Jump to content

Amatören

Medlem+
 • Posts

  609
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Amatören last won the day on September 13 2020

Amatören had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Nära Sweden Rock!

Recent Profile Visitors

2 352 profile views
 1. Jag kan bara instämma med Per och, då jag varit lite involverad i konstruktionen, så kan jag bara hoppas att dessa alster blir realiserbara i framtiden! Då i Generation2 med ännu djupare och kraftfullare bas! Är ni inresserade så avtala en tid med Anders för en lyssning då vi talar om ljud på MYCKET hög nivå!
 2. Håller med Calle! Stora element och massor med effekt sätter fart (ger energi!) till basen! 15"-18"-21" med sisådär 1kW eller mer ger slagkraft och kontroll. Lägg till ett väl akustikreglerat rum och en aktiv EQ så kan man komma ner under 30Hz med full output utan att slå an för många rumsnoder (bummel-bas) även i relativt små rum. Men sen att få till ett "live"-ljud hänger, påstår jag, oerhört mycket på hur det är inspelat. Yello och infekterade svamparna är några som jag tycker är kul att "dra på" med! Nästan live......110-120dBA och foten stampar fortfarande!
 3. Hos mig är den placerad i garaget tillsammans med huvudelcentralen på behörigt avstånd från bostaden.
 4. Nu har anläggningen varit igång sedan början av Maj. 40st paneler á 400W, 10st i öster, 10st i väster, 20st mot syd. Har noggrant lyssnat före och efter, märker ingen ljudmässig skillnad på mina tre anläggningar Tyvärr så är det en del träd på grannarnas tomter som skuggar en del, men effekten är bra iallafall. Diagrammet visar min anläggnings produktion under Juli. Av detta så har jag en egen förbrukning på 1083kWh samma månad då jag har en värmepump till poolen som drar en hel del: Tips, sätt växelriktaren på ett ljudmässigt avskild plats då den för en del oväsen (surrande från fläkt/fläktar) då den blir hårt belastad.
 5. Well, kryddor kanske kan likställas som aktiva filter, dvs tillför något snarare än plockar bort något, och således kontakter, kablar och annat passivt bröde jämställas med passiva filter, dvs plocka bort/undertrycka delar av signalen. Eller?
 6. Varför väggen? Dra direkt till proppatavlan! Ju! Varför nätfilter? Risk för filterverkan, ju! Vill man ha filterverkan ifrån komponenter man inte kan påverka? För egen del så eftersträvar jag komponenter med så lite filterverkan som möjligt. Låter det sämre då så får man nog titta (lyssna) på andra aspekter i anläggningen...ju!
 7. Furutech eller inte? Tror du att du överhuvudtaget kan höra någon skillnad?! Du vet väl att den bästa kontakten är INGEN kontakt! Se till så att jordkardelen är längre än de övriga så du uppfyller elsäkerhetskraven om olyckan skulle vara framme.
 8. Eeee, men ljushastigheten är väl 299 792 458 m/s vilket blir ca. 300 000 km/s. Eller har de ändrat på detta också?
 9. Vilket får vi inte veta om du inte törs prova! Då får vi leva i okunskap...eller?
 10. Så sant, så bra skrivet! Stämmer väl med min uppfattning också, mer BAS till folket! Så jäkla synd att detta företag inte vill utveckla sin tillverkningsmetod tillsammans med dina produkter. Designen och ljudet i prototyperna är helt outstanding! Ge dig inte, alla "initierade" hejar på dig... Yepp, du har alla ingredienser till ett helaktivt system! Släng ut de passiva filtren (koppla ur) och skaffa ett försteg med inbyggda aktiva filter och DSP och möjlighet till FIR-filter t.ex. Trinnov Audio så har du alla möjligheter till att trimma ditt redan fantastiska system till oande nivåer
 11. Kontorsanläggningen, självklart med egenkonstruerade och egenbyggda högtalare: Måste säga, fanken vad småttingarna kan leverera! Trots ekonomikablar/sladdar
×
×
 • Create New...