Akkelis Audio

Branschmedlem
 • Content Count

  993
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Akkelis Audio last won the day on September 10

Akkelis Audio had the most liked content!

About Akkelis Audio

 • Birthday 1967-05-11

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.akkelisaudio.com

Recent Profile Visitors

13 926 profile views
 1. Vi har nöjet att ha ett par Avantgarde Trio Classico i butiken på permanent demo (tills dom är sålda). 109 db känslighet, horn rakt igenom, inkl basarna (ligger i hörnen bakom själv hornsystemet), en omtumlande, upplevelse, vi lovar. Ta chansen att provlyssna ett sådant här system, det är inte säkert möjligheten kommer igen. vi har systemet uppställt tills det är sålt vilket kan gå väldigt fort, eller ta lite längre tid. Välkomna.
 2. Akkelis Audio

  Mästarmöte har en vinnare!

  Tack för en toppentrevlig kväll med god mat och dryck och med mycket musik. Förutom snacket då vi åt, så var det musiken i fokus, alla genrer utom metal (får ge lite tips till din skivsamling). Vi lyssnade på MSB riggen digitalt, givetvis jättebra men inte i närheten av dina analoga källor. Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag tyckte bästa om skivspelarljudet eller rullbandsljudet, och det måste vara ett gott betyg till din skivspelare. Du har tur som har ett rum som låter så jämt, inget som sticker ut, som klarar av bas i alla former och frekvenser på konsertnivå. Trycker med Krellarna är makalöst, vilken tjong i magen och vilket driv. Vi hörde dem ju i butiken, orenoverade, och jag var lite beskriven, tyckte det var lite grovkorning men nu efter renovering och inspelning, ja dom står sig mer än väl i konkurrensen. Renheten i systemet är fantastiskt så även efter flera timmars lyssnande på riktigt hög volym kände jag mig inte det minsta trött, bara glad och ville höra mer och mer och mer.... Som jag sade så är du en få av lyckligt lottade där ett Triosystem inte givet är en uppgradering utan mer en annan "smak". Detta är utan konkurrens det bästa jag någonsin hört i hemma miljö. Grattis och tack för att jag fick komma. /Stefan
 3. Demodagar den 24:e och 25:e maj Audionord dagar med Devialet, Shunyata och Magico hos Akkelis Audio 24-25 Maj Fredagen den 24 Maj har vi glädjen att ta emot Daniel från Audionord tillsammans med Maxime från Devialet hos oss. Daniel kommer att ta oss på en resa genom Devialets Expert Pro serie från instegsmodellen D140 till den fantastiska D1000! Maxime kommer även att visa oss hur en SAM inmätning går till.( SAM är en unik teknologi som Devialet utvecklat och som skapar ett optimalt samspel mellan högtalare och förstärkare). Har du en förstärkare i Devialet Expert Pro serie men ett par högtalare som ännu inte är SAM-mappad, har du nu möjlighet att få detta utfört under dagen. Vi startar demonstrationerna kl 14.00 och fortsätter med demos 15.30 och 17.00 - välkomna! Lördagen den 25 Maj välkomnar vi Brandon Lauer från Shunyata Research. Shunyata är kanske mest kända för sina strömprodukter i Sverige, men har ett omfattande sortiment av digital, signal och högtalarkablar som fått fantastisk kritik i världen över. Bland de utmärkelser man fått finns ”Product of the Year 2018” för Denali 6000T i Hifi+ och ”Product of the Year 2018” för Sigma högtalarkabel. Brandon kommer under 2 demonstrationer att berätta om och demonstrera Shunyatas olika produkter och även visa lite nyheter från München. Vi startar kl.10.30 och fortsätter 12.30 med nästa demo. Under hela demohelgen kommer vi att spela på Magicos nya "lilla" golvhögtalare A3. Välkomna!
 4. Akkelis Audio

