Jump to content

30Hzbone

Medlem
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

30Hzbone last won the day on December 1 2016

30Hzbone had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  OXIE

Recent Profile Visitors

7 318 profile views
 1. Sedan i går med Primare I25 Prisma. Har bara hunnit testa två input, CD-transport Primare DD15 via DAC-modul (med chipset AK4497EQ) och IDAGIO lossless, app i telifån, med chromecast via Prisma-modul. Mycket välljud för pengen.
 2. Just denna denna inspelning gjordes 22 &23 november 1994 och släpptes 1996 på CD. Symfonin är ju väldigt dynamisk och det är gott att höra stora bastrumman på spår 2 (Allegro) efter cirka 13:00. När jag lyssnade på skivan första gången så trodde jag att det var ngt fel på "pressningen", jag hoppade mellan de olika satserna och det var knappt hörbart det som kom ut från talarna. Nu finns det ju väldigt starka partier också men ett riktigt piano pianissimo är härligt.
 3. Håller på att spela in mina Dynaudio Evoke 30 och tyckte det var dags att låta diskantelementen få jobba lite. I den här låten finns det en del intensivt spelande i höga flöjter, det funkade utan anmärkning.
 4. Som en förberedelse till kvällens aktivitet på Malmö Live:
 5. Trevligt med lite annorlunda musik från vår tid, oxå, Fin inspelning dessutom.
 6. Bara för att testa så åkte jag till Bauhaus och köpte en 29,95 kr https://www.bauhaus.se/usb-kabel-deltaco-2-0-beige-2m Kopplade från stationär dator till usbingången(DAC) på Hegel H90, Körde Foobar med input från CD-läsaren och flac-filer upp till 24/192 från disc. Finns naturligtvis kablar med trevligare utanpåverk men funktionellt så är den bra, tycker jag.
 7. Stig Westerberg och Malmö Symfoniorkester
 8. Jag hade Rega DAC utan tillägget -R så det var ett tag sen. Vad jag minns så upplevde jag basen som aningen "blöt" och övriga register lite varma och gosiga. Ungefär så, men det kan bero på många omgivande faktorer så du skall inte fästa alltför stor vikt vid min upplevelse.
 9. Då föreslår jag Hegel HD12 som helt klart presterar HiFi men där kostnaden är på nivån budget-Fi. Tillverkas ej längre så du får sno daj Har även ägt en Rega DAC men den fångade aldrig mina öron.
 10. TV-tittandet i lördags resulterade i att en CD från Italien via Discogs landade i OXIE i dag. Spännande med Miles + storband med Gil Evans som höll i trådarna.
 11. En liten rapport från min test av ev. skillnad på cd-transport och en vanlig cd-spelare som input till en DAC. Jag är medlem i LSD (LjudSamfundetDövörat) så det får ni beakta detta när ni läser rapporten. Även om LSD har en underavdelning som heter Blindögat (i huvudsak analog fotografering i svartvitt) så har inga blindtester gjorts. Testmiljö-rum: Ett av tromboner, modellflygplan, datorer och HiFi –prylar belamrat pojkrum med måtten 2,75x4,28 alltså knappt 12 kvadrat. Altaret och högtalarna är uppställda längs ena långväggen och fåtölj Poäng från IKEA vid den andra med
 12. Och jag som alltid eftersträvat korta signalvägar DD15 utvärdering pågår
 13. Tack för svar. Själens behov segrade över nuftet. Det blev en ny strömkabel med vidhängande apparatur. https://www.primare.net/wp-content/uploads/2018/05/DD15-Design-Brief-01052018.pdf
 14. Köpte en ny dac, Hegel HD12 för ett tag sedan.Jag är mycket nöjd med köpet och flyttar den ofta mellan två anläggningar beroende på i vilket rum jag vill lyssna.Matning sker från olika cd-spelare via koax.Funderar ibland på att köpa en renodlad cd-transport och ställer mig då frågor:Vilka ljudliga förbättringar kan jag eventuellt uppnå med en dedikerad cd-transport?Vilka egenskaper har en Cd-transport generellt, som gör att återgivningen möjligen kan bli bättrejämfört med matning via koax från en CD-spelare.Mina cd-spelare:Marantz 67 mkII OseMarantz SA 8400Onkyo C-S5VLPrimare CD-22
 15. Blev helt betagen när lyssnade på Rita Payés sång/trombon och hennes mamma Elisabeth Roma som är klassisk gitarrist. Någon hade länkat på fejan och på så sätt fick jag kännedom om dessa underbara musikanter. CD´n beställde jag här: https://rhrn.myshopify.com/products/cd-imagina och inspelningskvalitén är på topp. Finns några låtar på tuben så klart, sök på Rita Payés.
×
×
 • Create New...