Jump to content

Bo I

Medlem
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

  1. Jag gillar mycket av Bob Dylans musik och tycker att han förtjänade att få Polarpriset. Här känner jag dock att de kunde ha valt att ge priset till någon annan. Tror till och med att Bob själv känner sig besvärad av att få detta pris.
  2. Har nyligen inhandlat några, för mig, nya skivor! CD Iron Maiden - the Book of Souls Jag gillar sen gammalt gruppen och hade vissa förhoppningar om att detta skulle vara en bra skiva, mycket pga alla fina omdömen albumet fått... Tyvärr är detta en besvikelse. I mitt tycke gruppens kanske tråkigaste album. Låter som vanligt i denna genre dåligt på finstereon, ljudmässigt. Britten - Peter Grimes med sir Colin Davis & LSO från 2004 Jag gillar musiken efter att ha lyssnat på den via Spotify. Det som gör albumen lite svårlyssnat hos mig är det mycket stora dynamiska spannet. I vissa partier är ljudet så lågt att jag får höja volymen. Sedan blir det plötsligt mycket högt. Annars bra även ljudmässigt. Tchaikovsky - the Nutcracker med Simon Rattle & Berliner Philharmoniker Bra och trevlig musik. Låter utmärkt enl. mig. VINYL Miles Davis - Bitches Brew på 180g vinyl Inte min favorit Miles, men skitbra ändå. Låter bra, men det brukar det göra även på CD med Miles. Stevie Wonder - Innervisions på 180g vinyl Jag tycker att Stevies skivor från 70-talet är härligt svängiga. Den här skivan måste vara en av hans bästa! Dessutom låter den här vilylutgåvan helt underbart. Önskar att alla skivor lät så här trevligt.
  3. Jag tänkte att jag kan komma med några kommentarer om mina intryck från mässan. Första rummet jag gick in i var Hegelrummet. Detta rum återvände jag till ett par gånger, då det enligt mig var mässans trevligaste och ljudmässigt bästa. Kan kanske bero på att de valt att spela på lagom stora högtalare i förhållande till rummet. Här pratade utställaren även om sina produkter och förklarade funktioner och skillnader mellan de olika produkterna. Bra! Gick sedan in i Technics rummet. Här spelades det på de små högtalarna. Jag gick ganska snart ut igen då jag inte gillade ljudet. Det var ett ganska analytiskt och påfrestande ljud enligt mitt tycke. Nästa rum var det med Audio Physic högtalare och Krell-elektronik. Här var det säkert väldigt bra utrustning. Tyckte dock att det lät litet som att lyssna i en simhall. Dessutom spelades bara musik utan några avbrott för att berätta om prylarna. Varför inte avbryta med lite information? I ett rum spelades på Raunas betonghögtalare med Densen elektronik. Här lät bra och naturligt. Martin Logan lyssnade jag på sedan. Dessa högtalare var enorma. Kändes som att man måste ha ett rum på minst 100 kvadratmeter till dem. Jag lyssnade väl lite halvhjärtat på dessa då de inte är något jag någonsin skulle gå och köpa. Lät upplöst med discobas. Hos Dynaudio körde man en kort demonstration som körde igång varje hel timma. Där spelades först på Focus XD-stativare och sedan på Confidence C2 med Densen. Här tycker jag att C2-högtalarna lät bra. Kan ibland tycka att man väljer konstig musik. Diverse obskyra coverlåtar påannars kända bitar. Hade föredragit orginalen :-) Avslutningsvis presenterades en helt ny högtalarserie från Dynaudio. Det är DM-serien som får en ersättare med namnet Emit. Här fanns ett par små stativare liknande DM2/6 för ca 5000kr, om jag minns rätt. En trevlig mässa på det hela taget. Jag blev själv mest förtjust i Hegel och Dynaudio contour 1.4 LE. Här handlar det om prylar som jag skulle ha råd att själv köpa. Alltid mest intressant med sånt ;-)
  4. Jag köpte för några år sedan en ny skivspelare efter att ha varit utan i ca 20år. Min ambition var egentligen bara att kunna spela mina gamla skivor samt de skivor jag eventuellt skulle snubbla över begagnade. Det blev en Rega P3-24 med Rega Elys II pick up. Jag valde den, utan att först ha hört den, pga alla fina omdömen den fått. I mitt tycke låter den förträffligt och med en bra skiva får jag ett levande och medryckande ljud.
