Jump to content

parsifal

Medlem+
 • Posts

  462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by parsifal

 1. Det var din trogne vapendragare och ständige hifiglädjespridare @VoicesInMyHeadsom hade uppe albumet i sin tråd. Jag gillar albumet men tycker att det är synd att det är ett eller två spår som avviker från det annars så sköna ljudlandskapet och blir för röriga/ stimmiga för mig. Damen lämnar vardagsrummet nästan direkt när det kommer något sånt 😅 Det värmer mig att se hur du/ni tar hand om ert hus @octavia rs måste vara väldigt tillfredsställande att ha fått så mycket gjort!
 2. Låt säga att du haft en equalizer och du i andra omgången hade höjt basen och gjort samma analys - hade det då synts tydligt här i detta diagrammet?( Försöker bara bena ut för mig själv så jag förstår vad mätningen visar) Det känns lite som att man inte hittat nycklarna till vad det är man ska mäta för att se skillnaderna i ljud. För att dra det till det extrema så är det som att presentera två olika måltider med samma kaloriinnehåll, proteiner och kolhydrater och säga att de är likadana för att mätningarna visar det, trotts att den ena är en linsgryta med ris och den andra oxfile med potatisgratäng…
 3. Det var som Karaaan! Intressant att läsa och kul att du testar så mycket.
 4. @AmpalangDet tar mig emot att säga det här men det kommer tyvärr bli en utdragen process… en Klassisk Euphonisk spännande inläggsspecialitet så att säga. Jag har inte gjort det förut men tänkte pröva nu. Se hur långt en kan dra det innan folk börjar hamna på mentalsjukhus. Men du har iallafall rätt i att Större är Större! Det är många som liknar högtalarna vid kylskåp - när de stod i 6st lika stora delar och fyllde upp vardagsrummet så var det dock inte vad som snurrade i min hjärna. Det var mer: När hon kommer in och får se på detta spektakel…då är iallafall kistorna klara - varsin till mig och henne och de två mindre åt hundarna.
 5. Kul att se dina system! Saknar mina Harbeth ibland när jag tittar in här - Fick du lyssnat på albumet Mercy av Cole Chaney? Kan tänka mig att det låter fint där.
 6. Detta har gått mig helt förbi - kul att få se dina spelare! Jag blev lite förvånad över att själva skivspelarverken inte var mer exklusiva sett till kostnad på begagnatmarknaden i orginalutförande. Är verken moddade för att spela bra med de fina pickuperna? Eller är det något de klarar av utan att bli skruvade på av en mastermind?
 7. Denna dök upp i mitt flöde idag och på något konstigt sätt så kom jag att tänka på dig och dina morgonrutiner. Är det ungefär såhär du startar dagen? En kopp kaffe, lite tidig fågelsång och så israelisk trance:
 8. Det var jag - så kul! Hoppas han dyker upp igen, fantastisk artist!
 9. Jag tror att det har med din server att göra. Du har byggt en så extrem AI att den listat ut att du inte skulle tycka om albumet och därför valde att inte visa det. Jag tycker albumet var en perfekt bekantskap för en trött man en fredagskväll!
 10. Lars Worre, CEO på Dali, presenterade deras nya flaggskeppshögtalare Dali KORE på mässan:
 11. Det börjar sakta men säkert dyka upp videos från mässan på Youtube. Tänkte att de kunde vara bra att samla i en genensam tråd. Här är några korta snuttar från några av systemen, bl a Verity med deras nya högtalare och integrerade förstärkare:
 12. Lavardin har svarat och tycker inte att jag ska skicka enheten på service utan anser att det jag beskrivit för dem faller inom ramen för vad som anses vara normalt. Här är ett utklipp från deras svar: ”Mains transformers may be upset due to harmonics or DC on the mains 50Hz and then become more or less noisy. This mechanical vibration has no consequence on the sound quality. Depending on the hour in the day or the night or on the temperature it may appear. It can happen only in a certain home and not in an other. It is difficult to predict. We test all our transformers for mechanical noise before and after installing them in our amplifiers. Replacing it will not guaranty it will not appear again in your home.” Lavardin är också emot att sätta DC-filter så jag avvaktar med att göra något. Skulle det vara så att jag öppnar enheten för att leta efter skruvar att spänna så återkommer jag såklart med bilder här.
 13. Tack för svaret, jag blir nästan lite irriterad på mig själv så nyfiken jag blir... Jag har sett att Scanspeak tagit bort sin länk till sitt faktablad om elementet och att det inte verkar finnas hos någon återförsäljare ännu. Troels sida om högtalaren har däremot kommit tillbaka upp igen. Jag har varit inne på att bygga något till vintern och då lutade det mot The Loudspeaker 3, en konstruktion som varit uppe här i tråden förut. Där kostar elementen ca 2000kr/st medan Ellipticor elementen verkar ligga mellan 12000-20000kr/st. Det blir fort mycket pengar som du skriver och ekonomiskt passar mig TL3 bättre. Peter Snell som konstruerat mina högtalare är ju känd för att ha använt "billiga" element i sina konstruktioner och de låter ju helt okej ändå... Jag hade gärna lyssnat till bägge A50 och TL3 för att se om mina öron hade föredragit den ena eller den andre.
