Jump to content

AMP VII

Medlem
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

About AMP VII

 • Birthday 1968-12-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Måste bara gatulera och förstår att väntan är olidlig. Själv hade jag nog inte klarat av att de var i sverige fast inte hemma, fruktansvärt! Jörgen har ringt och velat att jag med ska upp o slita på dina älsklingar hoppas jag får tid men det ser tufft ut just nu. Men i alla fall grattis och lycka till med dessa godingar framöver.
 2. Jag bor i Malmö Och äger ett par Pioneer S1-ex. Ni är välkomna o provlyssna om ni vill. Tyvärr är mitt slutsteg och min cd/dvd på service uppgradering. Men vill och orkar ni ta med egen elektronik får ni gärna detta. PMa bara så fixar vi detta. Kommer hem imorgon från jobb och Lördagen är med uppbokad annars ok!
 3. Hejsan! Vill bara tipsa om en sida där ni/man kan köpa kabel strumpor och skärm i alla färger och storlekar. http://cableorganizer.com/nylon/
 4. Har lovat att inte namnge den personen Men visst var det detta
 5. Kan bara säga grattis! Jag har S1-EX o vet vad de kan Hörde väldigt lite på dina på Malmömässan o det lät väldigt bra.(för stökigt för att kunna lyssna ordentligt) Sen kvittrade en liten fågel från Smålänska skogarna om att han sålt ett par Reference one Så grattis än en gång till något väldigt fint.
 6. Det är därför jag ska hålla mig så långt från Jörgen i Vimmerby som möjligt när de kommer dit??? Vill inte utsätta mig för detta, tror jag! Det blir för stora hål plånboken av det..... Var inte så avundsjuk när Jag pratade med Jörgen när ni var på plats
 7. Subben är en REL STENTOR III och den spelar till både musik och film Den är riktigt bra, speciellt till musik. Visst klarar den film med galant men det finns brutalare saker som gör film mer häftigt. Men som sagt var till musik är den riktigt riktigt bra. Och jo, jag har tänkt på vägghylla med, hade det innan men det passar inte riktigt in i lägenheten som det är just nu. Jag har den idag på en massiv bänkskive platta med mjuka fötter under+en omgång mjuka fötter till under spelarens fötter. Så den är ganska avkopplad från golvet o bänken. Och som du skrev så spelar aldrig centern när jag spelar skivor ändå. Fats det är mjuka fötter under centern med, men det knappt syns!
 8. Uppgraderingen på min analoga sida har äntligen börjat Blev ny puppa som start... Benz Micro L2 Lite dammig.... men den gjorde ett makalöst lyft på de grejerna jag har idag Så vad som kommer hända när resten är uppgraderat vill jag inte ens tänka på Vad som sen kommer bli den direkta fortsättningen får vi se. Ny spelare står väl närmast, måste bara försöka lyssna på lite alternativ. Men på önskelistan står en del... VPI Nottingham LINN KUZMA Måste som sagt var ut o lyssna in mig på vad som passar min smak bäst! Har ju haft mina högtalare och föstärkarna ett tag nu så det kommer lite utvärdering om dem med nu när jag ändå är igång. Audionets grejer är ju väldigt högupplösta, ett väldigt naturligt ljud ingen färgning i något led. Ändå tycker jag de är mjuka inte mjuka som i murriga utan man blir inte trött på att lyssna på dem. Inga vassa hårda ljud. Pioneer är väldigt lika på dessa parameterna med. Lite varma tillbakalutade fast de är snabba o hörupplösta som få? Hoppas ni förstår mig. Samma sak här, man blir inte trött i huvudet av att lyssna på dem oavsett musik. Det går att spela vansinnigt högt utan att det låter illa eller vasst. Det går att spela mkt lågt med bibehållen dynamik och upplösning. Jag har efter hand flyttat isär dem mer o mer o vinklat in dem mer och mer och det har bara förbättrat ljudbilden ytterligare. Mer 3d känsla och live känsla. Pioneer rekomenderar ca 2,6m mellan högtalarna och helst inte mer är 3,5m avstånd fram till dem för att få bästa ljudbilden. Jag har väl idag ca 2,5m o lite lite över 3,5m avstånd så nästan optimalt. Kan tyvärr inte flytta isar dem mer o för att rummet inte bara ska användas av mig får soffan stå där den står(min sambo får ju vara med på ett hörn hon med)Fast hon är väldigt förstående med allt sånt här! Jag är våldigt väldigt imponerad av vad dessa burkar presterar och de kommer stanna i min ägo lång tid framöver Är och har alltid varit ett rör fan så vi får se vad som kommer i den biten? Ett par riktigt kompetenta rör monoblock skulle nog sitta fint tillsammans med de här burkarna :evil:
