Jump to content

egoBen

Medlem
 • Posts

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

egoBen last won the day on October 21 2016

egoBen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2 134 profile views
 1. Har skaffat luftfuktare och bra golvmopp. Nu är det bara upp till innehavaren att även använda. Men en skivtvätt är nog värd att köpa. Här ett enkelt mobilfoto på en skiva jag spelade idag. Så här ser det mesta ut om jag tänder lampan (och jag ljusade upp svärtan innan jag postade, så allt damm kommer fram tydligare). Tror ingen tar skivtiteln men det hör ju inte hit. :-)
 2. Intressant om inomhusmiljön. Det är förstås torrt och svårt att hålla allt damm borta hela tiden. Luftfuktare är bra för gitarrer också. :-)
 3. Jodå, jag har förstås en skivborste men det hjälper inte så mycket. En tvätt har jag däremot inte. Jag köper mest äldre begagnade skivor och många är rejält smutsiga, så en tvätt kan vara på sin plats. Försökte söka på tidigare trådar om ämnet men hittade ingen specifikt om detta.
 4. Konsten att rengöra en nål. Jag försöker men får ofta damm på nålen oavsett om jag använder min “mascara” eller “puderdosan”. Det sitter ofta en liten tuss damm kvar på nålen. Och även om det inte påverkar ljudet varje gång, så vet jag att det kan fullständigt krossa en skiva om det sitter tillräckligt mycket damm på nålen. Det är svårt att få en nål ren tycker jag, och det är svårt att fotografera den dessutom! Hur gör ni för att rengöra nålen? Låt gå för lite konstnärliga bilder först eller hur, det är ju ändå en bildtråd. Lyckades inte skala ner bilderna men hoppas det funkar.
 5. Jag använder nästan bara två ställen online och det är via Discogs och Recordmania. Båda har nytt och begagnat. Sedan bor jag i Vasastan i Stockholm med massor av butiker vilket är kul! Favoritbutiken är Runtrunt men Nostalgipalatset är givetvis jättebra också med ett nästan överväldigande utbud i jämförelse med andra butiker i Sverige. Record Hunter slinker jag ofta in i förresten, jag gillar ställen med mycket nyinkommet och inte bara har sorterat efter artist, jag brukar sällan ha något särskilt jag letar efter och då är backarna med nyinkommet bäst tycker jag. Annars försöker jag köpa direkt av artisten på konserter för att stödja ekonomiskt så mycket det går, det händer annars att jag köper på Bandcamp. Det är allra roligast att köpa direkt av artisterna tycker jag! Happy hunting! :-)
 6. Haha, ja men skippa Dylan då, vem vet, kanske du hittar du fram någon gång. Men det har kommit en ny suverän coverskiva som jag verkligen rekommenderar som låter helt annorlunda än Bob. Emma Swift. Helt underbart fint! Åtta låtar varav en ny av Dylan som hon hann spela in innan hans egen skiva kom ut, I Contain Multitudes (han släppte den som singel först). Hennes skiva finns inte på Spotify eller andra streamingtjänster tyvärr, hon försöker få in lite pengar. Verkligen bra skiva, finns på CD och vinyl. https://emmaswift.bandcamp.com/album/blonde-on-the-tracks
 7. Förkortningar är ett åbäke eftersom det finns risk för att utesluta ej redan initierade personer. Jag är ganska trög av mig så jag känner mig nästan alltid utanför. Med det sagt så vann jag för första gången ett Bob Dylan-quiz häromdagen. Tävlingen gick ut på att på tid skriva ut hela låttiteln efter förkortningen. Jag har tidigare skrivit uppsatser om hur svårt jag har för förkortningar av hans låtar, huvudet exploderar av sånt som "ITALTL, ITATTC" och "WTNCFFTS" (It takes a lot to laugh, it takes a train to cry; When the night comes falling from the sky). Men jag vann tävlingen. Och med det sagt vill jag också säga att jag älskar att ha högtalarna så långt ut i rummet som mina tår tillåter. 3D-känslan eller djupet i musiken tycker jag blir mycket större när högtalarna är placerade långt ut i rummet.
 8. Nej det brukar inte spela så stor roll faktiskt. Det kan vara rejält överskattat att hitta den perfekta analoga utgåvan, den allra viktigaste är inspelningen tycker jag, och att alla i ledet sköter sig jobb, och att pressningen är bra förstås. Men kul att den kommer helt analogt! Tack för tipset. Den ska jag definitivt beställa!
 9. När jag och min före detta skulle slå ihop våra skivsamlingar på CD så blev det problem. Jag har tidigare utgått från bokstavsordning men sedan gått på känsla. Alltså viss musik som jag tycker hör ihop får stå ihop. Ofta skivbolag. Eller genre. Jag har älskat att ha det så, för ofta är jag på ett visst humör och vill lätt hitta till liknande musik. Men hon klarade inte det så det fick bli bokstavsordning rakt av. Förutom våra favoriter Bob Dylan och Luna som fått stå i ögonhöjd, med 1-2 meter skivor, lätt att skåda och välja. Perfekt. Vinylskivorna har varit lite annorlunda. Det är mest min domän. Jag har Blue Note för sig. ECM för sig. Miles, Coltrane, Bill Evans, Kenny Burrell och Bob Dylan för sig. Indierock för sig. Sedan gillar jag att ha nyinköpta skivor radade på golvet. Jag gillar helt enkelt inte att sortera skivor i perfekt ordning, när jag väl gör det så spelar jag inte de skivorna så ofta. Glöms helt enkelt bort. Och när jag spelar musik vet jag sällan exakt vad jag vill spela, då är det perfekt att bara plocka en skiva från nyinköpta högen eller så går jag på känsla och skivbolag. Nu är jag ensam igen och kan göra som jag vill. Men det kommer att ta tid att få det helt rätt. Men det är OK. Tiden är till för att ha sin gång. Edit: detta var mest ett inlägg om hur jag sorterar. Tyvärr har jag inget register på skivor. Det hade varit bra. Jag har ofta köpt dubletter. Men det finns värre problem här i världen.
 10. Åhh den skivan är sååå bra! Älskar det livliga trummandet och soundet. Vilken utgåva fick du tag på? Har letat i varenda garderob (skivbutik alltså) i Stockholm för ett fint exemplar.
 11. Vilma Flood spelar på Fasching den 19:e februari 2020. Hon är helt fantastisk. Hela senaste skivan som heter Mood Swinger är bra men särskilt Fan of you är underbar. http://www.fasching.se/vilma-flood/#2020-02-19T20-00
×
×
 • Create New...