Jump to content

30Hzbone

Medlem
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

30Hzbone last won the day on December 1 2016

30Hzbone had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  OXIE

Recent Profile Visitors

7 652 profile views
 1. Eftermiddagens njut, från Qobuz, inspelad Mars 2020 precis innan det mesta stängde ner.
 2. Även om man inte har möjlighet att vara därstädes så kan man ändå ta del av invigningen: https://www.gso.se/gsoplay/kommande/
 3. Spännande, blir väl till att boka biljett när det bjuds konsert med orgel. https://www.youtube.com/watch?v=LSRiLCT701o
 4. Tekniken när man spelar är ganska lika men när man spelar leadtrombon i ett storband så passar en lur med liten mensur och litet klockstycke bäst medan fjärdetrombon i ett storband kräver en lur med större mensur och större klockstycke och minst en ventil (gärna två). Sen kan det också var skillnad mellan lurar i ett storband och t.ex. en symfoniorkester. Men visst är det så, utan "blås" inget ljud. Men vid närmare eftertanke så
 5. Det blev en ny lur i veckan, en lite mindre bastrombon. Jag har 5 bones nu, alla med lite olika användningsområden.
 6. En helt fantastisk inspelning, tycker jag. Sällan man så tydligt hör olika instrument/instrumentgruppers insatser. Lyssnar från TIDAL.
 7. Det lackar mot jul och så dök detta album upp på TIDAL (finns även på ITUNES o spottan) när jag sökte på låten Vitae Lux. Spelar gör en trio med trekkspill, gitarr och kontrabas (den erkände Arild Andersen). Skivan är inspelad och utgiven av den Kirkelig Kulturverksted så ljudkvalitén är god om man säger. En trevlig julskiva som gavs ut 2003.
 8. Lite annorlunda men gott att lyssna på. Masterkvalité från Tidal där "plattan" är släppt i dag.
 9. En ny, för mig, sångerska från vårt grannland i väst (om man bor i syd) är Sinne Eeg. Sinne presenterar sig på ett utmärkt sätt på plattan We´ve Just Begun, Sinne Eeg & The Danish Radio Big Band Finns på bl.a. på TIDAL.
 10. Dags att motionera svarven i pojkrummet och då föll valet på denna: Skivbolaget är Heliodor. I pojkrummet spelar jag på enkla budgetprylar men jag njuter fullt ut av musiken. Vinylen snurrar på en Pro-Ject Debut med en Audio Technica AT-95E på tonarmen RIAA är en Pro-Ject Phono Box Förstärkare Hegel H90 och högtalare Guru Junior.
 11. På 80-90 talet kom det fram ett helt gäng duktiga sängerinnen i Danmark och den kanske mesta kända är nog Susanne Salomonsson. En LP som ofta hamnar på svarven hemma hos mig är denna med Anne Dorte Michelsen. Finns högupplöst på Tidal och oupplöst, höll jag på att skriva, på spottan men det blir en speciell närvarokänsla från vinylen.
 12. Tänk så mycket ny(för mig) och underbar musik man drabbas av från IDAGIO.
 13. Vad är det för "låt" som irriterar? Jag tar gärna del av den inspelning där du upplever pikande horn. Vilket "stycke" , sats, orkester, dirigent, skivbolag etc, så att jag kan höra om det är ett lokalt, hos dig, problem eller att pikandet även är hörbart i vår södra landsända.
×
×
 • Create New...