Jump to content

Amatören

Medlem+
 • Posts

  559
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Amatören last won the day on September 13 2020

Amatören had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Nära Sweden Rock!

Recent Profile Visitors

1 994 profile views
 1. I brist på fortsatta leveranser så fyller på med en bild till med ofärdiga projekt: Fortsättning följer...
 2. Lite nyfiken, hur är statusen idag? Nöjd? Jobbat vidare? Bytt apparater? Eller bara alldeles underbart...
 3. Det börjar så sakteliga droppa in lite komponenter till byggena: Fortsättning följer...så småningom, igen
 4. Exakt! Min åsikt åxå! Vad jag menar med en "neutral kabel/sladd" är att den ska inte tillföra eller undertrycka vissa aspekter. Inte agera filter eller agera så lite filter som möjligt, ni vet, kapacistans, resistans, induktans och därmed reaktans... Jag vill inte starta en ny meningslös kabeldebatt så jag lägger ner här. Mitt tidigare inlägg var bara att tala om att jag tyckte Agnes Obel lät trevligt som inspelning men hon blir "tradig" i längden...då Misen roligare att lyssna på! OBS! Min åsikt!
 5. Det är jag fullständigt övertygad om! TAD förtjänar respekt! De TAD jag hört har ALLTID låtit bra. I mitt system har jag inte provat med andra kablar då jag vill ha så neutrala sladdar som möjligt vilket jag anser jag har. Jag "tweakar" ljudet på andra sätt, bl.a. med DSP och aktiv delning. Mitt inlägg avser kvaliteten på inspelningen, enorm luftig ljudbild med exakt utplacerade instrument liknande Nils Lofgrens "Keight don´t go", Stevie Ray Vaughans "Tin Pan Alley och Boz Scaggs "Thanks To You".
 6. Bra tips på kvalitetsinspelning. Tack! Ljudbilden blommar upp även i min stereo och basen är medryckande och mäktig trots mina hemgjorda sladdar och annat bröde!
 7. Exakt, det är orsaken liksom med XLR, omöjliga att vända fel + att de sitter fast med bajonett eller spärr. Alla som har trevat bakom apparaterna och svurit långa ramsor på dåliga märkningar, oviga övningar, dålig belysning mm, vet vad jag menar. En annan, helt otestad, anledning är att man håller ihop ledarna så tätt som möjligt för att undvika onödig kapacitans. En tredje anledning är att man kan köra med två par kablar (fyra ledare) i samma kontakt, perfekt för biampning eller aktiva system om motvarande koppling görs i slutsteget.
 8. Då det råder halvledarbrist så blir leveranser framskjutna titt som tätt, så projekten går långsamt framåt. Men för att fylla ut den påtvingade långsamma fortskridningen så fyller jag på med några Amatör(en) bilder, om det kan intressera... Amatören bygger som han lär, dvs undviker onödiga kontaktövergångar, som nätbrunnar och annat bröde, så långt praktiskt möjligt: Eftersom helgen stundar så tar vi en bild till: Fortsättning följer...så småningom
 9. Istället för hårt golv så hade jag lagt på en tjock heltäckningsmatta. Ett stort steg mot bra akustik...
 10. Nja, latsidan vet jag inte, komponentbrist av halvledare är den stora haken nuförtiden, ju! Men i väntan på komponenter så: Spana in knorren på jordledaren Hässa känner vi igen sedan före (tidigare), eller? Ok, kabeln har blivit försedd med eina stickkontakt av god kvalité (enligt mig) och blitt te eina sladd Men hur ser det ut i andra ännen au sladden då? Fortsättning följer...
 11. Ett tips för att undvika halkolyckor, klä stegen med nålfiltsmatta i passande kulör.
 12. Nej, och det har jag aldrig påstått heller! Men de uppfyller alla krav jag (och elsäkerhetskraven) ställer på dessa. Riktigt bra kvalité och, med hänsyn till priset rena fynden.
 13. Äkta eller inte, beskrivning på AliExpress: Oyaide C-079 P-079e Schuko Europe EU Power Plug 24k Gold Plated IEC Audio Connector Välbyggda med gott om plats för grova ledare och en slinga för rätt anslutning av jordledaren. Har använt dessa i många år med gott resultat efter ett tips från "Mayro". 6st. för 504:- inkl. frakt. Moms 13:- + 75:- i "deklarationsavgift" ger ca. 99:-/st. Det kallar jag i alla fall prisvärt! En bild till:
 14. Hehe LPL, du var nära med denna gissning! Vi tar en bild till:
×
×
 • Create New...