Jump to content

Engelholm Audio

Branschmedlem
 • Content Count

  3 769
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Engelholm Audio last won the day on November 12 2019

Engelholm Audio had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Blekinge

Recent Profile Visitors

20 913 profile views
 1. Som av nån anledning, precis som du gjort, ska vara tärnad.
 2. Det där är en bra start på en session, P-pan! Vi kör något liknande...och när man ändå via Engelholm Audio har kontakt med en snickare, som också också fäller och tar hand om lite ädlare träd, så kan man få till fina träplankor som blir som "tallrikar". Otroligt lättlagat och väldigt social mat.
 3. Bra exempel! Jag tänker själv på andra saker och jag kommer inte på nått bättre ord än "förspel". Man kan t.ex. fundera på hur "lättillgänglighet" förstärker eller försvagar upplevelsen. Med streamingtjänster och dess möjlighet att starta vilken låt som helst, när som helst och med ett par swipe och tryck hoppa från ett jazzigt 60-tal till modern synt*... Jämför vinyl-lyssning där mer övervägda och utdragna processer föregår lyssnandet. Spänningen stiger. Eller att nyfiket läsa på om en musiker/stil/årgång/ett album/producent och steg för steg upptäcka? E
 4. Närbesläktat placebo kanske man kan diskutera hur man blir mer mottaglig för intryck? Hur och vad gör man för att spänna sinnena? Alltså i scenariot att man inte köper eller testar nått nytt utan bara njuta av det man har?
 5. Älskar att högtalarna står "90 grader fel" vilket också återspeglas va iPad'ns orientering.
 6. Väcker minnen till liv från länge sedan - förra årtusendet tror jag till och med! Varmt, fylligt, musikaliskt och stort ljud säger minnet.
 7. Ja, men jag finner det lite svårt att hitta alternativ som jag trivs med "under en längre period" (givet att man tittar på innehållsförteckning). Jag gör egna falaflar, genom att blötlägga kikärtor (kallt vatten å in i kylskåpet) i ca 8 timmar. Sen koka på svag värme i 45-60 minuter. Häll av. Låt svalna. Parallellt, mixa ihop smaksättning i matberedare: scharlottenlök, vitlök, persilja, (färsk) koriander, timjan, rosmarin, soya, sesamolja, fetaost, getost, SoP, chili - you name it. Mixa kikärtorna till önskad grovlek. Blanda i ägg och ev nån matsked mjöl (eller fiberhusk om man är
 8. Tack - det var "det dynamiska betéendet hos en driver" som jag for efter.
 9. Jag emot säger inte att filter/element är ett viktigt äktenskap...men vad ser du för mer förändringar (om några) än själva tonkurvan?
 10. Ville kolla så att vi inte hade diskrepans mellan våra simuleringar här. Och Basta! ger faktiskt skillnader med och utan Room Gain. Ok, noterat. En kommentar är att man i Basta! kan bygga i det närmast alla filter...men man har all rätt att ifrågasätta UX/användarvänligheten. Vitux verkar kompetent. Jag antar att det betyder, i ditt exempel, att om du skulle stoppa in ett annat Rdc värde på 15 mH spolen, så skulle vi se en skillnad i simuleringen? I Basta! fixar man detta genom att själv/explicit stoppa dit ett seriekopplat R med rätt värde.
 11. Jag får inte din simulering till att likna min, i Basta!. Har du roomgain valt? Kör du med 60x80 cm baffel? Elementets x,y placering? Enable (box/baffel in free space) valt? I elschemat ovan, vad symboliserar "1st order IIR"? Ett DSP baserat shelf filter? Har du angivit 15mH spolens inre Rdc i Basta! simuleringen? Antar isf att det är 2.41 + 1 ohm i serie?
 12. Troels avslutade förra året med en ganska rejäl konstruktion. http://www.troelsgravesen.dk/The-Loudspeaker-III.htm 3-vägs konstruktion med 15" i basen, 8a i mellan och en horndiskant. Jag upplever Troels som nyanserad, efter ha följt honom några år. Därför blir denna kommentar rätt fräck: Jag e själv nyfiken på att testa Jantzen-kondingarna.
 13. Hemmagjord kycklingkebab va överraskande gott. Grillade urbenade kycklinglår här om dagen. Idag skar jag tunna skivor som fick gå i ugnen med olja och kryddor. Kebabsås på cream fraîches med riven lök, nått sött och önskad ”fjong” (chili, cayennepeppar, etc). Osötat vetebröd. Pommes. Tsatsiki. Sallad.
 14. Intern stagning och avfasad genomföring är små men viktiga detaljer för ett rent och musikaliskt slutresultat. Engelholm Audio. Svenskbyggt. Utan fusk. Flexibelt.
×
×
 • Create New...