Jump to content

Svanteborg

Medlem+
 • Posts

  525
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Svanteborg last won the day on November 20 2020

Svanteborg had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

8 687 profile views
 1. Ambilighten är tagen till nästa nivå när man har tv:n i ett burspråk sådär!
 2. Du ska inte slå till på en Musical Fidelity klocka då? Inte långt ifrån dig dessutom! https://hifitorget.se/visa_annons.php/musical_fidelity_chronograph_131001.htm
 3. Jag tänkte mig inte riktigt för utan tog vanlig CD-kvalitet på mobilstreamen... Brände hela månadens datapott på två dagar i bilen. Nu kör jag offlinelistor nästan uteslutande när jag är utom räckhåll för wifi.
 4. Den gamla goda tiden då en centerhögtalare kunde stå uppepå TV:n
 5. Det hade varit kul om du kunde ladda ner appen "Buller" från Arbetsmiljöverket och jämföra med din mätare. Använder själv Buller men har aldrig sett hur de siffrorna står sig mot en riktig mätare, det vore kul att se om det är mer eller mindre exakt än de andra apparna du provat!
 6. Det här har jag läst om säkert 100 gånger men det är aldrig någon som sagt vilken skiva det är, kommer du ihåg det @Bebop? Hade själv velat höra hur det låter.
 7. Det enda jag kan säga om Krell förslagen är att volymkontrollen på KAV 300'n tyckte jag gick i alldeles för stora steg, det var nästan alltid så att nivån jag ville lyssna på låg mitt emellan två steg så det var antingen lite för högt eller lite för lågt. 400 var bättre i det avseendet med mindre hack mellan varje nivå.
 8. Håller med, Krellen ovan skulle sätta fart på dem! Annars bra erfarenheter av Hegel.
 9. I och med att CPU-kylaren har sina egna fläktar som blåser ut luft ur datorn så är det egentligen bara viss del av grafikkortets värme (det som inte kortets egna fläktar blåser ut bakvägen så att säga) som ska tas om hand, samt värmen från minnen och strömförsörjningen vilket brukar vara minimalt, så tre chassifläktar borde räcka mer än väl. Tips är att montera CPU-kylen i taket på lådan, där är den mest effektiv. Sedan en utblåsande fläkt i bak och två inåtriktade i fram så bör det vara klappat och klart! Du kan ladda ner styrprogram för både chassifläktar och CPU-kylaren där du kan ställa varvtal och se temperaturer. Den kommer med all säkerhet att ligga långt under gränsvärdena på temp så du kommer antagligen kunna ställa ner varvtalet på fläktarna ganska mycket om du tycker att ljudet stör. Om det inte stör så är det ju bara att blåsa på, lägre drifttemp betyder längre livslängd.
 10. Angående processorkylning så vill jag flika in att min bestämda uppfattning är att luftkylning är att föredra för den vanliga användaren. Vattenkylning, speciellt de färdigmonterade AIO kitten är långt mycket dyrare, alltid betydligt mer högljutt och kyler inte så mycket bättre än en luftkylare att det väger upp nackdelarna. Jag och sambon har identiska processorer. Jag köpte en AIO från ASUS (Ryujin 360, dvs 3 fläktar i radiatorn) och den vattenpumpen hör jag till och med när jag har hörlurarna på mig. Sambon har en Noctua luftkylare som kostade ungefär en tredjedel och skillnaden i CPU-temp vid samma last är inte mer än 5 grader. Släcker man ner hennes monitor så får man kolla på powerknappen på datorn för att veta om den är igång eller avstängd! Man kan bygga egna vattenkylningskretsar som är gott och väl så tysta, men det är inget man som glad amatör som bygger sin första dator rekommenderas att ge sig in på. Speciellt påtagligt blir det med de moderna glaslådorna som gärna ska stå uppepå skrivbordet, precis jämte skallen. Min står på golvet och låter ändå.
 11. Idag gjorde jag för första gången i livet egna pannbiffar! Utsökt! Och om husmanskostexperten @MatsT kände en rysning av obehag runt 17.00 idag så var det för att jag tog röd vinbärsgele till istället för lingonsylt
 12. Oj! Tänkte vidga mina vyer och provlyssna denna, men så förvånad jag blev när det var en mycket välkänd och välanvänd melodi! Ett sånt där kul exempel på klassisk musik som alla har hört men få kan namnet på
 13. Det är väl lite av ett signum för Metallica att låta sådär tycker jag. Jag gillar ju deras musik men att lyssna på den i den stora anläggningen känns bara som antiklimax...
 14. Jag flyttade högtalarna till att spela diagonalt i rummet som de tidigare högtalarna stod. Fördelen med trådlös överföring är att det endast är att flytta högtalarna, plugga i strömkablarna igen och köra med allt annat stående på samma ställe! Gjorde en ny rumskalibrering och nu såg kurvan helt annorlunda ut. Så här ser den gamla och den nya ut jämte varandra: Puckeln vid 35 har mattats av och flyttats fram till en bredare topp mellan 35-45 Hz ungefär. Sedan dippar det rejält på några ställen. Vet ej vad det beror på och det är ju ingen exakt utrustning jag har att mäta med heller, så jag tar det med en nypa salt. Säkert är i alla fall att i den nya placeringen så växer scenen rejält! Högtalarna har bara spelat cirka 80 timmar sedan uppackning bedömer jag och det har börjat släppa kring dem nu. Jag låter de spela åtminstone 150 timmar så har de gjort hälften av "inbränningen" innan jag ger mig på att finlyssna men det är ett stort nöje att sitta i soffan redan nu kan jag säga!
×
×
 • Create New...