Jump to content

JoL

Medlem+
  • Posts

    231
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by JoL

  1. Tycker också det låter bättre. Lite mer separation och djupare bas och ännu mer analog känsla😊
  2. Fantastiskt fint system du har @LISTEN TO MUSIC✨👌🏻 Hade varit kul att lyssna på 😊
  3. Spännande @Apexorca Ja man måste orka prova nya högtalarplaceringar när man uppgraderat något i sin hifi-anläggning. Det kan göra stora skillnader 😊 Jag flyttade ut mina högtalare 8cm från bakvägg efter jag uppgraderat min högtalarkabel och tyckte det blev klart bättre ✨.
  4. Vilken fin anläggning @hypoid✨😊. Kan tänka mig att det låter riktigt bra. Gryma bilder @Apexorca✨👌🏻😊
  5. Det var så lite så @P-pan😊
  6. @thli72 Ja det är ett jäkla putsande och dammande. Sen får man ta det sista med healing brush i photoshop😊. Kort skärpedjup hjälper också till😊
  7. Det förstår jag @P-pan😐 Grannen gjorde om hela deras stuckaturer och det var tydligen ett hästjobb😦
  8. Tack så mycket @P-pan😊🙏🏻 Ja det är original stuckatur i gips. Väldigt tacksam för det😊
  9. Tack så mycket @Apexorca😊🙏🏻 Ja precis så som du beskriver👍🏻. Har också funderat på detta. Först tänkte jag att kabeln gjorde allt det positiva. Men efter funderat lite mer så tänker jag att kan också vara så att den släpper igenom dom andra komponenternas kvaliteter i större grad😊. Tänker på tex. tonarmskabeln Valhalla 2 som nu visar upp sina kvaliteter i större grad osv. Hoppas du fått i dig lite gott vin emellan hifitankarna😉✨
  10. Fina bilder @zood ✨👌🏻 Skönt med pangpå blixt. Blir ett coolt uttryck tycker jag✨😊
  11. Tack snälla @Daniel😊 och tack för supporten gällande Frey2 🙏🏻😊
  12. Tack så mycket @AlfaGTV😊🙏🏻 Digitalt backstycke med 50-110 mm😊 Ej tilt/shift. Rättar upp i Capture One👍🏻
  13. Tack @Azur😊🙏🏻. Ja det hade varit kul att jämföra 😊 SF Guarneri Evolution dom var riktigt fina och med ett galet hantverk. Jag tror det är precis som du säger det är troligen en smakfråga och vad man har för kringutrustning.
  14. Det är sant😊. Finns för ganska vettiga pengar begagnad nu för tiden👍🏻
  15. Tack @P-pan😊Bardon gillar jag också😀 Hasselblad😊
  16. Det är ju ändå en bildtråd så här kommer lite bilder på min anläggning. Böjar med 4 st. Håll till godo
  17. Bilder kommer så småningom @Ivery👍🏻✨😊
  18. Ja det var ju tag sedan jag skrev i denna tråd. Det har hänt en del förändringar i min anläggningen under senaste åren. Min anläggningen ser ut så här idag: Högtalare: Dynaudio Heritage Special Slutsteg: Mcintosh Mc 452 Försteg: Mcintosh C 48 Skivspelare: Brinkmann Bardo Tonarm: Brinkmann 10.0 Brinkmann RöNt Pickup: Lyra Kleos Tonarmskabel: Vallhalla V2 Riaa: Keces S Phono Dac: Intern dac i försteget Signalkabel : Shunyata Alpha xlr Signalkablel: Nordost Tyr 2 Xlr Högtalarkabel: Nordost Frey 2 Strömkablar till Försteg och Slutsteg: Nordost Brahma Strömkabel till strömrenare: Nordost Valhalla Strömkabel Riaa Nordost Brahma Strömrenare: Isotek Aquarius Streamer: Limetree Bridge Mk 2 Nätdel till streamer: S booster Digital Kabel : Transparent 2 st QK1 2 st QV2 För att återgå till den senaste uppgraderingen nämligen byte från Nordost Heimdall 2 till Frey 2 högtalarkabel. Har varit lite nyfiken på vad det skulle innebära att ta ett kliv upp i nivå inom Nordost stegen när det gäller just högtalarkabel. Som jag förstår det så har Frej2 22 st ledare istället för 18 st i Heimdall2. Men med samma teknik när det gäller ledarmaterial, Micro Mono-Filament och isolation. Jag känner ju till karaktären eller just avsaknaden av ljudkaraktär som Nordost kablar bruka ha. Det liksom flödar fritt om ni förstår. Men jag var lite osäker på vad den nya kabeln skulle göra i min anläggning. Men va jag blev förvånad 😮 Här finns ett helt annat lugn och fundament i musiken. Jag upplever en mycket större ljudbild (inser att jag låter lite som farbror Barbro nu😊) Upplever en större grad av svärta och 3D relief som jag inte upplevt innan i samma grad. Mellanregister/ röster får en helt annan fysisk närvaro tycker jag. Upplever också som man sitter på sjätte raden istället för tredje i konsertsalen , precis som det känns mer avslappnat. Cymbaler får en härlig friskhet och naturlig klang. Ni fattar säkert att jag är supernöjd med denna uppgradering. Det trodde jag inte att 4 st extra ledare per kanal kunde göra så mycket😊.
  19. Har precis börjat lyssna @P-pan Hade Heimdall 2 innan. Återkommer inom kort med lyssningsintyck😊
×
×
  • Create New...