LISTEN TO MUSIC

Branschmedlem
 • Content Count

  323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

LISTEN TO MUSIC last won the day on October 5

LISTEN TO MUSIC had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stenungsund

Recent Profile Visitors

4 049 profile views
 1. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Kul att ni är engagerade, men gå nu över till Eitans tråd istället eller Calle_jr som också har Verity. Dessa tråder blir naturlig att läsa om man vill få råd och kunskap om Verity Sarastro. Dessutom så har både Eitan och Calle_jr stor erfarenhet och kunskap om sina högtalare efter alla dessa år som dom levt ihop med sina skönheter. Kan bara tillägga att Sarastro fungerar fantastisk i Eitans rum trots avsaknaden av akustikmaterial. Han har kala väggar, inga gardiner, utan endast en soffa, och stol som mjuka och stoppade material. Men väldigt öppen planlösning så basen får sitt utrymme. Som Apex skrev tidigare.
 2. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Vi kanske borde flytta över alla dessa Verity frågor och svar i Eitans tråd. Roligare om det är samlat hos honom som har dessa högtalare och lättare för den som vill följa upp detta senare. Svårt att senare komma ihåg att all denna Verity kunskap finns i denna Maggies tråd ... det var Black Box som vi ville visa med bilden på hans system och Black Boxens placering.
 3. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Tack så mycket, denna tråd skall jag läsa med stort intresse 👍🏻
 4. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Förutom det höga priset som det tyvärr blir innan mastertapen kommer in till Sverige med vår kronkurs. Så tycker du ljudet är i absolut toppklass på deras utgivningar?
 5. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Kommer fler och fler Analouge Production ultra tape titlar: https://store.acousticsounds.com/c/397/Reel_to_Reel Har någon köpt dessa och har erfarenhet om ljudkvalitén? Det konstnärliga och musikaliska är i min smak och toppklass enl mig.
 6. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Aldrig detta testat CJ på mina Maggies. Men det säkert en fin och musikalsik kombo. Har testat och ägt (slutsteg) Audio Research REF210, Krell EVO 302, Lamm M2.2
 7. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Här kommer ett tips på ett trevlig HIFI-MUSIK hemma hos reportage på en line source högtalare som är unik, Beveridge model 2 http://www.hifi-musik.se/ladda-hem/19/HM0709_4445_HemmaHos.pdf De som lyssnat på denna super High End högtalare säger att den står sig än idag och göra många saker helt unik som många av dagens toppklasshögtalare inte göra lika bra trots senaste spjutspetsteknik. Så har High End hifin gått fram eller bara tagit sidosteg ur ett musikalsikt perspektiv... ... det kan bara du själv avgöra Vi köper idag begagnade rullbandspelare och häpnar över hur mycket bättre och mer naturligt detta ljud är, än våra superdyra digital och vinyl riggar är. Våra absolut bästa och naturliga inspelningar kommer från 50-60 talet. Dagens inspelningar ger inte alls denna närvarokänsla som dessa äldre inspelningar gör även om vi pratar jazz eller klassisk musik. Om inte mjukvaran lever upp till våra förväntningar hur skall High End industrin överleva? Vill den nya generation lyssna på vår musik. Kanske när dom blir äldre. Men vad kommer våra fina inspelningar kosta. Priserna har stigit kraftigt på dessa super vinyler även i Sverige. Än så länge har ingen ny teknik visat sig vara bättre på att återge musik än rullband eller vinyl.
 8. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Basarna spelar bakåt. Går inte enl Eitan att ändra denna konfiguration på Verity Sarastro.
 9. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Inget jag upplevt alls med ljudet eller har sett när jag varit där. Tror det är en synvilla. Jag är inget proffsfotograf och det är taget från min iPhone Det är dessutom Björn Wiman som satt upp detta system hos Eitan. Alla som känner Björn vet att han är noggrann och metodisk när det gäller högtalarinställning och uppställning.
 10. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Hemma hos Eitan med hans läckra Nagra produkter. Men hans Black Box får stå i centrum ser jag Eitans system låter verkligen så underbart musikaliskt!
 11. LISTEN TO MUSIC

  Tar resan slut.....

  A/Wing det spelare mindre roll om det är en Studer B67, A810, A807 alla maskiner är bra och totalt överlägsna bästa skivspelarkombon eller bästa digitalriggen. Så njut av din B67 och köp bara musik. Du kan uppgradera den med en ny kondingsats vid tillfälle vid en service.
 12. LISTEN TO MUSIC

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Stort grattis! Kul att du kom tog sista steget till att verkligen kunna skriva denna rubrik: ”äntligen supernöjd med ljudet” nu är det high end på riktigt! Och du kan med lätthet lägga till ett par utropstecken till din rubrik!!
 13. LISTEN TO MUSIC

  Tar resan slut.....

  Grattis, en A810 är en helt underbar maskin!
 14. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Man skall inte tro att en Black Box är en Helmholtzresonator typ Svanå V4/V6. Den kan inte ta ner en peak på flera dB och rätta till en akustiskt katastrof rum till ett perfekt rum. Men detta göra inte en V4 eller V6 heller, stoppar du bara in en V4/V6 i ett rum så tar den inte många dB i ditt rum vid lyssningsposition. Jag hade 22 st V4 och V6:or för att få ner en peak vid 50 Hz. Matts fick ned den ca 10 dB från ca 20 dB. En Black Box är ingen trollerilåda. Men den gör nytta och rensar upp och jag får en bättre ljudbild med mer separation och djup. Naturligare klang på instrument. Mer klangkropp i cello och ståbas (mer träljud). Även något mer pondus i djupbasen. Se det mer som hur en bättre kabel kan förbättra ditt system. Du kan även med en kabel uppleva att akustiken blir förbättrat om kabeln har mindre nivå i ditt problem område eller mer nivå i ett område som är svagt. Har du ett akustisk dåligt rum så är det alltid klokt att ta in en akustiker som mäter upp rummet och göra åtgärder på de största problemområderna. Rekommenderar dig att kontakta några av våra duktiga akustiker: Kalle Andrén, Sofsci. Matts, Svanå, Engelholm Audio. Jag har även väldig goda erfarenheter av Anders, Double A som hjälpte mig att ställa in mina Tympani baspaneler. Jag har ännu inte testat om fler Black Box gör än mer nytta och förstärker den positiva upplevelsen. Men Eitan och jag skall testa detta både hos mig och hos honom vid tillfälle.
 15. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Är det inte FEQ som gör detta? https://highend-electronics.com/products/synergistic-research-feq-frequency-equalizer