 14. Nu vet jag inte om det är tillfälligt men Troels har tagit bort sidan om den nya högtalaren. Då undrar man - blev något fel eller blev den FÖR bra? Vet du om det är de högtalarna som Scanspeak kommer dema med i Munchen? Jag gick igång på ditt entusiastiska första inlägg om elementen, men ska jag vara ärlig så förstår jag nog inte det unika med dessa elementen jämfört med andra element - jag är inte tillräckligt insatt. Kan du förklara det på ett enkelt sätt vad det är som får dig som proffs att lovorda dessa skapelser?
 15. Tänker du då liknande bygge som Troels eller hade du tänkt något annat? jag spelar med Snell A3 nu som har ett mellanregister som spelar mellan 275-2700Hz - detta är kanske ett element som hade passat i en sådan konstruktion?
 16. Off topic: Det är inte avverkningsskyddet på de fina sparbanks ekarna som är orsaken till att vi inte producerar ekbrädor i Sverige längre. De får gärna vara kvar och skyddas. Utan det är för att man under lång tid inte ansett det varit ekonomiskt gångbart att odla ek och därför premierades snabbväxande arter istället som kunde ge avkastning fortare. ”Att odla ek är totalt annorlunda mot att odla gran. I det senare fallet är det lönsamt med trakthyggesbruk eller om man vill kalla det plantageskogsbruk. Men det finns nog ingen som säger att det är lönsamt att odla ek på detta sätt. Ändå beskriver man bara denna modell och hänvisar skogsägaren till att söka bidrag. Höga etableringskostnader och lång omloppstid gör det olönsamt. Med plantering, stängsling, röjning, olönsam gallring och lång tid till återbetalning får man ett nuvärde på ca minus 30 000 kronor per ha. En av de största skillnaderna mot granodling är att slutprodukten efter lång tid och mycket arbete är bara ca 60 stammar per ha, dvs det mesta ska röjas och gallras bort.” Jag har på känn att du säkert kan mer än mig om även den biten men tycker ändå att det finns en poäng att tydliggöra för den som läser här och kanske inte är insatt i skogsbruk.
 17. Tack för alla svar! Nej här finns inget sådant, och stereon är fortfarande i princip det enda som är inkopplat i vardagsrummet. Det som tillkommit i huset är en ny dammsugare och nya högtalare. Jag provade att släcka ner hela huset, en säkring åt gången för att höra om något ändrades, tack för tipsen @VoicesInMyHead @octavia rs Tyvärr brummade det likadant hela tiden och ändrades inte. Mitt brumm är av de mindre slaget och jag hör inte det vid lyssning och kan såklart leva med det men det är ändå förvånande att det uppkommit! Om trafon vore "bränd", då antar jag att det visat sig med andra problem än brummandet? Jag har dratt iväg ett mail till Lavardin också, återkommer här i tråden med vad de tycker att jag ska göra.
 18. Tack för svar @LPL Jäkla Lavardin som vill hålla sina komponentval hemliga. Jag upptäckte först att det brummade igår - och idag brummar det också, möjligtvis lite tystare idag men det kan jag inte säga med säkerhet. Jag vet att den inte brummat förut då det är en sak som jag lärt mig att ha koll på efter två brummande förstärkare från Hegel och Musical Fidelity i en annan bostad för några år sen. Bor i en stuga men med nygjord el för några år sen - har mätt vad jag har för spänning i uttagen några gånger och brukar ligga på 237V ca men en gång så visade mätaren 260V - så om det mätvärdet stämt så kan det ha att göra med det? Är transformatorn ”bränd” nu eller kan den återgå till sitt normala tysta jag igen? Ljudet förövrigt är inte påverkat och brummandet är ej hörbart om en inte är framme och lyssnar efter det vid förstärkaren.
 19. Min Lavardin isX har börjat brumma - jag antar att det är transformatorn som börjat låta. Varför händer detta? Och kan jag göra något för att fixa det/ se till att det inte återkommer? Jag gissar att jag får skicka den på service men lika bra att höra här med, en lär sig alltid något!
 20. Vad kul! Jag lyssnade en hel del på LS50 Wireless men gav tillslut upp dem för jag ville ha något med mer botten utan subwoofer till att börja med. Dessa passar den beskrivningen men så blir såklart priset därefter, men får en mycket av Kef Blade i dessa aktiva varianter så får det ändå anses som prisvärt. Ska bli spännande att höra!
 21. ”Verity Audio is happy to present the new “Verity INT-100.” The Verity Audio “Verity INT-100” is an ultra-high quality integrated amplifier designed for the most critical music lover. It inherits the best technologies of our state-of-the-art Monsalvat electronics. The Verity INT-100 combines in one single chassis the qualities of our Verity AMP-100 along with a reference quality analog preamplifier. An optional phono stage accepting both moving-magnet and moving-coil phono cartridges is available, as well as a high-quality DAC module. Come and discover this new member of our electronic family in Munich, at High End 2022 from May 19th until May 22nd Atrium 4.1 room F122. Looking forward to see you in Munich!”
×
×
 • Create New...