Taxmannen

Medlem+
 • Content count

  1 803
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Taxmannen last won the day on September 17

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

12 437 profile views
 1. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #7

  Japp, en som vill bli övertalad/övertygad uppenbarligen
 2. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #7

  Ja, det vore verkligen kul! Vi får höras framöver och försöka sy ihop något.
 3. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #7

  Supporten finns garanterat där för dig också om du vill!
 4. Taxmannen

  byZan - Nytt i stugan #7

  Härligt! Och jag som precis kom upp till storstan bara för att kunna hjälpa dig om/när du körde i diket
 5. Taxmannen

  Mässan Göteborg 2018

  Men då missar man möjligheten att koppla in alla fina analoga källor En sak till, volymkontrollen i Vivaldi One är implementerad i den digitala domänen. Visserligen kan man ställa utsignalen till 0.2, 0.6, 2 eller 6V för att matcha lämplig ingångsnivå till för-, eller slutsteg, men jag är (onödigt?) skeptisk till digitala volymkontroller. Någon som kan slå hål på denna myt?
 6. Taxmannen

  Mässan Göteborg 2018

  Min kommentar om att HiFi-branschen inte "hänger med" var en kommentar med en stor glimt i ögat, men det kanske inte var helt tydligt - Hänger man här på Euphonia så kan man lätt få uppfattningen att R2R är större än det egentligen är. En ankdamm, om än en väldans trevlig sådan Tyvärr inte, eller hann gjorde jag, men det spelades inte på denna anläggning när jag besökte rummet.
 7. Taxmannen

  Mässan Göteborg 2018

  Bra idé
 8. Jag gissar på han som var chefsdirigent i min gamla hemstad ”Peking” några år innan jag föddes
 9. Taxmannen

  Mässan Göteborg 2018

  Fasen, ett rum jag missade Skyltningen på HiFi Deluxe lämnade lite utrymme för förbättring kommande år!
 10. Taxmannen

  Mässan Göteborg 2018

  Jag har inte hört Alexia så många gånger, men demon med Nagra och Transparent i München 2015 lämnade bestående minnen hos mig... Vad gäller Wilsons uppdateringsfrekvens så vet jag inte riktigt vad som är "normalt", men tittar man på releasehistoriken så ser man att både Alexia och Sasha W/P "levde" fem år innan de ersattes av serie 2. Alexandria X-2 såldes bara i fyra år innan den ersattes av series 2. Samma med Maxx series 2 som ersattes av series 3 efter bara fyra år så just Alexia verkar inte direkt sticka ut. Wilsons releasehistorik hittar intresserade kalenderbitare här: https://en.wikipedia.org/wiki/Wilson_Audio
 11. Taxmannen

  Mässan Göteborg 2018

  Det där systemet ser oförskämt bra ut - uppenbarligen låter det lika bra som det ser ut också. Härligt! En ytterligare reflektion om mässan förresten. Inte en rullbandare så långt ögat nådde Den skandinaviska HiFi-branschen hänger tydligen inte riktigt med när det gäller de hetaste trenderna
 12. Det blir spännande att se vad detta leder till!
 13. Taxmannen

  Mässan Göteborg 2018

  Stylus då, ja dom hade släpat med sig en redig monsterrig - det var väl egentligen bara högtalarna från YG som kan betraktas som "modesta" i sammanhanget. Elektroniken från Moon och man hade valt den bästa produkten i respektive segment. Monostegen 888 var helt sjukt stora och väger in på 136 kg/st - visserligen med emballage, men ändå. Samtliga kablar var vad jag förstod Nordost Odin/Odin 2. Skivspelare Brinkmann Balance med Lyra Atlas PU - Top of the hill med andra ord! Hur lät det då? Jo, med den prislapp systemet betingade så förpliktigade det så klart, men jag måste säga att Karl och @Daniel faktiskt hade fått till det den här gången. Det spelade stort, dynamiskt, kontrollerat och inte minst musikaliskt. Att stylus sen som alltid bjuder på spännande musikval gör självklart inte saken sämre!