Jump to content

Merkurius

Medlem+
 • Posts

  384
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Merkurius

 1. Haha, ja eftersom tråden gick OT så fortsatte jag på det spåret.
 2. Personlig fråga?! Driver du med mig? Det var ju en högst generell fråga. Vilket klantigt och fullkomligt onödigt inlägg du gör Har du något "personligt" att säga mig kan du väl skicka ett PM är du bussig
 3. Jag funderade bara rent allmänt på varför han inte skriver på faktiskt.se och hififorum något mer. Var det en sådan konstig fråga?
 4. Va'då vad menar du? Det var ju en vanlig fråga, var den otydlig på något sätt?
 5. Mayro: varför skriver du inte på hififorum och faktiskt.se?
 6. Bingolotto hela vägen, alla lägen! Du har förstått detta Matrixen
 7. Shit... får man verkligen diskutera OT här på euphonia Jag som trodde denna tråd handlade om en specifik kabelannons
 8. Nej, det fanns redan en tråd på faktiskt.se Nej, det var menat som en tankeställare. Nej, jag tycker inte alls att den diskussionen känns sliten. Den känns ju högaktuell, speciellt med tanke på det ASA presenterar. Tycker inte du att det är lite löjligt att skriva att du själv väljer att fortsätta bli lurad? :clown:
 9. http://www.asa.org.uk/asa/adjudications/Pu...F_ADJ_44177.htm För er som inte orkar läsa igenom artikeln har "The Advertising Standards Authority" (ASA) granskat en kabelannons av Russ Andrews och då rekommenderat honom följande: "We told Russ Andrews not use the claims again unless they could substantiate them with robust scientific evidence." Äntligen?
 10. Vafalls, har du blivit en sån där som gått med i sekten, usch vad hemskt det verkar :cool:
 11. Jasså, du plockade fram den gamla räven. Vilken skiva var det? Var det möjligtvis den du fick höra hos mig: Stefan: Är det här något system du tagit in eller funderar på att ta in?
 12. Självklart finns det ingen som skulle tvinga mig, vilket absurt inlägg du gjorde Mitt inlägg däremot skulle jag vilja ha en relevant kommentar till: Bildas det verkligen statisk elektricitet som påverkar återgivningen om man har kablarna liggandes mot en heltäckningsmatta?
 13. Jag har heltäckningsmatta och kan inte i min vildaste fantasi tro att det skulle kunna bildas statisk elektricitet som påverkar ljudet, även om man nu skulle gnida högtalarkablarna fram och tillbaka på mattan.
 14. Igår var jag och lyssnade i Martens nya lokaler. Den nya butiken är mycket stilfull. Lokalen är dock inte lika vacker och elegant som den andra, en smaksak kort å gott. Den största fördelen med den nya lokalen som jag ser det är att de inte har några restriktioner med att bygga om den som de vill. Jag och en polare satt och lyssnade på en hel del skivor i det stora rummet med Coltrane-högtalarna. Jag fick även en trevlig pratstund med Leif om vad han haft för mål med rummet och vad han tyckte om slutresultatet. Han verkade mycket nöjd Jag tycker att det låter okej från mellanregistret och uppåt. Jag måste dock hålla med plundin och Matrixen när det gäller basen även om jag drar min kritik lite längre. Basen var mycket tunn, den saknade helt djup och tryck. Det skulle givetvis gå att flytta högtalarna närmare väggen men jag vet inte om det skulle hjälpa så mycket som jag skulle vilja. Jag pratade med Leif om det här och han har gjort den avvägningen han gjort pga. att djupet i inspelningarna skulle försämras om man flyttade bak högtalarna. Jag skulle dock ha föredragit ett fylligare basfundament. När vi spelade en låt med Alison Krauss saknade jag kontrabasen. Högre upp i frekvens blev det lite påträngande när de röjde på som bäst. Det känns som att efterklang är för lång för min smak. Det var dock en kul upplevelse och jag tackar för det och önskar Marten lycka till!
 15. Shit vilken trist attityd du har matts Översittarfasoner! Att du ens får sälja akustikprylar efter det inlägget är ju smått ofattbart :clown: plundin: Riktigt bra inlägg, sakligt och mycket underhållande att läsa. Keep up the good work!
 16. Jag är helt lugn, bara nyfiken bfjohansson: Hur tyckte du att det lät i det stora rummet? Den här euphonia-träffen måste jag ha missat helt, eller var det bara VIP-euphonia som tilläts komma på besök? :cool:
 17. plundin: Så ni lyssnade inget alls i det stora level 3-rummet? Det rummet ska väl vara helt färdigt och injusterat?
 18. Har det varit någon invigning eller premiär än? Eller har det ens kommit ut någon info? Jag är sugen på att lyssna.
 19. Har någon i tråden sagt något om när det blir premiär? Vilken svanå-level kommer det att bli på rummen?
 20. Jag håller med Timbre här. Så Bebop, sluta upp med misstroendeförklaringen av mangew's berättelse :angry: Detta är ju ett konsumentforum där saklig info om butiker torde vara uppskattat av konsumenterna. Annars tycker jag att det är jättetrevligt att Luleå fått sin första riktiga hifi-butik sedan Bossanova
 21. Gratisråd kan bli dyrköpta råd i slutändan. Akustik är ett komplext område och det går att få till det bra på egen hand, om är mycket kunnig, har tid och pengar. Jag skulle alla dagar i veckan hyra in Ingvar Öhman för att få styr på det hela. Jag hoppas och tror att din tjej inte tycker att det är en för stor grej om du bara förklarar vad han ska göra och att även hon får vara med när det gäller att hitta en lämplig lösning på akustikproblemen. Jag tycker det låter lite konstigt, minst sagt. Det låter som något som Svanå skulle "propagera" för. Än så länge har jag inte sett eller hört att Svanå har någon djupare kunskap i ämnet psykoakustik... Min rekommendation är att ringa Öhman
 22. Jag orkar inte quota och svara på en massa inlägg när folk verkligen inte ens vill försöka förstå Keep going Pär! :cool:
 23. Men va bra Vill du lyssna neutralt bör du ju ha fixat akusitken så att den delen är neutral och inte påverkar ljudet.
×
×
 • Create New...