Jump to content

Hasse

Medlem+
 • Content Count

  1 277
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

9 336 profile views
 1. Det är något jag också märkt. Frågar man HiFi-handlarna får man också oftast detta bekräftat då åtminstone musiker sällan visar något större intresse för HiFi ?
 2. Vet att jag sett SoundLab demas med Atma-Sphere i staterna men det är mycket möjligt att det finns andra steg som driver dem bättre. Har även sett dem med biffiga Pass-steg (som på bilden) Det här var dock första gången jag såg ett par SoundLab irl. Däremot har jag läst många väldigt positiva omdömen om dem och jag kan förstå varför efter att ha hört dem, även om rummet var i minsta laget och väl mycket dämpat.
 3. En elektrostat som är monstersnabb och samtidigt köttig är SoundLab ? Old School HiFi spelade nu på mässan på SoundLab’s minsta ’stat för ca 170.000 tillsammans med rör från Atma-Sphere. Första gången jag hörde de så omtalade elektrostaterna, mycket intressant ? Kan tänka mig att de lite större modellerna spelar fantastiskt bra (den största är 2,70 hög och metern bred ?)
 4. Vi köpte en Pioneer plasma 2008 och den har, peppar peppar, aldrig strulat. Köpte för ett tag sedan en Samsung till min mamma.... den har tyvärr strulat
 5. Har man problem med lite bumlig bas (pga "problemnoder") kan byte till ett steg som har järngrepp om basen vara en lösning, det har jag själv fått erfara. Det gör ju naturligtvis inte att problemnoderna försvinner men det brukar definitivt minska problemet. Ser ut att vara en riktigt välbyggd pjäs det där, är det mosfet eller bipolära trissor i Gryphons konstruktioner?
 6. Den här plattan var väl den tidens demoplatta no 1. Minns att den användes flitigt på HiFi-Huset i Uppsala när det skulle demas Cabasse, Infinity, Kef, m.fl. Den gick även varm i vår gillestuga där jag hade mina Zachry EM-12 drivna med en Technics SU-8600 och en Kenwood KD-500 med Formula-4 arm. På den här tiden var det "ju mer bas desto bättre" som gällde för mig så skivan passade ypperligt ljudmässigt men den var också steget in i "jazzrockens" värld.
 7. Är det just Path (1R) du skulle rekommendera? Har läst att man också använt en del andra märken (Duelund, m.fl).med bättre resultat än de medskickade motstånden. Vilket värde är det förresten på de som medföljer?
 8. Det är väl just det man gjort i "i"-modellen, dämpat mellanregistret, fast med tejp på baksidan. Jag gissar att det är vad Wendell beskrev som ett tweak när jag frågade om basen verkligen var kraftigare eller djupare i "i". Han svarade att så inte var fallet men det upplevs väl så om mellanregister (diskant) är dämpad. Det enda som verkar vara ändrat i delningsfiltret är att man använt "generic brands" i "i". Hursomhelst, var skillnaden alltså större mellan originalkontakter vs WBT än med eller utan resistorer? Snyggt jobb
 9. Testade du med resistorer både med originalkontakterna och WBT?
 10. Står sig Michell-spelarna fortfarande i konkurrensen? Har en så´n här nedpackad sedan en tid. Kanske dags att återuppta vinylspelandet
 11. Det är väl just det där att det lätt blir så snuttifierat som gör mig skeptisk till nedladdning av musik. Det blir lätt så att man lyssnar på en låt här och där men man spelar kanske inte ett helt album längre.
 12. Den nya agenturen P.S Audio tycks inte satsa alls lika mycket som Audionord och Stylus som demade de större Wilsonmodellerna, i som sig bör stora rum, ofta med Peter McGrath på plats.
 13. Jag nöjde mig med en heldag. Mest imponerande var väl kanske MBL och till skillnad mot tidigare mässor jag hört den; Kef Blade. Marten och Focal spelade också fint samt naturligtvis JBL´s K2 med Mark Levinson som hade en makalöst snärtig och kraftfull bas. ARC/Sf Guerneri/Amati hade ett helt okey ljud trots lite problem med bumlig bas (gällde framförallt Amati). Nya QRS Sky High spelade bra, hörde tyvärr inte de stora Monitor Audio i samma rum. Wilson Sacha 2 tyckte jag lät intetsägande denna gång (sorry Gurkan, inte ditt fel ), spelade i ett väldigt litet rum med en för mig okänd rörförstärka
 14. Nej, jag är inte känd för att komma till skott i första taget. Det brukar snarare vara så att när jag bestämt mig för en ny driver, eller vad det nu kan tänkas vara, så har modellen utgått . Jag sitter inte i sjön och till skillnad mot golfklubbor handlar det här om en stor summa. Förr eller......snarare senare.....
×
×
 • Create New...