Jump to content

Per80

Medlem
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

3 603 profile views
  1. En otroligt bra digitalkabel. Nypris 9800:- Nu: 4500:- inkl. frakt 070-688 71 84 /Per
  2. För 20' är Dynaudio Xeo4 med stativ och hub svårslaget. Såvida du klarar dig på En optiskt, en Coax och en analog ingång. /Per
  3. Åker upp mot Stockholm nästa vecka om någon vill ha den fraktad utmed E4 från Småland till Sthlm.
  4. Köp den förstärkare du gillar, ny eller begagnad. Det är lätt att bli förblindad av alla klipp på begagnatmarknaden och det hela kan sluta i en oändlig byteskarusell. Lyssna runt i din prisklass, hittar du något du verkligen känner att du gillar så köp det. Jag lovar att det kommer bli billigare över en längre period. Jag har själv gjort resan för många år sedan och insåg sedan att det ofta blev billigast att köpa det jag ville ha, vare sig det handlar om nytt eller begagnat. Jag tycker det är svårt att slå känslan med nytt, ofta får man en annan "relation" till saker man köper nytt med. Självklart kan man göra klipp på begagnatmarknaden, och i slutändan är det viktigaste att man köper rätt produkt för sina behov.
  5. Håller med om att ljudet i Friends var allt annat än bra. Men extasen är för hög för att lägga för mycket energi på det Men det var bra ös längst fram med, jag stod på rad 2 i piten. Bäst under hela helgen för mig var att man äntligen fick en riktigt lång och fantastiskt version av Racing in the street! Total lycka!
  6. 1,25M RCA-RCA Phonokabel. Endast använd en månad. Ny 5.700:- Nu 3.000:- Med sin låga kapacitans är den en perfekt match för t.ex Lyras pickuper.
  7. Bollen är satt i rullning idag. Ingår val av spec. på mc-riaa i grundpriset eller tillkommer något? Vi får se hur lång tid det tar innan alla lådor är borta. Jag har hört den massor av gånger och aldrig blivit besviken. Det känns hälsosamt ur prylfixeringssyfte att göra sig av med allt. Jag hoppas att phonosektionen kan göra ett gott jobb med en lyra kleos.
  8. Fantastiskt! Det är något jag verkligen saknar idag. Det och att allt kan stå på hela tiden utan att tänka på elräkningen.
  9. Börjar bli lite sugen på att byta ut alla burkar jag med. Går det att styra volymen från telefonen? Ska bli kul att höra dina åsikter om phonosektionen senare.
  10. Tänkte göra en uppdatering om läget. Valet är gjort och den står numera och sprider välljud. Som vanligt blir det inte riktigt som det var tänkt, snarare tvärtom. Jag gick på känsla och mindre på utseende. Det blev till slut en VPI Classic 3 och en Lyra Kleos. Efter att jag fått upp den i racket och smält första intrycken så känns den numera som en del av anläggningen. Den sticker inte ut lika mycket som jag var rädd för. Jag var länge inne på en Brinkmann Bardo men den blev lite för dyr med tillvalen som jag tyckte krävdes. Att köpa den i sitt absolut enklaste utförande hade inte känts speciellt kul heller. Med en belastning på 470 Ohm i så spelar Kleos fantastiskt fint. Det som verkligen sticker ut gentemot den digital uppspelningen är höjden och separationen. Jag har saknat en del höjd innan och helt oväntat så har den växt rejält. Jag känner mig hittills väldigt nöjd och när väl småbarnsåren är över kanske jag kan förverkliga den där drömmen om Brinkmann Balance
  11. Håller med om att Avid är riktigt läcker. Den skulle dessutom passa väldigt bra rent estetiskt i riggen. Lyra lockar verkligen, det återstår att hitta en som säljer hela paketet om det blir Avid/SME/Lyra då jag vill hålla mig till en handlare. Hur är SME-armen att använda i vardagen? Behöver den justeras med jämna mellanrum eller är det bara att ställa in och sen köra på. /Per
  12. Hej, Min Clearaudio Concept MC har nu fyllt sin funktion. Det vill säga tagit mig till vinylens förtrollande värld. Den matchar dock ej övrig utrustning och efter uppgradering av riaa till Whest audio PS30R är det nu dags att se sig om efter något annat. Grundtanken är att införskaffa ett bra verk och arm som jag kan leva med länge. Jag har två modeller som känns aktuella. Ingen av spelarna har lämnat mig besviken när jag hört dem och jag gillar utseendet. Just känsla och utseende är nog så viktiga för att jag ska bli långsiktigt nöjd Avid Volvere SP med SME 309 samt Nottingham analogue Hyperspace eller Ace Space med Ace-anna alt Ace-Space tonarmen. Det är ju två inte helt lika spelare i vare sig konstruktion eller ljud men jag tror båda kan passa mig med rätt pickup. Och just här känner jag att jag verkligen behöver lite vägledning innan jag ger mig iväg på resa för att lyssna. Vad säger forumets samlade kunskap om pickup till dessa armar/spelare? Hur pass bra står sig SME 309? Ibland får jag uppfattningen att V är så mycket bättre att 309 knappt är värd att lyssna på?! Har en dotter på 1,5 som gärna hjälper pappa med skivorna så jag vill inte gå all-in här utan tänker mig 10-15´som gräns för pickup. Jag har aldrig blivit besviken när jag hört Lyra Delos och det vore kul om den kunde fungera väl tillsammans med någon av spelarna. Allmänna tips om dessa spelare eller andra i prisklassen mottages gärna. Någon VPI Classic blir det dock inte, jag tycker den är gräslig att se på. Annars hade Classic 3 varit ett bra val tror jag.
×
×
  • Create New...