Jump to content

30Hzbone

Medlem
 • Posts

  140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by 30Hzbone

 1. Tekniken när man spelar är ganska lika men när man spelar leadtrombon i ett storband så passar en lur med liten mensur och litet klockstycke bäst medan fjärdetrombon i ett storband kräver en lur med större mensur och större klockstycke och minst en ventil (gärna två). Sen kan det också var skillnad mellan lurar i ett storband och t.ex. en symfoniorkester. Men visst är det så, utan "blås" inget ljud. Men vid närmare eftertanke så
 2. Det blev en ny lur i veckan, en lite mindre bastrombon. Jag har 5 bones nu, alla med lite olika användningsområden.
 3. En helt fantastisk inspelning, tycker jag. Sällan man så tydligt hör olika instrument/instrumentgruppers insatser. Lyssnar från TIDAL.
 4. Det lackar mot jul och så dök detta album upp på TIDAL (finns även på ITUNES o spottan) när jag sökte på låten Vitae Lux. Spelar gör en trio med trekkspill, gitarr och kontrabas (den erkände Arild Andersen). Skivan är inspelad och utgiven av den Kirkelig Kulturverksted så ljudkvalitén är god om man säger. En trevlig julskiva som gavs ut 2003.
 5. Lite annorlunda men gott att lyssna på. Masterkvalité från Tidal där "plattan" är släppt i dag.
 6. En ny, för mig, sångerska från vårt grannland i väst (om man bor i syd) är Sinne Eeg. Sinne presenterar sig på ett utmärkt sätt på plattan We´ve Just Begun, Sinne Eeg & The Danish Radio Big Band Finns på bl.a. på TIDAL.
 7. Dags att motionera svarven i pojkrummet och då föll valet på denna: Skivbolaget är Heliodor. I pojkrummet spelar jag på enkla budgetprylar men jag njuter fullt ut av musiken. Vinylen snurrar på en Pro-Ject Debut med en Audio Technica AT-95E på tonarmen RIAA är en Pro-Ject Phono Box Förstärkare Hegel H90 och högtalare Guru Junior.
 8. På 80-90 talet kom det fram ett helt gäng duktiga sängerinnen i Danmark och den kanske mesta kända är nog Susanne Salomonsson. En LP som ofta hamnar på svarven hemma hos mig är denna med Anne Dorte Michelsen. Finns högupplöst på Tidal och oupplöst, höll jag på att skriva, på spottan men det blir en speciell närvarokänsla från vinylen.
 9. Tänk så mycket ny(för mig) och underbar musik man drabbas av från IDAGIO.
 10. Vad är det för "låt" som irriterar? Jag tar gärna del av den inspelning där du upplever pikande horn. Vilket "stycke" , sats, orkester, dirigent, skivbolag etc, så att jag kan höra om det är ett lokalt, hos dig, problem eller att pikandet även är hörbart i vår södra landsända.
 11. Underbar musik och en alldeles förträfflig inspelning, finns på IDAGIO
 12. Sedan ungefär en månad har jag också börjat använda mig av streamingtjänster i mitt fall IDAGIO (Premium+, lossless) och TIDAL(HiFi, 3 mån prova på för 30 skr). Jag lyssnar (men inte samtidigt) i två rum, "pojkrummet" och vardagsrummet. Det är möjligt att en eventuell framtida användning av Roon (kan för lite, vet inte om jag behöver Roon) kanske gör att mina konfigurationer måste ändras men fram tills nu så har jag använt mig av "enkla" lösningar. Pojkrummet: Trådlöst från Router/switch till stationär dator med wifi usb adapter. IDAGIO- och TIDAL-appar för windows 10 installerade på datorn. Usbkabel från dator till Hegelförstärkare med inbyggd dac och slutligen kablar till högtalarna Guru Junior. Vardagsrummet: I vardagsrummet har jag förstärkaren Primare I25 Prisma som har både DACmodul (chip ak4497eq) och streamingmodul installerat. Förstärkaren är via Streamingmodulen är uppkopplad till WiFi. Apparna, IDAGIO och TIDAL, är installerade på phonen (android) och från denna är det med hjälp av Chrome Cast som musik når streamingmodulen på Primare I25. Slutligen kablar, de enda externa i denna konfiguration, till mina högtalare Dynaudio Evoke 30. Jag har testat med samma inspelning från CD och IDAGIO och hör ingen skillnad så jag sitter nöjd, jussssst nu.
 13. Tips i Sydsvenska i dag. Spelas med hjälp av IDAGIO, finns även hos TIDAL
 14. Sedan i går med Primare I25 Prisma. Har bara hunnit testa två input, CD-transport Primare DD15 via DAC-modul (med chipset AK4497EQ) och IDAGIO lossless, app i telifån, med chromecast via Prisma-modul. Mycket välljud för pengen.
 15. Just denna denna inspelning gjordes 22 &23 november 1994 och släpptes 1996 på CD. Symfonin är ju väldigt dynamisk och det är gott att höra stora bastrumman på spår 2 (Allegro) efter cirka 13:00. När jag lyssnade på skivan första gången så trodde jag att det var ngt fel på "pressningen", jag hoppade mellan de olika satserna och det var knappt hörbart det som kom ut från talarna. Nu finns det ju väldigt starka partier också men ett riktigt piano pianissimo är härligt.
 16. Håller på att spela in mina Dynaudio Evoke 30 och tyckte det var dags att låta diskantelementen få jobba lite. I den här låten finns det en del intensivt spelande i höga flöjter, det funkade utan anmärkning.
 17. Som en förberedelse till kvällens aktivitet på Malmö Live:
 18. Trevligt med lite annorlunda musik från vår tid, oxå, Fin inspelning dessutom.
 19. Bara för att testa så åkte jag till Bauhaus och köpte en 29,95 kr https://www.bauhaus.se/usb-kabel-deltaco-2-0-beige-2m Kopplade från stationär dator till usbingången(DAC) på Hegel H90, Körde Foobar med input från CD-läsaren och flac-filer upp till 24/192 från disc. Finns naturligtvis kablar med trevligare utanpåverk men funktionellt så är den bra, tycker jag.
 20. Stig Westerberg och Malmö Symfoniorkester
 21. Jag hade Rega DAC utan tillägget -R så det var ett tag sen. Vad jag minns så upplevde jag basen som aningen "blöt" och övriga register lite varma och gosiga. Ungefär så, men det kan bero på många omgivande faktorer så du skall inte fästa alltför stor vikt vid min upplevelse.
 22. Då föreslår jag Hegel HD12 som helt klart presterar HiFi men där kostnaden är på nivån budget-Fi. Tillverkas ej längre så du får sno daj Har även ägt en Rega DAC men den fångade aldrig mina öron.
 23. TV-tittandet i lördags resulterade i att en CD från Italien via Discogs landade i OXIE i dag. Spännande med Miles + storband med Gil Evans som höll i trådarna.
×
×
 • Create New...