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Ser att frågan om behovet av en Aries G2 (streamer) i kombination med Vega G2 (DAC med streamer) verkligen är nödvändig. Och det beror på vilken prestandanivå man söger. Vega G2 DAC med streamer presterar otroligt bra för sig men det blir än bättre med en Aries G2 streamer och Auralic Lightning-Link mellan dem. Aries G2 har den bästa streramingplattformen Auralic gör, den heter Tesla G2, processorn är en Quad Core Coretex-A9 (1.2G), systemminnet är 2GB DDR3 och datalagringen 8GB. Vega G2 har Tesla G1 streamingplattform, processorn Quad Core Coretex-A9 (800MHz). systemminnet är 1GB DDR3 och datalagringen 4GB. Så hårdvarumässigt är Aries G2 en bättre streamer. Mjukvaran är densamma i alla Auralic streamers, både Altair, Aries och Vega. Så för maximal Auralicprestanda har man en Auralic G2 streamer, med Lightning-Link kopplar man in Vega G2 DAC och även om klockorna i Vega G2 är väldigt bra kan det blir bättre med en Auralic LEO GX Reference Master Clock.
 5. Onsdagen den 13:e mars kommer distributören VälLjud på besök för att visa upp några av sina nya produkter. Man kommer att dema och berätta om Living Voice. Högtalare byggda i England, utvecklade med rörförstärkare. Det blir Skandinavienpremiär på förstärkare från den Amerikanska tillverkaren Canary Audio. En tillverkare som nästan uteslutande använder 300B i olika konfigurationer i sina slutsteg. Och sist men inte minst kommer vi att få höra om och på skivspelare och tonarm från Slovenska Kuzma. En tillverkare som hållit på länge och vars skivspelare och tonarmar anses tillhöra det bästa som finns. Eftersom det blir ett litet "program" med prat, skifte av apparater och högtalare, så kommer vi att ha 2 starttider. Planera in och kom på den tid som passar dig bäst. Starttider: 16:30 och 18:30. Välkomna!
 6. Akkelis Audio

  A clock to rule them all

  Ett test av Vega G2 och Leo, med en massa förklaringar och mätningar:Test av Vega G2 och Leo klocka i HTH
 7. Akkelis Audio

  Svart kubism skakar om.

  Det ser rätt kaxigt ut. Du skulle rymma 5 st/sida. eller så rymmer du 4 st av dom stora 212 subarna, vore också rätt fräckt. Skulle vara kul att höra. Det finns ju också väl tilltagna och rappa sub alternativ.
 8. Sverigepremiär av Audiovector R 8 Arreté Onsdagen den 6:e februari Dags för en demo av något alldeles extra!!!! Ole Klifoth, Audiovectors grundare besöker butiken tillsammans med representanter från distributören Audio7 - Instereo. Vi riggar med det bästa vi kan få ihop från Naim och Chord för att ge Audiovectors nya R 8 Arreté dom bästa förutsättningarna att prestera riktigt bra. Missa inte chansen att träffa Ole Klifoth och att få ta del av hans tankar och erfarenheter kring högtalarkonstruktion. Välkomna på någon av våra två presentationer. (ingen förbokning krävs) Den första börjar klockan 16:30 Den andra börjar klockan 18:30 Välkomna!
 9. Akkelis Audio

  10 year challenge

  2008 hade jag för första gången horn i musikrummet hemma. Opera M12 hette modellen och det var verkligen något helt annat!!! Visst, första två låtarna lät det tratt, men snabbt glömde man detta och fascinerades bara av en grym dynamik. Alla andra högtalare lät trötta i jämförelse. Det skulle vara väldigt kul att höra dem igen, 10 år senare, för att se vad jag nu skulle tycka om dem. Sedan Opera M12 såldes har det passerat Marten Mingus, Tannoy Glenair 10, Blumenhofer Big Fun 17 och nån modell från Ascendo. Detta i ganska rask takt fram till för kanske 5 år sedan då det första paret Avantgarde, modellen Uno Fino flyttade in i källaren. några år senare ersattes de av Avantgarde Uno XD och dom lär stanna i överskådlig framtid. Dom senaste 10 åren har en mängd rörförstärkare passerat. Många okända/ovanliga som Emille, Kingrex, Conrad Johnson, Piraudio, Audio Metiere Accordance, mm. Men även här landade det stabilt i EAR för kanske 5 år sedan och det har jag spelat på fram tills nyligen då det ersattes av Luxman och First Watt. Det som kommer att bytas framöver är DAC, i övrigt känns det som om systemet nu balanserat och stabiliserat sig och kommer att vara rätt oförändrat en bra tid framåt.
 10. Akkelis Audio

  Kvalitetsbrist eller är jag petig?

