Jump to content

disromance

Medlem
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1 039 profile views
  1. Tack för ett fantastiskt trevligt resereportage @new order
  2. Tack, förstår vad du menar. Känner redan en krav på att byta ut min Marantz SA 8003 mot en Accuphase med tanke på det estetiska.
  3. Tack, jo har lite på Instagram också. Största skillnaden är nog mellanregistret som är betydligt bättre, men även basen är mer distinkt och korrekt. Samt att hela ljudbilden är mer detaljerad och renare. Överlag ett lyft på alla bitarna. Dock ska jag tillstå att jag verkligen tyckte om min Hegel, men detta är en annan klass.
  4. Efter att ha varit medlem sedan 2010 tänkte jag att det är på tiden att kanske presentera lite mer ingående vad jag avnjuter min musik på. Det är ett blygsamt system i förhållande till många andras fantastiska system här, men det ligger mig nära till hjärtat ändå. För att sammanfatta en lång resa har jag alltid älskat musik och köpte jag mitt första 2-kanls system vid 13 års ålder. Det var bl.a. en Denon PMA-560 förstärkare, vilken glädjande nog min äldsta son tagit över idag. Där efter gick det några år innan jag hamnade i Hemmabio ”träsket” med bla en Onkey 906. För ett antal år sedan besluta jag mig för att återvända till ren 2-kanl vilket var oerhört befriande. Ett märke som alltid följt mig på vägen är B&W, då jag alltid uppskattat deras högtalare och den mångfacetterad tillåtelse de har på olika sorters musik, jag lyssnar på allt mellan jazz och death metal. Inte lätt att hitta högtalare som accepterar båda dessa världar. De senaste 2 åren har det skett en rad förändringar, B&W CM 9 byttes mot B&W 705 Signature. Signature modellen har ett optimerat delningsfilter för att få ut maximal prestanda från drivenheterna som ärvts från 705 S2, inklusive specialbehandlade och uppgraderade bypass-kondensatorer från Mundorf. Den är byggd av ebenholts trä från italienska Alpi med 9 lager lack. En högtalare jag verkligen trivs med. Därefter byttes min Rega P3 ut mot en Rega P8 med Apheta 3 MC pickup. Ett byte jag absolut inte ångrar. Det flyttade även in ett Rega Aria RIAA. Slutligen kommer den största förändringen som skedde för några dagar sedan. Min trotjänare till förstärkare Hegel H200 har bytts ut mot en Accuphase e-480, utan tvekan den största uppgradering jag gjort på mitt system någonsin. Denna kommer förhoppningsvis leva med mig i många år fram över. Slutligen vill jag bara tack för ett otroligt trevligt forum som jag bl.a. älskar att titta på översikts bilder från alla era olika fantastiska system. Idag Rega P8 Accuphase e-480
  5. Jag handlar ofta av dem. Hög kvalitet på deras utbud av det jag har köpt. Bra support om något skulle krångla, vilket det bara har gjort en gång när jag skulle ladda ned. Överlag mycket nöjd.
  6. Tycker absolut du ska lyssna på Hegel HD20.
  7. Tack för all bra feedback jag fått. Jag får avvakta och se hur jag gör.
  8. Då jag vet att det finns gott om kunskap på detta forum hade jag blivit väldigt glad om jag kunde få lite feedback på följande fråga. Har ett par B&W cm9:or och igår upptäckte jag att mina barn eller sambo lyckats åstadkomma dessa två repor på diskanten (se bild: http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=285036 ) Reporna är djupare än vad det ser ut på bilderna. Min fråga är hur pass illa ni tror det är för och om det kan påverka ljudet. Jag själv är tyvärr av naturen skeptisk och kan inte lyssna objektivt om det hörs någon ljudskillnad då jag vet att det finns repor på diskanten, om ni förstår vad jag menar. Hur pass känsligt är det att få denna skada på diskanten?
×
×
  • Create New...