Jump to content

Amatören

Medlem+
 • Content Count

  488
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Amatören last won the day on September 13 2020

Amatören had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Nära Sweden Rock!

Recent Profile Visitors

1 733 profile views
 1. Prova mitt tips att fimpa fläktarna först! Om det blir för varmt så håller jag med Alfa om Noctua. Denna kommer säkert att göra jobbet Noctua NF-S12B Redux PWM.
 2. Detta känner jag till. Hade 3st. På detta slutsteg kan du bara fimpa en av sladdarna till fläktarna utan att det "händer" något. Det håller sig inom rimliga värmenivåer även utan fläktar så länge du inte hindrar luftcirkulationen kring det. Anledningen till att jag bytte dessa till Emotiva var att trafosurret dessa t.amp åstadkommer (alla mina 3!) var oerhört störande samt att de brusar rejält. Jag hoppas ditt exemplar gör ett bättre jobb än mina f.d. då de LÅTER fantastiskt bra med tanke på priset.
 3. Hehe, jag har min trogna 35 år gamla Dual med en ny Ortofon Bronze men sedan jag rippade min CD-samling till NASen och skaffade Tidal prenumeration så är det sällsynt att jag startar vinylsvarven eller stoppar en CD i Oppon
 4. Håller med Bebop, sätt upp en stadig vägghylla och då menar jag även infästningen i väggen. Annars, skrota vinylen och kör modernt istället!
 5. Men om man fysiskt vill känna musiken så räcker kanske inte Magneplanar till...
 6. Jag låter Double A svara på det, men konstruktionen bygger på "döddämpat" kabinett och stabila, erkända, fotlösningar:
 7. Double A och Calle_jr djupt koncentrerade och förlorade i musikens underbara värld :
 8. Jag instämmer till fyllo med ovanstående skribent och tackar för ett trevligt bemötande och god, riktigt god mat och fika. Tack. Vilka prylar han (Calle) har, imponerande! Ska bli kul att ta del av "slutresultatet" när Calle har rattat klart. Här finns potential! Ett tack även till Double A för att jag fick följa på med resan
 9. j_bloom, din önskelista passar på många (de flesta?) punkter in på mina Fjorgyn: Kanske inte de vackraste, men fyllda med välljud!
 10. Komplettera med en halskedja i renaste guld så kan ni ha jordfelsbrytaren runt halsen och visa för era likasinnade på nästa HiFi-mässa! Blir ett vackert och beundransvärt smycke! OBS! Skojar bara!
 11. Jo, så är det. Många tillverkare av gitarrer, fioler, cello, ståbas, piano, flyglar m.fl. träinstrument, strävar att med materialval och form ge instrumentet en viss klang, ljudkaraktär, tänk ex. Stradivarius, Steinway & Son, Yamaha. Efter att byggt ett antal högtalare genom åren så vill inte jag att kabinettet, lådan, ska spela med, utan det ska vara så resonans-, vibrationsfritt och fritt från "egenljud" som möjligt. Detta uppnås med materialval och byggsätt. Finishen har ingen påverkan med undantag av baffelområdet kring diskant och höga mellanregister, där ett högblankt, hårt ytsk
 12. Hehe, jag tror Amatörerna nöjer sig med väl fungerande kontaktövergångar än fabrikatet på kontakterna ifråga.
 13. Jamen Herregud, inte kan man väl använda något billigt skräp från Kjell & Co! Det kan väl aldrig bli vare sig HiFi eller HighEnd med sådant billigt bröde! Skojar bara! Bra att det löste sig.
×
×
 • Create New...