Svanteborg

Medlem+
 • Content Count

  483
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Alingsås

Recent Profile Visitors

8 079 profile views
 1. Svanteborg

  byZan - Nytt i stugan #7

  När jag kollar i mina menyer kan jag bara välja DSD256, beror det på vilken hårdvara man har i andra ändan? Jag har en Lindemann Limetree, Roon kanske vet att den inte klarar DSD512 och döljer därför det alternativet?
 2. Deras hemsida säger att loggan ska vara framåt för att ta upp kraften som bildas när elementen rör sig. Borde väl inte göra nån större skillnad om man har loggan rakt bakåt då, med tanke på att elementen löper både framåt och bakåt från sitt ursprungstillstånd?
 3. Svanteborg

  Youtube favoriter

  En av kommentarerna: "Mom, why did Gran knit me a jumper with a skull on it?"
 4. Svanteborg

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  För undantags skull har jag faktiskt köpt en vinylskiva! Jag har väldigt svårt att lyssna på vinyl där jag bor nu, golvet är som en hängmatta och så fruktansvärt svajigt att det räcker med att en bil kör över farthindret utanför för att nålen ska hoppa. Man kan lyssna kvällar och nätter, men promenaden från skivspelaren till soffan får ske med ytterst lätta steg så jag gör mig inte besväret särskilt ofta. Denna var dock alldeles för lockande för att stå över, och jag har lyssnat på den två gånger redan! Hade den på CD när den släpptes 1995 men nu har den även kommit på vinyl! Köpte en till min bror samtidigt som en slags återbetalning för att jag ritade mustascher på hans Räserbajs-plansch när jag var mindre... Hoppas det blidkar hans långa minne.
 5. Svanteborg

  Små aktiva högtalare?

  Dynaudio Music 7, den gör allt du begär och har dessutom massa smarta funktioner i sig tex inbyggd DSP om du råkar ha besvärliga rumsnoder nere i vinkällarn Dessutom en Roon endpoint i sig, kör själv detta upplägg i köket och det funkar helt suveränt bra. För priset är den helt klart svårslagen!
 6. Svanteborg

  AC iPurifier by iFi

  Så fint, jag får snoka fram min Groundhog låda och se om det finns nån lämplig grunka för att ansluta till en jordskruv i strömrenaren! Ja, jag traskar allt omkring på gatorna titt som tätt, tror till och med att vi har en gemensam bekant ute i obygden? En "Snell" herre som är föredetta kollega till mig!
 7. Svanteborg

  AC iPurifier by iFi

  Jag har en st i min ojordade anläggning, kopplad med Groundhog till en ledig RCA hona på försteget. Är det bättre tror du att koppla den till jordpinnen på grenlisten alltså? Fick för mig att nån text i den varnade för det, men kanske missförstod engelskan.
 8. Svanteborg

  Det ständiga sökandet

  Jag har en 24/192 Wolfson WM8742 inbyggd i mitt försteg, och en Lindemann Lime Tree Network, det är ju en enkel sak då att testa skicka ut digital signal till den inbyggda DACen men det innebär väl att jag inte kan tillgodogöra mig de högre upplösningarna och DSD-konverteringen och allt det som Lindemann gör idag? Det känns ju på förhand som att det inte kommer göra skillnad till det bättre, men jag ska låna en digitalkabel av en bekant och testa i alla fall, alltid lär man sig något!
 9. Svanteborg

  Det ständiga sökandet

  Om man kör högupplöst via en streamer som har både digitala och analoga utgångar, och en separat DAC av äldre snitt (utan DSD-stöd och allt vad det är) finns det någon vits att köra digitalt ut från streamern och låta det passera DACen ändå? Kan den tillföra något eller försämrar den bara?
 10. Kurt Nilsen och Åge Aleksandersens Lost Highway är riktigt bra!
 11. Korspostar denna från Youtube-favoriter, tycker den hör hemma här!
 12. Svanteborg

  Spännande förändring på P3

  Haha! Möjligtvis, men jag tror jag får medhåll när jag säger att kvaliteten var högre förr. Ska bli kul att se hur framtiden blir, kanske blir man 10 år yngre i ett svep?
 13. Svanteborg

  Spännande förändring på P3

  Intressant och roligt att de vågar göra breda förändringar när de märker att intresset för ordinarie program svalnar. Tycker själv att P3 har tappat ordentligt i kvalitet gällande programmen de senaste 10 åren, det ska bli kul att se hur det nya blir! Ska definitivt ge det en ny chans.
 14. Svanteborg

  Spännande förändring på P3

  Jag hörde något om detta idag, artikeln är låst men du kanske kan citera nåt stycke så man får en bild av vad som pågår?