Jump to content

gozzi

Medlem
 • Posts

  129
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

gozzi last won the day on September 17 2021

gozzi had the most liked content!

About gozzi

 • Birthday 1980-09-14

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Uppsala

Recent Profile Visitors

2 682 profile views
 1. Blumenhofer Acoustics Classic 1743 (blumenhofer-acoustics.com) 97 db. @Perfect sense
 2. Dags att uppgradera mitt lyssnande, frugan till min stora förtjusning tycker att högtalarna är så pass fula så att hon vill ha ut dom ur huset . Vilken otur, hon tycker dom skulle passa i garaget. Inga problem, jag bygger ett ljudrum / mancave i garaget. Till denna process så anser jag att 70w i triodläge inte räcker till, jag vill kunna rocka ! Ayon Triton Evo såld, på jakt efter något otroligt. Funderar på att kliva upp på deras monoblock Epsilon då ligger jag runt 100w i triodläge( Triodläget är magiskt ) eller Devialet 250 pro ? fått fantastiska recensioner.. Jag är iaf på jakt !
 3. Håller med Hq- Sound angående mitt motiv, det har nästan blivit ett måste för mig . Mamma tillverkar grytlappar i hennes qvilt förening och dom är ypperliga !
 4. Hur du experimenterar med ditt system, sjukt kul att läsa och givande för en som söker i hifi djungeln( du har ju testat en del ). Tänker fortfarande på när jag fick höra din vinylrigg på B&W, fortfarande det bästa jag hört någonsin. Hoppas ni får en bra mässa !
 5. Mina första blumenhofer fs3 som fick mig att falla pladask... FS2 som hänförde mig, bästa jag haft ( trodde jag .) Slutligen Classic 1743 T Ayon Triton Evo Hegel HD30 Meridian 201 Hydra 8 Valhalla XLR Valhalla Optisk HT Ref9 se Trots mitt lilla rum är det helt sjukt hur dom presterar, har haft planer på att flytta ner men då försvinner lyxen att kunna spela musik när jag vill. Barnen ser helst på tv i vårat vardagsrum och frugan följer hem till gården där . Kan tänka mig hur öppet och magiskt det skulle spela där i vardagsrummet... Svårt !
 6. Tack Alfa för allt matnyttigt ! Idag kör jag med mConnect via Meridian streamer till Hegel Hd30, funderingen var lite om det skulle löna sig och hoppa över streamern och koppla HD30 direkt till nätverket. Det blir en länk mindre som kan förstöra ljudet eller väger streamern upp det så mycket och har såpass mycket bättre streamer än hd30, ska prova att koppla bort den och prova. Aporexorca: Såg att du körde V2, antar att det är stor skillnad. Har lagt ut lite krokar för att köpa V1 som högtalar kablar, kör just nu med Harmonic Technology Ref 9se och dom är bra dock lite mjuka och avrundade i toppen. Det låter dock riktigt bra i kombination med Valhalla xlr och optisk :).
 7. Kan avslöja att det blir en Tysk skivspelare... . Vet ej om det blir octave, använde Pass XP 15 förut och det var inget annat än magiskt. En fråga, använder en HD30 idag som dac och en meridian 210 streamer. Såg nu att det gick att använda HD30 som streamer och köra nätverket direkt till den. Någon som testat det ? Bytte ut min Acoustic Zen Absolute silver Rca mot en Nordost Valhalla XLR, säga vad man vill om Valhalla men det är nästan otroliga kablar. Har inte haft lyxen och hört nr2 men orginalet är fan bra. Har spanat beg marknaden efter ett par högtalar kablar Valhalla för att se vad det kan tillföra. Börjar komma upp i en nivå där jag känner att det är roligt att spela musik igen, eller det ger mig massor med njutning och glädje !
 8. Börjar bli dags att bygga om Stereo bänken, måste in med ett hyllplan till för att få plats med skivspelare och Riia. Ser verkligen fram emot att börja vända plattor igen, har även börjat att fundera på att fixa ett litet system till vardagsrummet med en billig matlagnings anläggning. Har Sonos men känns mer äkta med riktig 2 kanal och Vinyl . Vill hålla ner budgeten så skannar beg marknaden efter godingar. Viktigt blir så klart att det går att rocka !
 9. Wow ! Snyggt Calle Någon som är duktig på att montera en skivspelare och ställa in pickupen i uppsala trakten ? Jag betalar självklart bra !
 10. Tack för bra input, du har rätt så klart. Går garanterat att få ut mera av placeringen, kanske ska kontakta Blumenhofer. Känns ändå dock som att effekten bottnar lite i Triod läget, rummet är absolut inte det bästa sne tak och långsmalt kör en del akustik till min sambos stora glädje . Har justerat och ändrat i 2 månader nu och ljudet är jag otroligt nöjd med men just skillnaden i effekten. Ska fundera lite till, har börjat gå i vinyl tankar igen. Har eventuellt en spelare på gång inom 6 veckor, någon som hört Octaves Riia Steg ?. Calle_jr: Dom heter Classic 1743T och är den stående versionen av 1743.
 11. Jag är jätte nöjd min min Triton Evo, det enda som jag skulle vilja ha är lite mer av dynamiken som är Pentod läget i Triod. Jag spelar alltid med Triod knappen intryckt för enligt mig så blir allt bättre, ljudbilden sjunker in i väggen och det går att se flera lager av musiken något som jag aldrig tidigare upplevt. Om förstärkaren går i Pentod läge så är den sanslöst kraftfull och basen är som en slägga i bröstet men saknar lite av finliret. Nu är jag supernöjd men det föds en ide av att kombinera dessa 2... Magiskt finlir och sanslös dynamik. Måste jag gå separat igen ? Ni som sitter på åratal av hifi experiment har in några tips ? Ett alternativ är att köpa ett slutsteg för Triton och koppla det direkt till HD30, inte för evigt men det behöver ju inte frugan veta :).
 12. @bigblue Det var precis en sån kabel jag köpt, en Valhalla digital och kände precis som dig. Att den inte var så märkvärdig, men det har ändras nu. Ljudbilden är silkeslen och djup som vättern, otroliga saker börjar hända nu. Blumenhoferna är magiska, hur ska jag kunna ha mindre högtalare efter detta ? Kärlek helt enkelt, börjar bra detta år ! Titta vad katten släpat in, lyckades få in en bild på min nya rörhäck Ayon . Trevlig kväll
×
×
 • Create New...