Jump to content

Engelholm Audio

Branschmedlem
 • Content Count

  3 743
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Engelholm Audio last won the day on November 12 2019

Engelholm Audio had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Blekinge

Recent Profile Visitors

20 757 profile views
 1. Jag vågar nog påstå att detta är normalfallet och en klar, klar majoritet av all hifiutveckling. Filosofiskt kan man fundera på om "felen" som örat "hittar", beror på örats förträfflighet, modellens eller mät-teknikens brister, eller bristen på förmågan att definiera vad som objektivt är "rätt". Vad som är "objektivt rätt", springer vi på i alla högtalarmätnings-diskussioner. Hur många gånger har det inte uttalats att "jag tycker inte om högtalare med spikrak frekvensgångVem har sagt att "frekvensrak" är målet? Vad betyder det ens? Mitt-i-veckan-filosofi.
 2. Hej @plind 25 Hz får jag ut i mitt rum! Jag brukar faktiskt också lägga ett subsoniskt filter för att skapa de bästa förutsättningarna för baselement (och förstärkaren)...och även om jag låter det skära HP vid 20-25 Hz så får jag som sagt ut 25 Hz. Tack för glada tillrop!
 3. Värmande ord men jag måste passa vidare mycket av berömmet till SMT vars produkter och kompetens gör det möjligt för mig att lyckas.
 4. Under flera år har detta pirat-projekt pågått och nu är Jack äntligen här; en trevägs, semiaktiv högtalare baserat uteslutande på CELL-elementen från Accuton. Listpris 99'000kr per par (inkl Codafötter och standard high-gloss lack, exempelvis som på bild). Läs mer här: http://engelholmaudio.com/jack.html
 5. Ja det är inga hemligheter eller så, så det är såklart OK att dela, @Bebop Värt att notera, är att det är "perioder" på Z-axeln. Värt att notera, är att peaken (reflexen) strax efter (till höger om) 7.29ms linjen. Om jag inte mins fel, va detta takreflexen som bevisligen hanterades på ett bra sätt.
 6. Jasså - det finns ju redan en Ellipticordiskant. ..men en till signaleras det på hemsidan. Nuvarande modell är ju rätt "stor" så min gissning blir på en mindre diskant, men utsträckning en bra bit uppåt. Nu när jag tänker på det - det vore ju coolt med typ en 2 eller 3 tums domediskant i denna serien!
 7. Kan dom också! Ellipticor är deras senaste, top-of-the-line serie med en (såklart) elliptisk talspole, jämfört med traditionellt sett cirkulärt formade talspolar. Mig veterligen, är Scan Speak unika här - ingen annan har detta. Databladet lovar prestanda en ur en 75 liters portad låda, vilket jag upplever som hanterbart. På köpet får man 95 dB's känslighet, 825 cm2 membranarea som dessutom kan röra sig +- 5 mm. Utöver motorsystem av yppersta kvalitet. Givet priserna på de mindre Ellipticor-elementen, så bör man nog sitta ner när man läser
 8. Revben som grillas på lite lägre temp, ca 150 grader men i ca 3 timmar. Sista 20 min med glacé och lite färsk koriander 🌿 som topping.
 9. ...det va bland annat därför vi valde att få vårt hus uppritat enligt våra önskemål!
 10. Min kommentar var generell och motiveras av min erfarenhet när jag sökte (och till slut byggde) hus samt vad @sprudel skrev: ...och min erfarenhet är att det flesta kataloghus har 3.6 som normalbredd. Ibland är ingångskrav och ingångsramar förhandlingsbara och bör kunna möta liiite motjuck. För att runda av, så tror jag också att förslag #4 är bra med 4.11 m bredd.
 11. Menar du att bredd på lyssningsrummet står i konflikt med basproblem? Och med "lättare" så antar jag att du avser att basabsorbenter är skrymmande, eller? För det är inte svårt att fixa basproblem...Det är ett ganska rättfram kakrecept.
 12. Det blir kanske mer komplicerat, men om man snedställer den extra regeln (med olika vinklar) gissar jag på lägre Q värde för panelabsorbenten - bra eller dåligt är nog svårt att spekulera sig fram till. Jag vill också trycka på BREDD av lyssningsrummet, där högtalarna står...egentligen av samma orsak som extra takhöjd är önskvärt; förstareflexerna från närliggande ytor blir hemska!
 13. ...fortsätter med sin "Coming Soon". Jag är splittrad till fenomenet...främst för att det ställer krav på att leverera på löften innan man är klar. Accuton gjorde ett par missar och så har även SC Acoustics gjort. Icke desto mindre är det fantasieggande och lockande att kolla vad som är på gång. Och på gång är det. En AMT diskant ligger som coming soon. Output till över 30kHz och nätt format - men ändå med rätt OK output en bit ner (delning ca 3.5 kHz) ger ändå rätt OK valmöjligheter när man ska matcha med mellanregister. Och på tal om mellanregister: 132
 14. Tillbehör och "life-hacks" är en viktig och intressant del av matlagningen. Ska se om jag kan bjussa på några. Till grillat - när man ändå grillar - så är baconlindade jalapeños en höjdare: Dela på längden, skrapa bort frön och "det vita". Fyll med naturell färskost (t.ex. Philadelphia). SoS och kanske lite lökpulver. Grilla indirekt i minst 10 minuter - bacon måste såklart bli tillagat, och jalapeñon smakar bäst när den är genomlagad, eller vad man ska säga. Konstigt nog, är det inte alls så starkt som man kan tro. Bort
 15. Tack P-pan. Jag förstår att du säger det med glimten i ögat, men det "hälsosamma" är viktigt för mig och genomsyrar min matlagning. Tittar du igen på bilderna så är det 3 st fisk (utan feta såser), den kalla, klara potatissalladen anser jag hälsosam (massa råa grönsaker; oöjabönor, morötter, jordärtskocka, färska örter, rödlök, med mera). Det är väl oxfiléns klick bea + bacon samt pizzan som kanske inte kvalar in som hälsomat, och främst pizzan - tror jag.
×
×
 • Create New...