Jump to content

parsifal

Medlem+
  • Posts

    633
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Everything posted by parsifal

  1. Tydligen inte! Fantastiskt system!
  2. Vad är det för slutsteg från Accuphase? Kör det också klass A som dina förra monoblock @figge ?
  3. Blev konceptet ”Ladies night”(minns inte om det kallades så) lyckat?
  4. Vad märkligt att fotografierna bara visar en högtalare? Antar att de säljs i par?
  5. Vad blev det för ny pickup?
  6. Ska jag vara jobbig så är det för mig lite avtändande när man höjjer sin egen produkt till skyarna på det viset. Klart att man ska vara stolt men sätt inte ord i munnen på kommande recensenter. Väldigt spännande oavsett såklart!
  7. Det var ett fantastiskt fint omdöme. Är dessa Stridbeckhögtalarna one of a kind eller är de serietillverkade - under vilket modellnamn?
  8. Likadana högtalare som Franc Kuzma har i sitt lyssningsrum har dykt upp på hifitorget idag: https://hifitorget.se/visa_annons.php/legacy_audio_whisper_stora_high_end_hogtalare_196044.htm
  9. Det var som tusan… 9000kr i nypris och spelar ända ner till 20hz -3dB! REL T7x som jag har spelar till 36Hz -6dB och kostar 14000kr.
  10. Vilken modell av SVS är det du kör med? Imponerande med appen och inställningsmöjligheter. Jag kör REL själv och där är det mer sparsamt med sådant - man blir dirigerad till att ställa in med sina egna öron…
  11. Florestan är någon cm högre och överraskande nog några kilo lättare än Sarastro IIS. Florestan: Sarastro IIS:
  12. Wow detta ska bli himla intressant, första gången vad jag vet som vi får höra om upplevelsen av denna högtalare hemma hos någon.
  13. Jag såg det, då sitter vi väl om 10 år med ett par sådana och dreglar efter nästa nya ”revolutionerande” högtalare som släppts då…
  14. SF Lumina 2 är i många omtalande sedda som de vassaste högtalarna i Lumina serien, iallafall före den blev uppgraderad till Amator. Det slår mig att det är ganska vanligt i denna prisklassen och lite uppåt att det är stativhögtalarna som brukar sticka ut. Jag själv har haft Focal 800-serien, Aria, Dynaudio Focus och Contour och i alla de fallen så har stativarna fått lite mer beröm än golvhögtalarna i samma serie… undrar varför egentligen. Hos mig har nog stativarna låtit bättre än golvhögtalarna för att jag kunnat placera dem mer fördelaktigt. Jag har precis köpt en subwoofer, kommer skriva lite mer om det valet senare. Det förvånar mig att inte fler tillverkare gör som Dynaudio på denna fronten som verkar vara föredömen. Där har man tänkt till lite extra och sett till så att man kan köpa en subwoofer som sen enkelt kan integreras med alla deras högtalarserier. Om jag förstått det rätt så väljer man vilka högtalare man har i en lista och utefter det så optimerad subben för just den högtalarens drivers och sen får man finjustera efter rummet sen.
  15. Tack själv för ett intressant upplägg - jag hade önskat att det var samma anläggning som lät bäst på bägge men varför skulle det vara så lätt…
  16. Det händer lätt: https://www.instagram.com/reel/Czs6BZetEwc/?igsh=czFhZmQyYWVtMGJy
  17. Samma här - verkar vara CD som gäller om en vill stödja. Ska leta mer noggrant senare.
  18. Tack för alla fina tips! Det är såklart inte ungen som önskat någon musik utan det är föräldrarna som vill ha lite lugn och ro mellan varven och som @lindvall är inne på - att dränka ljudet från annat. Innedelen på luftvärmepumpen låter tråkigt och på andra sidan åsen så har man sedan några månader gjort väldigt mycket militärövningar som stör friden här. Dessa var perfekt - vet du om de finns att köpa på Vinyl?
  19. Det blir att lämna in förstärkaren när jag känner att det blir olidligt att inte kunna ändra volym från LP. Jag har en liten bebis hemma och skulle gärna få tips på skivor med lugn klassisk musik - gärna genomgående på hela albumet om det finns? Efter att ha Spotifajjat ”lugn klassisk musik” så är jag förvånad över hur lite just lugn musik jag kommer över. De ”kända” styckena som jag känner igen verkar alltid ha en krånglig passage någonstans som tar ron ur kroppen. Jag har som ni förstått inte lyssnat särskilt mycket på klassisk musik. Det känns som att jag fått en lite ändrad världsbild - från att ha trott att klassisk musik är bra för hjärnan för att det är lungt och harmoniskt till att inse att klassisk musik kanske är bra för hjärnan för att det är komplext och utmanande. Men nu söker jag alltså inget utmanande.
  20. Ett tag var jag helt besatt av RCHP, eller rättare sagt John Frusicante. Ville så gärna kunna spela gitarr på samma sätt och ha den friheten att utrycka sig på. Vet inte hur många gånger jag sett konserten från 2003 i Slane på Youtube. Sångaren i bandet jag spelade med kom från Danmark och på något sätt blev hans danskengelska röst nästan identiskt med Anthony Kiedis… han kunde verkligen inte sjunga något annat men just RCPH satt som en smäck. Jag kunde absolut inte sjunga Frusicantes stämmor hur mycket jag än tränade… Jag uppskattade på den tiden Frusicantes soloalbum som Curtains(2005) mer än vad som släpptes med RCHP. Jag tror det hade med någon dum strävan att det som var lite mindre mainstream var coolare och jag är osäker på om jag kan stå upp för den åsikten idag. sorry för ot. it had to come out.
  21. Sker detta live - är du i Japan nu? Eller är du så iskall att du kan hålla dig ifrån att släppa fler bilder?
  22. Här hemma var också 31:an den som särskilde sig mest och det var just ”vibraton” i basgitarren som hördes mer utpräglat.
×
×
  • Create New...