Jump to content

thli72

Medlem+
 • Posts

  1 012
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

thli72 last won the day on September 16 2020

thli72 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 301 profile views
 1. Kanske inte den musik många här lyssnar på men spår 2 "maroon" på Taylor Swifts senaste skiva har lag "lekt med" rätt mycket. Det ligger nämligen en basslinga som går från 61Hz till 51Hz, 41Hz och sen 31Hz Och jag fascineras lite på hur otroligt OLIKA mina olika system hanterar denna slinga. . I bilens B&O system blir basen väldigt dominerande. . i mina Focal lurar är tonerna rätt snälla.. .mitt kalibrerade biosystem hanterar det mest "rätt" kan jag tycka.. Sällan jag haft så kul att testa och hitta så stora olikheter. . .skulle vara intressant hur dessa toner spelar för er med lite större högtalare.
 2. Tror det är ganska vanligt jag känner flera som läser här men som aldrig skulle "våga" visa upp sina system här Själv gillar jag att skriva om musik men la ner det då jag varken gillar Jazz eller har bandare eller ens vinyl. Men för egen del blev jag "bränd" på att prata hifi efter att ha besökt massa hifi affärer för 10 år sedan som verkligen inte ville ha folk i butiken om man inte va "rätt" person. Gick över till hembio då det fanns en klart roligare kultur där. . men börjar väl hitta tillbaka till hifi nu när man är gammal nog. .
 3. Egentligen är väl inte 220k mer för "live" än passiva Vantage SÅ mycket mer. . det är tex exakt vad en Valhalla 2 högtalarkabel + XLR kabel kostar. .en nivå på kablar många säkert har på högtalare på den nivån. . .o med Live slipper man dessa kablar. . och får slutsteg, dac, försteg mm. Men skulle vara galet kul att höra Live vs passiv med elektronik+kablar för samma pengar. . Men så är det detta med uppgraderingar. . där är man "körd" med live. .
 4. Jag hade en E530 och DP67 spelare med staivhögtalare. . .och det va så vackert och "rent" på bänken. . Är bra sugen på E650 eller E4000 men den skulle matcha min silver dCS Bartok oerhört illa i rent design. tycker din svarta Marantz och svarta Rega på var sida funkar fint. . en guld Marantz tror jag har lite ljusare ton än E480 och det skulle skära sig mer. . Enda är väl att du skull haft "plattor" under prylarna mer i samma trä som högtalarna
 5. Ärligt talat lite förvånad att YG satsar på "aktiva" högtalare, har alltid känt det som det flesta "hifi nördar" tagit avstånd från detta och vill "matcha själva" . .bara Goldmund jag spontant kommer på som satsat hårt på aktiva i den dyrare skolan (och man kan väl lägga Meridian i det facket också) Vet faktiskt inte varför riktigt men Yg ger mig en sån där kraftig "vill ha" känsla som faktiskt väldigt få gör. . hmm en kul högtalare istället för dalande aktier?
 6. Snyggt system, saknar mina Accuphase stort. . enda nackdelen med Accuphase är väl att det är svårt att rent visuellt matcha med andra märken
 7. Lite skumt.... Nu har Qln ändrat bilderna på filtren på hemsidan. . Nu har "one" och "P1" samma bild på ett enklare filter och P3 och P5 har bilden jag postade ovan. . Men gissar att det är fel då P1 och P3 ligger ganska nära i pris. . och rent logiskt borde väl Prestige serien har liknade nivå på komponenterna?
 8. En lekmans gissning på komponenterna: Motståndet nederst i bild är Mundorf Mresist SUPREME kostar runt 150:- De svarta o vita är nog Mundorf MCap EVO (vita) och Mundorf MCap® SUPREME EVO Oil (svarta) dessa kostar runt 250:- för de vita och 500:- för det svarta. Sen blir det svårare, gissar att de tre kopparfärgade kondingarna är Audyn True Copper Max dessa är rätt dyra, up till några tusen stycket beroende på storlek. Sen spolarna blir en gissning på Jantzen Wax Coils dessa kostar mellan 1000-2000:-/st
 9. Qln har lagt upp högtalaren på sin hemsida nu. Signature 5-3 | Qln Finns även en bild på lite filterkomponenter som jag antar är dom som sitter i denna högtalaren. Filtret i P1 som jämförelse. .
 10. Lite kul OT. . Jays audio lab håller just nu på att sätta upp en Kronos spelare med Boulder elektronik i sitt rum. . en liten skapelse för långt över halvmiljonen. . .o han äger inte EN enda vinylskiva
 11. Jo det finns PS2-S MM/MC Phono Module
 12. Jag frågade just det och fick svaret.,,så jo det skall bli kul att se det filtret och vilka komponenter Mats hittat för att nå upp till det priset per filter "han menar att ett par delningsfilter till signature kostar mer än ett par P1."
 13. 240x50cm va en stor rackare till panel, lite svåra att frakta och troligen rätt dyra att frakta om man bara vill ha 2-3st, gillar storleken på dom SMT paneler jag har just för att dom är skapligt lätta att frakta o flytta. Men säkert en spännande produkt om du väl lyckats få hem panelen.
 14. Frågade lite på Facebook vad som gör nya Sig. så dyr och "Sladd" svarade. "Pratade med Mats Andersen ikväll och nämnde ditt inlägg. Han hälsar att enbart delningsfiltret på testad Signature kostar *mer* än hela P1-högtalaren…" Blir lite intresserad vad det är för filter komponenter som kostar SÅ mycket...vet inte om jag skulle få ihop det även om jag försökte. Samtidigt lite spännande att veta vad som gjort att Qln siktat på denna KLART högre prisnivå. P1 kostar 68k denna Sig. 225k så ett väldigt hopp upp, gissar att man fått mycket förfrågningar om en dyrare modell. Ser lite udda ut att denna Sig blir dyrare än golvaren P5 men det kanske är större modeller på gång. . även om Qln Sig modellen alltid varit en stativare. Men konkurrenterna har Aluminium lådor, kolfiber, diamant diskanter och egentillverkade drivers. . Kan Qln locka med två Scan-Speak drivers i en MDF låda i denna prisklass eller krävs det mer exotiska komponenter? (det fina filtret är det ingen som ser)
 15. Än väldigt novis/dum fråga. . men om du tar en streamat album och spelar in på band. . vad händer då? Jag minns bara från min ungdom när man spelade in från CD till kassett och det hände rätt mycket saker
×
×
 • Create New...