  Såg att det finns en tråd på ett grannforum med bilder på högtalarna. Det är ju en väldigt livlig faner på högtalarna och det kanske kan lura ögat lite?
 11. Exklusiv specialpresentation av Naims nya toppmodell ND555 Onsdagen den 9:e januari För första gången i en västsvensk butik visar vi tillsammans med Naims svenska distributör Instereo upp Naims nya digitala toppmodell ND555. Vi passar också på att samtidigt visa upp Neat Acoustics toppmodell Neat Ultimatum XL10 för första gången i Västsverige. Under presentationen berättar vi om Naims nya, unika egenutvecklade steamingplattform och demonstrerar skillnaden mot den tidigare generationen. När vi visar extremnivå på signalkällor, så tyckte vi att det var lämpligt att använda oss av matchande kringutrustning. Där tar Instereo med sig Neat toppmodern Neat Ultimatum XL10, en högtalare som bara visats i Sverige en gång tidigare. Till skillnad från Neats övriga modeller så är den inte det minsta kompakt utan en reslig imponerande skapelse där man inte sparat på något. Vi ser fram emot att äntligen kunna visa upp ett Naim/Neat-system i absolut referensklass. Välkomna på någon av våra två presentationer. (ingen förbokning krävs) Den första börjar klockan 16:30 Den andra börjar klockan 18:30 Välkomna!
 12. Akkelis Audio

  Streamer/nätverksspelare med försteg

  Auralic, Lumin, Aurender, är ju företag som kommit fram för att göra just streamingprodukter. Dom har egna plattformar, dvs man köper inte in någon annans som många gör från ex Project och bara moddar lite. Med egna streamingplattformar har man koll på alla parametrar och man har egen mjukvara som man utvecklat från grunden. Man kan därför snabbt genom mjukvaruuppdateringar fortsätta att utveckla produkten. Min rekommendation är att titta på en produkt som kommer från en tillverkare som är "specialist" på just streamingprodukter.
 13. Akkelis Audio

  Streamer/nätverksspelare med försteg

  Här finns allt du söker i en låda https://us.auralic.com/blogs/news/vega-g1-five-star-review-by-the-ear
 14. Akkelis Audio

  Naim NDX 2 - Demodag tisdag den 9:e oktober

  Hmm, lite felskrivning där, borde ha skrivit det bästa från Naim som vi hade i butiken.
 15. Naim NDX 2 - Demodag tisdag den 9:e oktober Den 9:e oktober visar vi det senaste inom streaming och digitalljud när vi har en specialdemo av Naims nya generation streamers i form av Naim NDX2 som vi jämför mot de förra generationens toppmodell NDS. V passar också på att visa hur NDX2 låter när när man bygger ut den med den externa nätdelen Naim XPS DR, som förvandlar NDX2 till ett tyst rum och som ersätter de interna strömförsörjningarna med med åtta separata strömförsörjningar som är reglerade med Naims unika och egenutvecklade diskreta reglerteknik DR som reglerar spänningen med större precision än vad som är möjlig med de chip-lösningar som normalt används. Allt för att maximera prestandan i den redan imponerande NDX2. På plats finns produktspecialister från Naims svenska distributör Instereo som kan svara på de flesta frågorna om Naims nya streamingplatform. Vi kör två demonstationer under eftermiddagen och kvällen. Planera in och boka den tid som passar dig bäst: Den första börjar klockan 16:00 Den andra börjar klockan 18:00 Strax före jag skrev det här kopplade vi upp vårt nya demoex av Naim NDX2 för första gången och jämförde det mot det bästa vi hade i butiken och jag är helt chockad av hur mycket bättre NDX2 lät på alla sätt, så om man är intresserad av streaming och digitalljud, så bör man inte missa vårt Naim-evenemang den 9:e oktober! Välkomna!