Jump to content

parsifal

Medlem+
 • Posts

  498
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by parsifal

 1. Välkommen in! Jag kommer från liknande bakgrund, det var också just när jag skaffade en E-480 som jag kände mig forums ”värdig” och gjorde mitt första inlägg 😅
 2. Fyllan eller ? 😅 skämtosido! Det tas dock aldrig några beslut på dopade öron härhemma… vad är det för välljudande uppgradering du syftar till?
 3. @Ivery Såg att Ghosts album Impera kammade hem bästa rockalbum på American Music Awards, stort ändå! Du förstod tidigt att det var något extra!
 4. Hade du velat berätta vad du tycker dina olika system gör bra/ mindre bra? Det hade varit intressant att höra. Vilken musik som kanske trivs bättre på Harbeth anläggningen kontra Linn.
 5. Jag har tyvärr ingen elektrisk uppsättning hemma längre. Jag är nuförtiden en akustisk kauntrymann. Jag är nästan säker på att elementet jag hade i rörförstärkaren var det här: https://www.gear4music.se/sv/Gitarr-bas/Celestion-Vintage-30-16-Ohm-Speaker/2JPB?origin=product-ads&gclid=CjwKCAiA68ebBhB-EiwALVC-NnkC9pRT7FtjP97vDVsoDRVh5VcuB_FAyOybFGmvQq2r9ApXodshVBoCANYQAvD_BwE Specifikationer Nominell diameter: 12 ", 305 mm Effektbedömning : 60Wrms Nominell impedans: 16 ohm Känslighet: 100dB Chassityp: Tryckstål Röstspole Diameter: 1,75 ", 44,5 mm Röstspole Material: Rund koppar Magnet Typ: Keramik Frekvensområde: 70 - 5000Hz Resonansfrekvens, Fs: 75Hz DC-resistent, Re: 12,9 ohm
 6. På Youtube dök denna videon upp: Det är TL2, En av Troels Gravesens skapelser som jag varit intresserad av att bygga. En konstruktion med stora lättdrivna PA-element. I kommentarsfältet från mannen som byggt just dessa i videon: Yes the NEXT4 is definitely a high end loudspeaker... but! The high sensitivity, PA-drivers are giving another threshold for realism. I know now for certain that our grandfather's knew something or two about music reproduction and the later generations who wanted smaller and smaller speakers lost something on the way. The main strengths of the TL2 are, effortless, strain free dynamics and details. Details who were smeared on the next4 are just on another layer of the TL2 soundstage. Truly remarkable speaker.
 7. Det var inte bara ljudet utan även förmågan att "flytta" luft härinne. Ett ensamt 12tums element kunde med så få watt få det att blåsa om byxbenen och trycka i bröstet väldigt lätt. Jag säger inte att det är det jag eftersträvar i min hifianläggning här hemma men det är något med den känslan av "direkthet" som får ljudet att upplevas "ofiltrerat" och det är det ju på sätt och vis då det inte har gått genom någon mixning eller producering.
 8. @Bebop @Apexorca På sidan nämner de några PU som apparaten är kompatibel med: ”The device is compatible with different types of cartridges such as Audio-Technica VM520EB, Denon DL-103, Denon DL-102, Ortofon 2M Red”
 9. Efter succén med skivtvätten lanserar nu Happywell en kombinerad nålvåg och nålrengöringsmackapär: https://humminguru.com/pages/s-duo
 10. Men vilket tråkigt bolag/ avtal! Låter ju helt tokigt att de inte täcker saker som händer i hemmet? Har de friskrivit sig från husdjur? Det har jag inte hört förut. Valnöt är väldigt fint - jag hade föredragit det framför den silver eucalyptus som jag hade på mina - den gick efter ett tag mot någon konstig grön färg som du inte var särskilt fin enl mig.
 11. I alla vinylriggar så är det fullt av energi ovan 20kHz men inte i den digitala uppspelningen - varför blir det så?
