Jump to content

LISTEN TO MUSIC

Branschmedlem
 • Posts

  484
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by LISTEN TO MUSIC

 1. Vi får hoppas att rubriken en dag blir sann 🙏🏻
 2. Så fel det blev i denna förhoppning tyvärr när jag läser rubriken.
 3. Så snygga bilder på ARC VSi75, dessa borde nog Audio Research gilla. 🤔
 4. Håller med Apexorca! Finns många systemkombinationer som låter otroligt bra och har sina unika egenskaper! Håller även med att välljudande stativare har sina unika egenskaper som du beskrivit redan = klockren analys som jag kan skriva under på! Är nyfiken på vilken förstärkare du har kopplat in? Ser ut som KT 150 rör som en viss tillverkare på senare år har använt mycket på sina slutsteg…. Även en beskrivning av upplevelsen tillsammans med dina Electa Amator III 🔜
 5. Härligt system och SMT rum! Har snackar vi SMT level 3+ 🫡 kan tänka mig att detta låter fantastiskt bra! Grattis!
 6. Jobbar på Akkelis Audio i Göteborg - Tidigare bakgrund från HifiConsult, Oslo Hificenter, Audionord AB och Bladelius Design Group. Spelar på Digitalt: Innuos Statement, Innuos Phoenix NET, Shunyata Sigma/Omega Ethernet kablar. Analogt: Michell Gyro SE/Technoarm/Hana SH - Devialet 250 PRO - högtalare på gång - Shunyata Sigma V2 HT- Shunyata Sigma NR V2, Shunyata Everest, Shunyata Omega XC nätkabel. Jag hade nog uppdaterat system info med nya Orbe SE spelaren och inte förglömma att lägga till Magico A5 😉
 7. Jättefint reportage Apex! Tack för alla fina bilder, beskrivningar av musik/ljudupplevelsen- och av produkterna. Stort grattis till dig Björn som har fått ihop ljudet så fantastiskt bra! Kunskap är nyckeln 🫡
 8. Grattis till dina nya urläckra SF Electa Amator III. En klassiker har blivit än bättre!
 9. Tack så mycket, trevlig reportage och fina bilder! Kul att få följa med till både Lasses hifi- och Sound by Vinyl. Väldig fina High End produkter byZan har, förstår att det verklig låter fantastiskt bra både i ”stugan” och stan. Blev det något köp av ny skivspelare?
 10. Grattis Marko! Det blev fantastiskt stilrent men med värme! Skitsnyggt!
 11. Jag är säker på att det kommer bli en upplevelse att få lyssna på båda DAVA och My Sonic Lab, som är fantastiska puppor. Även nya fötterna vill jag gärna höra på. Tack för fina bilder och era omdömen MatsT och Persve.
 12. Antar att denna lite udda fågel men av kännarna skall vara ”det bästa” i PU väg. Kan bara säga Grattis Per! Detta blir spännande att få lyssna på i framtiden… …måste varit värt väntan nu när den är på plats. Hoppas få ett omdöme från både dig och Mats inom kort? PS. Spelar ni bara singlar
 13. Tack Daniel. Får vänta till den 28/6 innan albumet landar hos mig.
 14. Stereobild, dynamik, djup, bredd, höjd, och ”kropp” på instrument och röster är givetvis viktiga parametrar för att komma en live upplevelse närmare. Men än viktigare tycker jag att klangfärg och klangbalans är, om inte detta låter autentiskt så faller alla andra parametrar, i alla fall för mig.
 15. Alltid kul med nya förmågor som tar traditionen vidare inom den klassiska musiken. Återkom gärna med ditt utlåtande när det gäller i inspelningen och rumsupplevelsen samt om det är mer luft mellan musikerna.
 16. Tack, då har jag något trevlig att se fram emot 🎶
 17. Håller med i din analys. Jag hade själv en Plinius SA250 MK V och byte till både ARC REF210 och Krell EVO302. Jämförde man både med ARC210 och Krell EVO302 så var Plinius mörkare och mer grovkornig även i klass A läge. Plinius hade en mer massiv bas mot både ARC och Krell som var mer välupplösta och luftiga i hela registret. Bäst djupbas driv hade Krell och finast lyster hade ARC.
 18. Tack för din reflektion Apex! Denna text får jag nog läsa ett par gånger och själv fundera på hur min egen tidslinje och egna tankar har gått under mina år inom ljudfilosofin. Jag är äldre än dig har nog mer 80 tals influenser med mig inom hifin. Då var det djup, stora paneler som Magnepan, Apogee och Martin Logan som gällde för mig och var mina högtalare referenser, alla dipol konstruktion som gav ett oroligt fint djup och stor ljudbild. Sedan kom Wilson W/P och gav mig en ny upplevelse av precision och rumsupplevelse, med mindre ljudbild. Kanske den mest och bästa kompromiss var Genisis V som var både dipol och konventionell låda. Precis som dina The Sonus Faber. Om jag inte minns fel var basarna aktiva och toppen styrd av ditt favorit slutsteg på Genisis V. Jag kommer ihåg ett system med Audio Research VT 150 SE och Genisis V detta var en musikalisk resa som jag sällan upplevt vid denna tidpunkt med både dynamik, precision och otroligt djup. Tror ditt system har mycket gemensamt med detta system, men i en modern och uppdaterad version med mer och än bättre dynamik och kraft än mer kompromisslös systemlösning. (R2R, bättre ström, kablage, PU mm)
 19. Tack Apexorca för en trevlig dag som var i sinnenas tecken. Trevliga sällskap, goda drycker och mycket musik! Som alltid har du ett vinnande helhetskoncept; musik i många olika genres, generös med volymen som med allt annat som bjuds 🎶🥂☕️😋👏🏼 Det var mer än 2 år sedan jag hade förmånen att lyssna på ditt system och det har ju hänt en hel del sedan sist. Uppgradering av strömmen, flera Krell slutsteg, nytt Krell försteg, ny fantastisk Lyra puppa, rejäl renovering av din Studer B67 och ny streaming- och dac. Idag är det ännu bättre kontroll i hela registret, ännu mindre dist så systemet hanterar hög volym med ett behärskat lugn. Basen är knaster torr, dynamisk och rapp. Dessa egenskaper bidrar till att jag kommer ännu närmare musik och kan närma sig live konsertkänsla när musik- och inspelningen tillåter.
 20. Tack Lindome, vilket fint reportage och bilder! Kul att vi som inte var med i München ändå fick vara med!
×
×
 • Create New...