Jump to content

Vox

Medlem+
  • Posts

    1 804
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    14

Vox last won the day on November 17 2023

Vox had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.discogs.com/user/Eric_Gustafsson
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Västerås

Recent Profile Visitors

11 464 profile views
  1. Du betalade väl moms och tullavgift?
  2. Tyckte det var något bekant med skivan, och mycket riktigt. Nummer 235 stod i min skivhylla.
  3. I dag spelade jag ”Livet är en fest” med Nationalteatern. Inspelad 1974 på Sprängkullen i Göteborg. Det var i min nedre tonår och då bodde jag i Gbg. Jag har genom åren lyssnat på den otaliga gånger. Så många gånger att jag kan ”allt” på skivan - trodde jag! Den här gången var det en optisk pickup, DS 003, som jag sänkte ned på vinylen. Från första takten lät det som en ny remix. ”Livet är en fest” var i min värld en tämligen dåligt inspelad skiva, men det som spelades upp framför mig var något helt annat. Oj, vilken dynamik och detaljrikedom. Jag tror det var så här det lät när ”Play” trycktes in på rullbandspelaren efter avslutad mixning.
  4. Japp, det stämmer att DS 003 har separata LED-dioder och sensorer för respektive signal.
  5. Min upplevelse är att inspelningen av en optisk pickup är betydligt kortare. Om inte, har jag ännu roligare musiklyssningsstunder att se framemot.
  6. Ja, det är lika viktigt med inställningen. Den mekaniska funktion fungerar likadant.
  7. Jag har hållit på med den här "sporten" sedan mitten på 1970-talet, men aldrig tidigare har jag hört musik från vinylskivor låtit så naturligt och vackert.
  8. Nu har jag uppgraderat pickupen till DS 003. Helt otroligt vilken dynamik det spelar med. Öppet, detaljerat och stort. Ljudmässigt påminner det mycket om rullband fast till betydligt lägre kostnad per vinylskiva. Om ni inte lyssnat till musik via optisk pickup har ni något att se fram emot. Det är en upplevelse. Det blå på skivan är reflexer från pickupen och har inget med ljudåtergivningen att göra.
  9. Slank in en stund idag till min lokala skivhandlare som har rea den här veckan. Tisdag 10 % Onsdag 20 % Torsdag 30 % Fredag 40 % Lördag 50 % Fick med mig följande.
  10. Har er lilla bebis önskat sig lugn klassisk musik? 🤔 Mitt förslag är att inte ”skämma bort” barnet med en viss typ av musik. Fortsätt i stället att spela det du brukar och på samma ljudnivå. Råd från trebarnsfar. 👴
  11. Har du testat att byta batteri i fjärrkontrollen?
  12. Jag har ett par nos Mullard med ståltråd virad runt plasten. De funkar utmärkt.
  13. Det är Thöress som står för förstärkningen. Att testa Enleum AMP-23R finns inte bland planerna.
  14. Du behöver inte vara ledsen. Inte ditt fel att det blev som det blev. Blev en win-win för både dig och mig. Du fick en begagnad pickup till ett bra pris och jag får en helt ny pickup till samma pris som jag skulle betalt för en demopickup.
  15. Jag är helt golvad . Sådan dynamik och livekänsla hade jag inte kunna drömma om. Min Koetsu Urushi tillsammans med riaa-steget Aurorasound Vida spelar i min öron fantastiskt. Så fantastiskt att jag inte trodde att något skulle kunna spela bättre, men oj vilken chock jag fick. Skivor jag spelat säkert hundra- eller tusentals gånger sedan 70-talet och som jag tyckte att jag kunde utan och innan blev nya upplevelser. Luft, detaljer och klanger som jag inte upplevt tidigare presenteras på ett naket och öppet sätt. Lite grann som när jag väljer sportläget i min elbil och fyrhjulsdriften kopplas in konstant och alla 325 hästkrafterna släpps lösa. Jag pressas tillbaka i förarsätet och njuter av krafterna och lättheten att förflytta mig över asfalten. Redan för ett par år sedan läste jag om optiska pickuper från japanska DS Auto och blev intresserad. Men då fick jag för mig att systemet krävde att även ett traditionellt riaasteg krävdes och då svalnade mitt intresse något på grund av för hög totalkostnad. Enligt uppgift på nätet utvecklades optiska pickuper redan på 40-talet, men det skulle dröja många år innan det tog verklig fart. Mitt intresse väcktes åter då @AlfaGTV skrev om sitt lyckade test och förklarade att det inte behövdes något traditionellt riaasteg. I samma veva var det en stockholmshandlare som sålde ett demoset (ingångsnivån) till reducerat pris. Jag lade en beställning. Samma dag ringde handlaren och meddelade att det uppstart en litet dilemma. Hans kollega hade sålt pickupen, så nu hade det endast elektronikenheten och inte tillhörande pickup. Förstod senare att det var @AlfaGTV som köpt pickupen. Handlaren visade sig vara en handlingskraftig person och lånade ut en pickup ett par klasser upp så jag har något att lyssna via tills rätt pickup levereras. Systemet jag köpt är DS Audio DS-E1. Jag är så överväldig över ljudet som systemet presenterar att jag kommer att sälja av min Koetsu Urushi pickup och riaasteget Aurorasound Vida. Dock är jag smärtsamt medveten om att ljudet jag har just nu kan komma att ändras något då pickupen DS-E1 levereras, men den risken är jag beredd att ta.
×
×
  • Create New...