Jump to content

8x10

Medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

About 8x10

 • Birthday 1972-09-02

Profile Information

 • Location
  Västmanland

Recent Profile Visitors

5 384 profile views
 1. Jag håller helt med! Jag har fler än en gång blivit överraskad av blindtester. Och det är alltid spännande när det är flera som provlyssnar.
 2. Jag tycker också att längre perioder är bra att provlyssna innan man drar slutsatser. Ibland har jag fått för mig att något låter lite bättre för att efter en vecka inse att jag blir lyssningstrött snabbare och ändrar tillbaka. Ibland känns det som en viss karaktär kommer fram tex mer luft runt instrumenten... efter en vecka så har känslan övergått till för mycket av de övre frekvenserna. Det är lätt att snabbt anta och tycka, men hjärnan kan behöva lite längre perioder att anpassa sig för att höra detaljerna. Som när du går in i ett mörkt rum så känns det becksvart, efter ett par minuter så ser du ganska mycket detaljer och efter ett par timmar ännu mer.
 3. Ja den tackar jag för :-) Jag kör nu lika, Core till bridge direkt till DAC. Låter väldigt bra tycker jag :-) Och Bridge i Mac minin startar bra av sig själv så ingen skärm behövs... den kan stå lite halvt undangömd.
 4. Med Mac mini som bridge och sen USB till Hifi Rose Dacen så går det bra i exclusive mode.... Men ljudet är detsamma som direct från Core till Dac. Men om Jag låter Hifi rose vara Slutanvändare så ändrar ljudet karaktär. Mac minin har en egen karaktär på ljudet som färgar av sig ganska mycket, oavsett källa tycker jag. Jag kan inte få bort det med inställningar jag vet om, och alla Appar (Roon, Tidal, Apple Music) låter mer eller mindre lika från Macen. Jag ska fortsätta lyssna och låta andra komma och lyssna också. Och fortsätta testa nya inställningar och sätt :-) Roon har nog kommit hit för att stanna iallafall :-) Jag ska få låna en PC, så i slutet av veckan ska jag köra samma övning med PC istället för Mac och se om det blir ett annat resultat :-)
 5. I Apple Music har jag stängt av allt, I Tidal så är det väldigt begränsat, men Loudness ej valt, Master valt. Och I Roon så får jag inte upp något "Exclusive mode" på Hifi Rose. Jag har slagit av DSP filtren.
 6. Det är skumt för mig också… och väldigt frustrerande. En dedikerad streamer borde var bättre anpassad att leverera bra ljud. Och Hifi Rose är ju superläcker på alla sätt, så jag skulle ju gärna bara vilja köra den, ingen dator 🙂 Jag har en misstanke om att ljudet påverkas mjukvarumässigt i Macen. Något jag inte lyckats klura ut hur man stänger av? Jag har stängt av all påverkan i Midi inställningarna. Mer vet jag inte om… så kanske det är där ”felet” är? Men… om denna mjukvarupåverkan faller mig i smaken bättre så är det ju bara en bonus?
 7. Ja det är den bästa jag hittat. Jag kör inte över AirPlay, Apple Remote är bara en visuel Remote där du ser omslag och låtar ganska snyggt. Lite som Roon… Den kan styra både rippat och streamat material från Apple Music och skicka ut den genom USB till Dac. Airplay har jag testat, men då får jag inte mer än 16/44 i kvalite. Vilket är ganska ok ändå om man jämför mot blåtand. Ja jag har insett att det är svårt att jämföra…. Men man får testa under en längre period för att se hur de känns. Initialt så tycker jag De låter ganska lika i kvalite på Macen. Och lika på streamern. Den stora skillnaden är Mac som streamer mot Hifi Rose som streamer.
