Svanteborg

Medlem+
 • Content Count

  472
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

7 974 profile views
 1. Korspostar denna från Youtube-favoriter, tycker den hör hemma här!
 2. Svanteborg

  Spännande förändring på P3

  Haha! Möjligtvis, men jag tror jag får medhåll när jag säger att kvaliteten var högre förr. Ska bli kul att se hur framtiden blir, kanske blir man 10 år yngre i ett svep?
 3. Svanteborg

  Spännande förändring på P3

  Intressant och roligt att de vågar göra breda förändringar när de märker att intresset för ordinarie program svalnar. Tycker själv att P3 har tappat ordentligt i kvalitet gällande programmen de senaste 10 åren, det ska bli kul att se hur det nya blir! Ska definitivt ge det en ny chans.
 4. Svanteborg

  Spännande förändring på P3

  Jag hörde något om detta idag, artikeln är låst men du kanske kan citera nåt stycke så man får en bild av vad som pågår?
 5. Svanteborg

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag skulle tro att sångarens soloprojekt Stone Sour passar alldeles utmärkt då
 6. Svanteborg

  Mästarmöte har en vinnare!

  Se om Slipknots nya album We are not your kind faller dig i smaken, spår 2, Unsainted har ett sanslöst tryck i trummorna och gör sig bra på konsertnivåer i mitt tycke
 7. Svanteborg

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Tack! Det är kanske för att jag precis i dagarna skiftat från Trial till riktig licens som den ville ha inloggning, men när jag startade Core på datorn så fick jag bara felmeddelande och kom aldrig in i programmet. Jag stänger ju av datorn på kvällarna, om jag har datorn ständigt igång kan jag förstå att man inte blir utkastad om uppkopplingen försvinner, men om jag är utloggad och ska logga in så verkar det inte funka utan internet, och då kommer jag inte åt lokala filer heller. Jag kan bara hitta Spår över mina lokala filer, jag saknar funktionen i Tidal där jag kan söka på en artist och sen spela en lista med de mest spelade låtarna (det kan ju vara en 100 låtar lång lista för vissa artister), och den funktionen hittar jag inte i Roon. Söker jag på t.ex Metallica så får jag upp de 8 toppspåren, sedan mina lokala album, sedan Tidals album, sedan Singlar och EP, och sedan collabs och samarbeten följt av liknande artister. Hade velat se att man kunde expandera toppspårsfliken som man kan göra med de andra, för att få en lista med blandade spår från alla album eller liknande. Aldrig hört den kallas så men det är ju briljant!
 8. Svanteborg

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Jag har några frågor efter att ha testat Roon i två veckor, kanske att funktionerna finns men jag har inte hittat dem i alla fall. Söker man på en artist får man upp 8 toppspår. Hur hittar man resten? Söker man på en artist på Tidal får man ju massvis, men genom Roon verkar jag bara kunna lyssna på Top-8? Offline-läge, finns det? Den stora skräcken infann sig hemma idag, Internet dog och då kunde jag inte logga in på Roon längre. Jag kan alltså inte ens spela av mina lokala skivor utan internetuppkoppling?
 9. Svanteborg

  Youtube favoriter

 10. Svanteborg

  Den Dynamiska Högtalaren - Diskussionstråd

  Bolstad sa det bra, det är kul att läsa även om man inte hänger med fullt ut i all teknik. Tack för en bra artikelserie!
 11. Svanteborg

  Gissa musikern

  Gary Jules och Mylene Farmer?
 12. Svanteborg

  På jakt efter ny digitalkälla

  Kör också minimserver och tycker det funkar finfint, men ibland hittas inte servern av Musiccast appen jag använder. Den appen är iofs i särklass den sämsta jag nånsin haft oturen att prova, och ska snart åka ut genom fönstret till förmån för nytt och förhoppningsvis bättre.
 13. Svanteborg

  Vad lyssnar du på just nu?

  En riktigt bra konsert, finns i sin helhet både på Tidal och Qobuz!
 14. Svanteborg

  uppgradering! Tips

  Ja, han är grym! Vi träffades i Skåne ett par dagar senare och då passade jag på att flytta över den till min bil. Jag har tagit hem ett par andra högtalare i dagarna, håller på att lyssna på dem nu och ska byta tillbaka till Buchardt i nästa vecka och försöka avgöra vilka som ska stanna och vilka som får gå... De är rätt så lättsålda, verkar vara många som vill testa på dem och de kostar inte fantasisummor heller så vill man prova och sen sälja vidare så är det inte supersvårt. De spelar all sorts musik väldigt bra tycker jag, de är väldigt underhållande att lyssna på men de är väl mer så att säga rockburkar än finstämda musikinstrument i mina öron, med det sagt så har jag lyssnat på en del klassiskt och akustiskt och det gör dem också bra. För prislappen är de svårslagna!
 15. Svanteborg

  uppgradering! Tips

  Han säljer direkt från hemsidan utan återförsäljare, https://www.buchardtaudio.com/ 30 dagars pengarna-tillbaka policy om man inte är nöjd. Suveräna högtalare, har själv ett par S300 som spelar superbra men snart kanske de måste flytta på sig ändå... Men de hör till det mest prisvärda jag har hört och deras mässrum är alltid en fröjd att besöka.