från högtalarna som inte finns med i ljudupplevelsen alls, bättre dynamik och en härligt stor scen!
 9. Jaadu Claes! Det har varit en lång väntan! Lev tid på över ett halvår! Det känns som om den passar som hand i handske med 927an! Det låter redan stort , kraftfullt och energirikt samtidigt som det är ett lugn och en närhet/ intimitet/inlevelse ( svårt det här med att beskriva vad man hör )! Men pickupen skall spelas in minst 15 timmar till, kanske mer, och så skall den ” tämjas”! Det gäller att laborera med VTA, Azimuth, Överhäng……. ( med hjälp av protractor ) för att få till det sista! Å framförallt lyssna! Sen har jag ännu inte lyckats få bort allt brum så här återstår en del jobb. Jaadu AlfaGTV! Det där får du ta med SR ( Sveriges radio ) som använde denna lösning på sina spelare, även EMT 930 och SP 10 ( tror jag? ). Förutsatt att skivan är centrerad så blir det rätt i spelaren tack vare den koniska formen! Man skjuter ner konen mot tappen och centrerar skivan! Man skruvar inte!
 10. Jag var med på träffen och den justeringen var lysande! Det lät fantastiskt bra! Jag har ju ”samma” uppsättning hos mig med Bokrandarm och SPU A Synergy och hos mig ändrade Lindome VTAn åt andra hållet med ett mycket lyckat resultat! Du börjar bli proffs på detta Lindome!
 11. Sorry HRK! Trodde i min enfald att du kommenterade i min tråd!
 12. Tacksam för alla tips! Spelar den på golvet nu med tjock matta under! Efter att jag satt dit ”originallisten” har jag ingen återkoppling! Känns riktigt bra! Nu återstår att testa på bänken! Skivan där är inte sten utan en skivspelarhylla från Solid Tech. Om den inte funkar ska jag kolla om den går att ställa direkt på bänken utan hylla!
 13. Återkommer om det blir nödvändigt? Hittils verkar det funka!
×
×
 • Create New...