Svanteborg

Medlem+
 • Content Count

  489
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

8 183 profile views
 1. Svanteborg

  iFi Audio iPowerX

  Intressant! Skulle kunna tänka mig att ersätta ett antal gamla väggbulor med något sånt här, men är de ställbara i Volttal eller får man köpa några olika beroende på vad man ska driva?
 2. Svanteborg

  Hifi mässan i München inställd!

  Sorgligt men vettigt kanske, det är ju en ypperlig plats för spridning till alla världsdelar samtidigt.
 3. OT, men apropå din observation angående att bli berörd av musik: https://www.nyteknik.se/popularteknik/far-du-gashud-av-musik-din-hjarna-kan-vara-unik-6872126?fbclid=IwAR2hf4_Z-OR43a21NjKfTFnkMwakZ8fThCTO1RmahcE81wRsBjQzY6gB_WQ
 4. Svanteborg

  Ampalangs snigelresa...

  Den funkar utmärkt, gick ifrån en Shunyata Hydra. Har bytt ut det mesta kablaget till Transparent så det verkade vettigt att byta strömrenaren också. Tycker framför allt att mellanregistret och röster skärptes upp och det låter liksom mer artikulerat. Dock så började det höras i högtalarna när jag ändrar volym på försteget i form av ett knäppande jag aldrig hört tidigare. Bytte i samma veva signalkablar mellan för- och slutsteg till Transparent RCA (provade XLR först men fick byta till RCA för det började susa nåt fruktansvärt i både diskant och mellanregister tack vare att balanserat ut från försteget är dubbelt så stark signal som obalanserat) så det kanske har med det att göra men jag vet faktiskt inte. Mailade Transparent och frågade men inte fått något svar på 10 dagar nu, får väl påminna dem att jag fortfarande väntar.
 5. Svanteborg

  Ampalangs snigelresa...

  Den där hörnan känner jag igen! Är det möjligen så att du behöver ha tillbaka din strömrenare?
 6. Svanteborg

  En hifinörds bekännelse

  Real Cable PS-KAP för 600 kr har jag kört överlag i anläggningen, tycker de gör allt en strömkabel ska göra. 2,5mm2.
 7. När jag kollar i mina menyer kan jag bara välja DSD256, beror det på vilken hårdvara man har i andra ändan? Jag har en Lindemann Limetree, Roon kanske vet att den inte klarar DSD512 och döljer därför det alternativet?
 8. Deras hemsida säger att loggan ska vara framåt för att ta upp kraften som bildas när elementen rör sig. Borde väl inte göra nån större skillnad om man har loggan rakt bakåt då, med tanke på att elementen löper både framåt och bakåt från sitt ursprungstillstånd?
 9. Svanteborg

  Youtube favoriter

  En av kommentarerna: "Mom, why did Gran knit me a jumper with a skull on it?"
 10. Svanteborg

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  För undantags skull har jag faktiskt köpt en vinylskiva! Jag har väldigt svårt att lyssna på vinyl där jag bor nu, golvet är som en hängmatta och så fruktansvärt svajigt att det räcker med att en bil kör över farthindret utanför för att nålen ska hoppa. Man kan lyssna kvällar och nätter, men promenaden från skivspelaren till soffan får ske med ytterst lätta steg så jag gör mig inte besväret särskilt ofta. Denna var dock alldeles för lockande för att stå över, och jag har lyssnat på den två gånger redan! Hade den på CD när den släpptes 1995 men nu har den även kommit på vinyl! Köpte en till min bror samtidigt som en slags återbetalning för att jag ritade mustascher på hans Räserbajs-plansch när jag var mindre... Hoppas det blidkar hans långa minne.
 11. Svanteborg

  Små aktiva högtalare?

  Dynaudio Music 7, den gör allt du begär och har dessutom massa smarta funktioner i sig tex inbyggd DSP om du råkar ha besvärliga rumsnoder nere i vinkällarn Dessutom en Roon endpoint i sig, kör själv detta upplägg i köket och det funkar helt suveränt bra. För priset är den helt klart svårslagen!
 12. Svanteborg

  AC iPurifier by iFi

  Så fint, jag får snoka fram min Groundhog låda och se om det finns nån lämplig grunka för att ansluta till en jordskruv i strömrenaren! Ja, jag traskar allt omkring på gatorna titt som tätt, tror till och med att vi har en gemensam bekant ute i obygden? En "Snell" herre som är föredetta kollega till mig!
 13. Svanteborg

  AC iPurifier by iFi

  Jag har en st i min ojordade anläggning, kopplad med Groundhog till en ledig RCA hona på försteget. Är det bättre tror du att koppla den till jordpinnen på grenlisten alltså? Fick för mig att nån text i den varnade för det, men kanske missförstod engelskan.
 14. Svanteborg

  Det ständiga sökandet

  Jag har en 24/192 Wolfson WM8742 inbyggd i mitt försteg, och en Lindemann Lime Tree Network, det är ju en enkel sak då att testa skicka ut digital signal till den inbyggda DACen men det innebär väl att jag inte kan tillgodogöra mig de högre upplösningarna och DSD-konverteringen och allt det som Lindemann gör idag? Det känns ju på förhand som att det inte kommer göra skillnad till det bättre, men jag ska låna en digitalkabel av en bekant och testa i alla fall, alltid lär man sig något!