Jump to content

eliot

Moderator
 • Posts

  7 982
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by eliot

 1. En rullatorplats till mig med Ledsagare Torkel 😊
 2. Vad Ă€r det för en 12” utgĂ„va? - FörstautgĂ„van pĂ„ 12” var pĂ„ etiketten 446 W. 50th St. och andrautgĂ„van var Bergenfield N.J. etiketten! Jag har denna skiva pĂ„ tvĂ„ olika 10” 446 W. 50th St., en röd (frĂ„n 1954) och en gul Fireworks etikett dĂ€r den gula motsvarar förstautgĂ„van pĂ„ 12” frĂ„n 1957. Som 12” har jag andrautgĂ„van frĂ„n 1959 och de olika utgĂ„vorna lĂ„ter radikalt olika och det Ă€r uppenbart att man anvĂ€nt olika korrektur dĂ€r Bergenfield verkar vara RIAA.
 3. Jag vet inte om det framgĂ„r att skivan som ligger pĂ„ tallriken Ă€r Miles Davis All Star Sextet, 10” Prestige prlp 182 pĂ„ röd fireworks etikett frĂ„n 1954 som innehĂ„ller första utgĂ„van av det vĂ€lkĂ€nda stycket ”Walkin’”. Detta bör vara ett utmĂ€rkt test av en mono pickup.
 4. Jag trodde att den var renoverad - min Àr reviderad av Schopper och den stÀmmer!
 5. Helt rĂ€tt undertallriken Ă€r utbytt, gummibussningar ersatta mm men jag har inte Schoppers separata nĂ€tdel Ă€ven om JĂŒrg har försökt att övertala mig!
 6. Jag har den första skivan som Bebop visade PRLP 7004 frĂ„n 1955 gul "Fireworks" etikett och 446 W. 50th St., N.Y.C. 7000-serien Ă€r den första serien pĂ„ Prestige pĂ„ 12", innan var det mycket riktigt 10". Den remastrades senare av Rudy van Gelder och fick dĂ„ numret PRLP 7250 och namnet Subconscious-Lee efter den första lĂ„ten pĂ„ skivan. Den slĂ€pptes alltsĂ„ inte som 10-tummare. Om man vill veta mer om inspelningarna sĂ„ rekommenderas www.jazzdisco.org. En skiva som belyser det som Calle_jr skrev Ă€r Miles Davis Walkin' som först slĂ€pptes som 10-tummare PRLP 182 – Miles Davis All Star Sextet pĂ„ röd "Fireworks" etikett och senare slĂ€pptes som PRLP 7076 Miles Davis All Stars ‎– Walkin' pĂ„ gul "Fireworks" tillsammans med PRLP185 Miles Davis Quintet. Miles Davis Birth of the Cool Capitol T-762 slĂ€pptes 1957 med turkosfĂ€rgad etikett dĂ€r en del redan var slĂ€ppt pĂ„ 10" (1954) som Capitol H459 Classics In Jazz
 7. Torkel tar Moules Classic och jag prövar Moules Morney, 1 kg var!
 8. Mycket trevligt reportage! AngÄende Frederick Cohen sÄ köpte jag för lÀnge sedan hans bok om Blue Note Pressningar: A Guide for Indentifying Original Pressings direkt frÄn hans webbsida och den har varit till mycket nytta.
 9. Det Àr första stycket pÄ skivan Back to Back med Duke Ellington & Johnny Hodges, MG VS-6055
 10. Myles B Astor pĂ„ Audionirvana skrev: ”Strike it when the iron is hot! May never again be available on tape. Don’t let the fact is a digital recording dissuade you from buying the tape. Cafe Blue on tape sounds world’s better than LP or CD.I think on reason Jonathan likes Nightclub is the recording is a little less processed and more natural sounding than Cafe Blue. Absolutely sure if this is successful, there will be more Barber on tape!”
 11. Det jÀmnar ut sig - jag har tre Studer och en Stellamaster
 12. Jag har blivit uppmÀrksammad pÄ denna nya serie Äterutgivningar frÄn Blue Note som de gör med hjÀlp av personer som startade Music Matters. Mer finns att lÀsa hÀr. Joe Harley som tillsammans med Ron Rambach skriver om bakgrunden till den nya Äterutgivnings serien
 13. Jag hÀnger pÄ och anmÀler mig och Torkel
 14. Jag Àr lÀrde kÀnna skivmÀrket Concord nÀr jag i början pÄ 90-talet fÄtt igÄng min skivspelare igen. Det var denna tyska ÄterugÄva pÄ Bellaphone som jag blev förÀlskad i och den fungerade lite som min introduktion till jazzen
