Jump to content

Danke

Medlem
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har just startat att använda den, mäst till Tidal och Spotify.. Jag spelar av egna filer från Sony mobilen med Bluetooth med Poweramp. Jag använder Dacen inuti som är en Ess DAC, Enda Externa DAC jag har är Ifi Zen DAC v2 som bara har Usb in. Jag har inte Roon, men det är som du sejer, måste ha Roon driver på Laptop eller Nas. Har har Jriver innstallerad på Laptop. Har inte provat det. Huvudsyftet med köpet av Solo, var det praktiska med on and play. Annars kan jag sätta på en CD. Jag har annars tröttnat på biblioteket jag har på Laptop, och hardisk, jag tycker det är mer spännande att spela Tidal... Och cd.
 2. Argon Solo köpt inn til födelsedagen, jag tycker den har bra ljudkvalitet för priset särskilt på Black Week. Jag var inte nöjd med Argon i början när det var nytt, hadde en H1 rör DAC som hadde mycket brus och dåliga kontakter som lossnade til Argons ägna RCA som var supertighta. Man skall inte döma ett märke för gamla misstag.. Hifiklubben har lång tradition, NAD, Lyngdorf, Dali etc. Dom hade vel bara fel fabrik eller något i början. Denna Solo är tung och värkar vara bra byggkvalitet. Bara on and play, för dagar man inte orkar att plocka Cd skivor etc, eller vil ha et par öl eller har gäster. Bluetooth SBC på Android och AAC på Apple, bra implenerad i Android som jag har testad, har Chromecast som ljuder bra på Tidal, och har Spotify Connect ochså bra. Den är Roon ready, och skall också funka med Jriver, men detta har jag inte testat ännu.
 3. Har någon provat Cognac Bossard XO 48%? Undrar om den är god för priset, gillar annars Delamain, Prunier, Larsen och Bache Gabrielsen specialprodukter.
 4. Et par til. Lana del Rey-Chemtrails over the Country Club Roger Waters The pros and cons of hitchhiking
 5. Jag tycker denna videon peker på mycket viktiga grejer. Fyren i videon är självklart utestängd på ASR för sina kritiska frågor. Amir vet ofte inte upp och ner på produkterna han mätar, jag har forsökt att lära honom bla skillnaden på Variabel och Fixed, och forsökt att lära honom hva Pure Direct på Japanerne är for något.. Jag tror jag lärte det själv med olika manualer som tonåring. Han har inte transparante detaljerade mätningar, det han mäter har ofta olika filter, sällan näms det, och han testar med tokig högt volym, som inte någon lävande person använder forhåppningsvis i aktiv lyssning. Isåfal jublar vel bara öronläkarna.. Att Amir och gänget på ASR kan mäta? Knappast. Men det är frågor om hur alla själverkärade Ingeniörer på foruma i det här och det där inte greppar detta. Då kan man fråga hvad dom ingeniörerna då driver med. Ingeniör är ingen värnad titel, man kan bli det utan nämdvärdig skola...
 6. Ministry of Sound, Chemical Brothers, Haendel Water Music/Music for the royal fireworks(sacd/cd).
 7. Soundtracks The Great Gatsby, Miami Vice.
 8. Martin Fröst, Vivaldi The four Seasons/Mutter/Karajan.
 9. Billie Eilish, Red hot Chili peppers, Miles Davis.
 10. Ariana Grande, Ellie Goulding, Barry White, Foo fighters, Nirvana, Rolling Stones/SACD,cd
 11. Någre av mina senaste köp. Ramjes, Ginza och Amazon. Jaques Loussier Trio Irmelin, Kraja, Glenn Gould, Janine Jansen, Qotsa, Röyksopp, Porcupine tree, Michael Buble.
 12. My bad, jag har glömd första posten. Jag tror det stod något där. Jag bara kom in på det sidspåret, för det är lite annorlunda dvs digitala.
 13. Vel inte helt sant. Den gamla Hdmi från Argon/klubben fikk handshake problem, bild hickat lite. Men den var säkert gammal utdaterad 1080p eller high speed. Inget så med nya Supra som visstnok skal klara 8k i 60Hz. Men om bildet och ljudet blir mycket bättre? Det vet jag inte, men placebo nerverna blir iallefall bättre.. På digitala ljud kablar är det skillnad. Profigold coax jag hade förut var dålig. Den nya Argon blue är bättre. Båda ca samma pris, billiga. Det jag syftar på är jag inte märker metallerna i digitalkablar tonalt som i skineffect med analoga. Men man märker ju om det är en dårlig eller bra kabel.
×
×
 • Create New...