Jump to content

Svanteborg

Medlem+
 • Content Count

  490
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

8 383 profile views
 1. Har du inte funderat över förstärkeriet från TAD själva? Jag kan ha missat nåt tidigare i tråden men det är många inlägg
 2. Intressant! Skulle kunna tänka mig att ersätta ett antal gamla väggbulor med något sånt här, men är de ställbara i Volttal eller får man köpa några olika beroende på vad man ska driva?
 3. Sorgligt men vettigt kanske, det är ju en ypperlig plats för spridning till alla världsdelar samtidigt.
 4. OT, men apropå din observation angående att bli berörd av musik: https://www.nyteknik.se/popularteknik/far-du-gashud-av-musik-din-hjarna-kan-vara-unik-6872126?fbclid=IwAR2hf4_Z-OR43a21NjKfTFnkMwakZ8fThCTO1RmahcE81wRsBjQzY6gB_WQ
 5. Den funkar utmärkt, gick ifrån en Shunyata Hydra. Har bytt ut det mesta kablaget till Transparent så det verkade vettigt att byta strömrenaren också. Tycker framför allt att mellanregistret och röster skärptes upp och det låter liksom mer artikulerat. Dock så började det höras i högtalarna när jag ändrar volym på försteget i form av ett knäppande jag aldrig hört tidigare. Bytte i samma veva signalkablar mellan för- och slutsteg till Transparent RCA (provade XLR först men fick byta till RCA för det började susa nåt fruktansvärt i både diskant och mellanregister tack vare att balanserat ut från
 6. Den där hörnan känner jag igen! Är det möjligen så att du behöver ha tillbaka din strömrenare?
 7. Real Cable PS-KAP för 600 kr har jag kört överlag i anläggningen, tycker de gör allt en strömkabel ska göra. 2,5mm2.
 8. När jag kollar i mina menyer kan jag bara välja DSD256, beror det på vilken hårdvara man har i andra ändan? Jag har en Lindemann Limetree, Roon kanske vet att den inte klarar DSD512 och döljer därför det alternativet?
 9. Deras hemsida säger att loggan ska vara framåt för att ta upp kraften som bildas när elementen rör sig. Borde väl inte göra nån större skillnad om man har loggan rakt bakåt då, med tanke på att elementen löper både framåt och bakåt från sitt ursprungstillstånd?
 10. En av kommentarerna: "Mom, why did Gran knit me a jumper with a skull on it?"
 11. För undantags skull har jag faktiskt köpt en vinylskiva! Jag har väldigt svårt att lyssna på vinyl där jag bor nu, golvet är som en hängmatta och så fruktansvärt svajigt att det räcker med att en bil kör över farthindret utanför för att nålen ska hoppa. Man kan lyssna kvällar och nätter, men promenaden från skivspelaren till soffan får ske med ytterst lätta steg så jag gör mig inte besväret särskilt ofta. Denna var dock alldeles för lockande för att stå över, och jag har lyssnat på den två gånger redan! Hade den på CD när den släpptes 1995 men nu har den även kommit på vinyl! Köpt
 12. Dynaudio Music 7, den gör allt du begär och har dessutom massa smarta funktioner i sig tex inbyggd DSP om du råkar ha besvärliga rumsnoder nere i vinkällarn Dessutom en Roon endpoint i sig, kör själv detta upplägg i köket och det funkar helt suveränt bra. För priset är den helt klart svårslagen!
 13. Så fint, jag får snoka fram min Groundhog låda och se om det finns nån lämplig grunka för att ansluta till en jordskruv i strömrenaren! Ja, jag traskar allt omkring på gatorna titt som tätt, tror till och med att vi har en gemensam bekant ute i obygden? En "Snell" herre som är föredetta kollega till mig!
 14. Jag har en st i min ojordade anläggning, kopplad med Groundhog till en ledig RCA hona på försteget. Är det bättre tror du att koppla den till jordpinnen på grenlisten alltså? Fick för mig att nån text i den varnade för det, men kanske missförstod engelskan.
×
×
 • Create New...