Jump to content

Hasse

Medlem+
 • Content Count

  1 297
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

9 518 profile views
 1. Ja med rena dipolbasar blir det ju en annan sak. Kan dock inte komma på någon ”hel” dipol, förutom hybrider, som går så lågt.
 2. Nej någon avgrundsdjup bas har varken Maggisar, Quad:ar eller andra dipoler, Den bas som finns är däremot betydligt lättare att få till jämfört med dynamiska högtalare där det i många rum inte är helt ovanligt med överdriven bumlig bas.
 3. Är det Ljudupplevelser som är så välsorterade så man t.o.m. har en A-75 inne 😳👍
 4. Håller med, live kan låta allt från hemskt till fantastiskt. De konserter jag minns som riktigt välljudande är främst två från Stockholms konserthus. Tom Waits när Rain Dogs nyss släppts och Chicago’s symfoniorkester med Solti, bägge från mitten av 80-talet. Sedan har man väl varit på en mängd ljudmässigt riktigt usla konserter, bl.a på Hovet.
 5. De har en känslighet på 86dB i 4 Ohm.
 6. Säkert en fantastisk högtalare men går dessvärre inte in i min budget (sju ggr dyrare än mina Maggies). Får försöka ta mig in från landsorten för en lyssning.
 7. Tack för erbjudandet 🙏 men jag bor dessvärre inte nästgårds. Tacksam för alla tips men man blir minst sagt villrådig
 8. Tack, har Accuphase (A-75) lika bra driv och klipp som Danne eller låter den mer polerat, artigt och snällt? Många förstärkare finns det vore lättare om det fanns ett par stycken. Man blir ju helt konfys
 9. Nja, det är väl inte alls irrelevant för mig. Jag gissar att jag kanske spelar lite högre än vad du gör men tycker du den ”lilla” A36 funkar så borde väl A-75 räcka även om man vill spela lite högre. Får nog ta en sväng ner till Skåne.....
 10. Jag förstår att de separata enheterna i Progressionserien är kalasbra men då är vi uppe över halvmiljonen vilket helt enkelt är för mycket. Då pratar vi ändå om deras instegsserie 😳 På vilket sätt upplevde du att Dag var trevligare än Diablo? Accuphase A-75 har jag kikat lite på men orkar den verkligen? Har aldrig lyssnat på en Accuphase då jag upplever att märket varit tämligen osynliga här i Sverige tidigare. (Har de bytt agentur kanske) Inte för att det är avgörande men de mäter i alla fall väldigt bra.
 11. Det beror väl i hög grad på hur högt man lyssnar. Maggisar är väl en rätt snäll last men har trots allt en känslighet på endast 86db. Till Maggisar brukar man säga att de inte ska drivas av förstärkare som ligger åt det tunnare hållet och de bör ha hyfsat med ”slam” då högtalarna annars kan låta lite livlöst och tråkigt. Men lyssnar man mest på stråkkvartetter på låg volym så är väl det där med effekt och ”slam” av underordnad betydelse.
 12. Det där med att läsa tester och höra av mig till handlare och andra Magnepanägare är jag hyfsat bra på. Vet att Claes kör M2.2 men de, precis som många andra amerikanska märken, har ”brakat iväg” lite väl mycket. Jag är nog inte beredd att lägga närmare 300 för enbart slutsteg. Hade nyligen kontakt med en i USA som har flera par Maggisar och även flera slutsteg, bl.a Lamm M1.1 (föregångaren till M1.2 men i stort sett samma) som han menade var för klen till hans 3.5 och Tympani Många menar också att Pass’ A/B-steg är mer lämpade än deras rena klass A-steg.... medan andra hävdar det mo
 13. Vid vilket avstånd från panelerna tycker du att det låter naturligt?
 14. En Gondul/Grendelkombo som har bra med effekt men det finns självklart mycket att hämta där. Har även en Bryston BDP-3 streamer. Har varit inne på många olika märken, Pass, Lamm, ARC m.fl och nu integrerat Mina golfkompisar brukar skämta om att när jag efter mycket om och men bestämt mig för en ny driver så har modellen utgått
 15. Kloka ord, att prova hemma är det som gäller i slutändan. Att släpa hem allt är dock lättare sagt än gjort så en viss utsållning lär det bli. Effekt lär jag hursomhelst behöva och förstärkaren måste ha bra klipp och ”slam” då Maggisarna annars lätt blir lite tråkiga.
×
×
 • Create New...