Engelholm Audio

Branschmedlem
 • Content Count

  3 557
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Engelholm Audio last won the day on September 11

Engelholm Audio had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Blekinge

Recent Profile Visitors

19 731 profile views
 1. Engelholm Audio

  Engelholm Audio information åh youtube

  Jag känner mig generös på det sättet... ;) Tillverkningen och filmen är ju ganska rå, så att säga. Hoppas det kan vara ett värdefullt tillskott till de blanka, tillrättalagda filmerna/reklamen. Ohh...jag har också meckat billjud. Gjorde mer ont än hemmahögtalare. Mins fortfarande hur sönderrivna mina armar var efter att ha dragit ström under bilmattor och liknande.
 2. Jag använder mer åh mer youtube och Facebook (visst e jag nyskapande)! Därför tänkte jag ha en tråd hör på Euphonia för att kunna delge länkar för er som inte är på Facebook eller YT. Kvällen till ära kommer ett nytt klipp.
 3. Engelholm Audio

  Allmänt lack

  -Vi kan komma mellan 0800-1800. Va hemma då. -Ok -Är det nån portkod? -Ja, koden e mellan 0000-9999
 4. Engelholm Audio

  Engelholm Audio Jokk8

  Landets kanske äldsta youtuber har gjort det igen! Är du i närheten av Göteborg (alltså typ inom 40 mils radie), så bör du ta dig dit!
 5. Engelholm Audio

  Rumstorlek vs. högtalare

  4,5 x 5,5 meter med 2.5 i takhöjd. Spelar av naturliga själ på många olika högtalarstorlekar men trivs av lika naturliga själ bäst med stora högtalare! 15 tum är rekordet so far. Har SMT V4, 7-8 st och en radda med SMT Vingar.
 6. Engelholm Audio

  Mässan Göteborg 2018

  Tack @calm! Jag hade lite glömt bort den skivan med Barber så det var ett välkommet återupplivande av en klassiker!
 7. Engelholm Audio

  Mässan Göteborg 2018

  Tack för de fina orden, @plind. Med aktiv bas, DSP, 250 watt, sluten låda - ja då har man förbaskat bra möjligheter att få till en bra botten! Ett bra fundament till resten av musiken - utan att den grumlas ner av basnoderna. Självklart är det fullt tillåtet (och av mig rekommenderat) att OCKSÅ fixa akustiken med till exempel V4 och V6. Bifogat är en screenshot på hur jag dämpar 2 st frekvenser.
 8. Engelholm Audio

  Engelholm Audio Jokk8

  Äntligen på gång!!!
 9. Engelholm Audio

  Engelholm Audio Jokk8

  ...och lyssna!
 10. Engelholm Audio

  Engelholm Audio Jokk8

  Engelholm Audio Jokk8
 11. Engelholm Audio

  Musikrumsbygge

  Men det där ser ju riktigt snyggt ut @Richard! Kan tänka mig att det låter riktigt bra. Vi bokar in en date under hösten.
 12. Engelholm Audio

  Bredbandare i köket

  Lol. Ja ibland e skriven kommunikation helt uppe på läktarn. Men du inser skillnaden mellan din och min krets? Båda e RCL. Båda e parallell men i 2 olika avseende eller ”kontext”. Närheten till förstärkaren e helt egalt elektriskt men kan påverka praktiskt.
 13. Engelholm Audio

  Bredbandare i köket

  För då är det en tonkontroll och då är det lika med dåligt, anser hificommunityn? Jag förstår eg inte riktigt hur du menar med "sätta på förstärkarsidan"? Men det e tidigt och jag har inte fått i mig kaffe än... Menar du som tonkontroll? I din bild några inlägg ovan har du RCL kretsen "nära" förstärkaren - e det det?
 14. Engelholm Audio

  Bredbandare i köket

  Precis - och R här avser högtalaren, antar jag (och borde vara Z ). Men eftersom vi inte vill spärra (alltså 100% dämpa bort), så behövs ett R parallellt med C och L för att nivåbestämma dämpningen (inte spärrning).