LISTEN TO MUSIC

Branschmedlem
 • Content count

  296
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

LISTEN TO MUSIC last won the day on February 11

LISTEN TO MUSIC had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stenungsund

Recent Profile Visitors

3 991 profile views
 1. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Vi gör en test igen och ser om det blir lika bra denna gång. Du har gjort många uppgraderingar som lyft ditt ljud som tagit bort de resonanserna som gav lite extra bröstklang. Du har bytt bla. Stereobänk, kablar, strömrenare, soffa och matta. Kanske lyfter Black Box ljudet än mer eller får du mindre effekt. Bara ett test kan ge oss svar. Våra öron får vara domare.
 2. LISTEN TO MUSIC

  Västkustskt välljud från Maggiesar...

  Tack Apexorca, Bigblue och Eitan för besöket. Vi har alltid lika trevligt ihop och ni brinner för musik som är både inspirerade och lärorik. Kul att du tog med några nya Mastertape och LP. Gillar verkligen den fina vinylboxen med Jussi Björling och Birgit Nilsson (Puccini Turandot). En inspelning som har alla de stora artisterna och är ett konstnärligt mästerverk. Skulle vara kul, om du kunde lägga upp en bild på detta omslag? Som du skriver Apex Mastertape har verkligen en närvarokänsla och äkthet som varken CD eller vinyl kommer upp till. Alla medie har sina fördelar och kan låta riktigt bra om de gjorda med omsorg. Mina japanska jazzvinyler låter inte långt efter, men hade vi haft dessa på mastertape så hade vi säkert förundrats hur det kunde bli så mycket mer direkthet och närvarokänsla även på dessa.... Visst mastertape, är krångligare, mer sårbart, mycket dyrare, svårare att hitta sina favorit album eller nyare musik från 2000 talet och framåt. Spelarna är gamla och kan krångla och behöva service. Men vad mycket roligare och mer intressant musiken blir när upplösning är så mycket högre, dynamiken och frekvensomfånget känns så mycket större. Och allt känns så mycket mer naturligt. De andra signalkällorna blir så mycket mer polerade i en direkt jämförelse. Trots detta spelar jag mer vinyl, och cd pga av för lite mjukvara och av bekvämlighet. Men börjar jag spela på min B67 så är det omöjligt att lyssna på andra signalkällor efter detta.
 3. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Pratade med Björn Wiman och sa att dom står uppställda i butiken (Akkelis) några dagar till.
 4. LISTEN TO MUSIC

