MasterChief

Medlem
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

 1. MasterChief

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Apexorca...tack! Dit reportage är det bästa och mest personliga jag funnit om High End. Stort tack att du tar dig tid!
 2. MasterChief

  Nya högtalare ifrån Börresen (Aavik, Ansuz)

  Dantax har ändrat inriktning...De köpte även Gamut för några månader sedan.
 3. MasterChief

  München 2016 - hör på den!

  Tack för reportaget! Väldigt uppskattat! Gryphon Kodo är den nya drömmodellen, likt den där Ferrarin jag aldrig har råd till.
 4. MasterChief

  En perfekt tid för musiklyssning

  Måste säga att Perfect Sense utbud och produkter kanske ligger på plats 1 i Sverige av åtråvärda varumärken imho. Gryphon, Absolare, CH Precision, Rockport, Raidho, Ypsilon....det tar ju inte slut!
 5. MasterChief

  Den perfekta högtalaren!

  Apropå WE så finns det en nyligen startad tråd på WBF forum där trådstartaren besöker en bekant som äger ett par Siemens Bionor och några unika skivspelare (såsom The American Sound). Trådskaparen har själv ett "mångmiljon" system med Alexandria, Lamm ML3 osv men blir fullständigt tagen av de gamla Bionor-högtalarna och utnämner det till det bästa system han hört under sin 50-åriga audiofil-resa. Läs hans berättelse om dessa otroliga hornhögtalarna här: http://www.whatsbestforum.com/showthread.p...-My-Step-Beyond
 6. MasterChief

  Munchen 2015 - nu kör vi

  Mmm...på WBT forumet så dissade han en gång Dartzeels stora monoblock när han testade dem mot FM Acoustics i sin anläggning. Mike Lavigne (som äger just Dartzeel NHB458) synande hans uttalande. Han är en gåta, men kanske någon som köpt tillgång till hans blogg kan tillägga om han bara är en fanboy eller om han verkligen äger och testar all denna superexklusiva utrustning? WBT länk
 7. MasterChief

  Munchen 2015 - nu kör vi

  Hittade lite bilder från my-hiend.com på dCS Rossini: http://www.my-hiend.com/leoyeh2/2015a/m/IMG_0118ss.jpg http://www.my-hiend.com/leoyeh2/2015a/m/IMG_0132ss.jpg http://www.my-hiend.com/leoyeh2/2015a/m/IMG_0129ss.jpg
 8. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Ett tips är att använda den fantastisk bra appen Shazam. När låten spelas så trycker du bara på knappen och sen tar det inte mer än ett par sekunder för appen att identifiera musiken med all info du kan tänka dig. Fördelen är också att alla sökningar sparas så du kan i lugn och ro sitta hemma och gå igenom materialet.
 9. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Ojdå, för när jag stod vid Ljud&Bilds bås så hörde jag ett hiskeligt oväsen från rummet (typ rundgång) och undrade vad som hände. Jag gick aldrig in och tittade efter vad som hände.
 10. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Sedan måste jag avsluta med det som fick mig att njuta mest. Det var HiFi-klubbens demo av Steinway&Lyngdorf S-series. Ser verkligen inte ut som någonting från avstånd eftersom de är så små. Men helsike vilket fantastisk ljud de presterade. Detta system kostar 172 000 kr men jag skulle välja det framför flera av de superanläggningar som jag visat ovan. Basen från de två Boundary Woofers som stod inne i varsin hörna var sinnesjukt bra. Samtidigt var HiFi-klubbens presentatör väldigt kul att lyssna på. Han var engagerad, rolig, entusiastisk och hade en röd tråd i sin presentation. Och detta är ju något flera utställare borde reflektera över. Vissa är så tråkiga och utstrålar inget intresse eller glädje. Tyvärr inga bilder, systemet var så litet att det hade i alla fall inte synts.
 11. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  AudioConcept spelade på ett för mig nytt märke, Daniel Hertz (som drivs av Mark Levinson). Högtalarna var M1 (kostar runt 100 000 dollar i USA) och de såg ut som ett par pimpade Cerwin Vega. Men de lät såklart väldigt mycket bättre. Förstärkarna var också från Daniel Hertz och DACen var från Nagra.
 12. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Engström & Engström presenterade sin nya förförstärkare "The Monica" tillsammans med "The Lars", och Continuum Caliburns skivspelare och högtalarna var från Tannoy. Jag vet inte vad som blev fel men när de började spela Rachmaninoffs tvåa så lämnade alla tio personer rummet utom två. Det lät inte bra.
 13. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Audionord visade upp Magico, Devialet och Constellation. Jag gillar verkligen utseendet på Constellation.
 14. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Sedan var det HiFI Consult som visade upp nya QRS Mist som drevs av Burmester. Sladd var som vanligt en bra presentör, engagerad och rolig.
 15. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Sedan var det Marten Coltrane Supreme 2 med det mytiska och ultradyra Analog Domain förstärkarna. Signalkällan var den nya MSB Select. Lät såklart bra, men det var ju tyvärr stökigt i rummet med mycket folk och de spelade relativt lågt. Hade velat få känna på högtalarens kapacitet ordentligt. De är helt otroliga skapelser och man häpnar när man ser dem IRL. Jag fick tyvärr bara med ena högtalaren.