 12. Vad spännande! Jag har aldrig hanterat en bandare förut - Hur kopplas den i förstärkaren? När jag googlade efter band så verkade snittpriset för ett album ligga på ca 4500kr - kan det stämma? Och att det främst är ”äldre” musik som finns tillgänglig? Hur länge håller ett band/ nålen på spelaren?
 13. Jag lyssnade en del på denna när den först blev introducerad(inte i reference utförandet) och hade en liten mailkonversation med George. Han berättade då att högtalarna han använde för testning av prototypen var Harbeth M40, och att alla klassiska brittiska högtalare skulle vara en bra matchning. För mig blev det en Accuphase E480 men så här i efterhand så tror jag att en Moonriver hade passat mig bättre.
 14. Tyler Childers - Can I take my hounds to heaven? Helt fantastiskt album - melodiöst och vilken röst han har! Hasse Kvinnaböske har väl ett o annat att säga om albumnamnet och låt nr 2
 15. Det är snarare precis det en förväntar sig. Var orolig att Lasse snålat Jag tycker att du träffar väldigt likt vad jag upplever i dina beskrivningar - kul! Det sägs att A3orna ska klara att spela bombastiskt med men att de krävs lite jobb för att få till det. Inte bara placeringsmässigt men även med kringutrustning. Att biampa basmodulerna verkar vara en bra och populär start.
 16. Vad intressant! Minns du vad de var uppkopplade med för kringutrustning?
 17. Stötte på gitarrpedaltillverkaren med det finurliga namnet”Death by audio” idag. Så långt får en hoppas att det inte går… ”Poor by audio” hade varit ett mer passande namn.
 18. Cole Chaney släppte en EP med 4 nya låtar idag:
 19. Ja, men…det är ändå något jag inte får att stämma i ekvationen av återgivningen. Ta tillexempel en gitarrförstärkare(vet att det är lite som att jämföra blåbär och bananer.) men med ett 12tums element och 10 watt så kan jag få det att blåsa härinne och skaka fönsterna utan problem och då snackar vi från gitarr, inte basgitarr. Tillochmed på modesta volymer finns det en annan slags kropp i musiken. Även en akustisk dreadnaughtgitarr ger en annan slags bas här i rummet än det som ofta återges på skivorna. Jag förstår inte varför detta skalas bort i mixningen eller vad för slags problematik som det skapar… Och till att digitalmusik(hiphop,techno, pop osv) verkar ha lättare att återge bas och trummor - har det något med signalen att göra? Att den är lättare att hantera? och att det svårare att micka en riktig gitarr/bas/trumma? Och speciellt när det är många instrument samtidigt så verkar det vara väldigt svårt… finns många exempel på ”trumspår” eller ”gitarrspår” där det enskilda instrumentet låter väldigt bra men så fort det är många samtidigt verkar det bli svårt. Och att det är lättare live att få till?
 20. Jag håller med @HansW, men jag undrar samtidigt om det ens finns där i källmaterialet eller om det blivit bortmixat av någon anledning som jag inte kan förstå…
 21. I hiphop eller techno så är basen närvarande hela tiden och inte ”bortfiltrerad”
 22. I sommar så har jag för ovanlighetens skull kunnat gå på några konserter. Och det som slagit mig mest med hur det låtit live är närvaron av trummor och bas på konserterna. Det har inte varit några rockigare tillställningar utan enbart lugnare folk/ country musik. Men ändå så har det skiljt sig väldigt mot hur det låter hemmavid. Hemma är det, oavsett anläggningar som jag haft som om bas och trummor blivit bortmixade - att de liksom saknar tyngd/ försvinner bort i bakgrunden och att stort fokus hamnar på röster. Det finns såklart undantag beroende på inspelning men tycker att det övervägande är så. Hur är det hemma hos er vs upplevd konsert?
×
×
 • Create New...