Amatören

Medlem
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Nära Sweden Rock!

Recent Profile Visitors

833 profile views
 1. Amatören

  Hårddisk att koppla till streamern.

  Yepp! Provat, ja. På något magiskt vis så blir konturerna runt ettorna och nollorna mycket skarpare och risken för sammanblandning av desamma uteblir med resultatet att ljudet blir mer separerat och konturerna runt instrumenten och rösterna blir mycket klarare. Man kan t.o.m. urskilja vilken ögonfärg sångerskan/sångaren har!
 2. Amatören

  Öppet hus hos Amatören!

  I samband med Sweden Rock Festival 5-8 juni i Norje utanför Sölvesborg så håller Amatören öppet hus för intresserade att inspektera och avlyssna mina två anläggningar. Anmälan görs till: Fjorgyn_1@outlook.com Medtag kaffebröd så bjuder jag på kaffet! (Moderator: Om detta är postat i "fel" forum, var vänlig flytta till rätt)
 3. Amatören

  Hårddisk att koppla till streamern.

  Jag instämmer i NAS-kören men kör på billiga Western Digital RED eller motsvarande, varar mååånga år! Köp två NAS-ar och använd den ena som back-up. Gör så själv... Glöm inte att köpa till extern strömförsörjning för 50kkr och lite dyr-sladdar så ettorna och nollorna trivs!
 4. Jag hoppas verkligen du skämtar annars så visar du ett kvinnoförakt värdigt en Taliban!
 5. Amatören

  En ovanligt balanserad tråd - diskussion

  Men, Peo, jag håller fullständigt med att köra balanserat, det är "da shit" som ryssen säger! Konstigt att inte alla apparater i övre prisklasserna har helbalanserade lösningar...kanske för att sladdtillverkarna blir arbetslösa då alla börjar handla av Thomann och liknande!
 6. Amatören

  En ovanligt balanserad tråd - diskussion

  Yepp, korrekt! Det är så jag upplever attityden, korrekt! Det är när man ifrågasätter denna "generella sanning" som borsten reser sig på de troende! Precis Bebop! Musik/Hifi/Hembio ska vara ROLIGT! Här verkar det vara blodigt allvar! Speciellt om man råkar ifrågasätta mångdubbelt överprissatta sladdar och DAC-ar! Ex1: Strömkablar ska tydligen vara så stumma och krumma så man får ha apparaten halvvägs ut i rummet då möjliga böjningsradien på sladden är min. 1 meter! Känns det igen? Men den kostar 100kkr så då MÅSTE den vara bäst! Varför finns det inte vinklade kontakter på HighEnd-sladdar? Ex2: Ett försteg/förstärkare avsett för flerkanal kostar 100kkr. 2 år senare så kommer ett nytt ljud/bildformat som man bara MÅSTE ha! Plötsligt så är denna HighEndSuperDuper-apparat för 100kkr näst intill värdelös! Snacka om värdeminskning! (Jag själv stämmer bra in här!) Ex3: En DAC kostar 70kkr. För att den ska låta bra så måste den uppgraderas med en yttre strömförsörjning för minst lika mycket. Är detta vettigt? Själva DAC-chipset (hjärnan) kan man hitta för 10-15 spänn, kanske billigare ändå! Samma DAC-chip som i ovan DAC kan man hitta i en hembioförstärkare för kanske 20kkr, då med ett chips på varje kanal inkl. subbkanalerna. O.s.v.! Detta, mina vänner, är tydligen en mycket viktig del av denna hobby, den som har dyrast prylar när han dör, vinner!
 7. Amatören

  En ovanligt balanserad tråd - diskussion

  Hehe, hade jag skrivit det så hade det varit skottpengar på mig plus att jag blivit hudflängd!
 8. Amatören

  En hifinörds bekännelse

  Stora? Mer fullvuxna vill jag säga...
 9. Amatören

  En hifinörds bekännelse

  Kanske Fjorgyn skulle passa herrn?
 10. Sluta tro på sladdarnas "magiska" egenskaper, det är bara passiva filter! Köp sladdar från Kjell&Co eller Alibaba och ät vettigt! Högvärdigt protein från ägg, kyckling, kött och fisk. Kolhydrater från potatis, ris och spagetti. Komplettera med mycket grönsaker och ät fiberrika bröd. Undvik en massa onödiga fetter! Drick mjölk (om du tål det) och vatten. Kaffe måste man också ha... Framför allt, sluta experimentera med din och din frus hälsa för några sladdars skull! När gav du din fru en blomma sist?
 11. Hur länge äggen ska koka? Intressant detta, ser fram emot den spännande fortsättningen
 12. Amatören

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jo, det är just det hjärnan gör! Tolkar och kompenserar! Man brukar tala om människans fem sinnen, synen, hörseln, känseln, lukten och smaken. Dessa ger hjärnan input som den tolkar och kompenserar vilket ger upplevelsen, "output". Jämför med en dator där tangentbord, mus och pekskärm ger input som tolkas i datorn via olika hård/mjukvara (hjärnan) som ger output i form av bild och ljud (ja, jag vet, lite förenklat, men herregud, jag är bara en glad Amatör bland en massa allvarliga Proffs, ju! ).
 13. Amatören

  Mästarmöte har en vinnare!

  Dessa register, var finns dem? Vilka frekvenser? Well, det beror på rummet och avstånd mellan högtalarna och mellan lyssnaren så det kan variera kraftigt, eller?
 14. Amatören

  Mästarmöte har en vinnare!

  Det är väl för sjutton () samma sak som ELC-kurvan visar! Ok, om ni tänker er ELC-kurvan inverterad så har ni den ideala högtalaren i det ideala rummet! Enligt hjärnan en "linjär" återgivning kompenserad för olika volym. Om ni vidare tänker efter så "förr i tiden", med transistorförstärkarens ökande popularitet, så fanns det både tonkontroller och loudnessfunktion för att med en given anläggning kunna återge ljudet med önskad mängd bas och diskant i förhållandet till mellanregistret. Eftersom detta är "förbjudet" numera, betraktas som "skräp" i signalvägen, så låter många en DSP ingå för att kunna "rumskompensera". Denna DSP är tydligen mer "rumsren" än tonkontroller och loudnessfunktion! Andra försöker kompensera brister, vass diskant och/eller bummelbas med kablar med olika filterverkan för att göra musiken njutningsbar vid i alla fall EN volym! Hur det än är så ändrar musiken "karaktär" med volymen. Men jag har väl fel här också...