Jump to content

triomio

Medlem+
 • Posts

  914
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by triomio

 1. Självaste mr Acoustic Signature, Gunther själv, sätter upp en Ascona MkII
 2. Den går igen i ditt saftglas
 3. Dock har vi inte gårdagens siffror att jämföra med. Men om vi gör samma jämförelse om kanske ett halvår, så har vi facit på detta. Om priserna fortsätter uppåt, kan man kanske tolka det som att det säljs mer skivor vilket på sätt och vis är nice. Men vi får hoppas att producenterna hinner ikapp. Man kanske ska börja pressa skivor till försäljning, för det verkar onekligen lukrativt ..men det är som vanligt, att man hakarpå försent
 4. Såhär ser det ut på Ginza om man filtrerar ut alla LP som finns till försäljning, oavsett genre: Pris: 0 - 20 kr (1) 21 - 49 kr (54) 50 - 99 kr (1032) 100 - 199 kr (12361) 200 - 399 kr (38706) 400 - 599 kr (2404) Över 600 kr (652)
 5. Jag tror det till största delen beror på tillgång och efterfrågan som styr priset på skivor och att tillverkningen halkar efter. Det finns många nya LP att köpa för under 100-lappen, men då är det antagligen inte de skivor som säljer mest, skulle jag tro.
 6. Stämmer nog ganska bra, för när jag nyligen gav mig in i vinylens värld så blev jag uppriktigt förvånad över alla nya återutgivningar som finns av musiken från 30-40-talen. För mig känns det naturligare att spela upp den musiken från vinyl än från något annat digitalt media. Tror många känner samma sak där.
 7. Vilken pessimistisk framåtanda det var här då ...när till och med kassettbanden har börjat få sin renässans så har jag svårt att tro att det skulle stämma, ens om 100 år. Tro mig, det kommer alltid finnas folk som vill äga musiken fysiskt och vilja samla på kassetter, skivor mm
 8. Ska man köra kulörtvätt om man vill ha färgat och varmt ljud?
 9. Vem som helst kan ju se att de kommer till att färga ljudet
 10. Om man dessutom är rädd om garantin och inte vill öppna höljet...
 11. Det går att genomföra på alla apparater
 12. Jag har köpt några få begagnade skivor och hade även ett par nya som behövde en tvätt. Tänkte att då räcker det med en billig och enkel Knosti för min del, för det blir förmodligen inte så mycket tvättande. Men nu åker alla skivorna genom tvätten. Det är kanske bara jag som upplever det så, men jag tycker att de flesta skivorna låter behagligare och inte lika hårda efter en tvätt. Skulle vilja påstå att de låter mer analoga.
 13. Ok, men du måste prova med att tvätta någon av dina "rena" skivor, om inte annat för att avgöra om du upplever någon ljudmässig skillnad. Vem vet vad det kan få för följder?
 14. En väl kyld De Venoge Princes gör sig fint till avkoppling en fredag kväll efter en varm vecka.
 15. Det gillas! ...vad ska du annars ha den annalkande skivtvätten till? Att tvätta skivor och sen inte kunna lyssna till dem, måste ju kännas ju lite tråkigt, imo.
 16. Ju större, desto bättre! Gammalt audiofil ordspråk. Grattis!
 17. Nordväst, typ Island. Då gissar jag på Björk Guðmundsdóttir, men jag vet inte om hon spelar så värst mycket klaviatur
×
×
 • Create New...