Jump to content

Absolute Audio

Branschmedlem
 • Posts

  2 273
 • Joined

 • Last visited

About Absolute Audio

 • Birthday 1975-04-21

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

11 953 profile views
 1. Musiktips för er som gillar Psyche/garage/prog King Gizzard & the Lizard Wizard ger bort sitt 4:e albumsläpp i år gratis. Finns att ladda ner i mp3, 24b/44.1KHz och även en vinylmaster ifall man vill pressa en upplaga av skivan själv! http://www.kinggizzardandthelizardwizard.com
 2. Vi demade DSD i början med en DAC för några tusenlappar från Korg och det lät riktigt bra. Korg MR2000S låg på runt 30kkr när den kom vilket är ganska dyrt för att vara studio-utrustning i dessa Berienger och Thomann dagar. Min erfarenhet av digtala källor är att om du har ett riktigt bra linjesteg så kan du komma undan med en billigare DAC. Ska också sägas att vi provade Korgs enklare modeller av DSD AD-omvandlare, innan vi fick vår MR2000s, och tyckte det lät bra men inte fantastiskt. När vi fick vår MR2000S var det ingen tvekan om vad vi upplevde.
 3. Både Jan Eric och jag tyckte bandaren lät riktigt bra och gjorde verkligen taperna rättvisa! De stora tillverkarna av bandare håller hög kvalitet, även på top-modeller avsedda för hemmabruk. Skillnader kan vara diverse funktioner och hur mycket krut som lagts på inspelningskvalitet. Mastertape-kopior från Opus3 spelas in på en Telefunken Magnetophon M-28C som är fantastisk för inspelning. Och taperna spelas upp på en Technics RS1500 som är otroligt bra för uppspelning. Sen finns det monster till bandare från t.ex Nagra & Studer som är grymma på båda. Telefunken bandaren har ju även använts vid inspelningstillfället av musiken
 4. Mastertapen spelas på en Technics RS1500 till en Korg MR2000S AD-omvandlare som spelar in i DSD128. Editering och ID3 taggar fixas i Korgs Audiogate mjukvara.
 5. Ett stort tack, både till, alla besökare och Stylus för en trevlig tillställning! Och grattis till nya lokalen Stylus! Ser fram emot fler tillställningar där vägar till välljud utreds och uppleves. Hälsningar Hugo & Jan Eric
 6. Trist! Stött på Preben många gånger under åren och alltid slagits av ett hans enorma entusiasm för musik & hifi! En excentrisk gentleman som kommer saknas i HiFi-Sverige! Vila i frid!
 7. Tack Bebop för förklaringen! Om turen är med oss kommer Sony hinna buda över en: Senaste ES satsningen från Sony: HAP-Z1ES! Mediaspelare med inbyggd hårddisk(1TB) och streaming-möjligheter. Klarar både DSD och dubbel DSD Vi kommer även ha DSD kapabla DA-omvandlare från: Teac och Mytek.
 8. Bästa liknelsen jag någonsin läst! /Hugo
 9. "Acoustic Sounds Inc. of Salina, Kan., the worldwide leader in audiophile recordings, signed an agreement today with Sony Music Entertainment Inc. to provide the company’s new digital download service with albums that have been produced or remastered in Direct Stream Digital (DSD), the highest resolution audio technology available. The deal, which follows an earlier agreement reached with Universal Music Group, includes hundreds of recordings from Sony Music’s vast catalog. All of these recordings will be licensed to Acoustic Sounds’ SuperHighRez.com, the first high-resolution music service to offer mainstream albums in DSD. Currently, there are more than 70 albums available for download on the service. By year’s end, the number is expected to reach almost 500 albums, thanks to the new deals. Även Blue Coast Records, iTrax & HDtracks kommer att sälja Sony's katalog i DSD.
 10. Har tillgång till hela Opus3 arkiv av Master Taper, dvs identisk källa. Och det har ju varit nästintill omöjligt att göra en ren DSD kopia tills Korg MR2000S kom för ett tag sedan. Så nu för första gången kan vi gå direkt från mastertape till DSD utan något PCM mellansteg. Resultatet är fantastiskt och det mest identiska mastertapen jag & Jan Eric hört. Jag har personligen inte varit speciellt intresserad av SACD. Men DSD filer är en annan sak, speciellt dubbel DSD. Och det finns massor kvar att utveckla! Därav mitt engagemang för formatet! Som jag tror kan bli audiofilformatet för framtiden. Massorna har ju Itunes & Spotify och det lär inte ändras. F.ö så fick jag reda på att Oppo's uppgradering kom i lördags. Även Weiss är nu med på tåget.
 11. Den (vanligaste orsaken) kan vi avskriva direkt! Suggestionseffekter är ju populära i vissa kretsar och en möjlighet. Skillnader i hårdvara/implementation låter dock mer spännande och intressant. Som det skrevs tidigare i tråden så var DSD framtaget för arkivering. Stämmer mycket bra! Men inte för uppspelning? Den får jag inte ihop och låter extremt långsökt. Varför skulle man vilja arkivera i något annat än formatet det ska spelas upp i? Vad blir vinsten? Bakgrunden var att arkiveringstekniker var missnöjda med PCM eftersom det inte fångade ljudet från taperna som skulle arkiveras. Därav utvecklades DSD. Ska dock tilläggas att detta är 80-90-tal och mycket hänt med PCM sen dess. Jodå! Men möjligheterna har inte funnits.. Får tänka på att när SACD utvecklades var musikindustrin en blomstrande "megabuck" bransch. System som Sonoma som är mest DSD av alla kostade mycket pengar. För mycket för många audiofilbolag. Artister som Beyonces advokater krävde dubbla royaltys när hon fick veta att det fanns ett SACD lager på skivan. Samtidigt börjar försäljningen dala i takt med att nedladdningar ökar. Så att SACD inte tog fart är en stor politik och ekonomisk sörja som egentligen inte har något med DSD att göra. Hur många bitar då och hur höga frekvenser? Njaa stämmer inte, det blir fler DACar hela tiden som tar emot DSD64 och DSD128: dCS var dom som fick loss rättigheterna till DSD från Sony, tror inte patentet riktigt gått ut, men jag är inte säker. Har för mig att det var vissa förhandlingar. EmmLabs, Mytek kan räknas till dom tidiga(förra året, typ) Nu finns DSD stöd i nya Benchmark, Lynx, Accuphase, Marantz, Teac, Wadia bara för att nämna några. Även Oppo ska få, eller har fått, firmware uppgradeing för att klara spela DSD.
×
×
 • Create New...