Jump to content

Azur

Medlem+
 • Posts

  213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Azur last won the day on February 13

Azur had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

6 180 profile views
 1. Nja, det skiljer. Men man har också olika ambitionsnivå. i bilvärlden ska all elektronik klara alla olika mijökrav som ibland är rätt extrema. Typ ska all elektronik hålla för tex just nämnda droptest för monteringens skull men även klara alla fukt, kyla och värmekrav med full funktion med högsta last. Kanske lite olika jämfört med HiFi. HiFi utvecklas ju inte för -40grader och max luftfuktighet i 15år. Sedan kan man diskutera hur stor skillnad detta innebär i kostnad. Man ska nog bara tänka på att det är olika krav för olika ändamål. Det går inte alltid att jämföra..
 2. Känner igen mycket av det du skriver från mitt arbete inom bilindustrin där man fokuserar på lite andra parametrar, bla är kontaktdonen väldigt fokuserade av olika anledningar.
 3. Sophie Zelmani. Nyutgiven limiterad utgåva i 1000 exemplar. Riktigt njutbart så här en fredagskväll i slutet av sommaren😊
 4. Som före detta ägare av Guarneri Evo undrar man lätt hur dessa nyare stativare hade jämfört sig. Verkar vara en höjdarkonstruktion! Grattis😊
 5. Såg precis att Andy Fletcher i Depeche Mode är död. Sorgligt.
 6. Jovisst, men det finns en akustisk version av denna. Kolla får du se. Tyvärr enbart CD..
 7. Lyssnar på denna ikväll. Hon har givit ut en akustisk version också under pandemin men den verkar inte finnas på vinyl, vilket är synd.
 8. Ni är skarpsynta, klärvoajanta eller har helt enkelt bra koll på vad som händer på Euphonia Visst har min Lyra Delos fått lämna plats för en Etna. Tänkte samla ihop lite bilder och ge lite bakgrund och intryck av detta byte inom kort. Ni får hålla er till tåls ett litet tag..
 9. Tack Daniel! Bra tips, det ska jag testa direkt. Inbillar mig att tomgångsbruset varit lite högre senaste veckorna men trodde det ev berodde på andra händelser i systemet. Ja, mer sten är aldrig fel..😊
 10. Förvisso men snedtaket bakom gör att en högre bänk också skulle hamna mycket längre fram. TVn står i princip emot väggen i ovankant. Detta snedtak är grunden till själva problematiken.
 11. Ursäkta såg att du skrev vänsta sidan. Det är en balkongdörr så där hamnar ingen hylla. Men förstår tanken.
 12. Ha-ha Det utrymmet måste man anstränga sig lite för att nå. Jag har faktisk funderat på att placera en basfälla där men måste mäta lite först då jag inte uppenbart har några basproblem.
 13. Njae, jovisst är det onte optimalt. Ännu en anledning att hålla igång så man inte blir för stel. Allvarligt, jag måste testa. Man får stå på knä så det kanske inte funkar i längden. Vi får se.
 14. Håll ut, snart är jag klar Nu följde montering av TV, vilket inte förtjänar så mycket uppmärksamhet på ett HiFi-forum. Väl klar med det kom den roligaste biten. Först lades fundamentet till skivspelaren. Två granitplattor med - ja ni kanske kan gissa - bitumen mellan och ned mot bänkskivan. Lite justeringar blev det trots allt för att få stenarna i exakt våg.- Jag blev faktiskt nöjd med insatsen Så sist till det kanske bästa - att snöra ihop allt och försöka få ordning på kablar och den elektronik som man inte nödvändigvis vill visa upp. Avslutar detta lilla projekt med en överblicksbild. Allt är på plats och nu börjar jobbet med att finjustera och kompensera för ev ändringar som bänken och TV-placeringen inneburit. Jag märker inga direkta problem med att ha en så stor platt yta mellan högtalarna men måste "spela in mig" lite och se om något måste justeras, tex högtalarplaceringen. Det har varit ett kul projekt. Mycket klurande innan men själva snickerarbetet gick relativt smidigt. Det visar väl att även en moderat händig person med lite vilja och intresse kan lyckas. Kanske har man inspirerat någon... Den uppmärksamme kan se att det även hänt något annat i anläggningen, men det får vi ta i nästa steg. Fortsättning följer............
 15. Jag jobbar vidare mot slutet. Mitt golv är relativt jämnt så skivan placerades på fyrkantsjärn som fick agera ben. Mellan järnen och bänkskivan ytterligare mer bitumen. Tunnt gummi mot golvet enbart för att undvika repor. En tillfällig placering av elektroniken gav lite ledtrådar till hur TV och framförallt skivspelare skulle placeras. Valet av material etc är inte beräknat. Jag besitter inte dessa kunskaper så det fick bli lite med magkänsla.. Bara lite kvar..
×
×
 • Create New...