Jump to content

Bravo

Medlem+
 • Posts

  1 200
 • Joined

 • Last visited

 1. Kan väl rekommendera en annan skiva av god kvalitet med liknande innehåll, synnerligen medryckande spelat: MUSIC IN THE LAND OF THREE FAITHS Jay Elfenbein The Ivory Consort Gerard Edery, Margo Gezairlian Sefarad Records 5765 2001 - 74:26 min. Tyvärr svår att få tag på, köpte min genom Goldberg, men Amazon.com kan ha den.
 2. Ett tips skivmärket Pneuma, äldre spansk och spanskarabisk musik på utmärkta inspelningar! Se: Pneuma. Speciellt "Las Cantigas de Santa Maria" är av kulturhistoriskt intresse, hopsamlad eoch delvis skrivna av Alfonso X "El Sabio", (den Vise).
 3. Det stora problemet är ju att inget format utnyttjas fullt ut, inte ens den gamla vanliga Cdn som kan låta fantastiskt bra om den hanteras rätt. Nya format och sunkig hantering vid inspelning och redigerng blir inte bättre än dåligt i alla fall. Jag har svårt att tro att format som inte stöder både bild och ljud kommer att ha framtiden för sig! Fast jag säger som ”plundin” jag kan ha fel, har haft det förr.
 4. Visst är akustiken viktig, även enklare anläggningar får ett rejält lyft i ett bra rum. Handfast bevisföring kan kanske vara nått. Belamra rummet med mattor, täcken mm. på rätt ställen och demonstrera skillnaden.
 5. Tack för tipset. Goda ting har är av någon anledning alltid i behov av upprepning.
 6. Morgontidiga eller nattsuddare, det är frågan?
 7. Elac låter enligt mina öron bra mot alla odds. Man blir faktiskt lite förvånad.
 8. Låter som ett måste när man har barn hemma.
 9. Det är svårt när suget sätter in, även den starkaste.............
 10. En efter en försvinner de och, nej, de kan inte ersättas.
 11. Bara en, det blir svårt. Dock finns det en skiva som ständigt hänger med, dels för att jag är fascinerad av musiken, dels för att skivans tekniska kvaliteter är utomordentliga så att musiken känns fullkomligt levande. Skivan är från det utomordentliga märket Pneuma REMEDIOS CURATIVOS HEALING CURES CDPN-240 MUSICA ANTIGUA - EDUARDO PANIAGUA
 12. Varitunes verkar effektiva men med låg WAF, tyvärr.
 13. Instämmer med ovanstående talare till fullo. Jag har förstått att det förekommer att folk med för mycket pengar och för lite kunskap köper även mycket dyra grejor ohörda, men hur seriöst och roligt känns det. Låter som sotdöden i längden om statusen blir viktigare än ljudet fullt ut.
×
×
 • Create New...