Svanteborg

Medlem+
 • Content Count

  463
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

7 914 profile views
 1. Svanteborg

  Den Dynamiska Högtalaren - Diskussionstråd

  Bolstad sa det bra, det är kul att läsa även om man inte hänger med fullt ut i all teknik. Tack för en bra artikelserie!
 2. Svanteborg

  Gissa musikern

  Gary Jules och Mylene Farmer?
 3. Svanteborg

  På jakt efter ny digitalkälla

  Kör också minimserver och tycker det funkar finfint, men ibland hittas inte servern av Musiccast appen jag använder. Den appen är iofs i särklass den sämsta jag nånsin haft oturen att prova, och ska snart åka ut genom fönstret till förmån för nytt och förhoppningsvis bättre.
 4. Svanteborg

  Vad lyssnar du på just nu?

  En riktigt bra konsert, finns i sin helhet både på Tidal och Qobuz!
 5. Svanteborg

  uppgradering! Tips

  Ja, han är grym! Vi träffades i Skåne ett par dagar senare och då passade jag på att flytta över den till min bil. Jag har tagit hem ett par andra högtalare i dagarna, håller på att lyssna på dem nu och ska byta tillbaka till Buchardt i nästa vecka och försöka avgöra vilka som ska stanna och vilka som får gå... De är rätt så lättsålda, verkar vara många som vill testa på dem och de kostar inte fantasisummor heller så vill man prova och sen sälja vidare så är det inte supersvårt. De spelar all sorts musik väldigt bra tycker jag, de är väldigt underhållande att lyssna på men de är väl mer så att säga rockburkar än finstämda musikinstrument i mina öron, med det sagt så har jag lyssnat på en del klassiskt och akustiskt och det gör dem också bra. För prislappen är de svårslagna!
 6. Svanteborg

  uppgradering! Tips

  Han säljer direkt från hemsidan utan återförsäljare, https://www.buchardtaudio.com/ 30 dagars pengarna-tillbaka policy om man inte är nöjd. Suveräna högtalare, har själv ett par S300 som spelar superbra men snart kanske de måste flytta på sig ändå... Men de hör till det mest prisvärda jag har hört och deras mässrum är alltid en fröjd att besöka.
 7. Svanteborg

  triomio's krypin

  Det ser bestämt ut som toppen av en Triangle?
 8. Svanteborg

  Val av försteg/streamerlösning

  Det låter ju lysande, vart köpte du den någonstans? Enda jag kan hitta är X50 som Akkelis säljer, men den verkar inte ha förstegsdelen?
 9. Kära vänner, jag behöver lite tips och råd. Jag har idag en Yamaha WXC-50 Musiccast som nätverksspelare och försteg. Efter mycket funderande och filurande och ett inköp av en köksradio (Dynaudio Music 3) så tänkte jag att det vore smidigt att kunna styra både köksradion och stereon i samma app, och jag börjar få upp ögonen för Roon mer och mer. Det verkar jädra smidigt för att kunna styra allt, oavsett om det är olika märken på nätverksspelarna så länge de är Roon Ready. Jag hade ju ändå tänkt uppgradera till ett fristående försteg, så varför inte byta ut Yamahan till något Roon Ready då så har jag i alla fall inte stängt några dörrar! Vad har ni för tips på hårdvara? Finns det nån färdig lösning idag som har försteg, gärna RIAA, och är Roon Ready? I annat fall tänkte jag att ett försteg med RIAA och DAC inbyggt skulle kunna funka, och en Pro-Ject Stream Box S2 Ultra som nätverksspelare? Det behöver väl vara en rätt bra klass på DACen om den ska klara alla högupplösta format och vad det är? Jag tänker mig att kunna lägga nånstans mellan 20-30 tusen, Stream Boxen kostar 8000 ny så om det inte finns nåt försteg som klarar allt som behövs så tipsa gärna om prisvärda försteg runt 20-25 tusen, gärna begagnat.
 10. Svanteborg

  På jakt efter ny digitalkälla

  Ja, det händer ju ständigt saker på den fronten så saker som strulade förra veckan kan givetvis vara helt annorlunda efter bara en uppdatering. Jag funderade själv på att skaffa en sådan här som digitalkälla, med USB ut till en DAC: https://www.hembioconsult.se/tillverkare/pro-ject-audio-systems/pro-ject-stream-box-s2-ultra MQA, DSD, alla möjliga format och då även Roon endpoint om jag skulle få för mig att testa det nån gång!
 11. Svanteborg

  På jakt efter ny digitalkälla

  Jag bytte bort min Naim tack vare appen som hela tiden hängde sig och tappade kontakten med spelaren. Fick aldrig någon ordning på det, men jag vet inte om de uppdaterat och fixat något sedan dess. Det var ändå 2 år sedan nu, men jag kom verkligen inte överens med den.
 12. Kul idé! Själv ska jag inte på Sweden Rock och det är lite långt att åka för ett öppet hus men jag måste ändå säga att jag gillar idén, mycket generöst att öppna sitt hem på det viset.
 13. Svanteborg

  SWEETSPOT 2019

  Biljetterna bokade, det kommer med all säkerhet bli supertrevligt, precis som vanligt!
 14. Svanteborg

  P-Pans Musikhörna

  Tidningarna alltså... Samma sak efter att Hultqvist kommenterade den tragiska olyckan på militärövningen i Norrland med att "Tankarna går till de anhöriga"
 15. Tänkte mest på att Early Bird biljetterna är listade som "Ej tillgängliga" men jag kanske är så sent på det att de är slutsålda?