Kero

Medlem+
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 1. Återstår nu bara centern LCR-15, slå till !
 2. Säljer bort lite kablar efter att jag nedgraderat mitt system lite. Högtalarkabel Kimber 4TC - 2x2.5m, kimber bananer i ena änden, oterminerat i andra. Pris : 1000:- Kimber 4TC - 2x2m, kimber bananer i bägge ändar. Pris : 1000:- Nätkabel PS Audio Plus Power xStream Shuko - 1.0m Pris: 1200:- Ps Audio Prelude Power xStream Shuko - 1.0m Pris : 800:- Ps Audio Prelude Power xStream Shuko - 1.5m Pris: 900:- Maila på mattias.kero@bredband.net Ring på : 070-3220592
 3. Nu är det bestämmt, vi ska skaffa oss ett mindre lite mer designat system. Mitt intresse har svalnat så då ska gumman få som hon vill. Nu är VR-2 sålda, återstår då centern LCR-15 och surroundhögtalarna TS-150. Bägge är i lönn finish och i kanon skick. Båda högtalare är ca 2-3 år gamla. Har kvar original kartongerna så dom kan skickas utan problem. Nypris i Sverige enligt Ultimates hemsida: LCR-15 : 6700:- TS-150 : 10700:- Säljer dom nu äckligt billigt, billigare blir det inte, då har jag kvar dom till ett eventuellt bio rum i framtiden. LCR-15 : 3500:- TS-150 : 4500:- Paketpris vid köp av bägge, 7500:- ! Skicka PM för mailadress. Ring på 070-3220592.
 4. Precis så blev det för mig, ju bättre grejer jag skaffade ju mer fel hörde jag bara. Nu har jag bytt ner mig kraftigt men musiken är nästan roligare, den har helt säkert ialla fall inte blivit tråkigare. Jag sitter inte och "intensiv" lyssnar längre, det ger mig inget. Har på musik i bakgrunden nästan hela tiden och mp3 spelaren följde med mig nästan än var jag går. Så totalt sett lyssnar jag mycket mer på musik nu, och framförallt njuter mycket mer av musik nu. Nu behöver det ju så klart inte vara så för dig men jag vill ialla fall starkt varna dig för att försöka uppgradera anläggningen på ett bra tag, lägg inte ut mer pengar.
 5. När du skriver så här ang att lyssna på cd så är väl inte vinyl någon bra idé ? Nu vet jag inte alls hur det ligger till för dig men jag känner igen mig själv för ett år sen eller så. Du lyssnar på ljudet, musiken blir mindre intressant, bara roligt och lyssna på dom skivor som låter riktigt bra, köpa fler såna skivor... det blev tråkigt efter ett tag för den musiken är oftast just tråkig. Köpa bättre och bättre grejer, "när jag fått uppgradera den eller den enheten, då kommer det nog börja spela musik igen". Men den dagen kommer inte när man blir så fokuserad bara på hur det låter. För mig var det precis så och jag känner igen mig i mycket av det du skriver, mitt tips... köp inte dyrare och dyrare grejer, det är ialla fall ingen lösning till att "finna" musiken, har man inte det oavsett anläggning så kommer det inte med dyrare grejer heller. Om du dock ändå vill byta grejer så skulle jag gå på stargazers råd.
 6. Roksan har jag ett väldigt gott öga till, har hört den integrerade Caspian i många olika sammanhang och vi direkta jämförelser mot andra, ofta dyrare förstärkare. Har själv ägt Caspian slutsteget som var väldigt bra. Något jag tvekar kring Roksan är att dom är ganska svårsålda här i Sverige, dom har väl inte riktigt fått den representation dom förtjänar, menar att dom har synts i väldigt få butiker. Kandy cd:n är säkert väldigt bra, men den är och nosar kring pristaket. Som ny tror jag inte den blir aktuell men hittar jag en beg till schysst pris så varför inte. Jag kommer nog inte lägga så mycket som 10000:- trots allt. Har några begade Arcam spelare för rätt pengar på g nu så det kan nog bli nåt sånt.
 7. Hej Arioch ! Kul och höra en annan åsikt. Hade varit roligt att få läsa betydligt mer om eran test.
 8. Det förstår jag av din logga ! Så här är det ju dock alltid, åsikerna går isär och skillnaderna överdrivs ganska mycket tror jag. Men så är det ju när man brinner för något, då blir skillnaderna större. Där är jag inte ritkigt idag med det här intresset. Men ska jag tänka så så satsar jag på en Arcam cd för matchningens skull. Men jag ska som sagt ner till Stockholm och till ljudmakarn och förhoppningsvis få göra en jämförelse mellan ganska många spelare. Det blir ett intressant test på hur mycket jag värderar skillnaderna idag.. då intresset svalnat lite.
 9. Jag har aldrig hört Naim själv men alltför många beskriver ljudet på ett sätt som inte låter så roligt, tunn bas, skrikigt m.m. Men visst hade man behövt prova själv, men i det här fallet blir det som svårt.
 10. Nu verkar det som att jag kommer vara nere i Stockholm två veckor i Juli, då väntar jag med cd spelar köpet till dess och hoppas kunna jämföra ltie spelare själv och bestämma mig utifrån det. Tack till er som föröskt hjälpa till !
 11. Kero

  Monocle XL

  Har ingen aning om kablarna men det är ju Kimber så vad kan gå fel ( biampar själv med 4TC ) men jag vill kommentera bilden, grymt läckert system !
 12. Har nu en handfull intressanta alternativ som jag funderar över och skulle gärna ta emot era synpunkter och erfarenheter kring dessa. Arcam CD73 - Ny: 6500:- Arcam CD192 Ny: 10000:- Arcam CD72 - Beg: ca 3000:- Naim CD5i - Beg: 7900:- Meridian 506 - Beg: 6000:- E-Sound CD-E5 SE - Ny:9995:- Rega Apollo - Ny: 7500:- Atoll CD50/80/100 - Ny: 6175:- - 9950:- Kommentera gärna !
 13. Inga fler tips på cd spelare under 10K ?
 14. Beror ju på vad din definition av "tung" är men jag tycker HiFi Art brukar ha en del, Reference Audio har bl.a lite Krell inne. Ljudmakarn har en del oxå, Sontec med bl.a Martin Logan och Audionet, sen finns ju Esoterisk hiFi i Uppsala som definitivt har tung hifi.