Jump to content

30Hzbone

Medlem
 • Posts

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by 30Hzbone

 1. Jag har testat att spela med den inbyggda DAC:n och den är väl helt ok för pengen men bättre blir det om jag spelar via min externa DAC, som är en Hegel HD12.
 2. Trots att "låtarna" finns tillgängliga på Qobuz så kunde jag inte låta bli. Nu finns de båda "boxarna" här himma också att läsa, klämma och lyssnas på.
 3. Björk, en personlig favorit, har ibland väldigt låga toner med på sina låtar men då är det troligen oftast ljud som är skapade med hjälp av elektronik, Hur gör man då om man på turné vill förmedla riktigt låga toner till sin publik och PA-anläggningen inte riktigt mäktar med? Så har gjorde Björk Så här skriver Björk: The Organ Pipes The pipes make the tones E flat and B flat. The length allows them to create very deep and powerful sounds. The larger pipe weighs 800 lbs and the smaller pipe weighs 339 lbs They are in the sub contra octave. The bigger pipe is Eb with 19.44544 Hz & the smaller pipe is Bb with 29.13524 Hz. The notes are so deep it makes the audience around them rumble. The organ pipes will be featured in the cornucopia performance
 4. Det blev en fin stund med Mozart & Weber i pojkrummet.
 5. Det här dök upp på Fejan: https://bohuslanbigband.com/john-beasley-reimagining-weather-report/ Jag har hört Bohuslän Big Band några gånger så det blir säkert en fin upplevelse.
 6. Från min horisont, på andra sida sundet, ser man en by som heter Copenhagen. I denna by finns det ett 7-mannaband som heter Horse Orchestra. Horse Orchestra är nominerad i 3 kategorier vid årets Danish Music Awards Jazz 2022! 🏆 Årets album 🏆 Årets kompositör 🏆 Årets spår Ganska annorlunda musik jämfört med vad jag har i min jazzkatalog tidigare och nog får jag på några spår ”vibbar” av Blood Sweat & Tears från tidigt 70-tal. Här en bild på Horse Orchestra: Och en bild på "plattan" (finns på Qobuz och kanske även på andra plattformar) Spisa så gott.
 7. Häromveckan köpte jag en Argon Solo till pojkrummet så nu lyssnar jag på musik från Qobuz via Chromecast (max 24/96) även i mitt eget lilla näste. Tänka sig att kunna streama högupplöst musik trådlöst, till en ringa kostnad.
 8. Ja, jag är lyckligt lottad. Orkestern som startade 2014 består av musiker från Lycksele i norr till Ystad i söder och där nästan alla är professionella i någon form som yrkesmusiker, fd yrkesmusiker, musiklärare etc. Sedan är vi en handfull "duktiga amatörer" som har musiken som hobby däribland jag själv. Vi träffas två gånger om året, Fre-Sönd, då vi repar, noterna får vi i god tid via mail, rår om varann och slutligen ger konsert på söndagen. Alla i orkestern bekostar allting själva, resor-mat-hotell etc. så ni förstår att denna orkestern är ngt speciellt. Som sagt, jag är lyckligt lottad. Mer finns att läsa här: https://thwo.se/
 9. Efter en Hifi-mässa är det kanske skönt med annat ljud. Välkomna!
 10. På ett grannforum fick jag nys om en spännande och omväxlande spellista på qobuz: https://open.qobuz.com/playlist/8308275 Nästan 5 timmar med fint inspelad musik av olika slag. De e bare o njut
 11. För de som tycker om stor blåsorkester så är ni välkomna till Stadionkyrkan i Malmö på söndag, Stensjögatan 1.
 12. En för mig ny Tchaikovsky, född 1946, som en annan. Så spännande att lyssna på musik jag aldrig hört tidigare. Tack för Qobuz.
 13. https://www.facebook.com/events/3021740371490030/
 14. Skall lyssnas på när pang i spåret är klart.
 15. Härligt. Galina Ustvolskaya, ett nytt landskap att utforska.
 16. Det blir lite extra allt när ryska orkestrar spelar musik av ryska tonsättare, tycker jag. Det blir inte alltid så utslätat polerat utan ofta med en härlig attack i brasset. Kom att tänka på en trombonist från England som spelade första trombon i LSO (London symphony orchestra) och som vid ganska hög ålder gick på audition och efter ett års provspelning blev invald i Vienna philharmonic. Man skall kanske inflika att medlemmarna i Vienna philharmonic har sin huvudsakliga gärning i orkesterdiket på Operan i Wien. Han fick frågan vilken skillnad det var mellan LSO och Vienna philharmonic. Svaret: När LSO spelar Mahler så blir det gärna Star Wars och när Vienna philharmonic spelar ngt stycke av Elgar så spelar orkester som om det vore ngt som Brahms komponerat. Kanske lite överdrivet men han menade att olika orkestrar har sitt sätt att framföra musik.
 17. Jag använder också Qobuz trådlöst och är helnöjd. I ”pojkrummet” kör jag trådlöst till en stationär PC. Med Qobuz-appen i windows 10 spelar jag via usb till dac och därifrån till stärkare- högtalare. Med denna konfig så är det inga problem att köra 24/192. I vardagsrummet använder jag Qobuz-appen i min androidtelefon/platta och kommunicerar med Chromecast till Primare I25 Prisma. Primare I25 Prisma har inbyggd servermodul och inbyggd dacmodul, en trevlig burk. De enda kablar i denna konfig är sladdarna till högtalarna. Chromecast har begränsningen 24/96 vilket dock är tillräckligt till mina gamla öron. Med kombinationen Qobuz- Chromecast kan jag spela upp musik även i gästrummet där jag har en liten anläggning ansluten till en Android-TV som har Chromecast inbyggd. Lite kul att kunna strömma musik från Qobuz till alla prylar som har Chromecast. Det är befriande att slippa nätverkskablar och extra switchar i huset.
 18. Hej Calm jag har stor behållning av din tråd om strömning men ibland dyker det upp saker där jag inte riktigt hänger med. En sådan sak är varför du inte låter nätverkskabeln, som om jag tolkat rätt utgår från din English Electric-switch, landa direkt i Innuos Zen istället för att ta omvägen via Phonix Net?
 19. Problemet kan också bero på otillräcklig överföring från norra Sverige.
 20. Sitter gott med en fin jazz-quintet så här på em. Från Qobuz 24/192.
 21. Tack för tipset, i avsaknad av vinyl så får det duga med Qobuz.
 22. CD´n snurrar just nu i riggen. När jag lyssnar förstår jag varför jag köpte fastän det inte är den typ av musik jag normalt lyssnar på. En fin musikproduktion! Kan tänka mig att det blir mycke njut från svarven.
×
×
 • Create New...