Amatören

Medlem
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Nära Sweden Rock!

Recent Profile Visitors

899 profile views
 1. Amatören

  Into The Great Wide Open

  Instämmer i hyllningskören! Det värsta jag sett! Storlek går före skönhet! Detta system skulle jag vilja höra! Är det tänkbart att få en inbjudan till nästa utomhuskonsert? Fråga: Vad för driver används i subbashornet? En fråga till: Det påstås att betong "ringer" (stämmer bra med mina erfarenheter). Är detta något som märks av? Om, i så fall, vilka åtgärder har vidtagits för att motverka detta? Eller Leca (bränd lera) lidet inte av detta?
 2. Amatören

  Gå på grönt

  Intressant! Fråga från en Amatören: Är den analog eller digital i signalöverföringen?
 3. Amatören

  Raspberry Pi i hifi-system

  Kul! Ska bli intressant att höra din utvärdering. Snart dags för en balanserad dito?
 4. Klicka här för mer info Väl mött/ Amatören
 5. Amatören

  På jakt efter ny digitalkälla

  Känner igen mig i ovan! Sen jag började med Tidal HiFi (199:-/mån) så har jag knappt spelat från min NAS eller CD. Ibland kan en vinyl spelas, mest för nostalgin...
 6. Amatören

  Raspberry Pi i hifi-system

  Tack Alfa! Snabbt och uttömmande som alltid Vad tror du om typ denna ES9038PRO DAC Bluetooth 5.0 APTX-HD / DAC I2S For Raspberry Pi CD Mod ? Har ESS-dacar istället för Burr-Brown. Vad jag förstår så tillsätt bara Pi och 15-0-15V trafo, programvara och lämplig låda...klart??? Skulle herrn vara intresserad av att hjälpa undertecknad att bygga något dylikt?
 7. Amatören

  Raspberry Pi i hifi-system

  Alfa, om man vill ha med balanserade utgångar, vad rekommenderar du då? Nyfiken på vad du tycker om denna samt om den går att "para ihop" med balanserad DAC enligt ovan?
 8. En Amatör undrar om du kanske ska "stoppa" här vid fötterna, annars så kanske du borde ta med golvet, bjälklaget o.s.v. i beräkningsmodellen? Blir väl många parametrar man inte styr över, eller?
 9. Hörlurar??? Lyssnar du inte på kabeln??? Jag trodde du satt med den instoppad i örat och diggade!
 10. Absolut! Inbjudan gäller alla. Hör av er på ovan mail så kommer vi överens om lämplig tid. Välkomna!
 11. Amatören

  På jakt efter ny digitalkälla

  Om du klarar dig utan CD och DAC så fixar en sådan här biffen till en rimlig slant: Smart TV Box Har en själv som jag är väldigt nöjd med. Funkar klockrent med ex. Tidal
 12. Då antar jag att du kastat ut övrig utrustning och bara lyssnar på din galet bra kabel nu då den LÅTER så bra! Du ä ena roliga kaa, du Patrick! Eina rediga ålawabel!
 13. Amatören

  På jakt efter ny digitalkälla

  Peace!
 14. Amatören

  På jakt efter ny digitalkälla

  Utan att starta ett "ordkrig": Lyssna först innan du sågar en produkt! Jag har lyssnat och provat en hel del försteg, både tvåkanal och flerkanal, men ännu inte hittat något som låter lika bra i motsvarande prisklass. Det är fördelen med "massproduktion", man är betydligt fler som ska dela på utvecklings-, komponent-, monterings-, packnings-, logistik-, vinst-, marknadsförings-, återförsäljare-kostnader m.m! Detta tillsammans med en stentuff konkurrens håller priserna nere på dessa produkter utan ett löjligt högt prispåslag från leverantörer och återförsäljare. Dessutom har de flesta avancerade flerkanalsförsteg/receivers en "pure direct" omkopplare som kopplar förbi alla inställningar och kortar ner signalvägen betydligt, bara volymen som går att reglera! T.o.m. displayen släcks, allt för att lämna inkommande signal, digital eller analog, så opåverkad som möjligt! Så ditt tomma argument röjer bara en okunskap om dessa universalmaskiner! Tänk bara på alla dyra sladdar och kablar () man sparar för att koppla ihop en massa olika apparater! Men det är klart, man kan ta ut en betydligt större vinst på en få-tillverkad exklusiv s.k. märkesprodukt...valet är ert! Men mitt råd, låt öronen och plånboken råda! Nu ska jag svära igen! I min ena anläggning har jag en CX-A5200 som jag har avhandlat ovan. I min andra anläggning så har jag ett äldre CX-A5000 som saknar möjlighet att strömma Tidal. För att råda bot på denna "brist" så har jag inhandlat en digitalbox (TV-box) för en femhundring. Denna avkodar Tidal på ett utmärkt sätt och skickar signalen vidare till Yamman. Detta låter, till min förvåning, alldeles utmärkt, fullt jämförbart med en dedikerad streamer för mångdubbla kostnaden. Trots allt, det är bara ettor och nollor i en viss ordning vi pratar om. Det är först när dessa ska omvandlas till en analog signal som det blir spännande! Detta sköter Dubbla ESS Sabre 192 kHz/32 Bit (på samtliga kanaler inkl. subkanalerna), stabil strömförsörjning och en byggkvalitet som få matchar, om på ett alldeles utmärkt sätt. Många har lyssnat på mina anläggningar och många har haft kommentarer, både positiva och negativa som jag tar på största allvar (tack för kritiken, det sporrar mig att förbättra anläggningarna ) men INGEN har haft någon anmärkning på förstegen! Ni är alltid välkomna att lyssna och bilda er en egen uppfattning! Ge mig ett mail först: fjorgyn_1@outlook.com /Amatören
 15. Amatören

  På jakt efter ny digitalkälla

  Ähum! Nu ska jag svära i kyrkan! Känsliga läsare ombedes titta bort! Varför inte satsa på en Yamaha CX-A5200! Den saknar visserligen CD-spelare och kaffekokare men har balanserad/obalanserad ingång för CD Den strömmar allt i musikväg, via ethernet, Wifi, USB, HDMI, optisk/coaxial, RCA, tankeöverföring m.m. Har suveräna DAC-chips, optimerad strömförsörjning, balanserade utgångar inkl. 2 balanserade subwoofer, mm. mm. Som grädde på moset en riktigt bra phonoingång och Tidal m.fl. laddat och klart. Du kan styra och optimera den från datorn, valfri mobil eller surfplatta, fjärrkontroll... Kort sagt, en universalmaskin med suveränt ljud både i Stereo som flerkanal inkl. Dolby Atmos m.fl. Programvaran uppdateras ständigt så den är alltid "up to date", kostnadsfritt. Allt detta för moderata 27kkr! Tillsätt en bra 4K BluRay-spelare som Oppo UDP-203/205, Panasonic DP-UB9000, Pioneer UDP-LX500 eller liknande, så har du allt i två apparater. Har du sedan riktigt bra slutsteg och högtalare så kan du utmana en s.k. High End-anläggning för mångdubbla belopp + att du kan streama film i en kvalitet som man förr bara kunde drömma om. Känsliga läsare kan börja glo igen!