Jump to content

zood

Medlem+
 • Posts

  1 193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

zood last won the day on January 14

zood had the most liked content!

Recent Profile Visitors

6 785 profile views
 1. Ser man ju ända härifrån att det där är ett system som lirar musik!
 2. Dags att få ner dem ljudliga intrycken utöver dem visuella av detta hem. Systemen som passerat hos @ishoot genom åren har alltid haft en röd tråd och nuvarande setup är helt i linje med hur denna resa en gång började. Det handlar om musik. Musik och engagemang. Det lirar otroligt lätt, luftigt och med en finfin närvaro och själ som är viktigt för att få mig engagerad och berörd. Det spelar organiskt, dynamiskt och väldigt homogent, inget som sticker ut eller tar över. Allt bara är där och jag får lust att bara dra på låt efter låt, genre efter genre. En av skillnaderna som jag upplevde mot förra besöket var att det blivit ännu tystare mellan tonerna. Bom tyst helt enkelt. En ruskigt fin svärta. Sedan fanns det ytterligare lite mer kött i botten som gav ett ännu stabilare fundament till övriga register, utan att på något sätt ta över. Riktigt riktigt fin musikupplevelse där jag skulle kunna sitta i timmar. Oavsett om det lirar via vinyl eller streamat så fins här inget att klaga på. Vinylen har ett litet försprång i hur det griper tag i mig, men det digitala är bra nära i leverans och engagemang. Riktigt välkomponerad anläggning mao. Hit åker jag snart igen!
 3. Om jag reser mig upp och rundar soffan så hamnar jag här. Vid ytterligare en plats för möjlig avspelning av vaxet. Här får man dessutom en härlig vy över detta rum som andas konstnärs och musiksjälar, helt i min smak!
 4. Vi blickar in i skåpen för att se vad som döljer sig där före vi går på översikt och intryck.. Nätfilter från Purist audio Holo audio May Kitsune Dac Innuos Statement (samt annan låda från Innuos..) Samt Riaa från Rega. Mumma rakt igenom så att säga
 5. Och som ett par gör de sig riktigt fint på bänken, cleant och fint
 6. Strax till vänster hittar vi vad som står för musklerna i anläggningen
 7. Intar lite mer fågelperspektiv och detta är en imponerande pjäs, i mina ögon. otroligt massiv känsla och den utstrålar ett självförtroende som i att ja, jag kommer lira musik så du blir nöjd och mer därtill!
 8. Det var dock inte snoken ovan som var det som jag var mest nyfiken på inför detta besök utan en betydligt tyngre mackapär.
 9. Visst har det pysslats med både det ena och andra i detta rum, fick ex. spanat in denna snok EVO3 Syncro från Isotek som är för utvärdering. Vi gjorde ingen jämförelse när jag var på plats men min upplevelse av ljudet i rummet nu stämde väldigt väl in med vad ägaren upplevt när denna kabel lyfts in. Jag reagerade över hur det blivit ännu tystare och än mer svärta mellan tonerna.
 10. Jag är ju inte sämre än att jag följer dessa rekommendationer. När det dessutom talas om att innehållet för denna senare dos är något justerat för att uppnå ännu bättre effekt, ja då blir jag gärna än lite rappare i stegen.
 11. Tusen tack! Kul att det uppskattas. Just detta med hembesök och att få lyssna till vad andra åstadkommit utifrån sina ideal är fantastiskt trevligt.
 12. För att sammanfatta mina intryck efter detta besök. Det är STORA högtalare som har letat sig in i rummet, men de upplevs inte fullt så stora utan smälter in på nästan oförskämt bra sätt i rummet rent visuellt. Otroligt fina byggen som jag ville fram och röra vid för att få bekräftat vilka byggen vi talar om. Riktigt hög nivå på arbetet! Går vi sedan över till hur det lirar så blir det lite samma sak med ljudet som med det visuella, en makalöst fin förmåga att försvinna fullständigt ur ljudbilden och gå från att spela litet, intimt, nästan som ett par ytterst potenta monitorer till att slå över och leverera en klubbupplevelse med lätthet. För att i nästa stund ställa upp ett liveband som tar över rummet fullständigt och får mig att glömma att jag sitter framför en "stereo" utan bara sugs in i musiken som griper tag i mig. Sammy har jobbat med / tweakat sin anläggning och rum under många år för att få till en musikupplevelse så som han önskar med så lite påverkan av rummet som möjligt (detta rum har inte varit en snäll utmaning) Det blir nästan lite surrealistiskt när det kommer in dem (vad jag tror) största högtalare som rummet har tagit emot och rumsproblemen upplevs som nästan bortblåsta Meeeen, jag har varit med om det förr med stora högtalare. Det spelar nu med en sådan lätthet, dynamik, definierad botten och ett lugn så det är liksom bara till att dra på låt efter låt och njuta av upplevelsen för detta system spelar MUSIK! Riktigt kul att ha fått lyssna till detta system. Kommer gärna tillbaka snart :-)
×
×
 • Create New...