Taxmannen

Medlem+
 • Content Count

  2 095
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Taxmannen last won the day on January 3

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

 • Birthday 1965-02-02

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

12 727 profile views
 1. Taxmannen

  Riverside till Stockholm!

  Polska Riverside kommer till Stockholm i Mars! Lokalen är Kraken på Hovet och det här vill man inte missa om man är det minsta intresserad av modern progressiv rock. http://www.krakensthlm.se/riverside/
 2. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Helt korrekt, risken finns men man kan nog i princip välja vilket land man vill så länge det är en marknad som Qobuz väljer att "leverera" till. Amazon.co.uk, och även amazon.de debiterar väl mellanskillnaden mellan den lokala momsen och den svenska redan i butiken , så 25% slipper man inte även om den är lägre i det land man handlar ifrån. Risken är att det blir tull på varorna från England om det blir en avtalslös, hård Brexit.
 3. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Ok, så här funkar det. Om jag går in på t ex https://www.whatismyip.com så får jag upp detta: Surfar jag in på Qoobuz så "vet" alltså dom att jag sitter i Sverige och kan vägra mig att skapa ett konto. För att komma runt detta startar jag Nord VPN och väljer plats England: Om jag då går in på https://www.whatismyip.com igen så ser det ut så här: Alltså, sitter jag nu i England, Manchester och surfar runt. Det kostar några kronor i månaden, men om man vill använda tjänster som styr på region eller handla på sajter som inte säljer till Sverige så är det klockrent. Ingen blir heller lidande, utom möjligen någon lokal mellanhand, eftersom man betalar och gör rätt för sig.
 4. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Precis, det är vad som krävs. Jag registrerade mig igår och provade först utan VPN och fick som resultat att "tjänsten inte var tillgänglig i mitt land/region". Startade då VPN och bytte till UK och då kom jag vidare. Jag valde PayPal som betalmetod i o m att den är "global" och sen fick jag igång min provmånad. Hur smidigt som helst.
 5. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Det här är billigare än att åka utomlands https://nordvpn.com/
 6. Taxmannen

  Queen

  Jag skulle rekommendera plattan Jazz som är en av mina tidiga Queen-favoriter. Brian May är en av mina största gitarrhjältar - i alla fall vad det gäller soundet. Att han byggde sin gura "Red Special" tillsammans med sin pappa och fick till ett så välljudande instrument är om inte makalöst så i alla fall världsklass!
 7. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Även solen har... Skämt åsido, lite störande är det att det inte gick lika smärtfritt som det brukar. Dock hade nog min Rock varit igång utan driftavbrott i säkert ett halvår så en omstart var ju ingen big deal.
 8. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Det löste sig. Efter att ha väntat på "searching for update" tog jag och startade om min Rock och då hoppade uppdateringen igång i princip omgående.
 9. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Någon mer än jag som har problem att uppdatera? Paddan och en laptop uppdaterad, men Rock bara står och tuggar. Har med andra ord ingen fungerande installation just nu Det får bli lite vinyl istället
 10. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Ja, jag var kanske otydlig. Det gällde alltså den större paddan med 12,9”-skärm som har högre upplösning än den mindre på 11”. Grejen var att den gamla större iPad Pro klarade detta, men tack vare ett annat utseende med avrundade hörn på de nya paddorna så skalades gränssnittet ner och då räckte inte pixlarna till för porträtt. Förhoppningsvis kommer det att lösas en gång för alla när det kommer en större omdesign av användargränssnittet. Det är många som efterfrågar porträtt även på mindre paddor!
 11. Taxmannen

  Roon 1.6 ute nu. Stöd för Qobuz m.m.

  Spännande! ...och äntligen en buggfix så att iPad Pro 2018 utnyttjar hela skärmen och stående/porträttformat. Efterlängtat!
 12. Taxmannen

  Mickes Musikrum

  Många fina album som väcker minnen i den högen! Blev sugen på Midnight Express hypnotiska soundtrack av/med Giorgio! Filmen gick inte av för hackor heller
 13. Taxmannen

  Musikhörna och experimentverkstad

  Absolut inte - handen långt ner i byxfickan... Jag får tillstå att jag anslutit mig till @Bebop s genväg att välja samma fabrikat. Då förväntar man sig att matchningen skall vara ”tillräckligt bra”.
 14. Taxmannen

  Musikhörna och experimentverkstad

  Gissningsvis även PS Audio Memory Player, men jag vet inte om den går att ansluta till något annat än PS Audios egna Dacar.
 15. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag skickar dig ett PM med lite mera information