Jump to content

Anders65

Medlem+
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Anders65 last won the day on April 1

Anders65 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Linköping

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tror det är mitt fel avseende fasen på impedansen. Tror den är 180-grader fel. Sorry! Men här kommer en ny CSV-fil med bland annat fas på spänning och ström till högtalaren och spänningsåterkoppling vs. strömåterkoppling. SpeakerDriverTest_03.csv
 2. Samma funktion som den jag ritade. Jag tänkte spara spänningsåterkopplingen i modellen för vidare tester och adderade en principmodell för strömåterkoppling. Har en tanke att kanske testa strömåterkoppling för enbart lägre frekvenser. Vad tror du om det?
 3. Absolut. Jag fintrimmade lite. Förstärkningen i X5=35 och R66=0.25ohm annars helt enligt #244. Filen innehåller bara en konfiguration. Den med strömåterkoppling. Adderade även utmatad effekt i en av kolumnerna. SpeakerDriverTest_02.csv
 4. Jag adderade strömåterkoppling i modellen. Med värdena enligt nedan körs steget i strömdrift utan motkoppling i spänningssteget (R33=22meg). Ger ganska konstant uteffekt till högtalaren utan att bränna någon större effekt i motstånd.
 5. Ett försök till att få med all data i en fil... SpeakerDriverTest_01.csv
 6. En första fil med lite data. Högtalarmodellens impedans och fas. Återmata gärna om det verkar rätt eller fel. SpeakerModelImpedance.csv
 7. För utspänning och ström, vilken förstärkarkonfiguration ska jag använda?
 8. Så sant. Det skulle vara mycket intressant att få en bild över storleksordningar på mot-emk som orsakas av olika typer av resonanser och rörelser av mekanisk massa.
 9. Det borde vara enkelt, men har inte testat förut. Bra att få testa funktionen. Kommer imorgon torsdag 😊
 10. Jag kan nog fixa detta alternativt kan jag plotta realdel resp. imaginärdel av impedansen direkt. Vilket önskas?
 11. Ytterligare kurvor. Här försökte jag optimera på konstant uteffekt genom att öka Rg (inom rimliga gränser) och sedan justera förstärkningen i X5. Man kan få ännu jämnare effektkurva genom att öka Rg men det kostar genom effektförlust. Gröna kurvor är utan återkoppling och en utimpedans på 8 ohm. Effektförlusten i exemplet avseende Rg med dess resistans på 8 ohm är 23Watt.
 12. Några kurvor.. - Först impedanskurvan på högtalaren. - Sedan utspänningen från förstärkaren. för att kunna jämföra med resp. utan återkoppling satte jag förstärkningen i X5 till 20 i fallet open loop. Man ser att återkopplingen minskar utimpedansen hos förstärkaren. - Sist avgiven effekt till högtalaren i watt.
 13. Jag uppdaterade modellen för högtalaren avseende förstärkaren. Tidigare när vi gjorde modellen för högtalaren använde jag en ideal OP. Men för att kunna göra open loop simuleringar och för att likna verkligheten lite mera så gjorde jag en något mer detaljerad förstärkarmodell. R70+C25 sätter bandbredden på förstärkaren. Rg motsvarar drivstegets utimpedans (1 ohm bara som exempel). R33+R67 sätter mängden återkoppling. X5 är en ideal förstärkare utan återkoppling. Open loop förstärkningen är i bilden satt till 60.
 14. Har haft lite ont om tid men det kommer 😀
 15. oj.. de kurvor jag visade i #205 är med 8ohm resistiv last. Borde kanske göra motsvarande med högtalarmodellen..
×
×
 • Create New...