Jump to content

Tyking

Medlem
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tyking

 1. Hej. Hur står sig hifi-mässan i Warszawa mot mässan i Munchen? Fördelar/ nackdelar, utbud osv? Mvh Tomas.
 2. Passar till Alexia, Sasha och Yvette (samtliga generationer). Lite använda och i mycket bra skick. Mitt pris: 2500:- (ev frakt tillkommer). https://parts.wilsonaudio.com/alexia-1-2-sasha-1-2-sasha-daw-yvette-covers/ Skicka PM vid intresse. //Mvh Tomas.
 3. Hej. 5 st vägghängda cd-ställ i svart metall bortskänkes. De stora rymmer 210 cd-skivor vardera (3 st) och de små 105 (2 st). Hämtas söder om Göteborg. Jag vet tyvärr inte hur man lägger upp bilder. Skicka PM vid intresse så löser jag bilder. Mvh Tomas. Hej Igen. Cd-ställen är skrotade. Mvh T.
 4. Hej. Min rekommendation när det gäller pubar är Mikkeller och Warpigs, både ligger ganska nära centralstationen.
 5. Hej. HIGH END Munich - HIGH END Society //T.
 6. Tack för alla bilder och tillhörande upplevelser. Marcus, vilken Aurender spelade du på? Mvh T.
 7. Tack för informationen By Zan och Mr Voice. Trevlig helg, Tomas.
 8. Mr By Zan. Innan du nämnde Lampizator hade jag aldrig hört talas om detta märke. Det är fantastiskt hur många små okända, men ändå kompetenta tillverkar av fin hifi som finns. Jag var inne på deras hemsida och tittade runt lite, men blev inte så mycket klokare. Dock förstod jag att de gillar rör. Kan du berätta lite om detta märke och dess produkter? Tack på förhand, Tomas.
 9. Hej. Jag har själv tänkt att testa ett antal högpresterande USB-kablar, såsom: Shunyata och Nordost, kanske även Siltech. Nu blir jag nyfiken även på Sablon. Vad kostar denna kabel och finns det någon återförsäljare i Sverige? Mvh Tomas.
 10. Hej. "Till detta så kan man även tillägga att Lumin och Aurender har lite olika ljudkaraktär." / Marcus, www.perfect-sense.se Utveckla gärna din uppfattning om skillnaden melllan Lumin och Aurender när det gäller ljudkaraktär? Mvh Tomas.
 11. Hej. Tack för ditt uttömmande svar. "1. börja trimma med befintlig utrustning, kablar, switch och ström är väl det som skulle vara en väg att gå 2. en ny separat dac och streamer, kablar, switch och ström är en annan väg, men en klart dyrare väg 3. vara nöjd och låta det vara som det är vore kanske den bästa vägen för plånboken men tyvärr inte för min tro på att även jag skulle kunna få det digitala att närma sig det analoga Det blev ett långt svar på din fråga men bra att jag får upprepa mina funderingar." Jag tycker att ett första steg som inte behöver bli så farligt dyrt och som ger bra valuta för pengarna är en hifi-switch. Mvh Tomas.
 12. Hej. Om jag inte minns fel så streamar du med en Lumin idag. Är den bättre än dina tidigare Aurendrar eller varför bytte du märke? Mvh Tomas.
 13. Hej. Jag använder idag en Aurender ACS10 som streamer och lagringsenhet och jag styr den med en I-pad. Detta fungerar grymt bra. Jag har ingen tidigare erfarenhet av streaming utan då spelade jag cd. Snacka med Marcus så lånar han dig något lämpligt. Mvh Tomas.
 14. Hej. Tack för ditt svar och ditt stora engagemang. Melco = intressant och bra information. Aurender och Roon, vet ej. "Är det lika stora skillnader på streamerenheter? Tipps?" För cirka 2,5 år sedan jämförde jag Aurender ACS 10 och en Innous ZENith (vet inte om den var samma som dagens modell), men skillnaden var stor till Aurenderns fördel. Så det slutade med att jag köpte Aurendern. Dock var Aurendern endel dyrare, detta skall inte förnekas. Jag kommer inte ihåg storleken på disken på Zenih kontra Aurendern (min har 2 * 4 tb), detta påverkar ju naturligtvis priset. Sen kom Phoenix Reclocker och många var lyriska och säkert med rätta. Jag lånade en och körde ihop med min Aurender, tyvärr gav detta inget i min anläggning. Prova på. Mvh Tomas.
 15. Hej Apex & Bigblue. Mycket intressant test ni kör och tack för att ni delar med er av era erfarenheter. Med tanke på att ni kommit fram till att switchen är mycket viktig för resultatet, så tycker jag att ni borde testa även en Melco, men det är kanske redan är med i er långsiktiga plan. När det gäller streamer så saknar jag en Aurender i ert test, då dessa (kanske) är det ledande märket då det gäller just streaming. Marcus lånar säkert ut något lämpligt. Kör hårt, jag ser fram emot den spännande fortsättningen på ert test. Gott Nytt År, Tomas.
