Jump to content

30Hzbone

Medlem
 • Posts

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by 30Hzbone

 1. Tack för tipset, i avsaknad av vinyl så får det duga med Qobuz.
 2. CD´n snurrar just nu i riggen. När jag lyssnar förstår jag varför jag köpte fastän det inte är den typ av musik jag normalt lyssnar på. En fin musikproduktion! Kan tänka mig att det blir mycke njut från svarven.
 3. Musikrummet har nog alla förutsättningar att bli kanon, när allt satt sig.
 4. Jo nog gottade jag mig åt brasset, 5 tromboner och 5 trumpeter men bara 4 saxar i Stan Kentons band på Amiralen 76, Kändes som om brasset skapade soundet men att det fanns goda solister också bland saxarna. Jag använder qobuz och har lagt till dina exempel i mina favoriter för senare lyssning. Fast redan nu låter Standards In Silhouette i pojkrummet via PC, dac, stärkare och Guru Junior.
 5. Gillar att spela storbandsjazz oxå vilket jag gör/gjort från och till med början 1966 (En XII Skåne). I torsdags, 21/10, var jag på Lokstallarna (Matverkstaden) i Malmö och lyssnade på Kathrine Windfeld & Bohuslän Big Band. Release av albumet Determinatiom och jag fick med mig en CD hem. Jag har inte fått en sådan kick av ett storband sedan 1976 då Stan Kenton med band gav en konsert på Amiralen i Malmö. Kanske rycktes jag med av LIVE-stämningen på plats men Bandet spelade väldigt inspirerat och Kathrine´s kompositioner gillade jag verkligen. Lyssnar både på CD´n och streamar från Qobuz. De e bare o njut.
 6. Eftermiddagens njut, från Qobuz, inspelad Mars 2020 precis innan det mesta stängde ner.
 7. Även om man inte har möjlighet att vara därstädes så kan man ändå ta del av invigningen: https://www.gso.se/gsoplay/kommande/
 8. Spännande, blir väl till att boka biljett när det bjuds konsert med orgel. https://www.youtube.com/watch?v=LSRiLCT701o
 9. Tekniken när man spelar är ganska lika men när man spelar leadtrombon i ett storband så passar en lur med liten mensur och litet klockstycke bäst medan fjärdetrombon i ett storband kräver en lur med större mensur och större klockstycke och minst en ventil (gärna två). Sen kan det också var skillnad mellan lurar i ett storband och t.ex. en symfoniorkester. Men visst är det så, utan "blås" inget ljud. Men vid närmare eftertanke så
 10. Det blev en ny lur i veckan, en lite mindre bastrombon. Jag har 5 bones nu, alla med lite olika användningsområden.
 11. En helt fantastisk inspelning, tycker jag. Sällan man så tydligt hör olika instrument/instrumentgruppers insatser. Lyssnar från TIDAL.
 12. Det lackar mot jul och så dök detta album upp på TIDAL (finns även på ITUNES o spottan) när jag sökte på låten Vitae Lux. Spelar gör en trio med trekkspill, gitarr och kontrabas (den erkände Arild Andersen). Skivan är inspelad och utgiven av den Kirkelig Kulturverksted så ljudkvalitén är god om man säger. En trevlig julskiva som gavs ut 2003.
 13. Lite annorlunda men gott att lyssna på. Masterkvalité från Tidal där "plattan" är släppt i dag.
 14. En ny, för mig, sångerska från vårt grannland i väst (om man bor i syd) är Sinne Eeg. Sinne presenterar sig på ett utmärkt sätt på plattan We´ve Just Begun, Sinne Eeg & The Danish Radio Big Band Finns på bl.a. på TIDAL.
 15. Dags att motionera svarven i pojkrummet och då föll valet på denna: Skivbolaget är Heliodor. I pojkrummet spelar jag på enkla budgetprylar men jag njuter fullt ut av musiken. Vinylen snurrar på en Pro-Ject Debut med en Audio Technica AT-95E på tonarmen RIAA är en Pro-Ject Phono Box Förstärkare Hegel H90 och högtalare Guru Junior.
 16. På 80-90 talet kom det fram ett helt gäng duktiga sängerinnen i Danmark och den kanske mesta kända är nog Susanne Salomonsson. En LP som ofta hamnar på svarven hemma hos mig är denna med Anne Dorte Michelsen. Finns högupplöst på Tidal och oupplöst, höll jag på att skriva, på spottan men det blir en speciell närvarokänsla från vinylen.
 17. Tänk så mycket ny(för mig) och underbar musik man drabbas av från IDAGIO.
 18. Vad är det för "låt" som irriterar? Jag tar gärna del av den inspelning där du upplever pikande horn. Vilket "stycke" , sats, orkester, dirigent, skivbolag etc, så att jag kan höra om det är ett lokalt, hos dig, problem eller att pikandet även är hörbart i vår södra landsända.
 19. Underbar musik och en alldeles förträfflig inspelning, finns på IDAGIO
 20. Sedan ungefär en månad har jag också börjat använda mig av streamingtjänster i mitt fall IDAGIO (Premium+, lossless) och TIDAL(HiFi, 3 mån prova på för 30 skr). Jag lyssnar (men inte samtidigt) i två rum, "pojkrummet" och vardagsrummet. Det är möjligt att en eventuell framtida användning av Roon (kan för lite, vet inte om jag behöver Roon) kanske gör att mina konfigurationer måste ändras men fram tills nu så har jag använt mig av "enkla" lösningar. Pojkrummet: Trådlöst från Router/switch till stationär dator med wifi usb adapter. IDAGIO- och TIDAL-appar för windows 10 installerade på datorn. Usbkabel från dator till Hegelförstärkare med inbyggd dac och slutligen kablar till högtalarna Guru Junior. Vardagsrummet: I vardagsrummet har jag förstärkaren Primare I25 Prisma som har både DACmodul (chip ak4497eq) och streamingmodul installerat. Förstärkaren är via Streamingmodulen är uppkopplad till WiFi. Apparna, IDAGIO och TIDAL, är installerade på phonen (android) och från denna är det med hjälp av Chrome Cast som musik når streamingmodulen på Primare I25. Slutligen kablar, de enda externa i denna konfiguration, till mina högtalare Dynaudio Evoke 30. Jag har testat med samma inspelning från CD och IDAGIO och hör ingen skillnad så jag sitter nöjd, jussssst nu.
 21. Tips i Sydsvenska i dag. Spelas med hjälp av IDAGIO, finns även hos TIDAL
 22. Sedan i går med Primare I25 Prisma. Har bara hunnit testa två input, CD-transport Primare DD15 via DAC-modul (med chipset AK4497EQ) och IDAGIO lossless, app i telifån, med chromecast via Prisma-modul. Mycket välljud för pengen.
×
×
 • Create New...