Jump to content

Hemma hos Octavia rs


octavia rs
 Share

Recommended Posts

Då det inte finns någon del här på forumet som bara handlar om medlemmarnas system så tänkte jag lägga upp en tråd på hur min anläggning ser ut.

Jag är väl inte den där riktiga hifinörden (inget illa menat, jag gillar verkligen dem som går in hårt för det här med hifi) utan gillar att kombinera musik och film vilket jag själv tycker jag lyckats rätt bra med :blush .

Jag tänker inte hålla er på halster som vissa andra gör ;) utan jag lägger upp alla bilderna direkt, håll till godo och kommentera gärna hur det ser ut.

En del bilder stämmer inte riktigt med verkligheten som det ser ut idag..........

Elektronik:

Förstärkare: Pioneer SC-LX81

DVD: Pioneer DV-LX50

DVR/HDD: Pioneer DVR-LX60D

TV: Pioneer PDP-LX5090

TV spel: Microsoft Xbox

TV spel: Sony PS3

Högtalare:

Front: JM lab Electra 936

Center: JM lab Electra CC901

Surround: JM lab Electra SR900

Subwoofer: JM lab Electra SW900

Alla högtalarna är i utförandet "Classic" finish

Front högtalarna och subwoofern står på spikes med mässings underlägg.

Kablar:

Signalkabel: Oehlbach NF214

HDMI kabel: Supra

Komponentkabel: Oehlbach

Högtalarkabel: Supra Sky 2.5

Banankontakter: Oehlbach

Nätkabel: Nexans Rheyflex YSY 3G1,5mm2

Bilder:

Översiktsbild på främre delen av rummet.

Hembio1.1.jpg

Bakhögtalarna är bipolära. Subben syns nere vid soffan..

Hembio2.1.jpg

Närmre bild på racket. Racket är infällt i en garderob i kontoret.

Hembio3.1.jpg

Översiktsbild på rummet.

Hembio4.1.jpg

Sovrumms tv:n, en Sharp 32:a.

Hembio5.1.jpg

Edited by octavia rs
Link to comment
Share on other sites

Jag gillar ditt system skarpt, iaf på pappret ;), då det ser väldigt välkomponerat ut.

Blir lite off forum men hur upplever du Z3:an i hemmiljö? Jag var på Cinema Concept och tittade på Z3:an, Z2:an och PT-AE700 och tyckte att Z3:an var klart vassast.

Link to comment
Share on other sites

  Jag gillar ditt system skarpt, iaf på pappret icon_smile_wink.gif, då det ser väldigt välkomponerat ut.

Jag hoppas ju att det är lika bra i verkligheten som på pappret, jag har länge funderat på att ha någon form av träff så att lite folk med lyssnings vana kan säga vad de tycker om systemet, men jag har inte kommit till skott.

Jag har bara jämfört Z3:an och AE700 och jag gillade Z3:an mest. Jag gillar inte smothscreen tekniken som Panasonic använder då jag tycker bilden blir lite oskarp, det är säkert bra om man måste sitta nära duken men annars så tycker jag det är onödigt.

Jag har köpt min Z3:a ifrån PiPro så den är inställd med Colorfacts och har ett färgfilter för att få rätt färgkurva.

Detta är min tredje Sanyo proj och jag har inte haft några problem alls med dem och Sanyo är väldigt bra på att fixa till problem med mjukvaran och det brukar inte kosta någonting att få projen uppgraderad, så jag kan starkt rekommendera en Z3:a.

Link to comment
Share on other sites

Du ser ut att ha lyckats bra med integreringen i rummet! Mycket grejer, men det ser ändå rent och ordning ut, snyggt jobbat! En hemmabioanläggning blir väl lätt mycket kablar överallt... tycker det blir fullt tillräckligt med kabel som skall separeras i en tvåkanalare.. :clown:

\\K-man

Link to comment
Share on other sites

Jo det blir rätt mycket kabel, bara till högtalarna har jag cirka 50m kabel.