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Köp och kom med i storbandsklubben
 5. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Väldig fina bilder har ni lagt upp. Tack för detta! Finns många som är duktiga på att fotografera och verkar ha riktigt fin utrustning.
 6. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Var inne vid ett par tillfälle här och det var problematisk med att det läckte ljud från båda det närliggande rummen. Spelade Peter lite lägre då stördes man av rummen bredvid och spelade han högt störde han dem och då kom dom inte och bad att han skulle dra ner volymen. Peter fin trimmade min RP10 efter mässan och då fick jag sitta ganska nära Blade2 och då hörde jag verkligen vilken fin högtalare detta är. Stor fördel med denna elementlösning är att man kan sitta extremt nära och ändå få ett så fint stereoperspektiv och integration i ljudbilden. Tack för hjälpen Peter, du kan verkligen dina produkter. Vilket förbättring det blev efter din justering av tonarmens antiskating och justering av motvikten.
 7. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Denna anläggning hann jag bara med en halv låt men den gav mig verkligen mersmak. Jag tycker alltid MBL blir bra på mässor. Verkar var mer förlåtande med sin spridning. Låter alltid naturlig i mina öron. Denna spridning låter verkligen som det jag upplever i konserthall. Nästa mässa skall jag börja i detta rum
 8. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Magico M6, d'agostino progression linjesteg och monoblock samt DCS källa, ihop med Shunyata kablar och strömrenare. Tycker detta system hade en fantastisk transparens, upplösning, dynamik. Magico är Ingenjörskonst på högsta nivå. Men inget är bättre än sin svagaste länk därför är det extra roligt att både Brandon (Shunyata) och Peter (Magico) ansåg att första och viktigaste källan är strömmen, när dom presenterade produkterna. Utan ren ström så jobbar inte elektronik optimalt och därmed så är hela kjedan försvagad. Detta med ström vet jag att bl.a. Apexorca har jobbat mycket med och har samma erfarenhet av vikten av att se till att ha så ren ström som möjligt till sin elektronik och att det är grunden (baseline) i hans anläggning. Blir fler och fler företag som specialiserar sig på dessa strömrenande produkter. Det kanske är så att man inte hört sin anläggning på riktigt innan man tagit hand om strömmen utan sitter och lyssnar på nätets störningar? Vet att Kenneth Englund också är ambassadör för detta med att ta hand om dessa störningar som nätet förgiftar vårat välljud med. Han har sin lösning på problemet. Verkar finnas olika sätt att förhålla sig till hur man skall få så bra ström som möjlig. Om det var detta med ”ren” ström som var grunden i detta Audionord system vet jag inte men bra var det i alla fall, helst när jag fick sitta i mitten en stund
 9. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  En nybliven 25 åring skall inte klaga på tiden
 10. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Tack Plind och alla andra som bidragit i denna tråd. Hoppas den fortsätter och fler bilder laddas upp med kommentarer. Tog inga bilder själv
 11. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Killarna från Stylus är alltid lika trevlig och har en härlig inställning. Tycker det var riktigt bra. Dom utmanar verkligen rum och system med inte alltid perfekta inspelningar. Utan bjuder på musik dom gillar och visar verkligen upp olika musikgenres. Melody Gardot fick jag rysningar när Daniel spelade. Då stod jag upp var precis på väg ut, men stannade kvar för hennes röst berörde mig så mycket.
 12. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Håller med till 100 % Audionet! Tycker vi alla skall vara tacksamma för den tid, pengar, långa resor och lite sömn dessa utställare faktiskt får stå ut med när dom deltar på sådan helgmässa! Tusen tack till alla ni som ställt ut och gjort mässan till denna trevliga sammankomst där vi alla får dela vårt stora intresse för musik och fina hifi produkter. Självklart önskar dessa utställare att deras försäljning ökar, men ingen får en garanti att detta är en vinstaffär, utan jag tror alla njuter av en sådan trevlig atmosfär och alla människor som besöker deras rum. Tycker man skall visa respekt även för de utställare med sämre rum eller för lite tid att trimma sitt system till max. Alla gör nog sitt yttersta för att det skall bli så bra som möjligt och varit med att bidra till denna härliga helg! Jag tycker Euphonia medlemmar också skall ha en stor eloge för att ni alltid visar hänsyn och har sund, nyanserad inställning när ni bedömer mässor.
 13. LISTEN TO MUSIC

  Mässan Göteborg 2018

  Håller med dig Lindome. När jag fick sitta mitten så var det extremt bra system med Magico M6. Hos TAD var jag inne väldigt kort, men det var fin upplösning och drag. Wilson och Nagra gillde jag mycket också. Vid sidan bakom pelaren så var klangen mycket organisk med fin värme. Gillade även Avantgarde. Bästa jag hört dessa spela. Att sitta ganska långt i från dem verkar vara det som är ett krav för ljudbilden och elementen skall ge ett homogent och holografiskt ljud i alla fall på de stora Duo Mezzo. Men det fanns många trevliga rum som jag säkert kommer tillbaka till.... och det viktigaste av allt, att får träffa som många trevliga och entusiastiska människor och växla några ord med!
 14. LISTEN TO MUSIC

  Mästarmöte har en vinnare!

  Snälla Bigblue berätta vad jag trampade på?
 15. LISTEN TO MUSIC

  Mästarmöte har en vinnare!

  Oj hur många år fyller detta underbara energiknippe? Det kan inte vara mer än 25 år så ung som han ser ut. Förlåt, inte skall jag trampa apex eller hans fina familj på tårna och absolut inte på hans 25 års dag. Stort grattis Apexorca! Kan tänka mig att champagnen flödet denna kväll 🍾 Mvh Claes