Jump to content

Patrick82

Branschmedlem
 • Posts

  745
 • Joined

 • Last visited

About Patrick82

 • Birthday 1982-10-20

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.audiophile.rocks/

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

8 336 profile views
 1. Har använt den till både AKG K702 och Sennheiser HD800 hörlurar med fantastiska resultat. Den bästa hörlursförstärkaren jag någonsin ägt. Har några repor på framsidan och underst som på bilderna. Fungerar perfekt! Kommer med originalkartong och manual. Pris: EJ KVAR
 2. Sänkte priset med 2000 kr!
 3. Säljes för dubbelt så mycket på Head-fi har jag märkt. Nån har erbjudit lite mer men jag vill helst sälja i Sverige för billigare frakt.
 4. Ja precis, jag har börjat lägga ut allt till salu nu. Jag ska ha bara en stor massiv strömkabel till datorn med hörlurar inkopplade till moderkortet. Det som är bra med datorn är att man får plats med hundra tweaks inuti den. Jag har ett extra stort chassi som jag hittade i soporna.
 5. Min favorit DAC till salu. Är i bra skick och fungerar perfekt. Uppgraderade firmware ett år sen. Har ej originalkartong. Pris: EJ KVAR
 6. HD800 i mycket bra skick. Kabeln har jag tweakat till det bättre och det gav enorm förbättring. 1) Jag förkortade kabeln till 165 cm vilket gav mer bas och detaljer. 2) Tog bort kabelstrumpan nära kontakten vilket gav mjukare och klarare ljud. 3) Bytte kontakten till Furutech CF-763 (R) som kostar 595 kr. Detta gav mer bas och detaljer. Kontakten har några repor efter allt tweakande. Skickas med originalkartongen. Pris för allt: 4500 kr inkl frakt! SÅLD
 7. Allt offrande blir värt det till slut. Jag har nu en galet bra kabel som jag bygger till mig själv med det sista materialet jag har kvar. Jag gjorde den så stor så man inte ens kan böja den, men det är värt det för ljudet!
 8. Bättre med maskrosblad än ingenting. Min fru har förbjudit mig att ge henne blommor som vissnar för att det slösar på naturens resurser. Hon vill antingen ha något ätbart eller en blomma i kruka som håller länge. Jag valde det billigaste alternativet och plockar en bunt maskrosblad dagligen när det är säsong för dem. Det är bara tvätta av dem och sätta på tallriken. Men det är viktigt att inte plocka de som finns nära bilvägar p.g.a. avgaserna som fastnar på dem. Jag plockar mina på en stor äng tills en stor gräsklippare kommer och kör över dem alla...tänk vad mycket mat som går till spillo! Här hemma är det ingen mat som kastas. En gång gjorde jag risgröt som smakade konstigt men jag visste inte varför. Jag sa till min fru hur äckligt det smakade, men hon sa att "vi kastar inget", så jag fortsatte äta. När det var dags för hennes måltid spottade hon ut maten och sa att jag brände gröten och det kunde vara farligt för hälsan, så det var ända gången vi kastade maten och jag fick göra ny gröt. Det är som att kasta tweaks i toan och det vill jag inte. Jag har inte gjort om samma misstag sen dess. Nu sitter jag alltid i köket när maten kokas. Ett bra tips är att använda lock och låta maten koka på eftervärme. Jag lämnar kastrullen på plattan i flera timmar efter jag stängt av värmen för att spara så mycket energi som möjligt.
 9. Jag provade sladdar från Kjell&Co och det kändes som sandpapper i mina öron vilket resulterade i migrän. Det är inte hälsosamt att lyssna på dåliga sladdar. Det måste låta silkeslent så man slappnar av i hjärnan. Man ska inte bli spänd och grimasera för att ljudet låter så grovt och skarpt p.g.a. flerkardelig kopparkabel. Men ljudet ska inte låta suddigt heller så man anstränger sig för att höra detaljerna. Det är därför audiofiler uppgraderar kablar hela tiden för att hitta det magiska ljudet. Jag ger min fru mycket maskrosblad som jag plockar på våren och hösten. Det liknar ruccola som man köper från affären, men är färskare. Efter man har plockat något från naturen börjar vitaminerna försvinna. Det är bäst att äta dem direkt efter plockning, helst böjer man sig ner och äter direkt från marken som djur gör.