Men jag har dragit alla kablarna i kabelkanaler för att hålla lite ordning på det hela, kanske inte det bästa ur ljud synpunkt men jag har skärmade nätkablar för att undvika störningar ifrån dem och övriga kablar har jag försökt hålla någorlunda bra kvalite på för att inte få störningar.

Link to comment
Share on other sites

Kan bara gratulera till ett riktigt fint system. Håller helt klart med alla som tycker att du har gjort ett kannon jobb med att få alla grejer på plats men som skåning så brukar man ju ha ordning på sina saker :mm: Kan även säga att jag är en aning avundsjuk ;)

Link to comment
Share on other sites

Hembio finlir på hög nivå i lilla Sjöbo! :cool: :D:D Inte illa alls. Borde låta klart bra.Jag hörde AX5:an på malmömässan med Pioneer högtalare och det lät förvånansvärt bra. Nu har Du både vassare förstärkeri och avgjort bättre högtalare så nyfiken är ju bara förnamnet.

Samlar Du ihop lite folk för provlyssning så deltar jag gärna. Från Skurup till Sjöbo är ju inte så långt. Är även impad av ditt egenhopskruvade rack, ser mycket stabilt ut. Har Du jämfört ljudet med detta rack mot någon tidigare uppställning??

Mvh

Akeg

Link to comment
Share on other sites

Nej jag har inte jämfört racket jag har med något annat, tidigare så hade jag en kombinerad tv möbel och vitrinskåp men det fick bli ändring på det när jag köpte proj.

Racket är minst sagt stabilt, jag har stått uppe på det bredvid förstärkaren och det sviktar ingenting :D , om nån undrar varför jag stog där uppe så var det när jag höll på att hänga upp duken.

Link to comment
Share on other sites

Vilken är din bästa film du sett? icon_smile.gif

Ja du, det är inte lätt att svara på, jag gillar action filmer men har ingen direkt favorit, annars så tycker jag tex Oceans 11 är en bra film, bättre än uppföljaren (Oceans 12) som går på bio nu.

Link to comment
Share on other sites

Intressant placering av subwoofern! Hur upplever du skillnaden jämfört med att ställa den längs samma vägg som högtalarna står?

mvh

jajo

Jag har tidigare haft en Canton AS 2 bas och den stog vid samma vägg som front högtalarna och den fungerade bäst där, men Electra basen har både element och port nedåtriktat så den är inte så placerings känslig.

Dessutom så får den dåligt plats vid de andra högtalarna, basen är över 600mm djup så det hade inte blivit så lätt att placera den så det hade sett snyggt ut.

Link to comment
Share on other sites

Vi 2-kanals nördar (jag får svara för mig själv så ingen tar illa upp :D) borde komma hem till dig och se lite film så vi glömmer bort 2-kanals världen för ett tag . DVD-Audio är kul. Såg en livekonsert med John Fogerty på DVD-A.. Himla trevligt :)

Film på ett bra biosystem är kul!! Det här med projj gör ju inte saken mycket tråkigare :)

Link to comment
Share on other sites

Film på ett bra biosystem är kul!! Det här med projj gör ju inte saken mycket tråkigare icon_smile.gif

Har man en gång haft en proj så vill man aldrig gå tillbaks till en vanlig tv , än värre vara utan ett ordentligt ljudsystem, det blir liksom inte detsamma att kolla på film med liten bild och taskigt ljud.

Link to comment
Share on other sites

Har man en gång haft en proj så vill man aldrig gå tillbaks till en vanlig tv , än värre vara utan ett ordentligt ljudsystem, det blir liksom inte detsamma att kolla på film med liten bild och taskigt ljud.

Håller med helt och hållet. Att skaffa projektor är den bästa uppgradering jag har gjort till hemmabion. Efter det kommer det diskreta 5.1 ljudet, sen kommer diverse uppgraderingar av olika komponenter.. om man ska ranka uppgraderingarna man gjort lite.

Men det blir lite av en drog och hänga med i utvecklingen, jag är inne på min 4:e proj nu och är i uppgraderingstankar igen... problemet är bara att jag så gärna vill ha ett bättre slutsteg oxå, åh hur sjutton ska man prioritera !?! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...