Jump to content

Vox

Medlem+
 • Posts

  1 808
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Vox last won the day on November 17 2023

Vox had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Eric_Gustafsson
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Västerås

Recent Profile Visitors

11 535 profile views
 1. Nu har jag lyssnat på 177 skivor med min DS 003 pickup och jag är så överväldigad över ljudet som presteras. Musiken är självklar, naturlig och insvepande så tid och rum försvinner.
 2. Avlyssnades i gubbskrubben på dubbelvinyl igår.
 3. Tack för inbjudan. Vi återkommer till detta i höst. 🍂
 4. Jag planerar att uppdatera till en Meitner Audio DS-EQ2 efter sommaren.
 5. Du betalade väl moms och tullavgift?
 6. Tyckte det var något bekant med skivan, och mycket riktigt. Nummer 235 stod i min skivhylla.
 7. I dag spelade jag ”Livet är en fest” med Nationalteatern. Inspelad 1974 på Sprängkullen i Göteborg. Det var i min nedre tonår och då bodde jag i Gbg. Jag har genom åren lyssnat på den otaliga gånger. Så många gånger att jag kan ”allt” på skivan - trodde jag! Den här gången var det en optisk pickup, DS 003, som jag sänkte ned på vinylen. Från första takten lät det som en ny remix. ”Livet är en fest” var i min värld en tämligen dåligt inspelad skiva, men det som spelades upp framför mig var något helt annat. Oj, vilken dynamik och detaljrikedom. Jag tror det var så här det lät när ”Play” trycktes in på rullbandspelaren efter avslutad mixning.
 8. Japp, det stämmer att DS 003 har separata LED-dioder och sensorer för respektive signal.
 9. Min upplevelse är att inspelningen av en optisk pickup är betydligt kortare. Om inte, har jag ännu roligare musiklyssningsstunder att se framemot.
 10. Ja, det är lika viktigt med inställningen. Den mekaniska funktion fungerar likadant.
 11. Jag har hållit på med den här "sporten" sedan mitten på 1970-talet, men aldrig tidigare har jag hört musik från vinylskivor låtit så naturligt och vackert.
 12. Nu har jag uppgraderat pickupen till DS 003. Helt otroligt vilken dynamik det spelar med. Öppet, detaljerat och stort. Ljudmässigt påminner det mycket om rullband fast till betydligt lägre kostnad per vinylskiva. Om ni inte lyssnat till musik via optisk pickup har ni något att se fram emot. Det är en upplevelse. Det blå på skivan är reflexer från pickupen och har inget med ljudåtergivningen att göra.
 13. Slank in en stund idag till min lokala skivhandlare som har rea den här veckan. Tisdag 10 % Onsdag 20 % Torsdag 30 % Fredag 40 % Lördag 50 % Fick med mig följande.
 14. Har er lilla bebis önskat sig lugn klassisk musik? 🤔 Mitt förslag är att inte ”skämma bort” barnet med en viss typ av musik. Fortsätt i stället att spela det du brukar och på samma ljudnivå. Råd från trebarnsfar. 👴
 15. Har du testat att byta batteri i fjärrkontrollen?
×
×
 • Create New...