Amatören

Medlem
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Amatören last won the day on November 8

Amatören had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Nära Sweden Rock!

Recent Profile Visitors

976 profile views
 1. Amatören

  Thors slägga live - besök hos Amatören

  Hehe, alla har vi varit barn från början! Jo, så här såg källarbion ut för många år sedan. Engelholm och Double A, kommer ni ihåg EALS-3? När var detta? Kommer ni ihåg?
 2. Amatören

  Thors slägga live - besök hos Amatören

  Ok, vi ska väl ha lite elektronik att driva skapelserna i källaren med: Försteg, DAC, mediaströmmare (ex. Tidal), tuner och MM-försteg är ett Yamaha CX-A5200 fullt balanserat hembioförsteg, vidare via XLR till 2 st BSS-3088 processorer. Dessa klarar också att processa 8 kanaler in/ut. En processor går till huvudhögtalarna där en Emotiva XPA-DR2 på 2x550W (8ohm) driver diskanthornen. Mellanregister, bas och subbas drivs av 3 st Yamaha T5n som ger 2x3400W i 2ohm, 2x1350W i 8ohm. Den andra processorn sköter centern, där tre kanaler från Yamaha MX-A5000 (11 x 150W) används för drivning. De övriga 8 stegen i MX-A driver suorrundarna, där även fyra takhögtalare ingår. Allt som allt är man omgiven av 11 högtalare! Vidare en Oppo UDP-203. Fantastisk burk, sväljer allt man stoppar i den. Denna funkar även som CD-drive och mediaströmmare (i mitt fall mest som filmvisare) via NAS eller Internet. Vidare så ingår en Panasonic DMP-UB400 mest för möjligheten att se Netflix i högsta kvalitet, då både Oppon och Yaman saknar denna app. För att få den riktiga biokänslan så ger en Sony VPL-HW55 en riktigt bra bild på en 2.35:1 Grandwiew 114" (265x213) ramspända filmduk. Som vanligt så är slutstegen och högtalarna ihopsnörade av egenbyggda sladdar av renaste koppar För HDMI-överföringen svarar Kinabyggda kablar av högsta kvalitet. Hur det spelar nu detta? Detta låter jag Bebop svara på då jag är part i målet!
 3. Amatören

  Thors slägga live - besök hos Amatören

  Hehe, i detta sällskap så känner man sig som amatör så "Amatören" får nog stanna ett tag till Tackar för alla glada tillrop från medlemmarna Det värmer i höstrusket!
 4. Amatören

  Mästarmöte har en vinnare!

  Detta är mycket kloka ord! Kontroll och dynamik kräver rejäla doningar! Det är faktiskt en ständig fråga om att blanda hembio och fin HiFi hemma hos oss. . Svaret har för och nackdelar. Övriga familjen med frugan i spetsen älskar film och driver den frågan hårdare än jag, och jag är ganska lättövertalad... Självklart kan man ha både och! Den som inte tror mig är välkommen till mig för en lyssning och lite hembio
 5. Amatören

  Thors slägga live - besök hos Amatören

  Basarna är 18" JBL 2242H. Dessa spelar rakt och fint, med lite eq-hjälp, ner till 30Hz där de faller av. För de lägsta registren så bidrar 21" Beyma 21L50 i kvartsvågshorn. Mellanregister är 12" JBL 2202H och diskant, som redan nämnts, TAD 4001 i kopior på TAD-hornen TH-4001. Undantaget är att i centern så har jag Beyma CP-755Ti driver i hornet. Allt aktivt delat, så även centern. Återigen, fantastisk fina foton! Tack Bebop
 6. Amatören

  Thors slägga live - besök hos Amatören

  Nja, dessa grafer är rådata som jag använder för konstruktion och till en första delning av elementen. Detta justeras fram och tillbaka tillsammans med allt annat som påverkar ljudets signatur, som t.ex. fasriktighet, uppställning, lyssningsplats och rummet! När jag är klar (i min uppställning) ser det ut så här i mitt lyssningsrum:
 7. Amatören

  Thors slägga live - besök hos Amatören

  Bebop, fantastiskt fina foton! Tack! Alltid kul att få besök av likasinnade men tiden rinner iväg för snabbt. Vi får träffas snart igen och köra lite hemmabio, det hanns inte med... Lågbas 18", högbas 12", mellan 8" och diskanten med 1" Berylliummembran. Alla element utom diskant kommer från 18-Sound. Försteg och tillika DAC och MM-försteg, Yamaha CX-A5000 fullt balanserat hembioförsteg vidare via XLR till Xilica XP-8080 processor (rena trolleriburken!). Denna klarar att processa 8 kanaler in/ut. Högbas, mellan och diskant drivs av ett 6-kanaligt Emotiva XPA Gen3 som ger 6x225W i 8ohm, alla kanaler drivna. Varje enskild förstärkarmodul kan pumpa ur sig 550W, 8ohm, om inte alla kanaler tar samma effekt samtidigt (vilket sällan/aldrig händer). Lågbasen drivs av ett Yamaha T5n som kan pumpa ur sig 2x3400W i 2ohm, 2x1350W i 8ohm. Jag har satt i "tysta" fläktar, vilka sällan används, då slutsteget bara fnyser åt misshandeln som basarna kräver. Fantastiskt slutsteg, kroknar aldrig! Slutstegen och högtalarna är ihopsnörade av egenbyggda sladdar av renaste koppar
 8. Amatören

  Jag vill spela mina SACD-album

  En sådan här GoldenWave GDX II med AKM och HDMI eller en R2R R-7 Fully Balance, kanske?
 9. Amatören

  Jag vill spela mina SACD-album

  Pioneeren är ett bra val, kanske enda multispelaren i vettig prisklass som tar SACD idag.
 10. Amatören

  Jag vill spela mina SACD-album

  Bebop, försök få tag i en Oppo UDP-205. Sväljer allt du stoppar i den och den levererar!
 11. Thåström berör starkt i denna ballad:
 12. Näää! Bästa versionen är väl denna! Eller?
 13. Säga vad man vill om Dolly, men sjunga med inlevelse kan hon:
 14. Sprucken, märkt av livet, men vilken inlevelse: Sen får inte Kasey Chambers glömmas bort: Mariza Horn, vilket öga är torrt?
 15. Denna kan få en förhärdad Viking att få en tår i ögonvrån: