30Hzbone

Medlem
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

30Hzbone last won the day on December 1 2016

30Hzbone had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  OXIE

Recent Profile Visitors

7 078 profile views
 1. 30Hzbone

  CD-transport

  Och jag som alltid eftersträvat korta signalvägar DD15 utvärdering pågår
 2. 30Hzbone

  CD-transport

  Tack för svar. Själens behov segrade över nuftet. Det blev en ny strömkabel med vidhängande apparatur. https://www.primare.net/wp-content/uploads/2018/05/DD15-Design-Brief-01052018.pdf
 3. 30Hzbone

  CD-transport

  Köpte en ny dac, Hegel HD12 för ett tag sedan.Jag är mycket nöjd med köpet och flyttar den ofta mellan två anläggningar beroende på i vilket rum jag vill lyssna.Matning sker från olika cd-spelare via koax.Funderar ibland på att köpa en renodlad cd-transport och ställer mig då frågor:Vilka ljudliga förbättringar kan jag eventuellt uppnå med en dedikerad cd-transport?Vilka egenskaper har en Cd-transport generellt, som gör att återgivningen möjligen kan bli bättrejämfört med matning via koax från en CD-spelare.Mina cd-spelare:Marantz 67 mkII OseMarantz SA 8400Onkyo C-S5VLPrimare CD-22
 4. 30Hzbone

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Blev helt betagen när lyssnade på Rita Payés sång/trombon och hennes mamma Elisabeth Roma som är klassisk gitarrist. Någon hade länkat på fejan och på så sätt fick jag kännedom om dessa underbara musikanter. CD´n beställde jag här: https://rhrn.myshopify.com/products/cd-imagina och inspelningskvalitén är på topp. Finns några låtar på tuben så klart, sök på Rita Payés.
 5. 30Hzbone

  Vad lyssnar du på just nu?

  Härlig CD som kostade gratis. Biblioteket hemmavid skulle sluta med utlåning av CD. "Ta vad du vill ha" plastpåsen kostar 3:- vad du stoppat i är gratis. Tog inte allt som fanns men 26 CD, mest klassiskt, följde med hem. Fick tipset av frugan som är en frekvent besökare på biblioteket.
 6. 30Hzbone

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Där blev man litta nyfiken, ett ex på väg till Oxie.
 7. 30Hzbone

  Trådarna tenderar till att...

  När jag läste ordet som calm skrev "mörkholografiskt" kom jag att tänka på mina senast köpta svarta signalkablar. Länk till info om kabeln: https://www.holographicaudio.com/produkter/kablar
 8. 30Hzbone

  Vad lyssnar du på just nu?

  Edvard Grieg, Piano Conserto in A minor, Op. 16 Håvard Gimse Piano, Royal Scottish National Orchestra, Bjarte Engeset på pulten Njutbar musik!
 9. 30Hzbone

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det blev den här på dyschatellen i dag efter lunch:
 10. 30Hzbone

  Slava Rostropovitj

  Jo, där satt man klistrad.
 11. 30Hzbone

  byZan - Min vinkällare

  Skärgårdsnät? Skall ni få färsk ström(ming) till kobbar och skär?
 12. 30Hzbone

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Denna kom hem i går och är helt underbar. Lyssnar, lyssnar och lyssnar så snart tillfälle ges.
 13. 30Hzbone

  Absolut Absolare!

  Blev väl en nolla + lite till för mycket med tanke på att sopranens höga c ligger runt 1kHz sen tillkommer ju alltid lite övertoner.
 14. 30Hzbone

  KKH - Med akustik i världsklass

  Tianwa Yang hörde jag för några år sedan på gamla konserthuset när hon spelade Camille Saint-Saëns: Violinkonsert nr 3 h-moll. Egentligen var jag på plats för att lyssna på Mahlers etta men Tianwa Yang blev för mig den kvällens stora behållning I pausen köpte jag en cd, där hon spelar musik av Wolfgang Rihm NAXOS 8572730. En skiva jag ständigt återkommer till. Beställde nyss Works for Violin and Orchestra 8573411 och tänk om man kunde få en gnutta Malmö Live sound i vardagsrummet.