Jump to content

Leif Eriksson

Branschmedlem
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Leif Eriksson

 1. Din avslutning! Leve Wilson Audio = Positivt. Ner med PS audio!! = Negativt Får man fråga varför då?? Är det något personligt? Eller har PS Audio varit speciellt elaka med någon? Jag har ingen som helst anknytning till PS Audio, utan bara en undran, jag gillar inte när man sablar ner någon utan att förklara. Finns det något relevant, så berätta?
 2. Givna favoriter: Roger Waters "Amused To Death" Pink Floyd "Whish You Were Here" Pink Floyd "Dark Side The Moon"
 3. Det är ju tragiskt för den som drabbats. Jag gör gärna vad vad jag kan för att avslöja den skyldige. Men!, Hur skall vi kunna indentfiera stulna objekt på, t.ex. en skivmässa, ebay, tradera etc, för även om det är "rariteter" så kan vi ju inte misstankliggöra alla säljare, det finns ju trots allt flera objekt, och alla är ju inte skurkar. Någon med tips? Jag hjälper gärna till att hitta den skyldige, men hur?
 4. Jag har Who´s next på både Polydor Original, och återutgivning från Classic Records, det är stor skillnad till det bättre. Många andra av Who´s skivor finns på återutgivning från Classic. Dessa är ju "out of print" nu men går nog att hitta på ebay. Som nämnt är "Live att Leeds" en annan höjdare, och glöm inte "My Generation".
 5. Hej! Jag har handlat på Ebay och använt PayPal sedan 1998 och det har fungerat bra hela tiden. En rekommendation är att läsa feedback på säljarna för att minska riksken för bedrägeri. Risken är dock minimal med PayPal "Buyer Protection" jag har behövt avända det två gånger och fått pengarna tillbaka på sådant som inte levererats. Läs vilkoren för "Buyer Protection" så att om du behöver använda det, gör din request på rätt sätt och i rätt tid.
 6. Upptäckte dessa på The Saloon i SFO för många år sedan, kan även starkt rekommendera The Saloon för musiken skull, Blues! http://www.sfblues.net/Saloon/Saloonschedpage.html
 7. Jag har kört min Delos i två år nu, och är mycket nöjd, jag kör den med en last på 100 Ohm. Den är som tidigare beskrivits känslig för inställningen, så noggranhet och en bra protractor anbefalles.
 8. Jag beställer ofta frå Elusive Disc i USA, och det har aldrig tagit mer än 1-2 veckor att få skivorna. Jag beställer där av två skäl, skivorna finns inte hos svensk handlare eller det är dubbla priset. Jag har noterat att det inte är bara skivor, utan svensk detaljhandel verkar ta ut hutlösa marginaler på vissa prylar: Exempel Jag tittade på en cykel MTB som jag ville ha för träning, och hos lokala cyckelhandlaren kostade den 14995, jag köpte exakt samma cyckel i Tyskland för 9600, och Tyskarna har ju inte lägre löner eller sämre (snarare bättre), sociala förmåner än vi har i Sverige, momsen skiljer bara 6%! Det är något fel någonstans? Och det finns massor av fler exempel t.ex mat och kläder!
 9. Att den börjar bli inspelad, och har säkert 98% av speltiden kvar. Jag har själv en Delos!
 10. Jag har själv en SME V-D med Lyra Delos, och den är en dröm att ställa in, och jag antar att 309 är detsamma, stark rekommendation.
 11. Jag hittade en ny vinylbutik i Göteborg idag, i alla fall ny för mig. ligger i Antikhallarna på Västra Hamngatan, liten butik, med i mitt tycke bra skivor med hög kvalitet.
 12. Saxat från Elusive: 180g Clear Vinyl 2LP Pressed at Record Industry! Mastered by Chris Bellman at Bernie Grundman Studios! Sunken Condos is Donald Fagen's fourth solo album for Warner Reprise. His first three solo albums, The Nightfly, Kamakiriad and Morph the Cat comprised the project known as the Nightfly Trilogy. Sunken Condos begins a new chapter in the creative evolution of this innovative artist, whose career is going strong after forty years. The nine tracks on Sunken Condos were co-produced by Michael Leonhart and Donald. All but one track, an Ashkenazi recasting of Isasc Hayes' Out of the Ghetto, are Fagen originals. Some familiar names from the Steely Dan family of players are on hand (Jon Herrington, the Steely Dan horns, Freddie Washington) plus some new faces. The word is that, from now on, everything Donald does has got to be funky. Donald Fagen, the Grammy award winning voice of Steely Dan, since the '80s has continued to make an impact. Features: • 180g Vinyl • Double LP • Clear Vinyl • Mastered by Chris Bellman at Bernie Grundman Studios • Pressed at Record Industry • Direct-to-board gatefold jacket • Includes insert and sticker at Imprint Selections: 1. Slinky Thing 2. I'm Not the Same Without You 3. Memorabilia 4. Weather In My Head 5. The New Breed 6. Out of the Ghetto 7. Miss Marlene 8. Good Stuff 9. Planet D'Rhonda
 13. Det är bara att gratulera, välkommen i Verity familjen. Jag sitter själv nöjd med mina Fidelio sedan några år.
 14. Återutgivningar från Record Collector Rare Vinyl Series säljes pga Felleverans: Ambrose Slade, "Beginnings", Slades första LP Limited Edition nr 683 av 750 garanterat ospelad Smoke, "It´s Smoke Time" LP Limited Edition nr 441 av 500 garanterat ospelad Pris för båda SEK 400 + Porto 50 Totalt 450. Vid hämtning i Göteborg så slipper ni givetvis portot. http://recordcollectormag.com/shop
 15. I slutet av 90-talet lyssnade jag en hel del på Contour 1.8 och även 3.0 i kombination med integrerad Classé CAP151, det var en mycket lyckad kombination. Det borde gå att hitta en CAP151 till ringa pengar beg. Lycka till!
 16. Så sant som det var sagt, håller med fullständigt, bra skrivet Sigge!
 17. Fick nr 45 från Vinylbutiken idag. Bitvis har väl ljudkvalitén en del att önska, men så illa tycker jag inte att det är.
 18. Jag håller med Bebop, jag fixar inte "snuttifieringen" som ofta kommer med Spotify och liknande. Det är min uppfattning att det är många som hör musik, men hur många är det som vekligen LYSSNAR på musik? Jag föradrar i alla fall att lyssna på hela album, och då helst på vinyl. Olika sysnsätt och inget är väl fel, men det är tragiskt att det finns så få skivaffärer kvar.
 19. Vinylbutiken har fått ytterligare en beställning.
×
×
 • Create New...