 10. Matsmart har höjt priserna mycket så jag har inte handlat därifrån på länge. Senast köpte jag 80 kg gammal soppa för 500 kr som räckte hela vintern, men sedan dess har de ändrat till "Max en per kund" så man kan inte göra några klipp längre! Allt annat de har till salu kostar 3 gånger mer än förut, t.ex ett paket proteinbars för 150 kr som kostade 50 kr förut. Jag har också märkt att Matsmart har börjat med reklamer i samband med prishöjningen. Om jag ser reklam för någon butik slutar jag köpa deras varor direkt, jag vill inte att mina pengar ska gå till deras reklamer. Man hittar billigare varor i vanliga matbutiker om man letar runt. T.ex. i morse handlade jag 10 kg dadlar för 100 kr på matdax, dessa dadlar är torra och äckliga att äta vanligt, men när man bakar med dem går det bra. Jag har hittat ett bra recept på nyttig och billig tårta: Botten Dadlar (billigaste) Havregryn Pumpakärnor Jordnötssmör Vatten Blanda i mixer till tjock smet, sedan blanda i mer havregryn (med händerna) och gör en hård tårtbotten. Topping Kokosmjölk Bär Blanda i mixer och lägg "grädden" på tårtbotten. Sätt i kylskåp. Senast gjorde jag 4 stycken lådor med dessa tårtor. Min fru säger att denna tårta är lika god som tårtor man köper från affär. Själv äter jag 1000 kcal dagligen av denna tårta och mina öron har ökat i upplösning. Och med besparingen har jag kunnat uppgradera min ljudanläggning med fler tweaks!
 11. Många har använt mina tips för att spara pengar på mat. Min "fasta och buffé" idé var bra, men nu funkar det inte längre: http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/man-åt-för-mycket-sushi-–-portades-från-restaurang/ar-BBNyoOt?li=BBqxCu3&ocid=iehp Kanske måste man ha på sig olika förklädnader när man går på buffé så de inte ser att samma person är där! Förresten, denna veckan har jag beställt 80 kg gammal mat från Matsmart för 500 kr, nästan allt är pumpasoppa. Det kommer räcka hela vintern och jag kommer ha sköna stunder framför min uppgraderade Hi-Fi.
 12. Tack för alla tips. Jag valde att hacka kabeln i delar och bygga något bättre med materialet. Jag har hackat sönder ett dussintals kablar och tagit ut allt silver som är lätt att ta med i flytten.
 13. Om man rullar ihop den får den plats helt under sängen, men inte mycket mer än så.
 14. Jag har en 40 kg 10 meter kabel under sängen och har planer på att flytta från Stockholm till Umeå. Jag vill inte anlita en dyr flyttfirma för att mina möbler är så billiga ändå. Nästan alla mina möbler har jag hittat från soporna, och de möbler som jag har köpt har hunden bitit sönder ändå, så det finns inte mycket att ta med i flytten. Jag tänker kasta alla möbler och köpa nya möbler från Ikea efter flytten. Jag behöver ändå en större säng för att få plats med två kvinnor i den. Jag har ett gym med tunga vikter som jag kommer sälja. Och datordelarna kan jag sälja också och bara ta med en laptop, förresten så hittade jag datorlådan från soporna också så den kan jag kasta. Jag har några små saker som jag vill ta med, som min ljudanläggning som jag tänkte skicka med posten. Men hur gör jag med denna 40 kg kabel? Posten har ju en gräns på 20 kg, och packa ner den blir svårt då den är så styv!
 15. Pumpakärnorna har tagit slut. Så nu har jag bytt ut all ris mot havre och sparar mer pengar än någonsin! Jag har också börjat handla gammal mat på Matsmart till 80-90% rabatt. Denna besparingen har gjort att jag kunde uppgradera min ljudanläggning med nya saker. När jag lyssnar på musik färdas jag in i andra dimensioner. Det är som att sätta sig i ett rymdskepp och åka iväg.
×
×
 • Create New...