Svanteborg

Medlem+
 • Content count

  438
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

7 549 profile views
 1. Svanteborg

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Baserat på parkettgolvet ser den ut att vara nånstans runt 20x20 cm. Man undrar ju vad som finns däri, finns det ingen på internet som demonterat en? De marknadsför den som en "Low Frequency Stabilizer" vad det nu betyder. Det är givetvis lätt att vara skeptisk mot en sådan här produkt baserat på bilder och text, man måste nog uppleva den för att bilda sig en uppfattning.
 2. Svanteborg

  Mässan Göteborg 2018

  Stora Avantgarderummet var riktigt bra, har inte varit så förtjust i deras högtalare tidigare men denna gången var det bästa jag hört dem spela, utan tvekan. Annars var Hifiklubben bra, det ”lilla” systemet spelade när vi först kom in, och vi satt länge och undrade om mannen i dörren sagt fel till oss, för det lät allt annat än litet. När de sedan drog igång de riktiga kanonerna fattade man grejen. Jäklar vilket drag det var i dem högtalarna men tycker nästan han spelade lite väl högt. TAD som vanligt bra, har länge velat höra R1 efter två mässor i Jönköping med riktigt imponerande ljud från stativerna och jag blev inte besviken här. Dagens budgetval blir nog Heco Direkt rummet, riktig partystämning där inne och avsaknaden av stolar gjorde det lite mer intressant. Synd att Buchardt inte var med i år.
 3. Svanteborg

  Ny setup på gång

  Ett par begagnade Buchardt S300 för runt 8-9000 kr, para ihop med nästan vad som helst för fint ljud. Hörde dem på mässa ihop med en integrerad från Atoll, och strömning via en Hifiberry och det lät grymt bra!
 4. Svanteborg

  My Crib + SF Bio Skybaren! Samt Historik! :)

  Testa naprapat, det funkade skitfint för mig och flera andra bekanta! Ha en skön sommar annars!
 5. Svanteborg

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Samma här, Shifts! Helst vill jag slippa styra två apparater, alltså en nätverksspelare och ett försteg, och ha allt i samma burk med Tidal inbyggt. Då krymper alternativen, vill man också ha en analog ingång för sitt RIAA-steg så halveras utbudet ytterligare. På sikt blir det nog att satsa på en NAS och lämpligt styrdon, och fasa ut Tidal helt och hållet.
 6. Svanteborg

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Spelare, tonarm och pickup?
 7. Svanteborg

  Sweetspot 2018

  Ah, den ”Dynamikbomben” med 99 på volymkontrollen genererade nog en och annan hjärtattack under helgen. Jag såg att han brukade spela på runt 70 i volym så jag blev misstänksam när han höjde, men hur mycket man än förbereder sig så kan man aldrig vara beredd nog på det. Rammstein höll på att mörda mina öron men jag tyckte de var bäst på den tyska technon
 8. Svanteborg

  Sweetspot 2018

  Agile var riktigt roliga att lyssna på, men hittar dem ingenstans förutom på deras tyska hemsida. Finns ingen handlare i Sverige som har märket? Annars blev jag mest tagen i Ansuz och TAD-rummen, magiskt bra. Även buchardt såklart, men de har varit imponerande bra varje år hittills.
 9. Svanteborg

  Utlandsaffärer HiFi på ett tryggt sätt?

  Det borde vara safe att skicka ett foto på ditt körkort med t.ex de fyra sista siffrorna övertäckta eller övermålade i paint. Se PayPals info om vanligt förekommande bedrägerier så du inte går i någon känd fälla. https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/phishing Annars övertala han att gå på mässan i Jönköping nästa helg och möt han halvvägs!
 10. Svanteborg

  Hegel P20 och H4SE

  Sålda!
 11. Svanteborg

  Hegel P20 och H4SE

  Till salu ett Hegel P20 försteg och ett H4SE dual-mono slutsteg i silver. Balanserade in- och utgångar och ett slutsteg som ger 2x300W i 8 ohm. Spelar kraftfullt och väldigt dynamiskt. Full kontroll på elementen! Alla kartonger finns kvar, och tung och gedigen metallfjärr till försteget. Har även ett par Nordost Red Dawn XLR som kan köpas till ett förmånligt pris. Tänker mig 36,000 kr för för- och slutsteg, eller 39,000 med kablarna. Separat 10,000 för försteget och 28,000 för slutsteget. Skickar med lite länkar om någon vill läsa mer. https://www.hegel.com/products/pre/p20 Av någon anledning har Hegels produktsida för slutsteget försvunnit så jag lägger en länk till en butikssida istället. https://www.hifiexperience.se/produkter/elektronik/slutsteg/2-kanalsmonoblock/hegel-h4se
 12. Svanteborg

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  När sådana giganter som Judas Priest släpper nytt kan man ju inte motstå... Själva skivan i sig skulle kunna vara 30 år gammal, men den är ny. Jag lovar
 13. Svanteborg

  Ditt senaste Hifi köp!

  Mina hade silverfärgad baffel, den ändrades inte i uppgraderingen. Uppgraderat kablage tror jag var med men framför allt en dämpmatta i kabinettet, typ asfaltsmatta. Det finns säkert nån annan här som kan fylla i bättre!
 14. Svanteborg

  Ditt senaste Hifi köp!

  Åhå vi svarade samtidigt ser det ut som. Jag menar Luna, vet inte hur många som köpte Audiofil uppgraderingen faktiskt men mina var redan uppgraderade när jag köpte dem.
 15. Svanteborg

  Ditt senaste Hifi köp!

  Jag har haft ett par sådana, Audiofil versionen. Var mycket nöjd med dem faktiskt. Sett att det har varit en person i Göteborgstrakten som haft sina ute på annons ett tag och var lite sugen på att köpa dem bara för gamla tiders skull...