Jump to content

Merkurius

Medlem+
 • Posts

  384
 • Joined

 • Last visited

About Merkurius

 • Birthday 1982-08-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Va' då plats?

Recent Profile Visitors

1 743 profile views
 1. Haha, ja eftersom tråden gick OT så fortsatte jag på det spåret.
 2. Personlig fråga?! Driver du med mig? Det var ju en högst generell fråga. Vilket klantigt och fullkomligt onödigt inlägg du gör Har du något "personligt" att säga mig kan du väl skicka ett PM är du bussig
 3. Jag funderade bara rent allmänt på varför han inte skriver på faktiskt.se och hififorum något mer. Var det en sådan konstig fråga?
 4. Va'då vad menar du? Det var ju en vanlig fråga, var den otydlig på något sätt?
 5. Mayro: varför skriver du inte på hififorum och faktiskt.se?
 6. Bingolotto hela vägen, alla lägen! Du har förstått detta Matrixen
 7. Shit... får man verkligen diskutera OT här på euphonia Jag som trodde denna tråd handlade om en specifik kabelannons
 8. Nej, det fanns redan en tråd på faktiskt.se Nej, det var menat som en tankeställare. Nej, jag tycker inte alls att den diskussionen känns sliten. Den känns ju högaktuell, speciellt med tanke på det ASA presenterar. Tycker inte du att det är lite löjligt att skriva att du själv väljer att fortsätta bli lurad? :clown:
 9. http://www.asa.org.uk/asa/adjudications/Pu...F_ADJ_44177.htm För er som inte orkar läsa igenom artikeln har "The Advertising Standards Authority" (ASA) granskat en kabelannons av Russ Andrews och då rekommenderat honom följande: "We told Russ Andrews not use the claims again unless they could substantiate them with robust scientific evidence." Äntligen?
 10. Vafalls, har du blivit en sån där som gått med i sekten, usch vad hemskt det verkar :cool:
 11. Jasså, du plockade fram den gamla räven. Vilken skiva var det? Var det möjligtvis den du fick höra hos mig: Stefan: Är det här något system du tagit in eller funderar på att ta in?
 12. Självklart finns det ingen som skulle tvinga mig, vilket absurt inlägg du gjorde Mitt inlägg däremot skulle jag vilja ha en relevant kommentar till: Bildas det verkligen statisk elektricitet som påverkar återgivningen om man har kablarna liggandes mot en heltäckningsmatta?
 13. Jag har heltäckningsmatta och kan inte i min vildaste fantasi tro att det skulle kunna bildas statisk elektricitet som påverkar ljudet, även om man nu skulle gnida högtalarkablarna fram och tillbaka på mattan.
 14. Igår var jag och lyssnade i Martens nya lokaler. Den nya butiken är mycket stilfull. Lokalen är dock inte lika vacker och elegant som den andra, en smaksak kort å gott. Den största fördelen med den nya lokalen som jag ser det är att de inte har några restriktioner med att bygga om den som de vill. Jag och en polare satt och lyssnade på en hel del skivor i det stora rummet med Coltrane-högtalarna. Jag fick även en trevlig pratstund med Leif om vad han haft för mål med rummet och vad han tyckte om slutresultatet. Han verkade mycket nöjd Jag tycker att det låter okej från mellanregistret och uppåt. Jag måste dock hålla med plundin och Matrixen när det gäller basen även om jag drar min kritik lite längre. Basen var mycket tunn, den saknade helt djup och tryck. Det skulle givetvis gå att flytta högtalarna närmare väggen men jag vet inte om det skulle hjälpa så mycket som jag skulle vilja. Jag pratade med Leif om det här och han har gjort den avvägningen han gjort pga. att djupet i inspelningarna skulle försämras om man flyttade bak högtalarna. Jag skulle dock ha föredragit ett fylligare basfundament. När vi spelade en låt med Alison Krauss saknade jag kontrabasen. Högre upp i frekvens blev det lite påträngande när de röjde på som bäst. Det känns som att efterklang är för lång för min smak. Det var dock en kul upplevelse och jag tackar för det och önskar Marten lycka till!
×
×
 • Create New...