Svanteborg

Medlem+
 • Content Count

  445
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

7 689 profile views
 1. Svanteborg

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Lysande! Hoppas du kommer iväg, det är hela vårens höjdpunkt med rapport från München!
 2. Svanteborg

  Internetbedrägeri

  Tråkigt! Jag har skickat kablar flera gånger och ibland som rena brev. I efterhand så har det ju varit sjukt riskfyllt, det hade ju dels kunnat försvinna genom en oärlig hantering av postpersonalen (vilket tyvärr visats hända men det är kanske större sannolikhet med mobiltelefoner eller övrig mindre elektronik), och dels hade ju rent krasst en köpare kunnat hävda att brevet inte kommit fram och anmält bedrägeri, och då står ord mot ord. Nu för tiden skickar jag endast rek. spårbart vid mindre värden och annars Blocketpaketet. Det är smidigt och tryggt. Hoppas det löser sig för dig!
 3. Svanteborg

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag hade lätt väntat på BMW M850i att lanseras i fyrdörrarskaross då! Inte riktigt lika snabb med familjen runt The Green Hell men man kan väl stå ut med att göra det på 7:30 minuter istället...
 4. Årets mässlåt tror jag, hörde den i minst 5 rum till efter Dynaudios. Det ändrar dock inte på faktumet att den är bra, och hos Dynaudio speciellt lät den otroligt bra!
 5. Svanteborg

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Väldigt fina rum ni har allihopa! Här är en blygsam bild ifrån min stökhörna, fick hem högtalarna igår så allt står huller om buller nu. Blir mycket att ta i här i nästa vecka!
 6. Svanteborg

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Jag tycker det ser ut som att den vänstra högtalaren står en decimeter längre fram än den högra? Borde inte ljudet tilta över ganska mycket på det korta avståndet till lyssningsplatsen?
 7. Svanteborg

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Baserat på parkettgolvet ser den ut att vara nånstans runt 20x20 cm. Man undrar ju vad som finns däri, finns det ingen på internet som demonterat en? De marknadsför den som en "Low Frequency Stabilizer" vad det nu betyder. Det är givetvis lätt att vara skeptisk mot en sådan här produkt baserat på bilder och text, man måste nog uppleva den för att bilda sig en uppfattning.
 8. Svanteborg

  Mässan Göteborg 2018

  Stora Avantgarderummet var riktigt bra, har inte varit så förtjust i deras högtalare tidigare men denna gången var det bästa jag hört dem spela, utan tvekan. Annars var Hifiklubben bra, det ”lilla” systemet spelade när vi först kom in, och vi satt länge och undrade om mannen i dörren sagt fel till oss, för det lät allt annat än litet. När de sedan drog igång de riktiga kanonerna fattade man grejen. Jäklar vilket drag det var i dem högtalarna men tycker nästan han spelade lite väl högt. TAD som vanligt bra, har länge velat höra R1 efter två mässor i Jönköping med riktigt imponerande ljud från stativerna och jag blev inte besviken här. Dagens budgetval blir nog Heco Direkt rummet, riktig partystämning där inne och avsaknaden av stolar gjorde det lite mer intressant. Synd att Buchardt inte var med i år.
 9. Svanteborg

  Ny setup på gång

  Ett par begagnade Buchardt S300 för runt 8-9000 kr, para ihop med nästan vad som helst för fint ljud. Hörde dem på mässa ihop med en integrerad från Atoll, och strömning via en Hifiberry och det lät grymt bra!
 10. Svanteborg

  My Crib + SF Bio Skybaren! Samt Historik! :)

  Testa naprapat, det funkade skitfint för mig och flera andra bekanta! Ha en skön sommar annars!
 11. Svanteborg

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Samma här, Shifts! Helst vill jag slippa styra två apparater, alltså en nätverksspelare och ett försteg, och ha allt i samma burk med Tidal inbyggt. Då krymper alternativen, vill man också ha en analog ingång för sitt RIAA-steg så halveras utbudet ytterligare. På sikt blir det nog att satsa på en NAS och lämpligt styrdon, och fasa ut Tidal helt och hållet.
 12. Svanteborg

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Spelare, tonarm och pickup?
 13. Svanteborg

  Sweetspot 2018

  Ah, den ”Dynamikbomben” med 99 på volymkontrollen genererade nog en och annan hjärtattack under helgen. Jag såg att han brukade spela på runt 70 i volym så jag blev misstänksam när han höjde, men hur mycket man än förbereder sig så kan man aldrig vara beredd nog på det. Rammstein höll på att mörda mina öron men jag tyckte de var bäst på den tyska technon
 14. Svanteborg

  Sweetspot 2018

  Agile var riktigt roliga att lyssna på, men hittar dem ingenstans förutom på deras tyska hemsida. Finns ingen handlare i Sverige som har märket? Annars blev jag mest tagen i Ansuz och TAD-rummen, magiskt bra. Även buchardt såklart, men de har varit imponerande bra varje år hittills.
 15. Svanteborg

  Utlandsaffärer HiFi på ett tryggt sätt?

  Det borde vara safe att skicka ett foto på ditt körkort med t.ex de fyra sista siffrorna övertäckta eller övermålade i paint. Se PayPals info om vanligt förekommande bedrägerier så du inte går i någon känd fälla. https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/phishing Annars övertala han att gå på mässan i Jönköping nästa helg och möt han halvvägs!