Jump to content

30Hzbone

Medlem+
  • Posts

    196
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by 30Hzbone

  1. Jag kör trådlöst här himma utan nätverkskablar och switchar så min streamer verkar i en lugn och stabil miljö.
  2. Jag använder också kombinationen Qobuz och NP5 (dock varianten Mk2 men det skall inte ha ngn betydelse när det gäller uppkoppling). Min NP5 är via coax kopplad till dac-kortet i min Primare I35 Dac men också optiskt till en dac Hegel HD12 som i sin tur är ansluten till I35 med med XLR-kablar. Primare har nu i vinter/vår släppt ett antal uppdateringar till sina streamerprodukter och appar. Jag har inga problem med att streama från Qobuz oavsett om jag kör trådlöst via WiFi eller om NP5 är ansluten till nätet med en ethernetkabel. Om din NP5 och app i platta/telephon har senaste versioner (se Primares hemsida) så kanske problemet finns ngn annanstans.
  3. Förra veckan köpte jag en något använd Primare I35 DAC till pojkrummet. Eftersom jag sen tidigare har en Primare NP5 MkII i nämnda rum så har jag en komplett PRISMA uppsättning även i min mancave, Sedan tidigare så spelar jag med Primare I25 Prisma i vardagsrummet. Trådlöst is da shit och fungerar utan problem. Streamar gör jag från Qobuz.
  4. I dessa streamingtider så händer det mera sällan att jag köper CD men, efter ett tips från en kompis, så beställde jag i går kväll denna plattan från https://sailcabinrecords.com/
  5. Litta nytt: En trevlig julklapp från Primare var ny programvara till Prisma modeller, i mitt fall Primare Prisma NP5 Mk2 och Primare I25 Prisma, samt en ny App till fånen där Qobuz och Tidal är inbäddade. Skillnad mot tidigare är att jag inte längre behöver använda Chromecast och att streaming med 24/192 fungerar trådlöst eller med kabel om man så vill. Tyvärr var det en bug i leveransen så gapless blir möjligt först i jan -24.
  6. Ett par högtalarkablar, AudioQuest Type 5, levererades från ett Brexitland häromveckan.
  7. Vi är en quintet som träffats regelbundet i snart 25 år så där är det svårt att slå sig in. Men vi har en underavdelning som heter Blindögat, som inte lyssnar blint, men väl fotograferar analogt i svartvitt och där kan det finnas möjlighet till hangaround/prospekt. @AlfaGTV vilken högtalarkabel använder du när Duelund inte är monterade?
  8. @persve @Vox @Muffin Så kan jag redovisa mina och andras upplevelser av Duelund Dual DCA12GA. Efter att ha lödat på bananer så kopplade jag in Duelund i pojkrummet mellan stärkare (Hegel H90) och talare (B&W 606 S2 AE) och det var stor skillnad på ljudet mellan dessa och de Supra PLY 3.4 som normalt är monterade. Därefter testade jag Deulund i vardagsrummet, först med bananer och sedan nakna direkt fastskruvade i stärkare (Primare I25 PRISMA) och talare (Dynaudio Evoke 30). När jag lyssnat på Duelund ett par veckor så bjöd jag hem Ljudsamfundet Dövörat för en öppen lyssning på Duelund och mina AudioQuest TYPE-4 som jag i vanliga fall använder. Under cirka trekvart lyssnade vi på olika slags musik via Qobuz, CD och LP med Duelund monterade och därefter skiftade jag till AugioQuest och det var samma resultat som i pojkrummet dvs. stor skillnad. För att kort summera så upplevde vi att Duelund var väldigt diskantrika men att tonerna saknade önskvärd klang/kropp i återgivningen av alla register hemma hos mig. Därmed inte sagt att Deulund inte skulle vara ett bra val för andra.
  9. Tack för tipset om Duelund, 5 meter Duelund Dual DCA12GA landar hos mig nu i veckan, spännande.
  10. Argon Solo har inbyggd DAC men jag spelar båda via coax till extern DAC.
