Jump to content

Svanteborg

Medlem+
 • Posts

  529
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Svanteborg last won the day on November 20 2020

Svanteborg had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

9 508 profile views
 1. Blir det inte gött svaj i skivan när den bara har upplag i ena hörnet? Eller är materialet i sig så styvt att det inte sviktar? Ställer man ner kaffekoppen för hårt har man plötsligt byggt en trampolin
 2. Efter att ha hört dem på Metallicas jubileumsalbum så lyssnade jag vidare på dessa, riktigt bra.
 3. Hej vad hände med dina Buchardt 700 ? Nöjd ….

  Nyfiken Olle

  1. Bebop

   Bebop

   En rekommendation är att använda PM (messages) för att skicka personliga mejl så blir det bara synligt för den som du adresserar.

    

   //

 4. Har haft bägge, kommer fortsättningsvis hålla mig till Intel. Bägge fungerar antagligen lika bra till det du ska göra med dem, men en punkt som inte är så viktig i en speldator men kanske en av de viktigaste här, är hur mycket värme processorn alstrar. Det styr ju valet av kylare och därmed påverkar ju valet av processor direkt ljudnivån på burken. Har man datorn i ett vanligt chassi så kan man ju klämma in en stor luftkylare och köra den helt ljudlöst, men en liten HTPC-burk blir ju svårare och då spelar valet allt större roll.
 5. Min vän Kenny har som examensprojekt från musikhögskolan i uppgift att hålla en konsert med egenkomponerad musik, och jag tänkte att några här kanske är intresserade av att lyssna in, det är en digital konsert så har man möjlighet så får man gärna titta! Det kommer bli folkmusik och jazz till största delen. Länken går till Facebookeventet, om man inte har Facebook så kommer själva konserten streamas från musikskolans Youtube-kanal så man kan gå direkt dit också. Facebook: https://fb.me/e/Whflk6QA Youtube: https://www.youtube.com/user/hakeimh Man kan se några tidigare examenskonserter på kanalen redan nu, för att få en idé vad det handlar om. Varmt välkomna!
 6. Ambilighten är tagen till nästa nivå när man har tv:n i ett burspråk sådär!
 7. Du ska inte slå till på en Musical Fidelity klocka då? Inte långt ifrån dig dessutom! https://hifitorget.se/visa_annons.php/musical_fidelity_chronograph_131001.htm
 8. Jag tänkte mig inte riktigt för utan tog vanlig CD-kvalitet på mobilstreamen... Brände hela månadens datapott på två dagar i bilen. Nu kör jag offlinelistor nästan uteslutande när jag är utom räckhåll för wifi.
 9. Den gamla goda tiden då en centerhögtalare kunde stå uppepå TV:n
 10. Det hade varit kul om du kunde ladda ner appen "Buller" från Arbetsmiljöverket och jämföra med din mätare. Använder själv Buller men har aldrig sett hur de siffrorna står sig mot en riktig mätare, det vore kul att se om det är mer eller mindre exakt än de andra apparna du provat!
 11. Det här har jag läst om säkert 100 gånger men det är aldrig någon som sagt vilken skiva det är, kommer du ihåg det @Bebop? Hade själv velat höra hur det låter.
 12. Det enda jag kan säga om Krell förslagen är att volymkontrollen på KAV 300'n tyckte jag gick i alldeles för stora steg, det var nästan alltid så att nivån jag ville lyssna på låg mitt emellan två steg så det var antingen lite för högt eller lite för lågt. 400 var bättre i det avseendet med mindre hack mellan varje nivå.
 13. Håller med, Krellen ovan skulle sätta fart på dem! Annars bra erfarenheter av Hegel.
 14. I och med att CPU-kylaren har sina egna fläktar som blåser ut luft ur datorn så är det egentligen bara viss del av grafikkortets värme (det som inte kortets egna fläktar blåser ut bakvägen så att säga) som ska tas om hand, samt värmen från minnen och strömförsörjningen vilket brukar vara minimalt, så tre chassifläktar borde räcka mer än väl. Tips är att montera CPU-kylen i taket på lådan, där är den mest effektiv. Sedan en utblåsande fläkt i bak och två inåtriktade i fram så bör det vara klappat och klart! Du kan ladda ner styrprogram för både chassifläktar och CPU-kylaren där du kan ställa varvtal och se temperaturer. Den kommer med all säkerhet att ligga långt under gränsvärdena på temp så du kommer antagligen kunna ställa ner varvtalet på fläktarna ganska mycket om du tycker att ljudet stör. Om det inte stör så är det ju bara att blåsa på, lägre drifttemp betyder längre livslängd.
 15. Angående processorkylning så vill jag flika in att min bestämda uppfattning är att luftkylning är att föredra för den vanliga användaren. Vattenkylning, speciellt de färdigmonterade AIO kitten är långt mycket dyrare, alltid betydligt mer högljutt och kyler inte så mycket bättre än en luftkylare att det väger upp nackdelarna. Jag och sambon har identiska processorer. Jag köpte en AIO från ASUS (Ryujin 360, dvs 3 fläktar i radiatorn) och den vattenpumpen hör jag till och med när jag har hörlurarna på mig. Sambon har en Noctua luftkylare som kostade ungefär en tredjedel och skillnaden i CPU-temp vid samma last är inte mer än 5 grader. Släcker man ner hennes monitor så får man kolla på powerknappen på datorn för att veta om den är igång eller avstängd! Man kan bygga egna vattenkylningskretsar som är gott och väl så tysta, men det är inget man som glad amatör som bygger sin första dator rekommenderas att ge sig in på. Speciellt påtagligt blir det med de moderna glaslådorna som gärna ska stå uppepå skrivbordet, precis jämte skallen. Min står på golvet och låter ändå.
×
×
 • Create New...