crion

Medlem+
 • Content Count

  492
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. crion

  Och så var det dags...

  Behövs 2 för stereo?
 2. Det firas med att höja priserna. Om någon sneglat på någon wild eller diamond kabel rekommenderar jag att försöka få en sista genom ljudtema! Vi talar 20-30% skillnad.
 3. crion

  Music is changing - MQA

  Paneldiskussion om just Hires framtid med Sony, Tidal, MQA och HDTracks.
 4. Paneldiskussion om just Hires framtid med Sony, Tidal, MQA och HDTracks.
 5. Upplösningen får ju gärna vara oändlig (perfekt inspelad verklighet) och det var det väl inte det tråden handlade om. Närmast ligger ju hur vi hanterar balansen i våra system. Generellt blir ju inspelningarna både bättre och sämre beroende på genre. Något som kanske inte så många vet om ännu är dock att det finns en del hyss från skivbolagen där distributionen går digital väg. Just det, Vattenmärkningen är tillbaka. UMG, Universal Music Group (Världens största skivbolag) vattenmärker all musik som går till Spotify och digital distribution streamad/download. När man lär sig hur den vattenmärkningen låter isolerat kan man inte glömma bort det tillägget på musiken. Om jag skulle ändra riktning nu på att gå mot gosigt/luddigt/varmt istället för totalt transparens så skulle kanske all musik från UMG bli mer njutningsbar eller uthärdlig(?), men samtidigt skulle jag mista en direkt nerv till musiken. Jag kan förstå de som gör det "lätt" för sig men det är ju verkligen en balansgång. Kommer själv ihåg Calms vånda över en avancerad ethernetkabel mellan transport-dac som påverkade den totala balansen i systemet. Samma kabel fungerar perfekt i mitt system men vi har helt olika system och rumsakustik. Men denna balans är extremt viktig, vi kan märka att den påverkas när vi byter/förändrar de "små" delarna vibrationshantering/kablar såväl som de stora rumsakustik/högtalare. Kritiken mot de "nya" högupplösta setuperna på mässorna skulle jag mer se som system ej i perfekt harmoni/balans snarare än att de är för högupplösta vilket inte alls är ett problem IMHO.
 6. crion

  Mästarmöte har en vinnare!

  Hmm det där var faktiskt ingen dum idé i ett flertal sammanhang. Har man högtalare med mycket former kan det bli en liten utmaning att få det formsytt med bra måttning. Färgen ger också en försmak på hur vita högtalare ter sig i ett rum (även om det är en lite "tråkig" trend). De försvinner framför en vit vägg minus elementen/two-tone detaljer förstås.
 7. crion

  Hur konsumerar ni musik?

  Om vi tar musiken på anläggningarna hemma så har vi: köket: Bakgrund Radio/TV/Podcasts. Om man är lite på lyssnarhumör kan man ju trycka ned lite musik från centrala miljön till Apple-TV och på så sätt få tillgång till hela samlingen + tidal favourites. Fest/Dinner så blir det en aktiv musikzon. Kör kanske random inom någon schanger/mood som är passande för tillfället. hemmabion multikanalsmusik/tvåkanalsmusik: För multikanalsmusik har jag tyvärr bara ett sätt idag och det är foldernavigering på en HDI Dune från ett NAS share. Känns inte så mycket 2015 över det men den klarar iaf. 7.1 kanaler FLAC i highrez. DSD multichannel gör jag en klar konvertering av till multikanals FLAC PCM. För tvåkanalsmusik är det en centraliserad Sooloos streamerlösning som styrs via ipad. Sätter den oftast på ett swim läge där den kör en eller fler genre eller mood (Focus) och lägger mig på soffan. När man piggnat till lite så blir det aktiv lyssning på favoriter eller nyheter i samlingen. "Swimen" tar vid om jag inte gör ett aktivt val på en skiva eller en låt vilket gör att musiken aldrig stannar även om jag lyssnat klart på mitt aktiva val, skönt. Även om jag tycker att jag är ganska öppen och allätare så kanske man inte lyssnar på jojk, men hyffsat bred lyssning beroende på humör och sällskap.
 8. crion

  München ala Calm

  "You must log in or sign up for Behance to view projects containing adult content."
 9. Meridian DSP7200.2 Referenshögtalare Meridian DSP7200.2 Referenshögtalare. Detta är en mycket trevlig kombination i vit pianolack. De kan kopplas direkt till en Meridian Sooloos/Roon streamer eller försteg (MS200, MS600, 818, 808, 861) eller även köras fristående med IR fjärr (tillbehör) och coax s/pdif in. Prestandan är fullständigt brutal för sin storlek och med sin aktiva drift med separata 24bits DAC:ar och slutsteg (4 x 150w) för varje element spelas fullständigt sammetslent och med Kraft! Fullrange i ordets rätta bemärkelse. Fantastisk dynamik och transientsnabbhet. Uppgraderad till .2 specifikation med nytt diskantelement samt senaste mjukvaran medföljer givetvis. Garanti till april 2016. Jag ämnar investera i nya DSP7200 SE och dessa exemplar kan givetvis uppgraderas närsom till SE specifikation och få 3 års fabriksgaranti återigen. Datablad: http://www.meridian-support.com/datasheets/DSP7200-ds3.pdf *SÅLDA*
 10. crion

  Tidal - nu i Sverige

  Bra genomgång av GUI i roon: http://www.hifi-advice.com/Roon-review-1.html
 11. crion

  Tidal - nu i Sverige

  Roon klarar blanda Tidal (online) favorites och lokala 16/44.1 och Hires album helt seamless. En klient kan styra samtliga ljudzoner/devices i hemmet. En GUI klient blir också en ljudzon. Klienter: PC/Mac idag. Android på G.. iOS därefter.. Devices: Meridian idag. MS200, MS600, 818, 808, 861 Airplay idag. USB Dac idag via pc/mac klient. DCS, Auralic etc. På G.
 12. crion

  Tidal - nu i Sverige

  Du behöver registrera dig för en trial för att kunna logga in och använda tjänsten. https://roonlabs.com/downloads.html
 13. crion

  Tidal - nu i Sverige

  https://roonlabs.com/trial.html Have fun!
 14. crion

  Tidal - nu i Sverige

  Det låter som du behöver en browsing klient värd namnet. Ta en titt på Roon Labs längre fram, den kommer sannolikt köra förbi JRiver när den släpps. Android är på G..