Jump to content

Engelholm Audio

Branschmedlem
 • Content Count

  3 724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Engelholm Audio last won the day on November 12 2019

Engelholm Audio had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Blekinge

Recent Profile Visitors

20 678 profile views
 1. Absolut men jag har sett icke-funktionella krav som prestanda, TPS, latency, UMI relaterade. Jag påstår att upplevelse, livsstil och liknande torde vara en 3e kategori. Kan nämna att mina 21 år i branschen inte varit i livsstils-relaterade produkter/tjänster, så det är tunn is för mig. Förstår inte riktigt vad du menar?
 2. Lite cyniskt, så är kanske syftes-tänkandet bottnar i icke-så-vackra-mål eftersom grund-funktionalitet kanske inte hamnar på topp-5. Istället är upplevlse, lifsstils-placering, och annat kanske målet med vad produkten ska "ge konsumenten". Hur motiverar man sin arbetskraft/personal i så fall?
 3. Knappast bygg/konstrultionsvärldens fel att "vi" tog in den till "oss". Jag gissar att den passar bra och är relevant för "er". Det är alltså inte en känga till er.
 4. Just exemplet med mjukvarubaserade produkter/tjänster, så har jag lite insikter. Att skapa mjukvara är ett hantverk som tyvärr gick helt fel i början, med allt för kraftiga influenser från bygg/konstruktionsvärlden. Där gemene man inte ser skillnader finns enorma underliggande skillnader, t.ex. om mjukvaran är build-to-order, mjukvarans tänkta lifscykel, arkitekturella beslut om coupled vs decoupled, med mera. Att "testa" mjukvara är mer än en vetenskap och där finns en stark koppling till direkta och in-direkta kostnader. De in-direkta kostnaderna är väldigt svåra att kvantifiera
 5. Icke-hifi som blir till hifi med enkla medel! I detta fallet till mig själv. Men! Med Engelholm Audio kan du som kund skräddarsy lösningar, stora som små, till hifirummet, köket, sommarstugan, eller vart som helst. Som kund ges du möjlighet att styra precis hur många eller få detaljer som du vill. Form, storlek, färg, kvaliteter, material, etc - du bestämmer!
 6. Nej det har jag inte. Jag har några kundprojekt som diskuterar bland annat dessa element men vi har inte riktigt nått beslut än. Vore verkligen kul att bygga nått med dom. Jag tror jag skrev om om Ellipticor tidigare i denna tråden.
 7. Störst skillnad blev det nog på kablaget som gick från mörkt runt, till platt och silvrigt. Ett drömsteg - dammigt eller ej. Jag hade nån close and early encounter med FPB300 för en herrans massa år sedan, som satte spår.
 8. ...är det väl ingen som inte känner till? Scan Speak ligger mig varmt om hjärtat och har i år funnits i 50 år! Respekt. Historian innehåller, om jag fattat rätt, lite fram-och-tillbaka där man blivit uppköpt och tillbakaköpt. Detta elementet är kanske inte supernytt. Det kommer i några olika varianter...men med en sak gemensamt: PRIS! Drygt 6k kr st inkl moms. Från 30 liters portad till över 100 liters-lådor passar de respektive elementemodellerna. Bra slaglängd (som ändå helst inte ska användas), rejält med Sd, bra parametrar med lågt M
 9. Jag (och gissningsvis fler mindre aktörer) tillåter och erbjuder färg- och finishval.
 10. https://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/13134-nyheter-på-halvfabrikat/page/4/&tab=comments#comment-258907 Jag har inte förstått storheten med lätta membran, givet att Mms ändå brukar hamna i samma storlek. Det handlar väl mer om membranmaterialets (inre) dämpning och styvhet? Exempel: 130/136 cm2, 14/14.4 gram
 11. Kanske kan man prata om en grundklang i ett element med membran av ena eller andra materialet...men det är så många fler, osynliga, kvaliteter och egenskaper som också påverkar. Ur ett marknadsföringsperspektiv är det lättare att prata om membranmaterial. Det syns. Ett material kan i sig ha en viss (hög) status. Ett material kan (nog?) patent/mönsterskyddas, med mera. Min uppfattning är att man kan få samma membran-material att låta på "olika sätt" givet andra variationer i "samma" element (ja jo...det blir ju inte samma om man ändrar egenskaper, men givet att man håller membranet
 12. Jag antar vi tänker lite samma, givet vad jag skrev: Jag antar den relaterar till min kommentar: Olinjäriteter och ett större behov att accelerera en styv upphängning längre och längre, ju lägre ner i frekvens du vill återge samma ljudtryck, så att säga. Komplicerad mening... Omvänt, @calle_jr, så menar du att du inte riktigt förstår om kompliansen är olika relevant för olika frekvenser, trots olika behov av konrörelse (och därmed acceleration)...eller förstår jag dig fel?
 13. Det låter rimligt och jag har hört nån förklaring att membran (och upphängning) blir ganska hårt "belastat" (jämfört med vanlig lådprincip). Jag har tyvärr inte varit utsatt för trädgårdslyssning på horn i Lund - men det låter som ett härligt weekend-paket! Förstår tanken och sinnebilden men tänker själv att hårdheten påverkar hur väldämpat och kontrollerat det är. Inte bara "hur lätt den flyger iväg" så att säga...Återigen nafsar vi på filosofi och inte "rätt/fel".
 14. "Och iövrigt anser jag att Kartago bör förgöras"! Jag kan både förstå retoriken och den mentala bilden av den aspekt du påpekar...men i detta fallet är det kanske inte så relevant eftersom elementet inte är tänk (för min del) att användas under 100 Hz...eller ens under 200 Hz förresten. Jag tänker att "din aspekt" är viktigare ju mer konrörelse du har och en åtta vid 200 Hz rör sig marginellt. Sen är det såklart fel att det behövs 1000 watt, eftersom man kan mäta upp SPL med låga effekter, t.ex. 2.83 volt och det ger 95 dB ut (på en meter) medan hög-CMS-element av mindre dimen
×
×
 • Create New...