Jump to content

tek

Artikelgruppen
 • Content Count

  1 000
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

tek last won the day on November 2 2019

tek had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4 623 profile views
 1. Precis. jag antar att det gröna på kortet är nåt slags jordplan. Även att paketet med komponenter till vänster om opamparna kan ge problem. Då ena är kopplad som unity gain kommer den kunna vara kort. Det är väl dessa som möjligtvis skulle må bra att sitta nära kapslarna så du får en tight återkopplingsloop. Tänkte inte på att du har 220nF som effektivt agerar kortslutning från så risken för problem är inte jättestor. Jag hade dock minimerat problemet bara "för att".
 2. Blir nog väldigt bra! En kommentar angående floorplan. Försök hålla ströinduktansen låg. Dvs koppla så nära opampens pinnar om det går. Det gäller specifikt avkopplingskondensatorer till matningspänningar och till komponenter som ingår i en återkopplingsslinga. Det behöver inte bli problem, men kan bli det. Avkopplingarna kan du sätta direkt på adapterkorten.
 3. Har testat att flytta LPspelaren från övrig utrustning. Egentligen fel tråd för detta men eftersom jag nämnde det tidigare så... 1. Jag har ojordade uttag så första steget är att separera chassijord som tidigare kopplats ihop via en jordad nätlist. Biltemas ojordade nätlister testades. Nu är jag säker på att den flytande jorden inte stör. 2. För att testa att fysiskt separera svarven/SUT/RIIA från försteg slutsteg inhandlades en teakskänk på blocket för ett par hundringar. Den nu innehåller RIAA, SUT och motorstyrning. Båda har upplevts positivt. 50Hz-tonen ligger
 4. Den är mycket bra som testplatta. Musikaliskt föredrar jag "explorations in time and space". Har dock inte orkat köpa den på CD än.
 5. Det stämmer. Kopplingen till stiftet är lite konstigt så jag klämmer till den med en tång i änden och sen löder jag lite försiktigt fast kabeln. För mycket lödtenn eller för tjock kabel och det blir svårt att få ner stiftet i hylsan sen. Köp några extra ifall de går åt skogen första gångerna. Nej. Jag har dem och de skadar inte. Det finns olika varianter med olika höjd på kylflänsarna ifall du har begränsningar på lådan. Ja!
 6. Detta är komponenterna jag använde. Vi kan titta över dem om du vill ändra något. Ett tips är att samla allt på få beställningar, mouser, digikey, tme.eu ger gratis frakt när man kommer över 400-500kr. J1, J2. Du behöver honor till kablar samt stift för dessa också om du planerar att använda dem. Men det är en bra kontakttyp som jag ofta använder. Ska fixa länkar till stift och honor. C3-C6,C12-C15 C1, C2 C9,C10, C7, C11 C17, C8,C16,C18 F1, F2 Den faktiska säkringen beror på vilken trafo du använder. D3 - Detta är enda "buggen" i schemat. Hålen är enda
 7. Ok! Då tänkte jag någorlunda rätt då. Vad händer om du har 2,4mH på ena och 2,6mH på andra spolen? Får du några problem?
 8. Kul! 0.8 är runt gränsen när det börjar bli tungt att linda, ju tjockare tråd desto mer kraft behöver man. Men det är en trevlig sysselsättning i soffan. Du behöver nog en stor tvärsnittsarea på induktorn för luftlindat. Om du inte gjort det så testa någon kalkylator på nätet men tror iaf det. Fast du tänker kanske väldigt många varv. Det kan nog gå bra.
 9. Förresten, du kanske kan undkomma detta genom koppla en 8,2uF direkt mellan plus och minus istället, och skippar kopplingen till jord för kondingarna. Du kommer ändå få en virtuell jord mitt i kondingen. Du kanske måste halvera kondingens värde då induktorn kanske kommer se dubbelt så stor ut. Det är värt att testa i spice i varje fall. Gör en felanslys där ena induktorn är 4mH och den andra 6mH och se vad som händer... Ja, kör du med sockel är det inte så nogrannt i början.
 10. Ok! Skickar två kort, bestämmer du matningspänning kan jag montera de komponenter som sätter den. Ytmonterade motstånd har jag massor av så slipper du köpa. Snyggt! Två kommentarer: du bör tänka över TL072, den kommer säkert funka ok men det finns magnituder bättre opampar för småpengar. Är det DIP-kapseln du vill åt? Det kan bli trixigt att matcha induktorerna om du inte lindar själv. Jag återkommer med en BOM.
 11. Hur många kort vill du ha? Vilken spänning ska du ha ut?
 12. Jag har dessutom 10-12 kort till bortskänkes av ett generellt nätagg baserat på LM317/LM337. Det är det tänkt för försteg och dylikt med låga effektkrav. Det har plus och minusspänning. Jag använder det till för generera +25V/-25V. Sekundärsidan av trafon(max 18vac) kopplas in via en likriktarbrygga, glättning avkoppling osv. EDIT: Lagt till schema. power_board.pdf
 13. En beskrivning av schemat: J1 - till "mittpinnen" på vridomkopplaren J9 - matningspänning J2, J4, J6 - till polerna på vridomkopplaren J3, J5 - till vä/hö ingång på förstärkare J7,J8 - output från förstärkare Motstånd märkta "NM" kan användas för att sammankoppla signaljord till chassijord
 14. Det är inte så många som bygger själva på Euphonia men jag gör ett försök ändå. När man beställer PCB:er får man nästan alltid fler än man behöver vilket gör att de ligger hemma tills de slängs. Nedan är ett kort för kanalväljare som är tänkt att kopplas till en vanlig chassimonterad kanalväljare. 3 st höger/vänster-kanaler som styrs av 3 signaler från kanalväljaren som i sin tur styr 3 reläer. Kan som i mitt fall till att välja insignal till försteg/RIAA men kan såklart användas till annat. Matningen bestäms av vilka reläer man använder, jag har använt 24V
×
×
 • Create New...