Jump to content

Amatören

Medlem+
 • Posts

  609
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Amatören

 1. Jag kan bara instämma med Per och, då jag varit lite involverad i konstruktionen, så kan jag bara hoppas att dessa alster blir realiserbara i framtiden! Då i Generation2 med ännu djupare och kraftfullare bas! Är ni inresserade så avtala en tid med Anders för en lyssning då vi talar om ljud på MYCKET hög nivå!
 2. Håller med Calle! Stora element och massor med effekt sätter fart (ger energi!) till basen! 15"-18"-21" med sisådär 1kW eller mer ger slagkraft och kontroll. Lägg till ett väl akustikreglerat rum och en aktiv EQ så kan man komma ner under 30Hz med full output utan att slå an för många rumsnoder (bummel-bas) även i relativt små rum. Men sen att få till ett "live"-ljud hänger, påstår jag, oerhört mycket på hur det är inspelat. Yello och infekterade svamparna är några som jag tycker är kul att "dra på" med! Nästan live......110-120dBA och foten stampar fortfarande!
 3. Hos mig är den placerad i garaget tillsammans med huvudelcentralen på behörigt avstånd från bostaden.
 4. Nu har anläggningen varit igång sedan början av Maj. 40st paneler á 400W, 10st i öster, 10st i väster, 20st mot syd. Har noggrant lyssnat före och efter, märker ingen ljudmässig skillnad på mina tre anläggningar Tyvärr så är det en del träd på grannarnas tomter som skuggar en del, men effekten är bra iallafall. Diagrammet visar min anläggnings produktion under Juli. Av detta så har jag en egen förbrukning på 1083kWh samma månad då jag har en värmepump till poolen som drar en hel del: Tips, sätt växelriktaren på ett ljudmässigt avskild plats då den för en del oväsen (surrande från fläkt/fläktar) då den blir hårt belastad.
 5. Well, kryddor kanske kan likställas som aktiva filter, dvs tillför något snarare än plockar bort något, och således kontakter, kablar och annat passivt bröde jämställas med passiva filter, dvs plocka bort/undertrycka delar av signalen. Eller?
 6. Varför väggen? Dra direkt till proppatavlan! Ju! Varför nätfilter? Risk för filterverkan, ju! Vill man ha filterverkan ifrån komponenter man inte kan påverka? För egen del så eftersträvar jag komponenter med så lite filterverkan som möjligt. Låter det sämre då så får man nog titta (lyssna) på andra aspekter i anläggningen...ju!
 7. Furutech eller inte? Tror du att du överhuvudtaget kan höra någon skillnad?! Du vet väl att den bästa kontakten är INGEN kontakt! Se till så att jordkardelen är längre än de övriga så du uppfyller elsäkerhetskraven om olyckan skulle vara framme.
 8. Eeee, men ljushastigheten är väl 299 792 458 m/s vilket blir ca. 300 000 km/s. Eller har de ändrat på detta också?
 9. Vilket får vi inte veta om du inte törs prova! Då får vi leva i okunskap...eller?
 10. Så sant, så bra skrivet! Stämmer väl med min uppfattning också, mer BAS till folket! Så jäkla synd att detta företag inte vill utveckla sin tillverkningsmetod tillsammans med dina produkter. Designen och ljudet i prototyperna är helt outstanding! Ge dig inte, alla "initierade" hejar på dig... Yepp, du har alla ingredienser till ett helaktivt system! Släng ut de passiva filtren (koppla ur) och skaffa ett försteg med inbyggda aktiva filter och DSP och möjlighet till FIR-filter t.ex. Trinnov Audio så har du alla möjligheter till att trimma ditt redan fantastiska system till oande nivåer
 11. Kontorsanläggningen, självklart med egenkonstruerade och egenbyggda högtalare: Måste säga, fanken vad småttingarna kan leverera! Trots ekonomikablar/sladdar
 12. Vad består uppgraderingen av? Har du bara bytt till nyare komponenter av samma värde så är det väl ingen uppgradering, snarare renovering. Har du byggt om filtret så det fått bättre egenskaper än originalet, så är det en uppgradering. Eller?
 13. "Manufacturer: NasotecProduct: Swing HeadshellSupplier: High End City, 96, Hau 3-gil, Paju-si, Gyeonggi-do, 10909 KoreaPrice Nasotec Swing Headshell: $295.00, including the following accessories, YMMV due to currency volatilityPrice, headshell bolts: $17.45 set of 6 bolts, 2 nuts, 4 nylon washers, YMMV due to currency volatilityPrice cartridge leadout wires: $71.78 tested matched pair, YMMV due to currency volatilityPrice M1.3 hex key (allen key): $1.50, YMMV due to currency volatilityArm type: SME 3009; 3012 and similar with straight headshellReviewer: Mark Wheeler - TNT UK and 78rpm tests by David Hoehl - TNT USAReviewed: 2015-2018" Allting går att sälja med mördande reklam ...och ett välsmort munläder!
 14. Jo, jag tror det är standard! Men en Krüssifissadünskonsfinuska är tillval Nej, jag har inga instrument till det, men en grabb med rätt grunkor mätte för något år sedan då grannen installerade en solcellsanläggning. Då kunde det inte påvisas några egenheter. Tror det har att göra med att transformatorstationen jag är ansluten till, ligger bara hundra meter från min bostad och matarkabeln är väl tilltagen då jag har haft en verkstad med bl.a. svetsning och blästring med en jättekompressor som satte i sig en hel flock med ampere.
 15. Kring vecka 30 så får vi veta hur en Österrikiskt tillverkare, med många år i branschen, presterar då en Fronius kommer att ingå i min blivande anläggning.
 16. Självklart Apex! Det är bara fantasin som sätter stopp. Kvar att testa finns ju olika mer eller mindre exotiska träslag (här kan säkert Bebop med sin fantastiska erfarenhet och kunnande av trä ge förslag), plaster finns en uppsjö av, metaller, amalgan (Apex?), keramik (Apex igen?) o.s.v. Men för min del är det nog färdigtestat då jag blev så nöjd med resultatet skithusrullarna ger. Fast...3D-printade skithusrullar av kevlarfiber...
 17. Glöm inte kika på första inlägget på sidan 1! Amatören testar helt ovetenskapligt vidare, denna gång kabellyftare: Kablarna som utgjorde testobjekt används som både nätkabel och inkråm till högtalarsladdar. Med mina helt omusikaliska öron så tyckte jag mig kunna urskilja följande:Ishockeypuckar: Lite gummerat ljud men inte helt oävet.Toarullar: Torrt, rent ljud utan "skit"-tendenser.Glassburkar (tomma): Inte oävet men lite ihåligt, plastigt ljud.Glasburkar (åxå tomma): Lite genomskinligt, transparent ljud.Vinnare? Nja, jag tycker toarullar vinner på grund av sin renhet!
 18. Har det någon betydelse om tråden lindas i höger- eller vänstervarv?
 19. Vad är detta översatt till begriplig svenska?
 20. Funderar, om man testar en oisolerad kabel, bara ledarna som är åtskilda med ex. träblock, kan man då påvisa inbränningseffekter?
×
×
 • Create New...