 9. Mkt mkt intressant!!!!!!! Jag är på gång med ny tonarm o spelare med snart! Så när du får priserna hör gärna av dig Här är en spekulant!
 10. grymt imponerad av detta hantverk Visst trodde jag att det var mkt manuellt arbete bakom men detta..... 20h för ett par kablar RESPEKT Har aldrig haft nöjet att få lyssna på dina kablar, med det ser ut som om man måste testa detta :cool: Keep up the good work!
 11. Tack för tipset! Har precis läst om Mayros situation så detta känns ganska avlägset just nu. Man blir bara deppig o ledsen när livet är så orättvist
 12. Jag ligger med runt de speltimmarna som Jörgen har o som Timbre lyssnade på. Så jag kan väl igentligen bara bekräfta det han skriver.... Det låter fantastiskt bra, fast jag har ändå en del att göra med underlaget till högtalarna. Mitt golv är som ett böljande hav Är ca 20mm skillnad från vägg o 1m ut i rummet o det är svajigt så där finns en del att hämta men rummet i övrigt funkar kanon. Blir ett riktigt bra tryck!!! Och jag vet ju hur nöjd Jörgen är med dessa, ooch hur då reference one låter vill man inta bara tänka på??? Men det vet ju vissa snart
 13. Jo jag är ganska imponerad av hur otroligt fin finish och byggkvalitet det är på dessa bestar... :cool:
 14. Ja den är riktigt brutal!! :cool: Men nu har det hänt ytterligare lite saker här hemma! Har jobbat järnet de sista dagarna med att få min bänk klar 30mm bänkskiva uppkapad och inköpt på K-Rauta här i Malmö. 30mm rostfritt axelstål borrad gängad i tillsvarvad på jobbet i vår verkstad. 8st M8 soundcare superspike till fötter..... STABIL är den i alla fall Blev riktigt bra tycker jag + att det blev ännu en förbättring ljudmässigt Ett par kort till på sweetspot och rum som det ser ut nu! Ska upp mer saker på väggarna men där får Paulette leda jobbet lite mer, tror jag :clown: Kommer i alla fall sätta upp skenor bakom bänken med tyg längder som ska dölja duken senare när den är inköpt!
 15. Jag har ju bara spelat på dem i 3-4 dagar ännu o de är långt från inspelade. Jörgen sa att det första släppet kommer runt 60-80timmar så dit ska jag väl hinna ganska snabbt. Jag tyckte mina 805or spelade på som bara den, var nöjd med det mesta. Detaljer upplösning o driv. Men det tog mig inte många minuter att fatta att detta var i en helt annan liga tyckte mina Audionet prylar fick fram bra dynamik o mkt spelgjädje ur de gamla burkarna, men efter detta så känns de bara tröga lågupplösta o gamla i jämförelse. Ok! De var ganska trögdrivna 805orna i alla fall med min gamla förstärkare märktes det ganska tydligt. Men detta................... jag bara sitter o gapar o flinar för mig själv detta är definitivt hemma. Paulette får ursäkta lite med detta är också kärlek!!! Musikalisk sådan!! Så ni förstår nog att jag kan inte annat än rekomendera de som är i bytar tagen att ta en tur o lyssna på dessa burkar! Det kommer hända mer därhemma framöver så denna tråd kommer uppdateras ganska flitigt den som är uppmärksam så kanske att det inte var någon duk på väggen, den är såld! Det kommer att bli en 90" istället o ny bänk är på ingående så jag kan få lite ordning på all prylarna. Golvet är som en berg o dalbana så det behövs tweaks där med! Så mkt på gång i vårsolen kommer det att bli!
×
×
 • Create New...