 16. De är klart snyggare i grått, men ändå mycket speciella.
 17. Anders har även fått in ett par beg Wilson Alexx som är sammankopplade med McIntosh grejer (har dock dålig koll på detta märke).
 18. Hej. Vilka fötter har du under högtalarna på senaste bilden? Mvh Tomas.
 19. Hej. Calle_jr frågade: Vad spelas med Aurendern? Spelaren är en Aurender ACS10, som kan: Rippa och lagra cd-skivor på två speglade hårddiskar Spela från hårddisk (naturligtvis) Streama Spela web radio Marcus på Perfect Sense har ACS10 för demo och hemlån. Mvh Tyking.
 20. Hej. Någon som haft möjlighet att lyssna på G6 och ev jämföra med äldre Transparent? Mvh Tyking.
 21. Det bästa är naturligtvis om du jämför de olika apparaterna du funderar på i en A/B lyssning i ditt eget system. (precis som flera andra redan har föreslagit) Men annars delar jag Octavia RS åsikter. Jag har själv under många år kört med ett kompakt system, dvs cd-spelare (har haft 3 olika) med inbyggd volymkontroll direkt till slutsteg. Vid ett tillfälle fick jag möjlighet att testa ett mycket fint försteg och visst, det gav en viss effekt, men det motiverade absolut inte kostnaden för: försteg, en extra signalkabel och en extra strömkabel. Jag anser att du får bättre nytta av dessa pengar på något annat i ditt system. När jag för cirka 2 år sedan gick in i 2000-talet och började streama och spela från hårddisk, så blev det en dac med volymkontroll och jag funderade inte på någon annan lösning. Lycka till, Tyking.
 22. Jag tycker det är bra att vissa firmor fortfarande vågar ta fram high-end transporter för cd, även om jag inte riktigt tror att det är det optimala affärsbeslutet. Och även om de flesta av oss aldrig kommer att köpa någon transport för 6-siffrigt belopp, så kommer erfarenheterna att spilla över på deras (förhoppningsvis) billigare produkter. Jag är tämligen övertygad om att en bra transport gör nytta för välljudet, sen går det alltid att diskutera var pengarna gör mest nytta för oss med begränsad ekonomi. Jag bytte för ett par år sedan från en mycket bra cd-spelare till en Aurender ACS10 (rippar, spelar hårddisk, streamar och spelar webradio) + DAC med volymkontroll. Jag är grymt nöjd över att bla kunna skapa spellistor med min lagrade musik och slippa byta cd-skivor. Använder en I-pad som fjärrkontroll för Aurendern. Konceptet fungerar mycket bra och rekommenders starkt för er som är bekväma, men även söker bra funktionalitet och välljud.
 23. Min elektriker gjorde inte direkt vågen när jag berättade att jag funderade på en 4mm2 kabel med en solid ledare, så jag fegade och köpte en 2,5mm2 kabel från Supra. Vi har inte installerat den ännu, men den känns mjuk o fin. Ingen kommer ihåg en fegis . Lycka till Apex, det går säkert bra.
 24. Hej. Jag är också sen in i denna tråd. Här kommer mitt svar: Jag använder strömkablar från Transparent audio, mellan: vägg-strömrenare, till- streamer, dac och slutsteg. Jag har den finaste kabeln mellan vägg - strömrenare, där jag anser att den gör störst nytta. Strömkablar lyfter helheten, men det tydligaste är att den/de "trollar" fram mer detaljer och ger större ljudbild. Jag upplever också att det blir mer behagligt att lyssna på musik med strömkablar. Många speciellt utanför hifi världen, men även vissa hifi intresserade, anser att strömkablar är hokus-pokus, lite synd att dessa inte är lite mer öppna och ger det en chans. Den kanske största förbättringen i mitt system någonsin krona för krona var när jag köpte mina första strömkablar mitten/sent 90-tal. Mitt svar markeras med fet text nedan. (jag tar mig friheten att delvis kopiera Apex) I vilken omfattning upplever du att strömkablar påverkar ljudet? Lika viktiga som andra kablar Var gör strömkabeln mest nytta? Som första kabel mellan vägguttag och grenuttag (det gör nytta för hela anläggningen) Har du tittat närmare på egenskaperna på strömkabeln och var något en viktig del av beslutet? Annat. (Jag har bara gått på hur det låter, tekniken är sekundär, att jag är nöjd och upplever förbättring är det viktiga) Mvh Tyking.
×
×
 • Create New...