  5. När det ordas så mycket om Miles vill jag bara nämna skivan "A tribute to Jack Johnson". Vete tusan om det kan kallas jazz men jag diggar den skarpt.
  6. Jag vet inte om jag är dum som inte fattar den eventuella ironin i påståendet om Audiovector och att de tillverkar "skräphögtalare", men om det är allvarligt menat att skriva så taskigt om en tillverkare tycker jag att det är dåligt uppträdande att skriva sådana kommentarer. Om man tycker att någon tillverkare gör dåliga produkter så tycker jag att man kan formulera det på ett mera konkret vis annars kan man behålla sina åsikter för sig själv.
  7. Jag har inga mängder med jazz-plattor men vill ändå slänga in några av mina favoriter. Miles Davis - Miles Smiles Freddie Hubbard - Red Clay Bill Evans - Portrait in Jazz Pat Metheny - Trio 99->00 Thelonious Monk - Brilliant Corners Lester Young - Lester Young with Oscar Peterson Trio
  8. Jag tillhör också den kategori av musiklyssnare som helst vill köpa mina skivor i fysisk form, dock så lyssnar jag även på Spotify. Många gånger har jag tänkt att jag har så pass många skivor att jag inte behöver köpa några fler. Det brukar dock inte dröja länge förrän jag hittar någon skiva som jag bara måste ha. Ofta är det då med någon artist som på något sätt är relaterad till någon gammal favorit. Det blir därför ofta så att mina nya skivor är någon gammal skiva som jag inte hade uppmärksammat tidigare. Då jag även lyssnar mycket på sk. klassisk musik så tycker jag att det kan vara trevligt att ha mer än ett framförande av ett specifikt stycke. Har t. ex. flera olika inspelningar av Beethovens symfonier. Så för min del tror jag att det skulle vara svårt att bara lyssna på mina gamla skivor.
  9. Jag förstår inte vad det är för problem med att folk lyssnar på "konsumtionsmusik". Varför måste all musiklyssning upphöjas till något nästan religiöst? Huvudsaken är väl att musiken berör, om det så bara gör en lycklig och glad under resan till jobbet t.ex. När man sedan vill lyssna mera aktivt kan man ju sätta sig hemma i fåtöljen och spela högupplösta filer från datorn, spela LP-skivor, cd-skivor eller vad man vill. Alla möjligheter finns ju, samtidigt! Med vänlig hälsning Bo I
  10. Om man skiftar vänster och höger kanal in på phonoförstärkaren märker man om felet byter plats. Om felet flyttar sig måste ju felet vara från skivspelaren, t ex fel på tonarmskabel eller pick up.
  11. Jag tycker att Esperanza Spalding och albumet Esperanza är bra och passar in i tråden.
  12. Till alla musikälskare på detta forum önskas ett riktigt Gott Nytt År!
  13. Jag har läst ett antal biografier om musikartister, en del har varit roliga, en del inte. I somras fick jag Ozzy Osbourne's självbiografi "Jag är Ozzy". Den tyckte jag var kul att läsa trots att jag inte är någon Ozzy-fantast. Just nu håller jag på att läsa Keith Richards' biografi "livet" och har väl kommit ungefär halvvägs. Den är inte så tokig heller. Jag läste för några år sedan en bok om Jussi Björling, skriven av Yrsa Stenius, som jag tyckte var intressant och gripande. Kan väl också slänga in en rekommendation på boken "Groucho och jag" av Groucho Marx. Den läste jag för ganska många år sedan, men jag minns att det var mycket rolig.
  14. Jag tror inte att någon ny fysisk musikbärare kommer att lanseras. Det kommer nog att vara datorlagrad musiklyssning på ett eller annat sätt som gäller. Jag har dock funderat på hur ny musik kommer att presenteras om ingen fysisk musikbärare längre finns. Kommer det inte längre att ges ut nya album, bara enskilda låtar? Det tycker jag vore tråkigt, då jag tycker att albumformatet ger artisterna större utrymme att uttrycka sig. Personligen kommer jag nog att fortsätta att köpa CD-skivor så länge de finns tillgängliga och även LP-skivor om jag snubblar över något bra till rimligt pris.
  15. Jag håller med om de flesta hittills och nämner ett par som jag gillar extra mycket (Slash är ju redan nämnd). Jimi Hendrix (Red House, Castle made of sand, etc.) Dave Murry (Iron Maiden) alltid sjön ton.
×
×
  • Create New...