Bolstad

Medlem+
 • Content Count

  304
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Bolstad last won the day on October 23 2019

Bolstad had the most liked content!

Recent Profile Visitors

293 profile views
 1. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ledig dag och då har jag självvald karantän. Firas med en mugg kaffe. Till detta serveras en stor dos country. Morgan Wallen är för mig en utmärkt blandning av den "nya" formen och den gamla beprövade countryn.
 2. Detta ämne kanske skulle passa lika bra i musikavdelningen som i denna mer teknikinriktade avdelning. Hur som helst så har jag under en längre tid testat och funderat på varför och den sista pushen i frågeställningen fick jag för inte så länge sedan när vi fick testa att lyssna på inspelningar med lite olika delar (tack Micke). Där lyssnade jag huvudsakligen via lurar men tidvis växlade jag flitigt mellan dessa och den "vanliga" anläggningen. Som exempel här i min frågeställning så har jag Kongos: Samt Freya Ridings. Om vi bortser från den rent fysiska aspekten med att lyssna på anläggningen kontra hörlurar så är detta gåtan: Hur kan det vara så att jag alltid upplever lyssnandet som två helt olika upplevelser trots samma låt, samma inspelning, samma kvalitet och samma tillfälle? Jag föredrar alltid att lyssna på Kongos i anläggningen och kan nästan tycka att det är trist i lurarna. Freya Ridings är det tvärt om, i lurarna så är det nära på att tårarna lockas fram tillsammans med gåshuden som sprider rysningar av välbehag och i anläggningen så blir det absolut inte dåligt men det där sista saknas. Använder jag andra exempel så återvänder jag alltid till lite mer fart och tempo detta oavsett genre i anläggningen. I lurarna är det lugnare musik som väljs som oftast och detta oberoende av genre. Någon som kan eller känner sig manad att försöka sig på att förklara? Kan det hända att det finns någon mer udda person som mig (så jag inte känner mig helt ensam) som också har det så här? Hur som helst, ha en bra dag med mycket ljuv musik på er alla. // Thomas
 3. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Precis som Alfa så kör jag med Kaizers Orchestra. Uppfriskande och en egenartad stil som gör åtminstone mig riktigt glad. Lyssna lite kanske? https://www.youtube.com/watch?v=JXTH5M9fHCk
 4. Bolstad

  Ovanligt lyckade nyispelningar

  Bonnie Dobbson har skrivit denna någon gång tidigt 60 tal. Greatfull dead och Nazareth har gjort sina covers men för mig så är det denna gruppen som gjort den absolut bästa varianten.
 5. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ren och skär rock`n roll på hög volym och bra kvalitet. Sämre kan man ha det. Jösses, börjar se ut som gubben här hemma i soffan fått ett anfall av något slag i sin iver att digga loss.
 6. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Lyssnar på pappersdrakarna. Förutom att musiken i sig är avslappnande, varm och nästan på gränsen till för gosig så finns det en sak jag bara älskar med just denna låt. Man sitter verkligen i mitten av lyssningspositionen och man omringas av välljudet.
 7. Bolstad

  Mickes Musikrum

  Detta har varit otroligt kul så ett stort tack till Micke för underhållningen. I övrigt så blev mitt resultat så här: Efter att ha lyssnat i många dagar med lurar först och främst så kan jag konstatera följande. Med lurar så hör jag väldigt små skillnader och utan att dra ut på det hela så föredrar jag AY2 då det är något mer detaljer och tydlighet tillsammans med något stramare bas och mellanregister. När jag gick över till stora systemet så blev jag väldigt överraskad. Mycket mindre skillnader och till och med så att jag funderade på om det fanns några skillnader. Vet att jag själv är otränad på sådant här och min anläggning har begränsningar, men ändå...... Riktigt kul har det ändå varit. 
 8. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  The Glitch Mob. Fantastiskt underhållande och stimulerande när man tar klassisk musik och tweakar tillsammans med elektropop/synt/beat (välj själva vad som passar in). Lyssna själva: https://www.youtube.com/watch?v=-lszdEZ0-74
 9. Bolstad

  Mickes Musikrum

  Jag vill bara säga tack till @AlfaGTV Har lyssnat igenom och är överraskad hur bra kvalitet det är på detta material. Skall ikväll och imorgon lyssna på stora systemet och även då jämföra med lurarna som hittills varit fallet. Detta är underhållning
 10. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  En liten dos Nirvana, en liten dos Linkin Park och en stor dos Chevelle. Så ruggigt bra, enda problemet är att det är lätt att köra för fort när dessa spelas i lurarna.
 11. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Halvt galna svampar på hög volym och stampande fötter. Tur att volymen är hög så ingen annan eventuellt skulle höra hur taktdöv jag är.
 12. Bolstad

  iFi Audio iPowerX

  Nu är jag ingen moderator, dock gäller detta för alla: Är man sedan åtminstone någorlunda hövlig så kan man alltid diskutera allt. Nåväl, så borde det fungera. Ha en bra kväll på er alla musikvänner.
 13. Bolstad

  Niclas vardagsrum

  Imponerande, inspirerande och jag kan inte annat än
 14. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Tusen tack. Detta var något som landade i hjärteroten direkt.
 15. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Så många år har de underhållit en hel värld och det är tidlöst perfektionism. Lockar både gamla och unga till att stampa takten och sjunga med.