 15. Du skall inte ta för givet att jag inte sÄg ditt inlÀgg men jag Àr svÄrflörtad och det var slutligen Myles inlÀgg pÄ Audionirvana.org som fick mig pÄ fall Jag har varit tvungen att betala moms pÄ struntsummor: sÄ jag var överraskad nÀr jag slapp momsen pÄ bandet frÄn Tape Project. Jag har Saxophone Colossus bÄde som förstautgÄva pÄ LP och band frÄn Tape Project och i detta fall föredrar jag vinylen - men en sÄdan skiva Àr oftast dyrare Àn ett band. De har gjort nÄgot med bandet som gör att det lÄter modernare Àn skivan och det finns sÀkert de som kan tycka att bandet lÄter bÀttre Àn skivan. Gillar man gamla Prestige-utgÄvor med den obÀndiga kraften i ljudet frÄn Saxofonen sÄ har skivan mer av just det!
 16. Jag har inte tidigare bestÀllt direkt frÄn Tape Project utan jag har köpt mina 6 band pÄ eBay men nyligen skrev Myles B Astor pÄ www.audionirvana.org att Bill Evans, Waltz for Debby fanns tillgÀnglig och den fick man bara inte missa tyckte han. Idag fick jag ett stort paket och fort gick det eftersom posten/tullen inte ville förtulla det. Det tog 7 dagar!
 17. Jag var pÄ Stora SkivmÀssan i Solna förra lördagen och jag upptÀckte dÄ boken och fick mitt exemplar signerat av Torbjörn. Eftersom jag inte bor i Stockholm och inte kÀnner till sÄ mÄnga affÀrer sÄ förvÀntade mig inte sÄ mycket av boken men den Àr mycket trevlig och jag fann Àven David Reid och Anagram pÄ Tulegatan 33. David hade fullt med klassiska boxar en trappa ner och de flesta boxar har jag nog köpt av honom. Utan David sÄ hade Stockholm varit rÀtt ointressant för den som var intresserad av klassisk musik och en gÄng i slutet pÄ 90-talet sÄ packade jag bilen full med boxar nÀr vi gav oss ivÀg pÄ vÄr Ärliga resa till Schweiz. NÀr det gÀller Jazz sÄ besökte jag Andra Jazz nÄgra gÄnger och fick dÄ Àven med mig nÄgra vÀnner, se Slow down Stockholm. Jag trÀffade innehavaren Harald Hult i en skivaffÀr i Solna för mindre Àn ett Är sedan och nu lÀste jag att han dog i maj 2018 . RIP - Det finns rÀtt mycket att lÀsa om just Harald Hult som Àr lika gammal som Torbjörn Sörhuus och dÀrför har de mÄnga beröringspunkter. Boken rekommenderas varmt!
 18. Glöm inte - det Àr SkivmÀssa i Solna 29/9 2018
 19. Enligt JĂŒrg Schopper skall det vara 6,5 gram
 20. Det Àr denna skiva det gÀller (lÀnk till discogs) och alla bilderna pÄ discogs kommer frÄn mitt exemplar
 21. Jag hade samma uppfattning tills jag gick förbi Anagram pÄ Tulegatan i Stockholm, en affÀr dÀr jag hade köpt mÄnga skivor. Denna gÄngen fann jag tvÄ exempel pÄ Billie Holiday, Lady Sings the Blues, en pÄ Clef och en pÄ Verve och jag visste att Clef var den förstautgÄvan. NÀr jag frÄgade om priset sÄ sa han att det var före dyrt för mig. Priset var 800kr och det betalade jag. Alla tidigare skivor med Billie Holiday hade lÄtit som om hon sjöng genom en tratt. HÀr hörde man personen, det var inte bara en generisk kvinnostÀmma. Anagram finns kvar pÄ nÀtet: http://www.anagram-records.com/
 22. Jag tÀnker ocksÄ pÄ Muddy Waters och Art Pepper samt Àven Sibelius Violin Konsert med Heifetz. - Jag Àr egentligen inte sÄ förtjust i Heifetz men jag har alla RCA Living Stereo inspelningar med Heifetz som förstautgÄvor (samlar mani ) och av dessa Àr just Sibelius min favorit. Oftast paras han med Fritz Reiner som dirigent och de Àr bÄda "tuppkycklingar" men just Sibelius spelades in med hans andre dirigent Walter Hendl som underkuvade sig Heifetz och det blev en mycket lyckad inspelning. Det Àr förvÄnande hur ofta man redan trÀffat pÄ de band som Acoustic Sounds sÀljer frÄn andra mindre nogrÀknade kÀllor. Jag har redan Sibelius med Heifetz men kopian hÄller inte den höga klass som Ultra Tape banden frÄn AP.....
×
×
 • Create New...