 8. Jag blev lyssningstrött tror jag av att bara köra halva låtar och analysera 😅 Men helt klart är Macen vinnare kopplad direkt mot Hifi Rose Dacen. Det verkar som den interna elektroniken alternativt mjukvaran är en flaskhals på Hifi Rose. För Dac-delen är väldigt bra… jag ska inte säga att streamerdelen är dålig, den låter fantastiskt bra. Men mindre djup/3D, mer tillbakadraget och mindre luftigt än med Macen direkt mot Dac. Samma resultat om jag kör Streamer med TIDAL, eller med Roon som bridge på streamern. Jag blev imponerad av Roon… men jag tror jag är ännu mer imponerad av Apple Music. fler högupplösta album, och ljudet är väldigt bra måste jag säga. Enkelheten om man har en IPhone eller IPad är en bonus. Så den ska undersökas närmare också 😅 Tidal, Roon (med TIDAL) och Apple Music låter väldigt lika från Macen… Apple Music har lite högre utvolym så det är lätt att den låter initialt bättre, men jag tror dom låter väldigt lika när man justerat volymen. Jag ska fortsätta lyssna under veckan och se hur det känns…
 9. Mina första intryck.... Roon: Varför har jag inte provat detta förut???? Gränssnittet är ju väldigt snyggt och väldigt lättnavigerat. Intuitivt och intressant att titta på. Enkelheten... jag installerade och den frågade om den fick scanna hårddiskarna, den hittade alla mina rippade album direkt. Sorterade dem snyggt och prydligt och lade till album cover, artistbilder etc.... 10 minuter och allt var redo att användas. Här skulle det vara ett par bilder tänkte jag, men hur laddar man upp bilder? Går det bara att länka från URLer?
 10. Nu har jag installerat Roon core på min IMac PRO på översta våningen, och Roon bridge på Mac minin som jag ska köra mot Hifi rose. Spännande 😊 Jag tänkte prova 3 sätt: 1. Med den inbyggda nätverksfunktionen i Hifi Rose så den hämtar direkt från Roon core utan att passera Mac Minin. 2. Genom Mac minin med USB till Hifi rose Dac 3. Genom Mac mini genom Stello D2 USB/coax converter… men också en jitterrenare. Denna manick har gjort underverk i mitt system förr så kan vara värt att se vad den gör. Den är begränsad till 24/96 så den kan vara förlegad… 4. Joker ej Roon Från Mac mini med nya Apple Music lossless har inte hunnit prova denna tjänst ännu, så kan vara spännande att se hur den står sig mot TIDAL 🙂 Återkommer….
 11. Ja dom små rackarna verkar hålla måttet länge 🙂
 12. Tack för tips! Ska läsa igenom din tråd och sen installera Roon ikväll 🙂 Min Mac mini är från 2011 så jag kanske får testa en nyare större burk här hemma 🙂
 13. Nu blev jag intresserad ☺️ Jag har provat lite olika lösningar för att få bort skärmen, men de har varit buggiga. När plugin inte startar måste jag fram med skärm och tangentbord för åtgärd etc… men, finns det en bra lösning där jag kan använda en iPad eller telefon som skärm så vore det perfekt. Då har jag ju streamer från dator och en dedikerad, jag kan varva dem som jag vill och få det ljud jag vill ha ☺️ Jag ska undersöka denna väg närmare också.
 14. Ja jag ska experimentera mer med Hifi rose 🙂 Men mitt dilemma är att när jag streamar TIDAL hifi plus från Hifi rose, och sen jämför mot Mac mini kopplad mot Hifi rose interna Dac med TIDAL så låter Macen väldigt mycket vi bättre. Jag vill ha den kvaliten från en streamer med intern Dac. Jag ska prova att koppla den som är brygga så Macen blir källan via ethernet, det kanske kan lyfta ljudet 🙂 Ska prova även att ha egna rippade skivor över ethernet, idag har jag dem över USB via SSD disk.
 15. Jag har också fått för mig att en dedikerad musik streamer har bättre grund mot störningar, jitter etc… kortare väg till utgångarna. Bättre förutsättningar helt enkelt…
×
×
 • Create New...