  11. Jag är väldigt nöjd när jag streamar från Qobuz via Primare I25 Prisma i mitt vardagsrum. För att försöka få till ngt liknande i pojkrummet så ersatte jag Argon Solo med Primare NP5 Prisma MkII och det blev en stor behaglig skillnad. I båda fallen så streamar jag med Chromecast. Kan skillnaden bero på att NP5 är så mycket bättre än Argon Solo på att hantera brus, jitter och annat som burkarna har att brottas med?
  12. Jo visst är det så att Placebon understundom ställer till det. Placebo (latin: jag skall behaga). Eftersom en Switch inte kan förändra innehållet i i de datapaket som passerar genom switchen och som ibland inte kommer i rätt ordning, så verkar det som om den flerfaldigt dyrare streamern har hittat sin överman. Det är ju upp till oss musikälskare att lära/förstå hur olika objekt i streamingkedjan fungerar, om det är önskvärt.
  13. Ursäkta att jag tränger mig på men det här med switchar är ju intressant. Våra tillverkare och återförsäljare saluför switchar med fantastiska egenskaper som jag, efter 25 års arbete med nätverk och kommunikation, har svårt att förstå. Därför är det ganska befriande när en tungviktare från branschen satt sig in i hur streaming, internet, switchar och datapaket hänger ihop, se länk: https://www.youtube.com/watch?v=e8LSLB62R64 I slutet av filmen så tar han upp problemet med noise som kan finnas om sista nätverkskabeln i kedjan har sin slutpunkt i någon form av dator. Själv så kör jag trådlöst (WiFi, Chromecast med Qobuz-app i telefon/platta till streamer med inbyggd/extern dac eller till en dator Win11 med Qobuz-app via usbkabel till dac om jag vill lyssna med högre upplösning än 24/96) så jag är befriad från eventuellt noise från en switch/nätverkskabel. Här är en länk till en test av några switchar avseende hur mycket noise de genererar: https://www.reddit.com/r/amateurradio/comments/sof0nc/which_ethernet_switch_causes_the_least_hf_noise/?rdt=55470 Det finns säkert varianter på hur man kan hantera/minska noise men det är inte min forte.
  14. the blue notebooks när man vill slappa litta
  15. Jag blir förvånad när ja läser "the PULSAR takes a big step forward with a well-designed network switch and a set of Ethernet cables designed with audio in mind." Menar skribenten att det låter olika beroende på vilken nätverksswitch och vilka nätverkskablar vi använder? Hur kan detta vara möjligt? Fattar nada.
  16. I gårkväll var jag och lyssnade på Shosta No.5. Platsen var Malmö Live och MSO konserterade. Första reflektion: Man borde kalibrera sin öron oftare. Takterna när enbart flöjt och harpa spelade var värt hela pengen.
  17. Så här får/skall man inte skriva "Jag jobbade med IT hela mitt yrkesverksamma liv och de sista 25 åren med nätverk och kommunikation". Nu har jag varit pansjo i 12 år och det mesta har fallit i glömska och mycket har antagligen förändrats men det finns bra information, skriven på svenska, om internet/ethernet/datapaket etc. på internetstiftelsens hemsida. Nu under stundande lediga påskdagar finns det kanske tid till intressant läsning här: https://internetstiftelsen.se/guide/introduktion-till-ip-internet-protocol/ip-grunder-och-arkitektur/ högerklicka på länken ovan och "Öppna länk i ny flik". Det finns flera kapitel att grotta ner sig i. Glad Påsk
  18. Arvo Pärt är också en favorit som spelas ofta. Jag har några CD och på qobuz finns ännu mer. Jag tycker om alla spår på denna CD men spår två, The Deer's Cry, skiner lite speciellt i mina öron. a:
  19. Vet inte hur länge valet funnits i den Qobuz-app jag har på min stationära PC men nu finns Chromecast med som ett alternativ i "Audio Output" vilket gör det möjligt att streama via WiFi till Argon Solo i stället för att använda USB-sladd från PC´n till dacen. Denna option syns kanske eftersom min PC också är nätansluten via WiFi.
  20. Joni Mitchells musik, kanske?
×
×
  • Create New...