Taxmannen

Medlem+
 • Content Count

  1 968
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  56

Taxmannen last won the day on October 24

Taxmannen had the most liked content!

1 Follower

About Taxmannen

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.discogs.com/user/krille65
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Östergötland

Recent Profile Visitors

12 579 profile views
 1. Taxmannen

  Smakar fortfarande bra... ?

  Vågar du dig på ett hemlån eller väljer du att leva i ovisshet
 2. Taxmannen

  Internetbedrägeri

  Tråkigt, tråkigt - hoppas att det löser sig! Jag har klarat mig hittills men då gör jag hellre ingen affär än går in i en tveksam där jag inte känner mig 100% trygg...
 3. Taxmannen

  Ditt senaste inköp av masterbandkopior

  @eliot, du måste hänga med bättre här på forumet - Jag skrev kommentaren nedan i tråden för 6 veckor sen och har spelat mitt band i en månad nu (inte oavbrutet ) Skämt åsido, jag har köpt alla mina Tape project-band direkt från deras hemsida och det har fungerat klockrent varje gång. Det enda "lustiga" är att dom skriver ner värdet på paketet till 50$ vilket gör att tull/moms blir minimal. Det tråkiga är väl om det skulle hända något med paketet på vägen när det inte är deklarerat till sitt fulla värde. Det kan ju också vara intressant att notera att "serienumret" på min Waltz är 351 så det verkar som att TP producerar så länge det finns efterfrågan. Om det innebär att #351 låter klart sämre än #001 vet jag inte, men vad jag förstått så är det en 1/2"-master som man kopierar ifrån. Nu hoppas jag på att dom skall producera fler kopior av Sonny Rollins - Saxophone Colossus!
 4. Taxmannen

  Smakar fortfarande bra... ?

  Självklart ville jag provocera lite, men jag kan kanske ha en viss förståelse för att det kan spöka hos handlare där många prylar passerar revy. Den största boven brukar ändå vara strategin snarare än prislappen på prylarna och då är nog användning av DHCP (dynamisk tilldelning av nätverksadresser) och trådlösa nätverk de största bovarna - båda är stora no-no i dessa sammanhang i min mattebok, förutom då till bärbar utrustning som telefoner, paddor, laptops mm - resten skall vara anslutet med nätverkskabel och ha statiska/fasta adresser. Hur som helst, I hemmiljö tycker jag nog ändå att de flesta brukar få till det och att det är stabilt - men andra kanske har andra erfarenheter? Jag hade själv rätt mycket stök hemma med nätverket och då främst det trådlösa. Trots en massa meckande och komplettering/byte av nätverksutrustning blev det aldrig helt bra och när jag fruktlöst försökte få stabilitet i nätverkskopplingen mellan mina två bostäder så gav jag i somras till slut upp och rev allting och började om från början med nätverksprylar av ett och samma fabrikat. Peppar, peppar har det fungerat klockrent sen dess. Jag kanske tar och startar en tråd runt "en nätverksresa"! Jag har säkert nämnt det förut, men jag minns väl när jag skaffade en ny dac för ett antal år sen. Den spelade såpass bra med digitalafiler jämfört med CD-spelarens inbyggda dac att jag valde att även använda den även de få gånger jag ville lyssna på en CD och det fungerade utan problem. Ända tills jag fick för mig att slänga i en SACD som en besökare hade med sig. Då blev det helt tyst - ridå! Det tog ett bra tag innan jag kom på att den CD-spelaren inte skickar ut signalen från SACD till digitalutgången, så visst kan det strula även med fysiska media
 5. Taxmannen

  Smakar fortfarande bra... ?

  I beg to differ Med rätt grejer och en vettig strategi så vill jag nog påstå att MTBF → ∞
 6. Taxmannen

  Smakar fortfarande bra... ?

  Tack alla inblandade för ett trevligt och informativt reportage Det vore intressant om du kunde utveckla det resonemanget lite. Jag har hört båda fabrikaten, men aldrig samtidigt och/eller under kontrollerade/likartade förhållanden så det vore väldigt spännande att höra mer om dina tankar!
 7. Taxmannen

  Mystiken lättar en aning

  Nja, DN:s betalvägg är pinsamt dålig. Det räcker oftast med att avbryta laddningen av webbsidan innan "spärren" hinner slå till, eller också skriva ut/förhandsgranska webbsidan så går man runt det lilla "problemet"
 8. Taxmannen

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det finns fler - minst tio totalt. Jag har åtta och då saknar jag både Navarra och Dearie.
 9. Taxmannen

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ja, jag har flera och gillar absolut det jag hör. Den första batchen köpte jag från AudioConcept så gissningsvis kan du lyssna hos dem före ev köp.
 10. Taxmannen

  Vad lyssnar du på just nu?

  Vinylskivorna (alla utom Sarah som är slutsåld) kan du köpa direkt från Devialet: https://www.devialet.com/en-se/the-lost-recordings/ Med vinylskivorna medföljer också en nedladdningskod till digitala filer i CD-kvalitet.
 11. Taxmannen

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Jag hörde henne i något rum på mässan i Göteborg men när jag inte hittade något i Tidal föll det i glömska. Tack för påminnelsen - hon är väl värd att lyssna på!
 12. Taxmannen

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Hehe, bra fråga! Nej, studioalbumet ligger på två skivor och resterande tre är en live-inspelning från La Cigale i Paris '94. Ja, verkligen.