zood

Medlem+
 • Content Count

  898
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

zood last won the day on July 26 2019

zood had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 997 profile views
 1. zood

  byZan - Nytt i stugan #7

  Ett tillägg till ovan. I min bok är det ”keep it simple” som gäller. Lirar det bra i mina öron så är det bra - för mig. Har själv gått till väldigt få antal prylar under resans gång med att få ut så mycket upplevelse av musiken som möjligt. aldrig lyssnat så mycket på musik som jag snittar nu, samt att övriga delar av familjen lyssnar ännu mer med mig.
 2. zood

  byZan - Nytt i stugan #7

  Hade varit riktigt kul att putta in en Naim-streamer tillsammans med Absolare. Min NDX2:a som jag har parat med rörförstärkare här hemma ger mig upplevelser som jag sällan fått. Ev byten blir ju inte enklare med alla valmöjligheter som denna hobby för med sig, både i form av utrustning men även alla inställningar utav dem. Spännande att se vart det kommer att sluta! Av bara bilderna så är jag torsk på Absolare😛
 3. Även att aktivera ”inkognitoläge” i din browser kan ha en positiv effekt vid prisjämförelser som tittar på tidigare cookies etc. Enkelt att testa för att göra direkta jämförelser i två olika fönster.
 4. zood

  Fototråden

  Härskogen i morse
 5. zood

  Fototråden

  Luppioberget
 6. zood

  Fototråden

  Amundön
 7. zood

  Fototråden

  Kåseberga
 8. zood

  Hos mig

  Du har så rätt, i precis allt du skriver:-)
 9. zood

  Hos mig

  Du får väl kika hit dårå:-)
 10. zood

  Hos mig

  Gört! Men jag tar inte ansvar för om det skulle dra igång vissa tankar hos dig i samband med test, svårt beroendeframkallande ljud den skickar ur sig;-)
 11. zood

  Hos mig

  Jajamen, Naim vet vad de pysslar med och spelglädje verkar alltid ha varit ett av deras ledord:-)
 12. zood

  Fototråden

  Kukkolaforsen
 13. zood

  Hos mig

  Ett litet tillägg vad gäller ljudet som presenteras, som är väldigt viktigt i mina öron...är att den har en väldigt "organisk" spelstil. Men en tyngd i botten, luftig fin diskant samt ett mellanregister som verkligen får röster att komma till sin rätt och att den verkligen låter musiken klinga ut, helt. Upplever ibland att digitala enheter kan ha en tendens att "kapa" det allra sista i just detta området, när detta sker så försvinner mycket känsla och själ för mig. Så detta är en väldigt viktig del, och den gör det fenomenalt bra.
 14. zood

  Hos mig

  Här är då dunderklumpen i sin helhet, som ett kassaskåp rätt o slätt. Ska jag även försöka mig på lite intryck efter att den har fått tuffa på ett par hundra timmar för att spela in sig så skulle jag kunna summera dessa med: Helt galet vad den spelar bra! Men för att gå in lite mer på djupet så skulle jag vilja beskriva vad denna NDX 2 levererar; som ett otroligt engagerande ljud. Men en spelglädje som är helt sjuk, fortfarande inte vant mig helt med hur denna pjäs levererar musik. (positivt överraskad varje gång jag drar igång musik här hemma när det blivit lite svalare framåt småtimmarna) Den bara lirar allt med en sådan bravur och självsäkerhet att jag slutar fullkomligt fundera på om det låter si eller så, den bara lirar musik rakt upp o ner, är det driv i musiken så levererar den ett sådan driv att det är omöjligt att sitta still och inte få ett fånigt flin i ansiktet. För att när det byts till lugnare låtar leverera dessa med en sådan innerlig närvaro att flinet direkt byts till andnöd och fuktiga ögon. Och för er som gärna tänker på ljudbild, placering på "scen" etc. Den gör jobbet här precis lika bra som den presenterar musiken i sin helhet på. Den ger som "utrymme för alla musiker att få plats på scen" vill man så kan man enkelt nörda in sig på att följa enskilda personer och dess instrument/sånger utan problem, det blir bra med luft mellan dem och den målar upp en fantastisk ljudbild i både bredd och djupled. Ofta ser man ju gärna Naims prylar tillsammans för att bilda ett system, men jag kan gå i god för att de klarar sig mycket bra som lösryckta delar i andra uppsatta system då jag parat ihop denna streamer med en rörförstärkare och hittade magi på riktigt via denna konstellation. Som slutkläm kan jag väl skriva att jag byter inte prylar ofta och när jag gör det så ska det verkligen bli ytterligare något snäpp i upplevelse. Det har jag fått med råge och jag sitter nu ännu mer nöjd än innan. Lite lustigt att jag trodde att det var högtalare som jag skulle byta ut i denna sväng, men det skulle visa sig att dem jag har stod upp oväntat bra emot dem alternativ jag lyssnade till/lånade hem som tänkbara ersättare, så det fick bli en alternativ plan och se över elektroniken i stället.
 15. zood

  Fototråden

  Svanstein / Turtola